problem je u V i J jer kad je tako susno podrucje ja ga rukom drzim i osijetim da pecka lagano na sestom kilometru,odnosno zila na ruci malo skakuce.Uzemljenje je odlicno jos dobro posoljeno.To isto sam pokusao kad je kisa,ma otrese me da samo oskocim cim taknem.
Nisu tebi problem ni
V ni
J već
Ω ! Imaš loše i nestručno riješeno uzemljenje i to je osnovni problem.
Možeš povećavati Džule i Volte koliko hoćeš, kad je suša imaće malo efekta a kad padne kiša ovce će ti izginuti.
Zašto soliš uzemljenje!? Ako misliš da je so dobar elektrolit, varaš se. Ona provodi struju samo ako ima dovoljno vlage a kako je kod tebe suša, ona ti ništa ne vredi. Ako soliš zato što je hidroskopna, odnosno upija vlagu i to je pogrešno. Ona će upiti vlagu ali samo oko te šipke, trake ili cijevi, šta si već stavio za uzemljenje, a na 100-tom metru ili 6-tom kilometru opet imaš samo suvu zemlju koja ima jako puno
Ω .
Ono što tebi treba je višežična ograda i to ne da imaš 5 žica fazu a nulu preko zemljie, već da imaš prvu žicu nulu, drugu fazu, treću nulu, četvrtu fazu itd.
Takva ograda će imati isto
V i
J, i na 100-tom metru i na 6-tom kilometru. Bez obzira dali je kiša padala jutros ili prije mjesec dana.