• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Europard i Eurowolf

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
:rolleyess:KRIZA:p

S jedne strane to i jeste razlog, a opet s druge strane da se zbog krize kupuju kinezi, a ne neki skupi zapadni ;)
A staces valjda ce mo i mi jednom na zelenu granu:roll:

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
89
Ja zadovoljan,tamo di sam sa fergusonom 533 izvlačio drva na ravnije da bi ih natovario,sada tovarim direktno na prikolicu i sa wolfom izvlačim,tamo di je 533 orao niz brdo wolf ore uz brdo 2-brazde,4x4,super reduktor,blokada stražnjeg diferencijala,kompresor,dekompresor na motoru,snažan hidraulik,kabina za 10.000 eura,kome treba više...:D

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ja isto zadovoljan. Evo danas kasiral neku kunu na jednom koji ima 180 RS . Stao hidraulik, kosooka greška :rolfer::rolfer:

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
89
kasiraju i drugi meštri na john-ima kad mu se blok izbaci od pregrijavanja toliko da se neda poravnati,kaj češ..ta moderna tehnologija..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa kod nas baš nema puno made in CHINA ali po viđenom vidim da im ljudi vade salo i da rade ali neki imaju nekih problema sa onim YTO a koji danas traktor je napravljen da traje jako dugo ,samo jedan..... i jedini ali njega ču kupiti kad ubodem 7 do tada bude FERKI I INDIJAC BILI ZAUZETI POSLOM u mom dvorištu:partyman::drinkers:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Vec sam gledao takve kombinacije na internetu, i bas mi se svidjelo. Razmisljali smo da na naseg kineza nabacimo takav utovarivac, ali neznam kolka je podizna moc takve kombinacije. Pod povecalom su mi prednje gume, koliko bi one mogle izdrzati :confused:

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Vec sam gledao takve kombinacije na internetu, i bas mi se svidjelo. Razmisljali smo da na naseg kineza nabacimo takav utovarivac, ali neznam kolka je podizna moc takve kombinacije. Pod povecalom su mi prednje gume, koliko bi one mogle izdrzati :confused:

ja ti imam riko-ribnica utovarivac na starem 533 ali prednje gume moram nabavljati sa 8 ili 10 platna tako da ih mozes napumpati na barem na 4 bara a najbolje bi bilo 5 bar. podizna moč mojega je oko 500kg relativno dosta

koje su dimenzije prednjih guma na tvom kinezu?? 7,50-16??

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
ja ti imam riko-ribnica utovarivac na starem 533 ali prednje gume moram nabavljati sa 8 ili 10 platna tako da ih mozes napumpati na barem na 4 bara a najbolje bi bilo 5 bar. podizna moč mojega je oko 500kg relativno dosta

koje su dimenzije prednjih guma na tvom kinezu?? 7,50-16??

500kg :supris:, to je stvarno ohrabrujuce, onda bi kinez bez problema mogao dizati tu tezinu i vise :D
Prednje gume su 8.3-20

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
500kg :supris:, to je stvarno ohrabrujuce, onda bi kinez bez problema mogao dizati tu tezinu i vise :D
Prednje gume su 8.3-20

hm... u toj dimenziji je tesko naci jace gume ima samo od 6 platna sada momentalno u hrvatskoj....
vidjet cu poslije nove godine ako netko "nesto" uveze jer i meni treba za univerzala ...;)

jesam!
Ipak sam definitivno odustao od kineza... idem na zetora, on je provjeren. bio sam u utorak cijeli dan prijedor-kozarac-banja luka. od 100 traktora koje sam vidio 95 je zetora, nevjerovatno. to dovoljno sve govori. pregovaram s covjekom oko zetora 5341 ali "otom-potom" ;-)

o kojoj se cijeni radi ako se moze znati????

