Sve što kažete za svoje priključke STOJI , dok se nešto ne desi a onda ide po PS-u kako se to nekada reklo , Vjerujte normalno ako želite ako ne tu nema pomoći ,,,,,, vi sa svojima priključkima 4 , 5 metara mislite da možete kako hoćete i vaše rotirke rješavaju sve ,,,,
KOLIKO SE TE ROTIRKE vide po danu ???? normalan čovjek mora dobro gledati da uopće vidi da li radi ili ne a kamali da bi nekoga upozorio na nešto ,,, u slučaju nezgode prvo se gleda gdje se ko nalazio ,,, koliko se priključak mogao zanijeti , da li si što poduzeo da ne dođe do udesa ,,, a samo rotirka i po pari , je i ona narodna vrč ide na vodu dok se ne razbije ,,,,
Ne mislim ništa loše ovim pisanjem ali bi želio pomoči svima koji misle da mogu sa van gabaritnim priključcima voziti po prometnicama kamo žele jer imaju rotirku , vjerujte to sve pada u vodu kada se nešto dogodi , a ako je i priključak domaće izrade bez atesta to samo pogoršava situaciju ,,, kao što rekoh , govorim iz vlastitog iskustva ,,,
Imao sam bliski susret na sporednoj asvaltiranoj cesti sa renaultom clio ,,,
Ja sa 539 , tanjuračama 20 diskova , gabariti traktora brzima cca 15 km/h vidljivost odlična preglednost 200 metara , u susret dolazi clio brzinom cca 70 km/h ili i više , ja zahvačam desnim točkovima bankinu i tako vozim , clio zapinje u zadnji kraj tanjurača oštećuje prvi blatobran i početak vrata , uspjeva se zaustaviti nakon 100 -150 metara , ja nakon dva metra od kontakta , vide se tragovi zemlje ispali sa tanjurača na asvaltu , cesta široka cca 4 metra , moja su dva do zamišljene središnjice da sam se normalno vozio a obzirom na moju širinu oko1,80 cm ostalo bi 0,20 m do središnjice obzirom da sam bio na bankini to je još neki ,030 m znaći 0,5 do središnjice ,
clio oko 1,75 znači da se vozio po sredini da nije pobjegao na bankinu imao bi ,025 cm do središnjice plus mojih 0,5 je 0,75 normalnog razmaka i sasvim dovoljno za mimoilaženje ...
alkohol 0 promila
Da neidem dalje što mislite kako je glasila presuda ???? NE ČITAJTE DALJE DOK NE PRESUDITE !!!!!
Istina nisam imao rotirku , nisam imao VAN gabaritni priključak , ali sam imao ispravan i registriran traktor .
Presuda je glasila podjeljena odgovornost i svako plača svoju štetu ,,, ja nisam imao štete FIZIČKE ,,,,,,,, ali na podjeljenu odgovornost je sjelo PLAČANJE POLA TROŠKOVA ZA POPRAVAK CLIA skidanje bonusa sa pedeset na 30 posto ,,, Što kažete ???
a obrazloženje suda je da se nisam prilagodio prometnoj situaciji ni ja ni vozač clia
Da li bih se izvukao od odgovornosti da sam imao rotirku žute boje i derao po PARI ???? ili bi možda pomoglo da sam imao priključak širi 40 cm ???? Vjerojatno bi sigurno izvukao cijelu krivicu za neželjeni kontakt
Zato ne djelite ovakve savjete , svi koji imate VAN gabaritne priključke vidite što Vam zakon kaže PARA sigurno ne rješava problem samo što sreća traje dok traje .