• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dogodovštine iz naših života

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Znaš šta - ja zapravo nemam izbora - nakupovala si ja odjeće za ovu težinu koju trenutno imam pune ormare i ja jednostavo moram jesti da ne smršavim jer ja para za drugu nemam.A i mislim da bi me se muž odrekel da opet počnem obilaziti dučane.:icon_weed::icon_weed::icon_weed:
 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
evo i ovu temu da napunim... slike od neki dan, a bilo je i na telki...
malo nas je led stuko i bilo vodurine do yaya...











 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
eh daaa....
jedno novo iskustvo... pomogao sam kolegi pri seljenju pcela! :icon_thumright:

trajalo jeeee... jao majko moja, sat i 40 minuta u medvjedu! jos mi dan danas zuji u usima, a bilo je to na prvi maj!

vukao sam doticnu labudicu, dugu 9 metara... a nase ceste, jaooooo... s pol gasa, da nebi koja kosnica ispala i da ne zavrsimo u novinama...
bila je flota od 4 traktora.... :drink:


 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Što mi je ona plava fasada lijepa,baš bih je voljela vidjeti uživo.

Ma ide to,devet metara,ja sam znala traktorom vući tri prikolice zakopčane jednu za drugu.
Jedino da si prevrnuo koju pčelicu pa da te pobodu.....ali ništ strašnga ako nisi alergičan na pčele.Prođe.Ja sam alergična na ose. Završim na hitnoj.Na pčele nisam.
 

zokii

Član
Tu od
17 Lis 2009
Poruka
630
Ja sam uvjeren da si ti njima objasnio da sve koje tokom vožnje izađu van košnice budu morale pješke do odredišta......
 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
fasada je odlicna, ima kombinacija plave i neke ljubicaste, to su neki svicarci (bosanci)... :)

nije toliki problem tih 9 metara, nego sto je to rucni rad, pa malo plesucka po cesti! :)
a nisam alergican na pcele, a i dali su mi onu obleku s mrezom preko glave!
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
ima tih švicarsko-bosanskih stilova i kod nas, samo što je to u planskim naseljima izgleda ko šaka u oko. pogotovo kad se još potrudi da se kuća osim bojom i stilom istakne i visinom :icon_butt: to se zove nepoštivanje urbanističkih planova. a najčešće ide pod ruku s probijanjem ulica po rodijakovim parcelama :icon_madu: jedan od dokaza da prelazimo u stanje totalne anarhije.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma nebih se baš složila sa tobm - imaš u Austriji odnekada fasada u boji kakvih hoćeš, i to lijepo izgleda.Meni se baš sviđa.Ljudi su ti koji su izmislili nekakav sklad i odredili mjerila - obično su to eksponirani pojedinci koji u javnim nastupima promoviraju svoje viđenje estetike a masa ih neselektivno prihvaća.Svatko ima pravi izabrati svoj stil uređenja onako kako je njegovom oku ugodno. Svi ostali su ebitni.
Zidovi mog dnevnog boravka su petnaestak godina žuti.Žuti su još od vremena kada je dominirala bijela boja.Ja nemogu zamisliti sebe u fotelj kako buljim u bijele hladne zidove.Žuto mi daje toplinu i osjećaj doma.Ugode.Islijedeće farbanje zidova ide u žuto.Bijeli bude,ko što j i sada samo hodnik - i to samo zbog privida svjetlosti jer je bez prozora.

A vidi kako mi je kuća ofarbana - izbor je isto bio - žuto ili ovo - a i jedna nijansa zelene - ista ko što mi je spavaća soba je bila u užem izboru.Dvadeset pet godina mi je fasada bila bijela - nikada više nebude.Pun mi je kufer hladne elegancije -

09102012c.jpg
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,567
I moja je kuća bila 40 godina bijela,i onda kada smo radili toplinsku fasadu odlučili smo se za promjenu,išli smo na neku nježnu nijansu kiwi boje.

free image host

Evo kako se uklapa u okoliš gledano izdaljine..

upload gambar
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
boja fasade nije upitna ni problematična, a neće se ni istaknuti ukolika kuća odgovara gabaritima i općim izgledom okolini. da nije bilo eksperimentiranja, ne bi nikada imali barok ili secesiju. samo, postoji nešto što se zove umjetnički izražaj i to se nikako ne može brkati s kičem. ono što se radi u austriji je rađeno u skladu s okolinom i po pravilima struke. moja obitelj se generacijama bavi građevinom, ja sam praktički odrastao na gradilištu. i, nažalost, jako dobro znam kako kod nas to funkcionira.
kuća mora biti funkcionalna, učinkovita, i ispunjavati osnovne estetske norme. a sve ostalo je odabir vlasnika. a evo, npr, razlika između vaše i one plave sa slike je očita u startu. ona plava ima 3 sasvim nepotrebna zasebna krovišta i srednje zaklanja pogled otvorima s desne strane. pod drugim krovištem je totalni deficit otvora. za razliku od vaše. ne treba ni misliti koliko se troši žarulja preko dana tamo, a koliko kod vas :D: ne treba ni spominjati razlike u predimenzioniranosti. i što je najvažnije, vaša kuća se uklapa u tipski model po uzoru na urbane vile. a ona se ne uklapa u ništa. o energetici ne bih, to mi je malo teže za odrediti sa slike :)
btw, moj stari je jednom liku radio crne zidove. sobne :icon_weed: jasno, namještaj je bio bijeli...
@mtd, to se kod nas zovu švabske kuće, ali nema veze s gastarbajterima, nego s folksdojčerima. samo što su uglavnom građene u nizu, ali sredinom 60-ih su se prestale gradit. i kad se danas osvrnemo na njihov raspored prostorija, a većina ima isti, jako su praktične. imam i ja jednu takvu, samo što ide u tkz, ključ. u nastavku kuće je gospodarska zgrada koja se spaja na štagalj. a štagalj se spaja s time pod 90° preko čitave parcele.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eh,ovako se ja snalazim kada si napravim štand dugačak pet metara,posložim robu - idem ovako - paradajz,paprika,krastavci,paradajz,paprika,mali krastavci.Otraga u sanducima domaći paradajz koji je po petnaest kuna,paprika roga,paprika paradajzerica,ljute papričice,pa meni to sve ponatrpano, a navale ljudi,navre ih po pet-šest odjedanput,pa netko njihov uz njih,skupi ih se po desetak,a ja u gužvi,nemožeš sve njih odmah poslužiti - a imaju grdu naviku - ako moraju čekati na red,jednostavno odu dalje.E,pravi trgovac si to nemože dozvotiti,pa ja smislila taktiku.Ovakvu - e,samo još da reknem,a nemam vremena sada više,moram nekud otići - došao meni muž na sajam sada u srijedu,prilazi štandu i smije se,smije.Šta je,pitam ga ja,a on gleda u ovo i smije se -



