• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FiatAgri serija 90 (55,60,65,70,80,85,90,100,110,115,130,140,160,180)

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Ovo su slike od kolege sa foruma @driver. Inače odličan fiatagri

20141124_123855_zps25077267.jpg

20141124_123925_zps5bea4ee0.jpg

20141124_124031_zps36ebe6f7.jpg

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Pozdrav trebao bi nadosuti ulje za kocnice u posudu ovog Fiata sa predhodnog posta pa me zanima koje ulje treba i gde se može kupiti. znam da nesmije UKA ulje jer odu gumice, ovo moje koliko se vidi zelenkaste je boje.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Ok budem razveselio traktor a i tatu jer mi stalno gundja da mi zmirka lampica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,864
LHM ili ATF?

Provjeri prije nadolijevanja.
U Same ide ATF.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Pozdrav imam problem sa hidraulikom na Fiatagriu, Znaci kada dizem hidraulik bez obzira na opterecenje sve je ok, ali kad isti spuštam dolje treba proći vječnost da se spuste i skoro da nema razlike dali je hidraulik opterećen ili ne. To mi se dešava kada radim sa rucicama hidraulike unutar kabine i na vanjskoj rucici, dok na klik-klak sve radi perfektno bez obzira na opterecenje. U samom radu sve je ok jer se služim sa klik-klak gumbima, ali me dosta zafrkava kad hoću prikopcati neki stroj jer tada koristim rucke i kad neće dolje moram kliknite po gumbima i to nije to. Dali se neko susreće sa ovim problemom i kako ga riješiti?

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Koji je model,fiat ima ispod sica kotačić kojim reguliraš brzinu spuštanja, a kraj njega ima i pulugica za brzinu dizanja.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
u biti je ručkica za osjetljivost hidraulika, kak brzo reagira pod opterećenjem... al ak mu poluautomatik dela savršeno, onda bi trebalo i na ručicama tak, znam da je to obična sajla i bužir koji je i tak spojen na isti razvodnik kak i ručice... nije mi jasno zakaj onda ne radi :s:

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Isto se dešava kad je hladan i kad je zgrijan naprimer sa rucicom dizem normalno i kad treba spustiti nemozes ga dočekati, onda moram stisnuti klik-klak da krene gore i odmah stisnem za dolje i hidraulik normalno slobodnim padom klizi ka dolje. U samom radu na polju mi ne smeta ali najgore kad treba prikopcati stroj ili prikolicu, samo da napomenem da taj traktor nije puno radio sa hidraulikom jer su mu rucice dosta fixne tj nisu razrađene bar mi se tako čini.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Složio sam hidrauliku, Problem je bio u sajli od klik-klaka tj od Automatike za spustanje i dizanje otpustila je distanc matica,stegnio sam maticu za dva kruga i sad sve radi perfektno i sa automatikom i sa rucnim polugama.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
U biti kolega @ibosilj mi je dao ideju da Automatika ide preko sajle i onda sam vidio princip rada, Uopće nisam išao za tim da je to usko povezano jedno sa drugim, kad nije spustao hidraulik malo sam potego polugu od ispod gde se kvaci sajla i hidraulika je proradila, vidio sam koliko joj fali i toliko sam dotego sajlu i sve pet. Hvala svima koji su se uključili u rješavanje ovog problema i nadam se da će nekom ovo biti od pomoći ako bude imao ovakvih problema, jer isti princip imaju i neki Newholandi i Casei.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,796
Mislim da je i na mom T5060 kao nov je hidraulik spuštao jalo sporo isto pritegnu maticu M6 jedno dva kruga i sada je dobro ( brže spušta)

Posljednje uređivanje od moderatora:

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Ah, kad nisam prije videl temu pa ne bi moral tražiti.... M8 matica na sajli se otpusti od vibracija ili kak je to znalo biti kod Hollanda - rastegne se bužir sajle pa sporo pušta.

Najnoviji postovi

Na vrh