• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elektro motor problemi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A zašto anlaser ne može dugo raditi?

power , ako ima dovoljno "ampera" na alternatoru i ako ti je dovoljno jak može .

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Možeš nač i koji motor sa reduktorom od elektro servo volana i taj mislim da bi mogo da radi taj poso.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
A zašto anlaser ne može dugo raditi?

power , ako ima dovoljno "ampera" na alternatoru i ako ti je dovoljno jak može .

ma i ja gledam ove motor od brisaca sto vrte raznjeve to radi danima,

Možeš nač i koji motor sa reduktorom od elektro servo volana i taj mislim da bi mogo da radi taj poso.

to mi nije poznato, na koji nacin radi, treba mi oko 120 do 200 okr/min

Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
od cega je to, ako je od auta, dalo bi se naci na auto otpadu za male novce,

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
neznas otprilike koje snage su ti motori, koliko okretaja imaju
a sta je sa ovim elektricnim servo pumpama, koliki im je protok, koji tlak daju, i to bi se moglo iskoristiti za svasta nesto

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Snage za pokretanje trake ima sigurno dovoljno,samo okretaji nema jih baš ali od oka kad sam ga priklopio na punjač za aku. na max.amperažu nekih 80 na minut(ovo je od oka).Na autu to radi preko senzora-reostata a i kablove ima jake tak da za za snagu sam siguran da je ima dovoljno. Te elektro pumpe za volan,nema ništa od tog ja imam dvije od fabie-na autu radi jer dobije komandu od računala a kod kuče na plus i minus nikak potrefit kombinaciju da bi radila.

Posljednje uređivanje:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
to je dobra stvar isto za pogon stroja za mljevenje mesa, idealna brzina, kako se toga prije nisam sjetio. kako se krecu cijene tih polovnih motora, koliko su izdrzljivi, u koliko dugo bez prestanka mogu da rade, u kojem rezimu rade na autu,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Snage za pokretanje trake ima sigurno dovoljno,samo okretaji nema jih baš ali od oka kad sam ga priklopio na punjač za aku. na max.amperažu nekih 80 na minut(ovo je od oka).Na autu to radi preko senzora-reostata a i kablove ima jake tak da za za snagu sam siguran da je ima dovoljno. Te elektro pumpe za volan,nema ništa od tog ja imam dvije od fabie-na autu radi jer dobije komandu od računala a kod kuče na plus i minus nikak potrefit kombinaciju da bi radila.
makni sve od elektronike s motora..pa spoji na izvor

Posljednje uređivanje od moderatora:

Imbra

Član
Tu od
12 Srp 2011
Poruka
132
Anlaseri...hm... A videl sam ona mala elektricna vitla, elektomotor na njima izgleda izvana isto ko i anlaser, ili sam ja to u zabludi? Nema nikakvog otvora ni rebra za hladjenje, cak mi se vidi da su vodotijesni...Kak oni mogu dulje delati a da se ne pregrejeju??

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
koji je promjer osovine na el,motoru 2,2kw, 2800 okr/min, monofazni

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
vec sam izmjerio, planiram da ugardim prirubnicu, imam nekakav mlin cekicar koji je bio na traktoski pogon, sad bih to prebacio na elektro, ovi prodaju prirubnice neobradjenog unutranjeg promjera,a prodaju se po vanjskom promjeru, zvao tel. pitaju me koji mi treba vanjski promjer jer su neobradjene, jeli dovoljno 70mm, ako je unutarnji 28mm.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pod prirubnice misliš na remenice?
treba vidjeti , kojji ide remen , koji je najmanji promjer za taj rremen i tak ..
kontaš , ako ide remena 20 sigurno ne može ..xd .
Kajela viri van sigurnih 5 mm , možda i više ..znači 28+ 10 + minimalno 5 po strani = fi 50 do "korjena " utora remena ....

Najnoviji postovi

Na vrh