• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Duhan

  • Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,605
Ajd vračaj se na temu jer zovem moderatore,šta je sad ovo...forum ili plac.........znaš ja ti nemrem:x:

Malo šale nije naodmet,naravno u granicama normale. :icon_thumright:
 

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
momak nisi li ti malo izvrno izreku,haaa:icon_fU:?

Ma naglasak je na polovici sela,,,
sad dal' ona druga polovica koja se nezna kartati pusi ili se sexa manje je bitno,,,
bitno je da ne kasljaju svi,,,:(giggle):
 

pingy321

Član
Tu od
16 Ožu 2014
Poruka
114
mtd001,.. poštovani moderatoru, :icon_thumright:, fala :(blush):.. znam da ne voliš citiranja,smajliće i tako to, zbog virtualnog prostora, ali vjeruj ovako je zabavnije i relaksira, a ja jednostavno volim smajliće :wink: hvala još jednom da nisi pao pod utjecaj ovog "tužistrica" labavog01,( nemre bit tužibaba :(giggle): )

Boboć :(blush): tko bi još sexsal u ovim vrućinama i po noći je prevruće :p:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ccc, a dok si mlada bila ni vrag ti nikaj neje smetalo a ponajmanje to kaj je vruce,,,
a sad budemo zgovore iskali,,,,:icon_rofl:

I kod mene radi vrucine pusiona svaku vecer iako nitko ne pusi niti kaslje,,,

 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Ma ja ću poludit....poljoprivredni ili sexy forum......i to ko o sexy......svi vi u cvijetu mladosti....ajde de da je nekaj velim....:biggrin::icon_anal:

pingy nemoj se pravit grbava,mogla bi takva ostat,a ti bobić.....vručina aaa?......a znaš onu kilavom ..... i dlaka smeta:icon_lol:
 

pingy321

Član
Tu od
16 Ožu 2014
Poruka
114
Bobić ..ccc..:biggrin: ja sam ti tek sada u najboljim godinama al kad je vruće je vruće .., i u mladosti i po noći :cool2::(rofl)::icon_rofl:
...
Labavi01 ne se delati fini preveć :icon_lol:
 

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
147
Danas nabrana prva susara. Paklene vrucine danas , ali izdrzali smo nekako. Da li ko od vas ima problema sa preranim cvjetanjem duvana?
 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
imam problema kako ga dić od zemlje a ne sa cvjetanjem.........jel ti sav ode u cvijet?
 

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
147
Pa nema kod nas toliko problema sa cvjetanjem. Ima poneki koji recimo sad posle podbira ima jos 7-8 listova i cvijet ide. Dok sam danas vidio jednu njivu u selu, gdje je 90% procvjetalo, a jako je mali. Nisam brojao , ali nema vise od 8 listova bez podbira. I to nije samo slucaj kod pojedinca nego kod svih je tako. Ne znam da li je susa u pitanju ili je mozda i nesto do sjemena. ko ce ga znati :(think):
 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Duhan na gredicama?
suša i moguče da ne kažem loša ali nedovoljna priprema itla,pokorica i biljka se pati,kod nas sve na gredicama i dosta se navodnjava pa ove vručine i suša odnose danak a di neče ako je kako sam gore naveo:(wait):
 

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
147
Nema uslova za gredice. Losa zemlja. Priprema je dobra bila i nema pokorice. Problem je sto ne postoji mogucnost navodnjavanja zemljista. Jer kod nas voda je na nekih 27-30 metara. A i uz samu cijenu duvana ne isplati se ulagati u nesto bolje.
 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
A jbg shvačam,te i slažem se,ajd ja sam bar tu imao sreče,od 10-11 jutara navodnjavam oko sedam,a imam bunar na još tri jutra u komadu,al tu nisam postavljao cijevi nadajuči se normalnoj godini no svakog momenta mogu uz malo truda i tu uletit sa navodnjavanjem.Znači mogu navodnjavat oko 90% površine.Al i to je jebada,več tjedan dana sam po ovim vručinama u polju,podalje su zemlje od kuče pa se bojim ostaviti pumpu,a i moraš pazit jel sve radi kako treba,popizdio sam već.E da meni su bunari 18-19 m,a voda na 5m.
 

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
147
Imas srece sto se tice vode. Ali opet ne znam ni koliko je bolje sa navodnjavanjem u odnosu na onaj koji se ne navodnjava u prinosu? Firma koja otkupljuje ima ove godine ne znam tacno ali preko 20hektara duvana. Navodnjava se non stop. Po cijelu noc rade pumpe i opet je duvan slab. Jako su visoke temperature i po ovim prognozama nema kise narednih 10 dana sigurno.
 

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Čuj ja sam isto početnik u tome,ali isplativosti ima sigurno,no nije samo navodnjavanje u pitanju....i dvije prihrane direkt na korijen preko vode.
Prinosi po firmi su preko 4 tone po hektaru,no skloniji sam vjerovat ljudima koji več par godina navodnjavaju i postižu 3-3,5 t/ha,što je takođe poprilično u odnosu na suho ratarenje(2-2,5 t/ha)jest da je veče ulaganje,pogotovo prve godine ali isplati se....a vidjet ćemo najesen.....:(wait):

da,zaboravih napomenuti.....tu je i faktor sigurnosti.....o suši ovisiš a ako navodnjavaš......
 

darebn

Član
Tu od
19 Tra 2011
Poruka
147
Mi smo 1 isli sa folijarnom koristili smo Slavol. Doza od nekih 7l/ha. Imali smo u planu jos jednom ici sa neki mineralnim djubrivom ali ipak necemo. Mi ne mozemo na 2 hektara imati 4 tone :icon_biggrin: . Kod nas u ovakvim uslovima negdje oko 1.8 t/ha vise ne moze.
 

pingy321

Član
Tu od
16 Ožu 2014
Poruka
114
Aha..znaći i u "pravom" duhanu, vašem, dolazi do preranog cvjetanja.. i ima i malih, ne dignutih od zemlje previše!
Onda ovaj moj "divlji", neodređena sorta, još super izgleda :eek::
 

pingy321

Član
Tu od
16 Ožu 2014
Poruka
114
Za tu neaktivnost rasta i prebrzo cvjetanje je kriva samo ona vrućina!
Đaba svo razrahljivanje, navodnjavanje, špricanje folijarno i lijepi pogledi na.. duhan kad ga vrućina ubi u pojam :icon_twisted:
Tehnologija i tehnika obrade je ovoga puta podbacila izgleda :icon_e_sad:
 

Najnoviji postovi

Na vrh