Nikica, možeš li podijeliti neke informacije o traktoru?
Koliko konja u stvari ima? Po nekim informacijama 25a a po drugima 28.
Koliko je širok kada je sužen na najmanju širinu?
Koje priključke imaš i koje veličine? Kako se traktor nosi sa njima?
Koje je godine proizveden i koliko sati si odradio do sada?
Koji kvarovi (osim filtera)?
Tvoj ukupni dojam?
bok
Traktor sad ima 4 godine i kupljen je u Čakovcu pošto neživim tamo gdje je traktor tek preko vikenda mogu provjeriti godinu proizvodnje.Uzeo sam voćarsko vinogradarsku varijantu tako da je širok 1,2m,intezivnije sam ga počeo koristiti prije nepunu godinu dana a do tada je služio za prjevoz ogrjeva, žala,kamena i druge transportne aktivnosti.
Sad u vinogradu koristim Pačije noge s 7 elemenata ,širine 1.2m i tu nema nikakvih problema,frezu Hinter 1.3m širine također nema tragova mučenja na traktoru (osim kad naleti veći kamen ali to je druga vrst problema),još sam u početku koristio i strižnu kosu od gramipa i nije bilo problema sad mi ta kosa samo smeta jer više nemam šta kositi ,također nosim špricu od 330l ali s neovisnim motorom (ručni rad),još sam ovo ljeto orao s posuđenim plugom imt neki veliki čini mi se 14 cola tu je bilo problema s proklizavanjem ali uspio sam obaviti posao.
Meni piše da ima 25ks i neznam kako bi to provjerio.
Od kvarova sam imao samo jedan koji ni danas nije rješen a odnosi se na ispadanje nekakve piksne i tada traktor ostane bez veze s motorom što je i opasno jer se uobičajeno događa kod kočenja motorom na nizbrdicama.Dolazio je serviser ali njegovo znanje je bilo stvarno oskudno.Koliko sam ja skužio u upustvima tamo se trebao nalaziti nekakav mjenjač za "puzanje" a kod mene toga nema a kosooki koji je to zamjenio s tom piksnom nije dovoljno razmislio o svojim postupcima.Ostale stavri još uvjek funkcioniraju.
Općenito se vidi da je to stroj iz sredine 20.stoljeća samo maskiran u nešto noviji dizajn.
Meni je i ovo svemirski brod u odnosu na TV418 kojeg sam koristio prije.A modernije traktore iz 21.stoljeća neću ni gledat da nepadnem u depresiju.
Pozdrav