Dobro ti legel :drinkers:
Nego, nisam siguran jel naprijed na zvonu ili na zadnjem dijelu, pa da te to ne buni. Trebal bi biti negdje iznad onih dviju cijevi hidraulike.
Koliko sam gleda,,,ispada ko da nema uopče zvono...:?,ispada da je mijenjač odmah,ali još je isto razlika,,,kakose počelo pričat,,,nači oni koji imaju mijenjač12+4,,,12+12,,,i 24+12,samo hi-lo40kmh..
Pa da nije radi toga neka razlika......
Kod mene je i ventil koji daje kad kočiš sa pedalom,,na zadnje kočnice,,,da koči i prednji diferencijal..tako da neke stvari sam pomalo dozna,,,,a za neke čekam..
Pa nemem pojma ni sta da trazim od fiata.Aj mi daj neke savete sta da gledam?
Nemoj da te niko zavlači,,,,gledaj traktor,koji uzimaš,,,da ga detaljno pogledaš,vidi motor,,,mijenjač,probaj ga,,,vidi kako se ponaša,poglej kočnice,,,,vidi stanje,,svega pomalo,pusti ga da se zagrije,,,ako je stariji dimit če malo na odušak,,,niš strašno,,,u supštini vidi scijlokupno stanje.......
Biježi od prekupca,,,i ne plačaj nikome da te vodi gledat mašine,,da te zavlači,itako dalje........
A i dobro vidi šta te zanima,,,koliko snage tražiš,,,i ostalo,a sve kad to vidiš,,izaberi,,i nemoj šparat na nekom koji je malo više,,ali da ne kompliciram,,,s koliko raspolažeš,,ili koliko si spreman potrošit,,,,e s tim se vidi koji možeš traktor uzet..
Fiat je odličan na održavanju,,i po komadima,,,a ima ih još koji su odlični traktori,,,,meni osbno je vajk ža,,da nisam jedne godine uza renola,,,koji je bija totalno picikato,,i kako se kaže svaka vida na svom mistu..
ma negdje iza nosača kabine bi trebo bit šaraf,jer nelogično je da je ulje jedno a idu 2 cjevi dovod ulj jedna iz getribe a jedna iz diferencijala,jedno je ulje volana a jedno hidraulila ili se varam?na tom 115-90 je tko i ima 2 filtera kao i ti i treći je ispod lijeve stepenice!
Kod mene nema filtera s ljeve strane,,,i imam hi-lo mijenjač,,,pa vijerovatno je razlika,,dali imaš spojen ventil za prednji diferencijal na svom da koči,,nači kad si ispod traktora,,s desne strane je na samoj trubi di se kopča blokada diferencijala,,jedan ventil na kojeg idu cijevi od kočnica,..i ide na još jedan ventil,,,iznad cijevi od hidraulika.... i od njega se spušta jedna cijev na prednji diferencijal...
Dali tvoj ima kompresor od zraka,,,i dali ima kopčanje zraka ko od šleperskih prikolica(primjer)radili su se samo za neka tržišta,,jer kod ovih u neweholandu,,niti nemaju katalog za kajiš (remen )od kom, zraka........
Dali je s tvojim i knjiga o održavanju..ili si i ti osta bez,,,,,,ja je mislim naručit,,jer ovako u nedogled idemo..