- Tu od
- 11 Ruj 2022
- Poruka
- 490
Nisam sve čitao😬Pa jesi li pogledao sve što smo do sada ovdje trkeljali o tim strojevima?
Znam da bi trebao ali jednostavno ne stignem pa idem linijom manjeg otpora.
Nisam sve čitao😬Pa jesi li pogledao sve što smo do sada ovdje trkeljali o tim strojevima?
Nikako, sve ide u kompost samo ne mogu zapaliti nego moram usitniti. Najviše bi volio da dođe šumski malcer i sve podrobi ali zbog nekih okolnosti to nije moguće.Galda kak planiraš to skaldištiti?
zašto ne melješ sirovo..zapravo nagađam ali suho se teže melje?Nema više da vrhovina truli u šumi.
Evo i ja sam danas završio još jednu šupu u kojoj ću skladištiti sječku od orezanih grana iz voćnjaka. Čekam da se sve dobro prosuši i onda ide mljevenje i posprema.
I ta opcija mi je prošla kroz glavu al bi morao rentati bar na mjesec dana. Pretpostavljam da je dnevno 100€…. Opet za te novce kupim neki strojcek ja mislimGalda
Kaj ti nije jednostavnije od nekog rentati stroj? To kaj ti hoćeš dosta košta u startu. Da sam na tvojem mjestu, sve bi priredil za sječku i onda rental drobilicu.
Upravo radi sušenja sam sječku natrpao na prikolicu. Skidam najlon kad se "Vakula nasmije" i kako se suši skidam sloj po sloj!Ako se melje suho onda može odmah u šupu. Nije problem ako je tanje od 5 cm, a debljega za sada ni nema. Ako bi se spremalo mokro trebalo bi nekoliko puta okretati da ne popljesnjivi.
Nemoj. Radije pokrij crnim najlonom i potfrkni stranice dok sunce grije. Tak mi sušimo drva u klaftru (po savjetu SašaSe).Upravo radi sušenja sam sječku natrpao na prikolicu. Skidam najlon kad se "Vakula nasmije" i kako se suši skidam sloj po sloj!
Možda nešto ovakvo Petrol Garden Shredder ili Victory 1500 GTSNe znam jesam li fulao temu ali bibtrebao preporuku za neki autonomnu drobilicu za granje. Cca 10ak cm debljine max.
Traktorska nije opcija jer mi treba na tri lokacije koje su udaljene oko 600km