Moj Ivane01,vidiš,i ti i ja ćemo veoma brzo jesti eko hranu,ali je nećemo nažalost moći drugima prodati.Jesti ćemo je zato što si nećemo moći priuštiti kupiti bilo kakvu u dučanu pa ćemo si mi,koji imamo mogučnost-to jest zamljicu,sami proizvesti da napunimo želudac.Oni koji nemaju će plesati kako netko svira.Tu ne mislim na sebe i tebe,drugačiji će svirači biti vremenom u igri.Evo će meni sada nuditi EU rentu da odem prijevremeno u mirovinu i dam sve što imam u zakup, ili prodam,a do sada je poseban naglasak bio na "prodam", iz EU kase će mi se,ovisno o veličini imanja isplačivati godišnja naknada.Jedini uvjet je da stavim svoj potpis da se nikada više,do kraja života,neću baviti proizvodnjom hrane.E moj Ivane01,to ti je vani već konstanta,a sada će je i nama ugurati.Vidiš,ja neću potpisati,Čisto iz inata.I kada mi netko objašnjava što bih i kako morala raditi,ja se najprije zapitam jel taj netko pročitao,raspitao se i dao si truda shvatiti što se dešava na globalnoj razini,i uzima li zdravo za gotovo plasirane informacije ili ih u svojoj glavi filtrira,čita međuretke,prevodi i tumači i traži logiku,ili samo kimne glavom i kaže-prilagoditi ćemo se.Ja se neću prilagoditi.Ja sam od onih koji iskazuju građenski neposluh.Gdje se god može.I dokle se god može.A može se svugdje.I može se dokle se hoće.Ako svi otvore oči.I uši.I uključe ono što nose u glavi.
Mi seljaci nismo siromašni.Nismo,jer smo stekli.A stekli smo jer nismo nikada radili osam sati.I zato mi ne diraj u imovno stanje.Dok se netko brčkao u moru,jedan mlijekar je dvaput na dan muzao kravu.A ja sam bar dvaput na dan dizala i spuštala na plastenicima bočne stranice.I svako jutro od pet do osam zaljevala,sređivala,a onda do podeneva odrađivala.Pa onda još popodnevu smijenu do pol devet na večer.E,zato imam.I nedam da mi se uzme,a nedam ni da mi se prigovara što imam.Jer mi nitko nije dao
Što me nazove "dečkice",čovječe,ja sam ti jedno milo,drago žensko,simpatična čak,blaga i susretljiva,a ti mi dao muške atribute.A joj,joj.Možda tu i tamo gricnem,ali....:icon_razz::icon_razz::icon_razz::icon_razz::icon_razz: