Sva ta ulja koštaju podjednako. zakaj se mučiš sa zamjenskim, kad neznaš buš li pogodil ili ne?
Da je obična getriba, rekel bi da nalij bilo koje UTTO ulje. Tvoja getriba ima powershift i važno je i zbog lameli i zbog upravljanja imati odgovarajuće ulje.
U Fiata idu original Ambra ulja.
Pogledaj koja točno na stranici proizvođača:
www.flitalia.it/en/agricoltura/ambra/content/view/8/17/
Ide ovo:
http://flcf.onion.it/commonfile/eng/pdf/2693_scat_ENG.pdf
Ok,.,,,,,,zašto se mučim,,,,zato šta su neka ulja po cijeni od 32-34kn/l,,,,a neki su po 21-23kn/l,,pa da je mala razlika baš i nije,,,,a još kad pričamo o količini od 60l......meni se čini da izađe ljepa svota novaca..:?:
Drugo,me zanima taj (powershift),,,nači to bi ti izašlo za one traktore,,,koji imaju inverzer,ili inverter,,,ili samo oni koji mijenjaju,ko moj još dodatnu polovičnu ili cijelu brzinu,,,,i mijenja se putem ulja...:?::?::?:
A vijrovatno je u igri i konvertor..
Di kupit ulje AMBRA,,,koje si reka da je original,,,,i ako se smije znat po kojoj cijeni,,:?:,,mada vidim gore da je kolega snimija "tutela multi F"jer kako imam iskustva s našim dilerima,,,ili kako da ih nazovem,,
,,svako vuče vodu na svoj mlin,,počme priča o original ulju,,,..
Da budem precizniji,,,recimo da u newhollandu,,stavljaju primjer ambra,,,,a ne stavljaju,,,onda po njima koje ulje je original,,,i za koje ulje oni kažu da ide original,,,,,za ono koje imaju velike marže i prodaju pod originalno,,,je tako....
Još me zanima,,,zašto ulja drugih proizvođača,,,,nisu dobra,,ili neče valjat,,šta nemaju ta ulja neku oznaku,,,recimo,,,znamo da u moj fiat ide ili 10w30,,,ili 15w40,,,,pa sad biraj,,,i na gazdi je da odluči koje če stavit,,,naravno u tim normativima,,,,(nije auto,pa ajde ulje ide 3-4l,,pa ko ga j...e,,,,ovdje je malo više ulja..)
A i pitam se ko koplega
Ivica Blagaj,još bi nadoda,,,,koje ulje još more da mijenja ovaj,,ili AMBRU-,,,a da nije jd-50,za kojeg svi tvrde da je odlično,,,ali ima i odličnu cijenu..