• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FiatAgri serija 90 (55,60,65,70,80,85,90,100,110,115,130,140,160,180)

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
82
Mislim da 6 cilindraši imaju posebno ulje za mjenjač.
Pa nije nemoguće da se vijak sa šipkom za mjerenje izgubio kroz godine. Meni na 180-90 čep ispod kabine ima šipku.

UP: pročačkao sam malo internet.
Ima dva ulja.
Nivo mjenjača je čep na bočnoj desnoj strani mjenjača.
Nivo hidraulike je šipka iza.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da, i 5cil ima odvojena ulja.

@ZJ Curilo je ulje naravno i to su znali kod kupovine već, ali nisu kontrolirali. U prvom radu je mjenjač zacvikao u rikvercu i tako otišao na remont getribe.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Meni na 180-90 čep ispod kabine ima šipku.
Da ima mjerač za mjenjač bio bi sa gornje strane ali nema ga ili bi bio barem sa bočne nekako u koso postavljen.
Kako izgleda taj tvoj mjerač ?
Moj ima samo jednu crtu. Nema min i max.
received_7375381345807601.jpeg

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ovo je mjerač diferencijala.
Možda zato i nemam takav mjerač na mjenjaču jer ništa ne troši 👍

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne znam kak je to složeno na tim traktorima, no dva čepa mogu biti i samo radi pregrade.
Naime, kak ti traktori imaju dugačku getribu i kućište diferencijala, moguće je da je negdje između postavljena pregrada, koja sprečava "sušenje" onog dijela getribe koja ide u brijeg.
Razina može biti ista na ravnom, no kad se krene u brijeg (ili na dol) onda u jednoj strani ostane dovoljno ulja da ga zahvati neki zupčanik tak da može špricati ulje okolo.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Na laganoj nizbrdici traktor pomalo staje, kao da ga nešto koči. Imam takav osjećaj kao da kočnice drže pa da pitam, gdje i kako se štelaju kočnice ?
Skoro zaboravio. Onih 11 litara ide u mjenjač. Ima još jedan šaraf baš na mjenjaču koji se baš i nevidi dok se ne zavuče pod traktor ali ga nisam slikao. Znači da je mjenjač zasebno ulje. Kod mene je bio skoro pa suh. Koliko dugo neznam. Za sad ništa ne zapinje niti krči. Valjda nebu nikakvog loma.

Posljednje uređivanje:

Agri 8090

Novi član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
24
Pozdrav svima, može li mi netko pomoći , trebao bi majstora koji ima dijagnostiku za traktor, radi se o Claas Celtis. Zagreb Karlovac.

Agri 8090

Novi član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
24
Pozdrav svima , ima li ljeka za ovo na slici , uglavnom morao sam mjenjati ležaj na PTO , i kad sam otvorio deklo vidjelo sam da manjka jedan zub na zubčaniku , uglavnom traktor je kod mene već treća godina i prvi put ga otvaram tako da je došla sa tim iz uvoza, pa me zanima dali se to može rješiti ili treba uzeti drugi par zupčanika. U pitanju je Fiat 80-90

Prilozi

• IMG_20231226_074257.jpg
    IMG_20231226_074257.jpg
    30.7 KB · Pregleda: 30

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Mi smo na SAME traktoru imali istu stvar kad smo slagali diferencijal. Uzeli smo drugi polovni zupčanik, ali riječ majstora je bila da to "može tako voziti". Neko stručniji neka preuzme.

Agri 8090

Novi član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
24
Zanimljivo je da su svi drugi zupčanici kao novi i nemaju lufta , a kod mene je već tri godine tako radio i nisam imao problema , nit se je u transportu dalo šta primjetiti..

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
More se delati i bez prsta na ruki...
Sad si zamisli zakaj je taj lom nastal...i kaj se bude dogodilo ak se razlog ponovi na istom mjestu.
Onda ne bu stradal samo taj par zupčanika, već možda i kućište...

Agri 8090

Novi član
Tu od
4 Sij 2023
Poruka
24
Morat ću zamjeniti oba , ali malo mi nelogično da radi kod mene tri godine bez problema i pitanje koliko je radio prije kod starog vlasnika , da se ne osjeti ništa u transportu i pod teretom. Zar može izdržati toliko bez jednog zuba.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Može se ne čuti, jer su spiralni zubi pa nije uzubljen samo taj nedostajući. Ali to znači da trpe susjedni, samo je pitanje kak budu dugo.

Nek veli netko iskusniji, no ja bi zamijenil taj par, makar i rabljenim.

Najnoviji postovi

Na vrh