• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Europard i Eurowolf

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kad sam ja kupovao traktor EuroWolf 454 , 2006 g bila je 1,400.00 kn.

Kak te služil ovih 6 godina ili bolje rečeno kaj si ti njemu moral dati?
Informacije iz prve ruke su najbolje, pa ak more, lijepo prosim.

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Na 25 sati otisla lamela , nisam mogal spustiti hidraulik dok nismo dvojica stali na štange da ju spustimo dolje , dok je pod teretom bezproblema se spusti to je zamjenjeno ugaranciji , drugi put otišla lamela na 400 sati , danas je istekla garancija ,sutra je otišla to sam raskopal sam traktor kad sam raskopal i izvadil potisnu i kliznu plocu primjeceno je da nisu zamjenili prvi puta kad je otišla lamela . To da nisu zamjenili ploce dosal sam do informacije od servisera s kojim sam bio jako dobar da nisu imali rezervni dijo , to je zamijenjeno i do sada nije dirnuta lamela niti štelano sad traktor ima 2400 radni sat bez kvarova .

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Na 25 sati otisla lamela , nisam mogal spustiti hidraulik dok nismo dvojica stali na štange da ju spustimo dolje , dok je pod teretom bezproblema se spusti to je zamjenjeno ugaranciji , drugi put otišla lamela na 400 sati , danas je istekla garancija ,sutra je otišla to sam raskopal sam traktor kad sam raskopal i izvadil potisnu i kliznu plocu primjeceno je da nisu zamjenili prvi puta kad je otišla lamela . To da nisu zamjenili ploce dosal sam do informacije od servisera s kojim sam bio jako dobar da nisu imali rezervni dijo , to je zamijenjeno i do sada nije dirnuta lamela niti štelano sad traktor ima 2400 radni sat bez kvarova .

Hvala lijepa.
Lamele su se više puta spominjale kao problem. :scratch
Koliki je to bil trošak (dijelovi, mehaničar)?
Jel trebalo čekati da se dobiju dijelovi?
Mnogi skuplji traktori imaju veće kvarove na toliko radnih sati, a kad plačaš popravak :butthead:.
Želim ti da te i dalje služi bez kvarova. :partyman:

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Koliki je to bil trošak (dijelovi, mehaničar)?
Jel trebalo čekati da se dobiju dijelovi?

Potisna ploca 280,00kn ,lisnata opruga 710,00kn , netanje lamele 130,00kn kliznu sam dobio badave jer je bila malo popigana koje sam poslije poravnal na tokarskom stroju posal neracunam kad sam rastavljal i slagal traktor sam . Dijelovi su neki bili na skladistu i to dok je Acm u buzinu imao skladište , a sad kad je preuzel Danijel iz pleternice to je malo problem , uvijek ima izgovor ka o nisu došli dijelovi koje je narucil , to cujem od nekih koji su narucivali krajnike kod njega .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Aha, a to je uzela firma gdje si kupil traktor??? Nisi to ti osobno uzel??

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Aha, a to je uzela firma gdje si kupil traktor??? Nisi to ti osobno uzel??

Nisam htio uzet traktor bez gornje kuke ,i ventila za pumpanje guma , koje su oni Acm firma ugradili prije isporuke traktora. mene je tolko došla u Acm kolko je stvarno u Jurvalu sad neznam ali su imali tu godino 2006 u jesen na sajmu u Gudovcu samo sam zaboravil koja je bila cijena .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma mislim da su te dobrano oderali onda u ACM-u...u Jurvalu bi trebala biti ispod 1000 kn...uglavnom budemo zvali u ponedjeljak pa budem javio tu.

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Mene je uglavno kompletan traktor ,kabina , ventil za pumpanje guma i kuka došal s popustom od 10% 72,000,00 kn , stim da su isporucili i blatobrane i zaštitni ram .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E da, ima čep za dolijevati ulja ispod samih poluga mjenjača i još jedan čep malo iza, između nogu, ispod ventila za kiper.
Pitanje je sljedeče, dali se ulje prelijeva iz mjenjača u transmisiju ili je posebno ulje za jedno i drugo, s obzirom da je hidraulik odvojen.
Bune nas ta dva čepa dolje, a predpostavljamo da bi trebalo biti isto ulje.

jsmilaj2

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
97
Pitanje je sljedeče, dali se ulje prelijeva iz mjenjača u transmisiju ili je posebno ulje za jedno i drugo, s obzirom da je hidraulik odvojen.
Bune nas ta dva čepa dolje, a predpostavljamo da bi trebalo biti isto ulje.

