• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Firemanpeter

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Upravo to joj je namjena, brodski pod i lamperije, znači ona obradi tri strane daske u jednom prolazu kroz nju. Ima još ploče koje se montiraju na nju pa služi za poravnanje daske. Inače moguče ju je upotrebit i kao za frezer ali lakše je radit to na stroju koji je upravo za to namjenjen.

Vidim da se razumeš u ove mašine. ;)

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
zgodna je ta mašina,pogotovo zato što se može koristiti u više namjena.
mene su oduvjek zanimale sve stvari vezane uz obradu drva jer volim sa njime raditi.posjedujem malu stolarsku kombinirku Hobi 89 od firme Mio standard,ona ima 4 operacije (cirkular sa podešavanjem visine,hoblericu,dikericu,borfuter),uz to još imam tokarski stroj za drvo i puno ručnog alata.po struci nisam stolar nego učio sam se sam raditi jer nisam imao nikog da me nauči,a to znanje koje sam stekao dobro mi je došlo kad sam gradio kuću,skoro sve što je trebalo biti od drva napravio sam (prozore,vrata,dovratnike itd),a radio sam i za druge pa se nešto i zaradilo

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Onda si dobar ako si sve sam naučijo, pogotovo prozore za koje treba imet znanja da se naprave. Dobro je ako znaš sam nešto napravit pa da netreba sve platit. Tako i ja koliko mogu a uglavnom puno stvari napravim sam.
Ove mašine su uglavnom od oca a to je hoblarica na debeljinu 40 cm širine, hoblarica za poravnat drvo 40 cm širine, cirkular koji ima i operaciju za bušenje, frezar, tokarski za drvo, puno malih ručnih mašina i orudja. Uglavnom sve što stolar treba da ima osim nekih specialnih mašina koje su ređe u upotrebi. Prvi moj zanat koji sam učijo je bio za stolara ali nisam ostao u tim vodama pa sam posle učijo još neke druge zanate, među ostalom i ovo što radim.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eto malo slika mojih radova u zimi koje sam radijo na jednom TV- 523.

popravilo-haube-foto_10744305_17439152_18576262.jpg

popravilo-haube-foto_10744305_17439152_18576263.jpg

popravilo-haube-foto_10744305_17439152_18576264.jpg

popravilo-haube-foto_10744305_17439152_18576109.jpg

popravilo-haube-foto_10744305_17439152_18576261.jpg

Poslednje bojanje če gazda sam napravit, ja sam sa temeljnom završijo moj posao.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ovo se zove custom paint job
sta mu radi onaj regler tamo na limu ako vec ima alternator

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
ovo se zove custom paint job

Moglo bi se tako reči :), boja je po ukusu gazde. Voli imat tako, ja reko OK, bojaj kako ti je želja.

A regler?:scratch :idea: :) Čisti višak, da se popuni prostor na motoru :mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
Odlično obavljeno,,,,,a i vidim da iz tvoje radione izlaze samo traktori,u dobrom stanju,,,,s obzirom u kojem stanju ulaze..........:prayer::shock:

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
A znam to, takvo gašenje nije sasvim jednostavno pogotovo bez potrebne opreme. Mi sa termo kamerom pogledamo u unutrašnjost gde gori pa tako možemo tačno locirat požar. Onda tamo gde je vatra izsječemo, otvorimo i pogasimo. A dim nas ne ometa jer stavimo na sebe disačke aparate sa maskama. Koliko je štete puno zavisi koliko brzo se požar odkrije i javi kod nas. Mogu si samo zamislit kako ste vi to težko gasili.

E vidim popravljate plafon, pomažete čovjeku. Svaka čast, dobri ste ljudi. Vidi se da ste na selu a u gradu svako se briga samo za sebe. Tako je barem kod nas. Mi na selu imamo nešto ovakve volje i jesmo tako obrazovani dok u gradu...
Možda si ti Gvozdeni po izdržljivosti a po srcu nisi.

Termo kamera? Disacki aparati? To kod nas nema... Barem ti znas sta je to bilo:rolleyess: Sada su dosta dobro sredili kucu, jos uvek radu ali zavrsavaju. Tako je kod nas Petre, pomazemo gde mozemo. U gradu ne bi ni mogao da zivim:D Samo kad bi znao sta sam sve izdrzao za kratko vreme... a srce mi ostao isto.
Citamo se! Pozdrav!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Oni koji još nismo trebali takve nesebične pomoči vjerovatno nit neznamo koliko to puno znači. Drago mi je čuti da se radovi več završavaju pa da ti ljudi zažive kako su pre te nesreče živjeli i zaborave ovo što se desilo.
Nemam riječi drugih nego dobar si.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eto slike i film od testiranja jednog mojeg izboljšanja ali ovaj put to nije na mom traktoru. Jedan poznanik je poželjeo imat dasku za guranje i vuču trupaca na TV- 521. On je imao na traktoru fiksnu vitlu ali zaželeo je da se doradi taj dio. Ja sam onda napravijo tu dasku naravno pokušao sam se približit njegovim željama i potrebama. Htijo sam napravit dosta jaku stvar ali trebalo je imat u vidu da nebude (pre)težko jer je traktor malen. Znači nešto optimalno gledajuči na snagu i veličinu traktora.
Ovo je nastalo:

Vitlo u originalnom stanju pre dorade.

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596264.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596212.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596205.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596225.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596226.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596220.jpg

izdelava-ramparja-foto_10744305_17441496_18596224.jpg

Moram napomenut da je daska napravljena za guranje i vuču trupaca. Njena svrha nije da sidra i fiksira traktor kad se radi sa vitlom. U tu svrhu vitlo več ima u originalu napravljeno neku podržku ali nije na ovim slikama.

B

BAGERISTA

Guest
Složeno stvarno ljepo,,,,,malo mista ali nabijeno,,,vitlo+daska,,,,,,:partyman::partyman:...
Vidim ja da ti nemoreš bez iniovacija,,,,,još jednom svaka čast..........:prayer::prayer:

Evo i kod mene,,,,,se pomalo sredilo,,,par inovacija..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
vitlo je odlično, al boja traktora je stvarno zanimljiva :D
svaki put kad staviš slike od tog maskirnog tome, nemrem se načudit :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Hvala dečki na vašim dobrim mišljenjima.

Bagerista, moraju biti neke inovacije, stalno se nešto mašta :lol:.
Idem sad pogledat što si ti smislijo.

Josix, boja je po ukusu vlastnika, meni je nešto posebna. Inače to je njegov rad.

G

GROF

Guest
., prijatelju firemanpeter!

., kotebe se dela punom parom ko i kod našega forumskoga prijatelja BAGERA!...

., e sada sam tek vidil da ovaj traktorić /od tvoga prijatelja!/, ni tv-418, već je tv-521!., e čaćeš, kada su brži prsti od mozga!!!, traktorić za sve te silne godine dela izgljeda super!., svaka čast i fala gazdi ki pazi tako na svoje strojeve i alat!!!...

., aj Bog!, čitamo se ...

Najnoviji postovi

Na vrh