davor22
Član
- Tu od
- 24 Lis 2009
- Poruka
- 699
Znaš šta DARIJUS,prijetnja ti baš i nije neka,a šta će joj zemlja,da mora raditi?Ja bih na njenom mjestu mirne duše odabrala ono"sve".
ono "sve" -već je prodo
Znaš šta DARIJUS,prijetnja ti baš i nije neka,a šta će joj zemlja,da mora raditi?Ja bih na njenom mjestu mirne duše odabrala ono"sve".
Ah, neka pitanja moga muža muče dan-danas.Pa odgovor je vrlo jasan,naravno da ga nisam htjela namjerno pregaziti,pa nije napisao oporuku u moju korist.Sve dok svu svoju imovinu ne prepiše na mene,može biti siguran da će mu se događeti samo prirodne nezgode.
Razmišljam bih li ispričala kako sam bila kod suca za prekršaje kod nas,u Hr. ili u Mađarskoj.Bilo bi valjda red ipak dati prednost domovini.Sve je počelo jednog ljetnog sunčanog dana kada sam se vračala od liječnika iz grada.Već ulaskom u kružni tok primjetila sam da sa meni desne strane,cestom na koju iz kružnog moram izači dolazi policajac na motoru.U daljnjem izlaganju ćemo ga zvati"leteći".Inače ta cesta ima dvije trake,na prvu se uključuje bez problema,ali ja se za put kući moram prebaciti na drugu,tj. desnu traku.Tako sam fino dala desni žmigavac,maksimalno smanjila brzinu,i čekala da leteči prođe.Treba još reči da su tu u razmaku od 50-60 m dva pješačka prijelaza.Gledam ja,leteči mi se drži za guzicom.Neide ni naprijed,niti zaostaje.Tako smo prošli prvi pješački.Prije drugog mi je zadnja šansa za prebaciti se,jer nakon toga lijeva traka vodi daleko od kuće.Pošto više nisam imala izbora ,ostala sam tu gdje sam bila,isključila žmigavac i u tom trenutku su već prvi kotači bili na zebri.Međutim,baš u tom trenutku je gospođa koja je na desnoj traci čekala da prijeđe cestu,stala nogom na pješački.E,sada me leteči lijepo sustigao,sparkirao i napisao kaznu.500 kn kazna i 110 kn troškovi kazne i jedan kazneni bod. Nikakva moja objašnjenja nisu pomogla.Kući sam došla ljuta.Kaže meni muž-pusti platiti ćemo,što se živciraš.A,neće ići,podrapala sam ja uplatnice bacila ih u smeće,napisala prigovor, i naravno završila kod suca za prekršaje.Neću platiti kaznu,jer nisam ništa kriva,ići ću radije u zatvor.Na suočenje je naravno došao i leteči.Prvo je on sucu izložio svoje viđenje događaja,a onda je došao red na mene.Naravno da se moja verzija bitno razlikovala,pa mi je sudac počeo postavljati pitanja.Prvo me pitao jesam li potpisala zapisnik.Nisam htjela,kažem mu ja,kao prvo nije mi ga uopče pročitao niti pružio na uvid, a nakon mojeg odbijanja par puta je prijetečim glasom ponovio-nečete potpisati,nečete potpisati,i na zapisnik napisao-ne želi potpisati.E,tu sam se ja uplašila da ću zbog nepotpisivanja dobiti još veću kaznu,pa sam pod prijetnjom ipak potpisala.A nisam ga htjela potpisati zato što nisam bila ništa kriva.A zašto bi policajac-pita mene sudac-išao kažnjavati vas ako niste ništa krivi kada ima toliko drugih koji naprave prekršaj.A-ha,tu smo,sada ću ja reći zašto. I lijepo ispričam kako je bilo kada me leteči zaustavio.Prvo je rekao da ugasim motor.Jesam.U tome času je došao još jedan leteči,ugasio svoj motor i počeli su razgovarati.Pošto mi je prozor bio otvoren,bila sam prisiljena slušati što govore.Uglavnom,izmjenili su informacije kako niti jedan od njih taj dan nije naplatio nijednu kaznu,a već je bilo pola dva.Ja sam ovome svome došla kao naručena.Vidjela sam onako sa strane da policajac na stolici pokraj mene preokreče očima,šta mu mogu,tako je bilo.Dobro,nastavio je sudac,pošto nijedno od vas ne odustaje od svoje verzije,sada vi možete pitati policajca što želite.Pa šta ću ga pitati,odgovaram mu ja-ja pitam vas-tko je takav idiot da vidi policajca pokraj sebe i svijesno ide raditi prekršaj.Pogledao me sudac,pogledala me zapisničarka,široko se osmijehnula,sudac malo zastane i kaže-ima tu logike.Baš tim riječima.A ja lijepo nastavljam-gospodine sudija nisam ja ovamo došla da vi meni smanjite kaznu,ja sam došla da vi meni odrežete 610 kn. koliko je to dana zatvora,i ja idem u zatvor,jer me vrijeđa da plačam nešto za što nisam kriva. I još da vam kažem-da vi meni sada odredite kaznu pet lipa i da mi netko tih pet lipa da,ja kaznu platiti neću.Radije ću u zatvor.Zamislio se sudija,pozvao policajca da nešto potpiše,poslao ga van-kaže-može ići-pa se obratio meni.Kaže on-znate šta,gospođo,ja vas ne mogu osloboditi ,policajac ne odustaje od svoga iskaza,a on je službeno lice pa mu ja moram vjerovati,ali ja ću vas osloboditi plačanja kazne,nećete dobiti niti kazneni bod,samo ću vas pismeno opomenuti.Rješenje ćete dobiti poštom.I tako je završio moj prvi susret sa sucem za prekršaje u mojoj domovini.Bilo je čupavo,ali ipak puno lakše nego u Mađarskoj.
pa i tak je po zakonu ti nasljeđuješ,znači,gazi.....:lol:
Ja sam muž svoje žene.
Prijatelju moj,zar tako?
Pa treba me,uskoro če sadnja povrča.A kada je na traktoru,oprez je moja vrlina.
opreza nikad dosta...Ja sam muž svoje žene.
Prijatelju moj,zar tako?
Pa treba me,uskoro če sadnja povrča.A kada je na traktoru,oprez je moja vrlina.
nemaj brige mužu,dodro znaš da je vozim i kombi i kamion,već ću se ja snači.
Molim bracne drugove da si u oci kazu ono sto imaju reci jedno drugom, da ne spammaju forum svojim dopisivanjem koje se moze odraditi i u 4 oka. Ili neka drugi supruznik napravi svoj account pa da izbjegnemo "citiranje samog sebe" i objasnjavanje ko je muz cije zene i ko je zena cijeg muza
Sorry,na povredi pravila.
gdje je zapelo?!a baš je bilo zanimljivo čitati
gdje je zapelo?!a baš je bilo zanimljivo čitati
pih ***** si sreču,tebe sam trebao imati za advokata kad sam sletio sa ceste tu kod nas, pa mi sudac našao sve žive i mrtve zakone,ali dobro ako me slučajno nanesu kotači u Hungariju ,znam kog budem zvao:mrgreen::mrgreen:
Eh da tiii dani kad smo redovno išli u Mađarsku