Ulje je isto za mjenjača i transmisiju ,cep kod ventila za kipanje je kod mene mjerac kolicine ulja , možeš slobodno naljevat ulje u bilo koji od ova dva cepa . Šanana jesi možda zval Jurval za kuku koja je cijena ?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E hvala ti za ovo o čepovima...danas smo dosuli ulja u sve...prednji most, mjenjač i hidraulika, svuda je falilo, osim u motoru.

Zvali smo jurval, 1500 kn bi koštala poteznica.

Bude ju susjed strojobravar napravil, danas su se več dogovorili, bude u pol cjene :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako Bog da sutra stiže jedan skoro novi Eurowolf 454, ima svega oko 45rh, vlasnik je umro, pa je traktor dobila njegova kčer, odnosno moja strina. Sutra bi ga trebal dotjerati doma, pa bude svakakvih pitanja i nejasnoća.

E hvala ti za ovo o čepovima...danas smo dosuli ulja u sve...prednji most, mjenjač i hidraulika, svuda je falilo, osim u motoru.

Zvali smo jurval, 1500 kn bi koštala poteznica.

Bude ju susjed strojobravar napravil, danas su se več dogovorili, bude u pol cjene :)
Več sad :shock:
Kaj bu tek kad bu imal 450 :?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma nije to kaj misliš....tvornički je falilo ulja...nikakvo čudo za kineza.
Inače traktor je potpuno suh, ne pušta apsolutno ništa.
a ulja su stavili svuda tek toliko da nebudu suhi zupčanici valjda...mamicu im.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
lopvsku i onima koji su ih uvezli u HR i dobili homologaciju na takav nedovršeni proizvod ......................................
IMT nemre dobiti homologaciju :scratch:scratch, navodno

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
lopvsku i onima koji su ih uvezli u HR i dobili homologaciju na takav nedovršeni proizvod ......................................
IMT nemre dobiti homologaciju :scratch:scratch, navodno

Slažem se, ono kaj je IMT radil i pred 20 godina, pa i sad, bolje je i finije odrađeno od eurowolfa, to definitivno.
Koliko ja znam IMT može dobit homologaciju, znam da Rakovica više nemre dobit homologaciju kod nas.

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
89
Nije tvornički,eurowolf je u hr dolazio u djelovima,bar u ACM mehanizaciji di sam ga ja kupio,tako da sav fuš i šlamperaj dolazi iz njihovog neznanja ili ne htjenja da se pošteno sklopi traktor,a o servisu da ne pričam..meni je u garantnom roku traktor počeo raditi na 2-cilindra,dali se šta zaštopalo,ili pokvarilo neznam,došli iz acm-a stari bio doma,bez pola alata su bili i "majstor" htio zatuči navoj da izvadi cjeli brezon iz bloka da skine pumpu,na kraju ipak sve slozili ali su stavili prerano paljenje i traktor lupa kao lud,tako da sam ga ja podesio i sad je ok.
I mala djeca vec znaju da se sva vozila provjere ako dolaze iz tvornice,što u našem slučaju nije-sklapaju se kod nas.
Zato su sad propali i pune vodu u flaše,itd..

Što se tiće preciznosti mjenjača,to je na nivou 60-ih,tko je ikad vozio traktor zna kako se mijenjaju brzine u tom slučaju,kome to smeta neka iskešira +5-6000 eura i prebaci se iz zastarijelih 60-ih u skupe i realne 2000-te.

Ja sam prvi koji a i ostali koji presjednu iz starog imt-a u kineza mogu reći samo "hvala bogu",jel za novce koje sam dao nebi kupio novi traktor koji moze bolje proći u omjeru dobiveno-uloženo.

Održavanje;ako pali na dekompresor samo vjerojatno je zeznuto nešto oko paljenja(prerano ili prekasno) na eurowolfu ako ima zvuk kao da udaraš čekićem po nakovnju je prerano-a ako vergla prekasno(ima direktno ubrizgavanje pa bez grijača pa se ne stigne zagrijati zrak u cilindru nego ga magla od nafte ohladi,ili detonira)
Po zimi pali bez dekompresora do nekih 0-stupnjeva,za nižu temperaturu dekompresor i paljenje s njim.(naravno dobra nafta,po mogučnosti aditiv protiv smrzavabja)
Provjeravaj ulja i antifriz,i pripazi kod podmazivanja prednjih zglobova,jel imaju gumicu da ne ulazi vlaga(ma vidi ti glupih kineza..) znači samo stisneš mazalicu 2-3 puta dok ne vidiš da se gumica polako širi,moj stari ju je uspio istjerati van i vjerojatno je zeznuo semering i sad tu malo masti ulje.

