Danas je baš neki depresivni dan,vani pada snijeg,em je hladno,em je tmurno,otišao suprug u dučan,kruha u kući nema,ja sam pristavila grahorice na namakanje.Danas će se kuhati ričet,ali mi fali suhi buncek ili prsni vršci,ma to ćemo kada se on vrati iz dučana riješiti,treba ići u grad kupiti,a ionako moramo prijatelju kupiti rođendanski poklon,slavi čovjek rođendan i prvi dan mirovine,penzič će postati,a to zaslužuje nešto posebno,a što,ne znam,ideje baš i nemam.Nešto ću valjda smisliti ili će mi sinuti na licu mjesta.Malo je to čudno za mene,ne imati ideju,inače meni svakakve gluposti padnu na pamet,svačega se ja dosjetim,evo sam mu za prošli rođendan kupila ribu od sedam kila i zamotala je baš onako da izgleda ko riba.Pa sam mu rekla-evo,pošto si već u godinama,pa ribe na dvije noge više ne možeš loviti,(a i ne smije,oženjen je već trideset i pet godina :icon_mrgreen: )evo ti ova,ta je već očišćena,ta ti sigurno neće izmigoljiti.A jedne godine je dobio tri kile kremenadle,dvije kile krumpira,glavicu salate,jedan kruh,i dvije kile naranđi.Sve što treba za jedan ručak.I desert nakon ručka.To je sada ovih zadnjih godina,kada je kriza ubacila u petu brzinu,dobivao je on i lijepe poklone,a ne samo praktične-recimo-jednom je dobio lijepi kožni novčanik sa remenom i kravatom,to je korisni poklon,jednom je dobio korisno-praktični-kupila sam mu ženski parfem i napisala mu uputstvo za upotrebu-fino poprska partnericu(naravno da sam pritom mislila prvenstveno na zakonitu suprugu),pričeka da je mirisni oblak u potpunosti obavije,i onda navali.No,šta ćeš lijepši poklon i lijepše želje,jel?Ma dobivao je on svakakve poklone,ali najbolji poklon koji je od mene dobio je onaj od pred četiri godine.Sada,zašto sam se odlučila te godine na baš taj poklon ima svoje dublje razloge.On je nekakav glazbenik.Mužikaš.Gitarist i pjevač.Ima svoj bend za svadbene i razno-razne veseličke svirke(to je onaj naš prijatelj koji je čekao pet godina da otpleše sa mnom prvi ples,a moj suprug i njegova supruga su svih tih pet godina tresli guze dok smo nas dvoje sjedili za stolom ko drvene Marije).Pa tako on mnoge subote provodi van kuće,a supruga,moja dobra prijateljica, subotnje večeri provodi sama.Pa je ponekada,u osami pustog bračnog kreveta muče neke dileme.Razno-razne.Između ostalih i ona o odanosti obečanju bračnih zavjeta datih dalekih tamo nekih kasnih sedamdesetih prošloga stoljeća.Daleko je to vrijeme,a čovjek već u godinama,za očekivati je da se već polako javljaju prvi znakovi Alzehmera,a zaboravnost je gadna stvar,mnoge neugode može prouzročiti.Pa da ja njemu preveniram moguće posljedice(pogotovo ako mu žena sazna) možda i nenamjernih nepodopština,smislila sam za njega jedan originalni poklon.I praktični.Pojas nevinosti za muškarce.Nešto slično ko pojas nevinosti za žene,ono što su koristili vitezovi i