Posljednje uređivanje od moderatora:

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
hm... u toj dimenziji je tesko naci jace gume ima samo od 6 platna sada momentalno u hrvatskoj....
vidjet cu poslije nove godine ako netko "nesto" uveze jer i meni treba za univerzala ...;)
Neznam stavarno sa koliko se platana kod nas mogu naci takve gume, uopste nisam gledao.
vec dvije-tri godine "kupujem" traktor sa kabinom (grijanom) rabljeni i pikiram na zetora jer ima kompresor i sistem kocenja za prikolicu i rucni kuplung kardana i sad sam se malo zagledao za kineza europard 824 na akciji sa PDV-om 132000 kn sa prednjom vucom hidrvolan i navodno ako sam kuzio ima 4 spore 4 brze i 4 rikverca + polovice svih brzina potpuno dovoljno nije zetor ali je novo ...
sad imam Univerzala 643 dt i isto ga moras svako toliko "šarafiti" ;) da se razumiomo nisam imao nekih velikih kvarova ali non stop negdije pusta nafta pusta ulje pusta voda ne radi koja sijalica ne puni bateriju itd.....

nisam pametan sto raditi :madmana::madmana:
S obzirom na Zetora vjerujem da bi Europard bio bolji izbor.
Sad neznam kakvi su kod vas podsticaji na nove traktore, kod nas su dosta dobri i kome treba traktor od 80ks to bi bio dobar izbor. A opet za te pare se moze uzeti odlican zapadni traktor, te konjaze ili jos jace po volji koji zelis.

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Neznam stavarno sa koliko se platana kod nas mogu naci takve gume, uopste nisam gledao.

S obzirom na Zetora vjerujem da bi Europard bio bolji izbor.
Sad neznam kakvi su kod vas podsticaji na nove traktore, kod nas su dosta dobri i kome treba traktor od 80ks to bi bio dobar izbor. A opet za te pare se moze uzeti odlican zapadni traktor, te konjaze ili jos jace po volji koji zelis.

"premali sam" da bim moga racunati na poticaj :(:(

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
"premali sam" da bim moga racunati na poticaj :(:(

Pa kod nas da bi ostvario podsticaj trebas samo biti upisan kao poljoprivredni proizvodjac.
A ako imas gotove pare onda je u svakom slucaju bolji izbor neki dobar zapadni traktor. Kinezova naj veca mana je buka :supris: sto veoma kvari komfor, sto je u velikom traktoru sa kojim ces raditi po cijele dane, dosta nezgodno :rolleyess:
Jedino cepice u usi, ali opet se toga bojim jer onda necujes ako sta pukne

zcepic

Član
Tu od
17 Tra 2011
Poruka
369
Pa kod nas da bi ostvario podsticaj trebas samo biti upisan kao poljoprivredni proizvodjac.
A ako imas gotove pare onda je u svakom slucaju bolji izbor neki dobar zapadni traktor. Kinezova naj veca mana je buka :supris: sto veoma kvari komfor, sto je u velikom traktoru sa kojim ces raditi po cijele dane, dosta nezgodno :rolleyess:
Jedino cepice u usi, ali opet se toga bojim jer onda necujes ako sta pukne

Ako kinez onda YTO nikakvi ovi eurići ili jinma.yto je jedan ozbiljan proizvod u rangu s zetorom:finga:

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
smješniju izjavu nisam dugo čuo,nije to ni blizu zetora

Sonalika je mozda najbliza onim starijim tipama zetora 60/6245 i 70/7245
s tim da mi ima bolje rijesen mjenjač

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
smješniju izjavu nisam dugo čuo,nije to ni blizu zetora

Sonalika je mozda najbliza onim starijim tipama zetora 60/6245 i 70/7245
s tim da mi ima bolje rijesen mjenjač

ma gleda sam sonalike.... ne sviđa mi se bas mjenjac je isti ko u zetoru samo sto su rucke razmaknute finalna obrada je očajna a onda je bio skuplji od kineza neznam kako su sada cjene, mislim da je bolji belarus od sonalike .....

Na vrh