Ma tu nešto drugo neštima, nevjerujem da bi greška bila na 4 čobanice i to za redom. A vjerujem da si dobro spojio nije to neko čudo za spojiti, a dali ti možda netko može neprimjetno doći i nešto ti napraviti na čobanici a da ti to ni neznaš . Danas imaš svakakvih ljudi.Pisao sam 25.09.2013. sam kupio novi pastir i bateriju 130 Ah/9V. Koristio sam ga za oko 200 m žice i trake do prije 20 dana, a od tada koristim oko 100 m žice. Nakon 2 dana upalila se crvena lampica - slaba baterija, večeras pogledam - ne radi.
Spojio sam ga na 220 V i dalje radi.
Uzeo sam najjaču bateriju sa jamstvom od 1 godine, a ona crkla za malo više od mjesec dana. Pa to je katastrofa, kako sam već pisao od osmog mjeseca ovo je četvrti pastir. U blizini žice nema travke, jedino se aktivira kada opizdi svinju.
Možda peti bude pravi?
Ja bi drugačije napravio...I napraviti ću kod sebe:
Solarni panel od 40W, solarni regulator 5A, akumulator od 12-20Ah, koji sve zajedno košta manje od 600 kn, ali nema brige bar za koju godinu....
To su mi rekli sin i žena da sam zaposlio čovjeka nebih me puno više koštalo.E baš te neće, kakve si sreće da si zaposlio čobana i on bi nogu slomio ili bi ga grom ubio . rofl): rofl):
Imam 1 godinu na bateriju, a na uređaj 3 godine, ali vidiš kako nemam sreće, ovo je četvrti uređaj.
Tj. priključak za 220 mora biti uvjek ukopčan jer on puni bateriju koja služi da pastir radi kad nema 220.
Samo na bateriji može trajat mjesec dana dok je ne isprazni.