Njoko
Dobro znana faca
- Tu od
- 9 Lis 2010
- Poruka
- 1,635
Nije moguce da niko sebi u zadnje vrijeme nije priustio niti jednoga kineza :weedman:.
:rolleyess:KRIZA
Nije moguce da niko sebi u zadnje vrijeme nije priustio niti jednoga kineza :weedman:.
Vec sam gledao takve kombinacije na internetu, i bas mi se svidjelo. Razmisljali smo da na naseg kineza nabacimo takav utovarivac, ali neznam kolka je podizna moc takve kombinacije. Pod povecalom su mi prednje gume, koliko bi one mogle izdrzati
ja ti imam riko-ribnica utovarivac na starem 533 ali prednje gume moram nabavljati sa 8 ili 10 platna tako da ih mozes napumpati na barem na 4 bara a najbolje bi bilo 5 bar. podizna moč mojega je oko 500kg relativno dosta
koje su dimenzije prednjih guma na tvom kinezu?? 7,50-16??
500kg :supris:, to je stvarno ohrabrujuce, onda bi kinez bez problema mogao dizati tu tezinu i vise
Prednje gume su 8.3-20
jesam!
Ipak sam definitivno odustao od kineza... idem na zetora, on je provjeren. bio sam u utorak cijeli dan prijedor-kozarac-banja luka. od 100 traktora koje sam vidio 95 je zetora, nevjerovatno. to dovoljno sve govori. pregovaram s covjekom oko zetora 5341 ali "otom-potom" ;-)
hm... u toj dimenziji je tesko naci jace gume ima samo od 6 platna sada momentalno u hrvatskoj....
vidjet cu poslije nove godine ako netko "nesto" uveze jer i meni treba za univerzala ...
Neznam stavarno sa koliko se platana kod nas mogu naci takve gume, uopste nisam gledao.
S obzirom na Zetora vjerujem da bi Europard bio bolji izbor.vec dvije-tri godine "kupujem" traktor sa kabinom (grijanom) rabljeni i pikiram na zetora jer ima kompresor i sistem kocenja za prikolicu i rucni kuplung kardana i sad sam se malo zagledao za kineza europard 824 na akciji sa PDV-om 132000 kn sa prednjom vucom hidrvolan i navodno ako sam kuzio ima 4 spore 4 brze i 4 rikverca + polovice svih brzina potpuno dovoljno nije zetor ali je novo ...
sad imam Univerzala 643 dt i isto ga moras svako toliko "šarafiti" da se razumiomo nisam imao nekih velikih kvarova ali non stop negdije pusta nafta pusta ulje pusta voda ne radi koja sijalica ne puni bateriju itd.....
nisam pametan sto raditi :madmana::madmana:
Sad neznam kakvi su kod vas podsticaji na nove traktore, kod nas su dosta dobri i kome treba traktor od 80ks to bi bio dobar izbor. A opet za te pare se moze uzeti odlican zapadni traktor, te konjaze ili jos jace po volji koji zelis.
hm... u toj dimenziji je tesko naci jace gume ima samo od 6 platna sada momentalno u hrvatskoj....
vidjet cu poslije nove godine ako netko "nesto" uveze jer i meni treba za univerzala ...
Neznam stavarno sa koliko se platana kod nas mogu naci takve gume, uopste nisam gledao.
S obzirom na Zetora vjerujem da bi Europard bio bolji izbor.
Sad neznam kakvi su kod vas podsticaji na nove traktore, kod nas su dosta dobri i kome treba traktor od 80ks to bi bio dobar izbor. A opet za te pare se moze uzeti odlican zapadni traktor, te konjaze ili jos jace po volji koji zelis.
"premali sam" da bim moga racunati na poticaj
"premali sam" da bim moga racunati na poticaj
Pa kod nas da bi ostvario podsticaj trebas samo biti upisan kao poljoprivredni proizvodjac.
A ako imas gotove pare onda je u svakom slucaju bolji izbor neki dobar zapadni traktor. Kinezova naj veca mana je buka :supris: sto veoma kvari komfor, sto je u velikom traktoru sa kojim ces raditi po cijele dane, dosta nezgodno :rolleyess:
Jedino cepice u usi, ali opet se toga bojim jer onda necujes ako sta pukne
smješniju izjavu nisam dugo čuo,nije to ni blizu zetora
Sonalika je mozda najbliza onim starijim tipama zetora 60/6245 i 70/7245
s tim da mi ima bolje rijesen mjenjač
Dali je imao tko problema sa hidroulikom na europardu i kako je riješio