Pozdrav,sad ugledao temu pošto imam pun kufer vremena pa skoro cjli forum prelistao,da se malo uključim s par pitanja.
Ovi dole novi komadi kaj idu u zemlju,to si sam pravio il?
Ja kupio staru sijačicu sa metalnim pločama za 100eura tip kaže sijao sa njom do zadnjeg
E sad ja krenuo sijat,kad ono idem uzbrdo i po ravnom i ok sve sije ko luda,krenem nizbrdo i neče bacat gnojivo,zaštopa se
Krenem ja malo proučavat i vidim neko neke kemijao po ovim dole komadima,u biti nekak ih u koso navario tak da kad sijačica visi prema napred ta "cijev" kroz koju pada gnojivo ne stoji okomito nego je nagnuta prema vodoravno i tu se zaštopa
Pod "Gore 8" valjda misliš na osovini ispod kutija za gnojivo.Ako si tako mislio, ti zupčanici ti nemaju veze sa gustoćom sjetve već sa brzinom okretanja mješača za gnojivo.Po ovome kako si opisao i po tabeli tebi bi razmak bio na 25.Jednu tablicu gustoče sijanja za mehaničke OLT sijačice postavio je sini u temi sijačice za kukuruz, pa vidi.....postoje manje razlike
U međuvremenu sam saznao da je ova tabela za OLTove mehaničke sa metalnom sijačom pločom, a ona tablica koju je postavio sini ja za mehaničke OLTove sa plastičnim sjetvenim pločama