Smislila ja kako riješiti gužvu pred golom - ma nemam ja dvadeset ruku da posvuda stignem - samo treba uključiti vijuge i smisliti rješenje.Meni ovo palo na pamet - i kaj da velim,funkcionira odlično.:icon_lol::icon_lol:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Poteralo me ove godine samo tako. Posle podzemnih voda koje su mi uništile firmu instaliranu u podrumu sad i ovo!
Doziveo sam saobrćajku. Naime, u prošli petak katapultirao me automobil, ja sam bio na biciklu. Bacio me desetak metara. Bar da sam leteo u kanal, nego sam se prizemljio bez padobrana na asfalt. Spasio me ekstremno tvrd obruč zadnjeg točka koji je apsorbovao udarac. Po rečima biciklističkog servisera da je obruč bio klasičan verovatno bi me automobil bacio na haubu ili u još gorem slučaju, pregazio. Za neko čudo ostao sam bez vidljivih povreda. Nema ni ogrebotine ali me malo trtica zeza. Pošto sam tada malo preterao sa alkoholom prenoćio sam u apartmanu saobraćajne policije.
Eto, vi koji ovo čitate, pamet u glavu!
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ajoj @todos,a zašt piješ dok voziš.Ma makar i bicikl.Vidiš kako trtica lako strada.A sad još dok ti i prekršajni sudac opali kaznu,bude ti i đep stradao.Hehe..

Kad smo već kod trtice,sad si me sjetio od zimus - išla ja na bazen sa unukom,a ona imala devet godina,i nagovorila ona mene da se spuštamo niz tobogan.Ma nije mene trebalo nagovarati,ja sam uvijek za bedastoče,a i volim kada mojih sedamdeset pet kila udari u vodu,pol bazena se izlije a ja potonem do dna i onda se gušim i davim vodom dok ne skužim da se to tak ne radi...A nogovorila ona mene da odemo na onaj mali,za male klince,onaj sa pol metra,ma kojih pol metra,malo iznad gležnjeva vode.Tobogan mali,ma ga ima u nekh metar dužine - gore se popneš,sjedneš i još ne rekneš zum - već pljesneš u bazen.Popela sam se ja,pljasnula sam onako,nemožeš ti tu savinuti noge - a istinabog,nije meni niti palo na pamet dočekat se na noge,ma to je samo metar tobogana - zumnula sam ja onako - ma tko bi rekao kako u tih metar dužine sedamdeset pet kila može dobiti ubrzanja - sletjela sam ja ko metak direktno na trticu - o Isusova mati,mislila sam da više nikada neću moći ustati.To je bila katastrofa.Ustala jesam,ali na njoj u slijedeća tri tjedna sjedila nisam.Eboga,sjedila sam na boku - tri mi je tjedna trebalo da mogu normalno sjesti i normalno ustati.
 

todos

Član
Tu od
12 Svi 2012
Poruka
167
Eto, nisam se opametio, 22.04.2013. poveo sam pse u šetnju sa kombićem. Sletim s puta i prevrnem se na krov. I tada sam bio u apartmanu. Dobro su me opalili po novčaniku kao što će i sada.
Verovatno treće sreće neće biti, pa sam tim povodom rešio da tim povodom nešto preduzmem. NEĆU VIŠE DA SE OPIJAM. Ima i drugih zanimljivih napitaka koji uzgred nisu ni štetni, ne računam gazirana pića.
 
Tu od
25 Velj 2012
Poruka
587
Sinoc popodne dva madjara zalutali sa'dva slepera puna psenice I navigacija ih navede na sodrani uski put I odu oni putem da bi se prvi isao makivatinekom malom kamioncicu stocaru I povuce mu slepu u grabu.mislim bisera a nema teorije da ga obidje mali auto I najgore je to sto je kad ga povuklo terao po grabi dok nije nasjeo na sve tri osovine.dosli po mene da ih idem izvuci.nema teorije.mislim da su ostali spavati tu jer neznam kako c izici van.:(think):
 

agromaner

Član
Tu od
12 Srp 2012
Poruka
395
neznam jel ovo dogodovstina ili ne, ali meni je bila... jos su me pustili u stroj da ga poslikam... a i jedan ovaj moderni selfi ili kak se vec zove, da imam dokaz da sam uistinu to ja slikao! :)
slikano izmedzu komletinaca i otoka...













 
Na vrh