vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
da da da...TV ! ..moram biti tiho:mrgreen:TV ima sve to ugrađeno
ovisno o brzini i putu po kakvom vozi:mrgreen:
da da da...TV ! ..moram biti tiho:mrgreen:TV ima sve to ugrađeno
ovisno o brzini i putu po kakvom vozi:mrgreen:
Dioda D2 služi da se nevraća napon sa akumulatora, ako dođe do belaja...može i bez nje - al dodaj 0,6V više na izlazu.
JOE a koju to diodu D2 bilo kakvu ili
danas sam unisitio dva (vec unistena reglera).....nisam uspio raskopati da se vidi gdje je sta spojeno :weedman:
u svakom slucaju sam vidio nesto zanimljivo, ne jednom TV koji trenutno radim, ima originalni regulator, na njemu pise; V=12 A=14 ........ :shock:
na jednom od ovih koje sam rasturio pise 18A .......
pa eto sad, ko je malo opicen, ko se pravi prepametan, cija mati crnu vunu prede, ko se porezao na ostro brasno, ko ce kuci usranih gaća.......u skorije vrijeme potkrijepit cu slikama
edo hvala kaj si digo temu , davno sam htio pitati gdje su ovi napuhanci stigli s izradom reglera ali mi se nije dalo kopati po pedefima ?
trebačemo slike ..:mrgreen:Ma moj ti reglerić s kikijeve sheme sretno puni to u dva slučaaj tj dva reglera jdean je na tv-ejcu a drugi na vjetrenječi napravio sam homemade vjetrenjači i spojio alternator preko remene raadi broja okretaja i soijio da puni aku i inverter i pali računi iz hepa za 50% (ali ne o tome u ovojt temi...)
edo jesi li provjerio što je s druge strene tiskanke...?
trebačemo slike ..:mrgreen:
Ma moj ti reglerić s kikijeve sheme sretno puni to u dva slučaaj tj dva reglera jedan je na tv-ejcu a drugi na vjetrenječi napravio sam homemade vjetrenjači i spojio alternator preko remene raadi broja okretaja i soijio da puni aku i inverter i pali računi iz hepa za 50% (ali ne o tome u ovojt temi...)
Kazes radi i puni
Izradio si 2 regulatora, jedan za TV a drugi za alternator na veternjacu. Pa kakav alternator si stavio na veternjacu:scratch, jel tomin:rolfer:
Ako ti bude potrebna sema za "normalni" alternator sa pobuda evo ti sema:
Uploaded with ImageShack.us
I na alternator od golfa 3 si napravio regulator iz Joekikijeva shema, ak sam te dobro skuzio, hmmmm, nije mi jasan princip:scratch, daj dobro sve to objasni, zanima me, a pobuda gde ti je????
Taj regler ti nije baš sjajan izum , iz razloga jer "višak" baca u "vodu" ...a to je gubitakAlternator sam otvorio odnio rotor tokaru da mi ga lipo po nacrtu istokari kupija u artasa permeabilne magnete, zaljepio ih na rotor (jos mi je jedan prijetelj radio nešto s namotajima neznam baš šta , (i stavio mi je nešto s tim namotima da se ne vjetrenjača ne vrti brže od 600 o min jer bi u suprotnom mogla puknit tijekom jakih vjetrova)...) te sam na onu negovu remenicu zavario drugačju i spojio prijenos, neznam baš koliki je omjer prijenosa... ali ugl ne treba velika brzina vjetra za dobiti 12 v .. za amperažu neznam jer sam prije regleraa spojio uređaj koji mi ograničava 12 v i 8 a te onda na oni regler od kikija ali nisam rekao na traktoru je onaj s 3 žice a na vjetrenajači onaj s 2 žice tako da ...
Ako još što nije jasno slobodno pitaj , ali nezam baš dali se smije u ovoj temi ..akli ok ,....
ako ti još nešto nije jasno slobodno pitaj samo neznam
Taj regler ti nije baš sjajan izum , iz razloga jer "višak" baca u "vodu" ...a to je gubitak
Ti trebaš umjetnu pobudu koja s kontrolom broja okretaja osoine regulira tako da izvlačiš maximum ampera .
Mislim na vjerenjaču .auch:
To te nisam ja pitao jer je to bezveze , problem je kad upališ svijetla ( a stavio si film gdje radite noču ) jer ti samo prednja dva fara vuku cca 8 A ...Ja mislim da si me ti pitao(oprosti ako griješim)što cu ako mi se nešto dogodi s onim akumulatorom na tv-u a ovo kikijevo punjenje ili neko punjenje što sam tražio daje samo 6 a pa da mi slučajno bude triba novi aku pa da kupin od npr 75 ah ... onda sam ti aj reka da mam 5-6 akumulatora od 60 ah .. tako da mi vjetrenjača puni jednoga pa mi je također ista stvar kao i na traktoru ... 6a 6a 6a 6a tj 6A
To te nisam ja pitao jer je to bezveze , problem je kad upališ svijetla ( a stavio si film gdje radite noču ) jer ti samo prednja dva fara vuku cca 8 A ...