Ulje u getribi i prednjem pogonu;mehaničar iz srvisa(nije acm) kaže hipenol 90,ja sam to stavio premda bi sad rađe da je 80w90 jel je ulje gusto i kad stisneš kvačilo traktor lagano usporava,ali poslje toga se getriba utišala i ljepše se mjenjaju brzine.
Hidraulik;hidraol 46,servo volana 32.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajmo majstori i vlasnici koji imate iskustva.

Danas stric otišel orat s kinezom, nije oral ni 2 sata i počelo ulje curiti iz hidraulika, straga na čep, to je kao i neki odušak i napred na ventil za kiper je izbilo ulje.
Došel je doma sav od ulja, izbacalo je sigurno 2-3 litre, e sad ima tu još jedan problem.
Kak mora taj ventil stajati kod korištenja hidraulike, dali mora biti skroz preišerafljen ili skroz otpušten?? Dali ima on kakvog semeringa ili gumice koji je probio pa tu sad baca ulje??
I događa se to da kad je ventil skroz zašerafljen da kad pokušavamo dići poluge hidraulika pumpa guši motor, a kad odšerafimo ventil hidrauliak hoće dići ali koda šteka kod puštanja, pa onda treba još malo odšerafiti ventil da hidroulik pusti dolje.
Ništa nam više nije jasno kak to funkcionira i zakaj baca toliko ulja.
Na koji princip se zapravo kipa s tom hidroulikom?? Po nekoj logici bi trebalo biti da kad je ventil skroz pritegnut da svo ulje ide u poluge hidraulika, a kad se ventil otpusti da onda šalje ulje na kiper izvod, a protok se povečava otvaranjem ventila.

Veli stric da kad je prikapčival pluge da je ventil bio malčice otvoren, i tak je otišel orat na polje i za jedno par krugova je prvo počelo bacati ulej straga na čep-odušak, a zatim poslije na taj ventil.

Evo i slika tog ventila:
Slika2388.jpg

Dali bi trebalo skidati taj komplet poklopac s ventilom da se dođe do gumice ili semeringa i čemu služi ovaj čeraf s desne bočne strane, gledajuči od napred, dal je tu kakva opruga možda ili sigurnjak??

A tu iza, dal je kakva balansna opruga, pošto se na slici vidi da ima sistem fine hidraulike sličan ko IMT??
Dal je možda tu kaj zaštekalo pa pumpa nemože probiti i baca ulje van??
Slika2389.jpg

Kakva mora biti razina ulja u hidraulici, nadolio je stric jer je falilo, na mjeraču negdi je bilo malo ispod maximuma?? Hidraol 46 ide unutra?? jel može rijeđi 22 ili gušči?
Pomagajte ljudi, strina je več luda i traktor samo kaj nije u oglasniku več :D

Posljednje uređivanje:

Eurowolf

Član
Tu od
17 Ruj 2011
Poruka
89
Daj neku cijenu,susjed bi mozda kupio traktor?Ima mala rupica-iberlauf na tom mjeraču/čepu di se naljeva ulje,jesi provjerio ulje koliko ga ja bilo nakon sto ga je izbacao?ako se intenzivno radi sa hidraulikom hoce on to malo mastiti,na mom se radi o par kapi,taj duguljasti čep mora biti normalo pritegnut.
Stvar je u tome da ste vjerojatno ostavili taj regulator(ventil u međupoložaju)pa je pumpa tjerala kud treba i netreba,meni isto ako do kraja ne odvrnem ventil pumpa tereti motor,to budes teško podesio na prazno jel hidraulik mora biti opterećen da vidiš kad spušta i diže težinu.
Prikopčaj nešto na hidraulik i podešavaj sve ti se svodi na to da odvrneš ili zavrneš taj ventil,sad da me ubiješ neznam točno u kojem se smjeru mora okretati za kipu a u kojem za hidraulik,radio sam to ljetos jednom zbog utovarivača za gnoj.
Uglavnom prikopčaj nesto teze ili nek netko stoji na hidrauliku i podesavaj, imas poziciju da drzi hidraulik kako ga podesiš i ako vrtis dalje zadrzava hidraulik u tom polozaju i prebacuje na kipu.
Nisam ni ja znao odmah,upustva mi se nije dalo čitati,sjednes na traktor i podešavaš.
Inače 454 ima hidraulik jak ko bik,kako se kaze:)na utovarivaču za gnoj pri kretanju digne prednji kraj u zrak kao od sale ako ga zabiješ pre duboko.

Na vrh