Ništa on ne ograničava ..akumulator si sam "povlači" koliko treba .eh da i pitao sam za njegovu shemu jer me zanima kako ograničava struju za pojedine akumulatore...
vidi ti, nemoj se ti ljutit.....dali cu ja odgovarati ili ne, je moja odluka, dali sam ja dosadan, ili sam napisao suvisan post ili nisam ce odluciti administratori
u svemu tome ti me mozes povuc za berbinu ranu
VIDI nemoj se naljutit ali lipo cu ti rec ako nemaš odgovar na ovo što ja tražim radije ne odgovaraj jer ja imam svoje razloge zašto... ok,
A šta se tiće onog reglera pa mogao sam ja sto puta dati 200-300 kn za novi, ali je problem što mi on nije potreban... eh da i pitao sam za njegovu shemu jer me zanima kako ograničava struju za pojedine akumulatore...
Onda kažeš da dinamo nece puniti ako nisu spojene sve tri žice ....
:axe::axe::axe: to ti je primjera kao da si reka da elektromotor nece vrtit bez uzemljenja ...
hajd molim te pogledaj semu na prethodnoj stranici, protumaci sta je sta.....
Cijelo si vrijeme spominjao alternator,a u biti je dinamo u igri.
Pogledat ću ti za koju shemu,pa stavim......
zbunjuju me oznake T, Q i Z nemaju nikakvu vrijednost, jesu li to standardni elementi?
mozes li orjentaciono reci cijene svega toga
A na biciku imamo?Ti djelovi imaju mali milijon oznake, pitaj boga koja je prava koja treba bit, a zasto nije dadena tu:lol:, to je djelovna tajnarayer:
Tomislav, mani se corava posla, ja apsolutno poddrzujem samogradnja, ali boim se da bi cjena ova samogradnja nadminala cjena na origigi regler.
Ljudi, pa nije to u TV dinamo, to je alternator, alternator, alternatorrrrayer:
Dobro kaže edo,iz dinama ti sve tri žice trebaju na regulator da bi funkcioniralo punjenje.Dokaz,ima frend original knjigu od svog traktora i sva elektroinstalacija je unutra i sheme spajanja. Ali i logika je tu,naravno,ne bi bile tri žice na njemu da ne trebaju.
Cijelo si vrijeme spominjao alternator,a u biti je dinamo u igri.
Pogledat ću ti za koju shemu,pa stavim.
A ljudi,gdje je taj alkohol više,treba malo odmora od silnog posla.
PLAY - jel ti to hoćeš koristiti dve žute, iz razloga - jer ti alternator daje slabiji napon nego što bi trebalo? Ili čisto onako?To što se tice sve tri žice vrijedi za original regulator ali ja tražim regulator s dva ulaza
To što se tice sve tri žice vrijedi za original regulator ali ja tražim regulator s dva ulaza
Zna čića,tebi ovak nešto treba:
Ali za shemu,trebalo bi nešto prvo popiti. :lol:
Pozdrav svima!
PLAY - jel ti to hoćeš koristiti dve žute, iz razloga - jer ti alternator daje slabiji napon nego što bi trebalo? Ili čisto onako?
pozzz joe!:weedman:
netko je rekao da kad napuni aku da se regler isključi, ne on je stalno uključen samo kažem razlika je u naponu
a oni kupovni ispravljači koji se deklariraju kao recimo 6A on ima 14V i cca 70w snage trafo, i ako aku povuče više od 6A napon pada a s njim i struja, i na taj način vrši regulaciju
jedino što kod drugih potrošača to neide tako pa kad na takav ispravljač skopčate jači teret od oko 70w, on brzo izgori
i na kraju sjetih se , mislim da ti je dinamo u kvaru, onaj napon koji si izmjerio , ako si ga mjerio između dvije žute nešto je mali, između žute i crvene bi toliki bio, a između žutih pretpostavljam duplo veći
Da....
Kad rješimo šeme onda se pije...artyman:
Želim ih koristit iz razloga što mi je treča nepotrebna(ako sklopim ovaj regler s dva ulaza i dva izlaza)
Malo si krivo procitao, ja sam napisao daima sklop koji isključi dovod punjenja kad se akumulator napuni i kad opet napon padne ovi nastavlja punit...
nesječam se ali znam da sam mjerio između svih ....
Ovih dana cu ponovit mjerenje...
Da....
Kad rješimo šeme onda se pije...artyman:
Evo shemica,možda stavim još koju ako se popiknem na nju:
čini mi se da je to shema za regler alternatora:roll:
za auto
I regler (crni) na ovim gore slikama je isto to :mrgreen:
Evo stejšen kad ti je google mrski
Koja si ti budala:mrgreen::supz:Jel vi svi skupa mene zajebajete ili šta ....
šta ce mi za alternator .....:shock:
Koja si ti budala:mrgreen::supz:
Vjeruj mi , još se suzdržavamAe ..hahhah ... a ti si kulturan čovjek ....