Tomislav523
Član
- Tu od
- 30 Kol 2010
- Poruka
- 596
jeli na autu napravio isti princip? da eliminise i kljuc i kontakt i pobudu........da ima samo taster da pali i vozi
kad si tako pametan sa striktnim zahtjevima struje i napona skontaj sam i napravi regulator prema tim istim zahtjevima
@puknuti on hoce punjenje sa dvije zice, ti mu nudis rjesenje s tri, tvoje rjesenje ne ispunjava njegove zelje i zahtjeve
Nije zbog toga što s sautom ne ore u polju ...
pa ti zbalija reci da ja od njih pravim budale
rayer:rayer:rayer:
a zašto stabilizator i zašto 6A
ajd stabilizator ,pretpostavljam da ćeš na tomu ugradit HiFi pojačalo za zvučnim kutijama ili čak kučno kino:madmana:
ali zašto 6A???
ako hočeš stabilizator sa 6A potreban ti je i kondenzator od nekih cca 12000uF,to nemaju ni novi đondiri
a uostalom jel uopče znaš šta je stabilizator napona???
ili si ga malo pobrkao sa regulatorom napona? to su dva različita pojma
dalje stabilizator napona (u ovom slučaju 14V) i ograničenje struje punjenja na 6A, a da ujedno daje struju za ostala trošila , mislim da se opet zakompliciralo
dalje mislim da stabilizirani napon i nije najbolji za filanje akumulatora, oni više vole valove:supz:
dalje kad se pravi regulator/stabilizator on se proračunava da bar 50% jači bude od izvora, u slučaju preopterečenja da se ne uništi
u ovom slučaju mislim da je tomin dinamo cca 180W što bi bilo cca 15A, znači tebi bi regulator trebao od bar 20A ili još bolje 25A
Epa ja to sve neznam i zato tražim savjet od vas koji to znate , a neki od vas me prcaju itd... :blackeye