kraljevi za odabranice svoga srca kada su odlazili u duge bojne pohode kako bi ih sačuvali napasti utjehu dugih besanih noći potražiti u naručju dostupnih tješitelja.Tu mi je bila potrebna pomoć moga supruga.Prvo je pojas trebalo napraviti.Upustiti se u potragu po dučanima za nečim takvim u današnje vrijeme bila bi čista ludost,a ja,kakva god jesam da jesam,toliko baš luda nisam.Uostalom,srednji je vijek prošao prije petstotina godina,zar ne?Pa smo se mi dali u potragu za potrebnim djelovima.Našli smo jedan lijepi stožasti-joj,ma kak se to zove,ono sa čim se skida dlaka sa pajceka kada se ofuri,ono za struganje,baš se ne mogu sjetiti,ali valjda se bude shvatilo).To smo lijepo iznutra namazali lijepilom i obložili vatom,tako da dijelu tijela koje mora ući u to bude ugodno i toplo.Za onaj drugi dio tijela,koji se sastoji iz dva dijela smo našli lijepe dvije metalne zdjelice,isto smo in namazali lijepilom i obložili vatom. Onda smo našli krasnan lanac od kojeg je suprug napravio obruč oko pojasa,i naravno nogu,isprepleten i zašvasan tako,da dok se na njega stavi lokotič sa ključem,nema šanse da se skine.Uh,što je švas aparat radio to prijepodne.Majstor je moj muž,trošile su se elektrode,trošilo se vrijeme,ali je pojas napravljen.A lokotič je bio cakani,a tek ključić,lijepi,ukrasni,sjajio se ko da je zlačani.Fino sam to upakirala,stavila sam u jednu kutiju zajedno sa napisanim uputstvom za upotrebu,zamotala u lijepi sjajni papir,mašnica je bila na rubu.Poklon sam uručila naravno njemu u ruke.A suprug je lokot sa ključem uručio njegovoj supruzi u ruke.Zašto?Kada se pročita uputstvo za upotrebu "Pojasa nevinosti za muškarce",biti će sasvim jasno.Zapravo deklaraciju koja sadrži sve potrebne podatke.
D E K L A R A C I J A
1) NAZIV PROIZVIODA : POJAS NEVINOSTI - MUŠKI
2) NAMJENA : A) SPRJEČAVANJE NEŽELJENIH SEKSUALNIH
AKTIVNOSTI
B) KONTRACEPCIJA (NEMA SEKSA-NEMA ZAČEĆA)
3) NAČIN PRIMJENE : OPREZNO OPASATI OKO POJASA;NJEŽNO UMETNU
TI GENITALIJE;STAVITI LOKOT I ODLUČNO OKRENU
TI KLJUČIĆ U BRAVICI
4) UPUTA O KORIŠTENJU U SLUČAJU
a) MALE NUŽDE - STATI U STAVU MIRNO;SPUSTITI HLAČE (I GAČE)
LAGANO RAZMAKNUTI NOGE I PUSTITI MLAZ
b) VELIKE NUŽDE - KAO GORE NAVEDENO,OSIM MLAZA;A DALJE UPO
TRIJEBITI OSOBNU MAŠTU I KREATIVNOST
5) UPUTA O ODRŽAVANJU : A) DVA PUTA GODIŠNJE OBAVEZNO NAULJITI
GIBLJIVE DJELOVE
B) U VRIJEME NEKORIŠTENJA DOBRO SAKRITI KAKO
NOSITELJ PROIZVODA NE BI -"KAO SLUČAJNO"-
UNIŠTIO ISTI
6) GARANCIJA MATERIJALA
a)GIBLJIVI DJELOVI : DO PRVOG LOMA
b) OSTALO : NEOGRANIČENO
7) GARANCIJA UČINKOVITOSTI: STO - POSTO NA NAŠU DUŠU
8) GESLO : VAŠA SIGURNOST - NAŠE ZADOVOLJSTVO
PROIZVOĐAČ ZADRŽAVA PRAVO PROIZVODNJE;TE JE ZABRANJENO NEOVLAŠTENO PLAGIRANJE I DISTRIBUIRANJE PROIZVODA BEZ DOPUŠTENJA ISTOG (ODREĐENE NOVČANE NAKNADE).
DIZAJNER I REFERENT I
DIREKTOR PROIZVODNJE : IDEJNI ZAČETNIK :
J:H: S:H: