Re: DUHAN 2007
cure dečki, hitno je
može li se pojaviti mozaik duhana tri tjedna nakon sadnje ? ili neko drugo oboljenje, virusno, ma nemam pojma. Sve je do sada išlo po jusu. primio se super, nemam pojma koji je vrag. nabrala sam se duhana, ali ovo mi je prvi put da sami radimo. radi se o berleju.
ima li netko sliku svog duhana friško napravljenu?
moram sutra kad dođem s posla zvati terenca da mi dođe vidjeti, flekav mi je, na nekoliko mjesta sam ga odmah počupala i podsadila, jednostavno me uhvatila panika,....
u subotu smo kultivirali i bacali gnojivo (kan), danas idem kopati, tek na trećem redu imam što vidjeti.
duhan nije kao ono kad rastu novi listovi, a stari se suše, nego mi je prešlo i na srce duhana,flekav je, skroz je skureno. i to samo na nekoliko komada.
Inače, imali smo svoje pliice iz plastenika, ali mi je nešto falilo i uzela sam za duhanske plantaže (firma koja otkupljuje) nešto plitica za sadnju i podsađivanje. sve mi se čini da to baš te biljke. moje su super. Da nisam pokupila nekakvu bolest od njih ?
odmah sam bacila motiku i odjurila u kuću sjesti za komp. to je bilo poslije podne. nisam našla ništa pametno, vratila sam se raditi. izgubila sam bezveze sat vremena. neće mi nitko okopati ako ja budem u kući. inače živim na periferiji grada, a okolna sela gdje ljudi tradicionalno rade duhan su sa druge strane, tako da ovdje nemam nikoga ništa pitati, a trebat će večeras spavati od brige i ujutro ustati u pet
ajd ako ima netko nešto pametno za napisati, trebat će možda i dva-tri dana dok se pojavi terenac