type,slažem se sa svime što si napisao,dapače mali mi studiro u Pž i išo sam k njemu preko Kutjeva i da,upravo sam tamo vidio te loše duhane.Znaš samo šta me muči.....21 tona na 6,5 ha....da ti ipak nisi imo koje jutro više haa?Kod nas je taj prinos u suhom ratarenju nedosanjani san,ne kažem da nije moguče jer apsolutno neznam kako se duhan ponaša na zemljama kakve su vaše slavonske.Kod nas pravi duhan uz pravu tehnologiju,na dobroj zemlji daje 2,3-2,4 t/ha,pričam o suhom ratarenju.Kod nas se sad sve više navodnjava jer jednostavno više nema opstanka.
I sam prošle godine kreno sa time a onda sam moro odvodnjavati.
Što se tiće klase,kažem opet ne ljuti se,kod nas su svojevremeno kružile priće da Boić favorizira vaš kraj,jer je i sam odande.Druge klase je kod nas jako malo,prve gotovo da i nema,treča je ugl prosjek,stime da sam ja uvjek bio malo iznad,ali ništa što bi mi znatnije popravilo klasu.A i sorta,mi smo na cijelu proizvodnju mogli dobiti tek 10-20 % 27-sedmice,ostalo 17-najstica,koja je izrazito kasna sorta i uvjek nam je mraz napravio sranje u jesen.
Što se tiče termogena,2 mjesecaa sam raspremo sa ženom da li ćemo ove godine ući u to i nakraju odustali,ko što si reko dok ide,ide.Samo što ti sa svojim prinosom,ako je takav,bez problema opstaješ a mi sa 2,1 t/ha nemoguče.
Nego jesi ti iz onog Cerovca između Bizovca i OS?Pozdrav:icon_wink:
I sam prošle godine kreno sa time a onda sam moro odvodnjavati.
Što se tiće klase,kažem opet ne ljuti se,kod nas su svojevremeno kružile priće da Boić favorizira vaš kraj,jer je i sam odande.Druge klase je kod nas jako malo,prve gotovo da i nema,treča je ugl prosjek,stime da sam ja uvjek bio malo iznad,ali ništa što bi mi znatnije popravilo klasu.A i sorta,mi smo na cijelu proizvodnju mogli dobiti tek 10-20 % 27-sedmice,ostalo 17-najstica,koja je izrazito kasna sorta i uvjek nam je mraz napravio sranje u jesen.
Što se tiče termogena,2 mjesecaa sam raspremo sa ženom da li ćemo ove godine ući u to i nakraju odustali,ko što si reko dok ide,ide.Samo što ti sa svojim prinosom,ako je takav,bez problema opstaješ a mi sa 2,1 t/ha nemoguče.
Nego jesi ti iz onog Cerovca između Bizovca i OS?Pozdrav:icon_wink: