• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Firemanpeter

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
To su vam kupili vozilo za spašavanje u tunelima. I mi smo dobili to vozilo i kupila ga država a pare dala auto cesta. U tom slučaju nije ni nas niko pital jer su se kupila više vozila za više postojbi. Onda država kupi ono što predlažu njihovi stručnjaci. Mi smo isto dobili Mercedes Atego sa nadogradnjom Rosenbauer. A moram reči da je to vozilo dosta suvremeno i ima puno opreme. Nadogradnja je jako precizno izrađena jer je od dobre firme. Zna se da je Rosenbauer vrhunski. Jasno, i kod ovog vozila se može potražit koja zamjerka ali u globalu je ok. Cjena je slična kao ovaj vaš a to je 500 000€. Inače vozilo ima banku zraka (rezervu) što je specifika za tunelska vozila. Inače ostala oprema je kombinirana gašenje/ spašavanje, što znači ima cisterne sa vodom i pjenilom, tu je još oprema za gašenje, hidraulika za rezanje vozila, banka zraka i nešto više izolacijskih aparata za disanje (neznam kako jih vi zovete).

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
U postu iznad sam govorio o ovom vozilu.

gasilci-foto_10744305_17391300_17918844.jpg

B

BAGERISTA

Guest
E baš ste se našli,,,da se stave slike,,,stija pitat petre,,,kad če slika,,od tebe s posla,,,,,a sad svaki put kad dođem gore,,,neka nova,,,,,,jako ljepi vozni park............:supz::supz:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E istina, dugo nisam stavijo slika sa posla. Trebal si me ti podsetit prije :D. Ali dobro je sad.

B

BAGERISTA

Guest
Samo ti petre rokni još koju,,,,mada san vajk bija fasciniran kamionima,,,pa ču da nađem koju sliku,,stavit gore da vidiš moju ergelu,,,koja je nekad se nalazila u mom dvorištu.:D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Dobro bagerista, ako bude koja zanimljiva slika stavit ču je.
Potraži koju sliku kamijona pa da vidim. :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eto jedan video kako sam obnovijo moj TV- 731.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=frXgPUH_7AQ[/YT]

G

GROF

Guest
., e moj prijatelju Petre!

., IZVORNOST, ORGINALNOST, PEDANTNOST, ČESTITOST, ... ovako bi mogal jako punooo pisat!., fala TI legendo!, skidam TI kapu, onu PRAVU, onu LIČKU!!!

., Bog! te Blagoslovil! ...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
., e moj prijatelju Petre!

., IZVORNOST, ORGINALNOST, PEDANTNOST, ČESTITOST, ... ovako bi mogal jako punooo pisat!., fala TI legendo!, skidam TI kapu, onu PRAVU, onu LIČKU!!!

., Bog! te Blagoslovil! ...

:prayer::prayer::prayer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
E pa hvala Josix, Grof i Joe na pohvali. Imam ja još takvog materiala jer mi ovaj traktor nije bio prvi na sređivanju. Isto tako sredijo sam TV- 420 kojeg sam imao prvog, pa ako bude vremena i volje možda napravim video. Ne obečavam ništa jer se to ne skapa u 5 minuta.

B

BAGERISTA

Guest
Ča reč,,,,,,,,,,,:shock::shock:,predobro,,,,:prayer::prayer:
To se zove,,,uređenje,,,

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
Pozdrav Petre!
Sinoc sam preuzeo tvoju profesiju...
Gasili smo kucu u komsiluk, bolje receno samo plafon. Upalio se, a nakraju se ceo plafon zavrsio na podu. Ceo dan sam bio tamo, a i sutra cu i cele nedelje. Tvoj posao je opasan, svaka cast! Onaj gusljivi dim... brrrrrrrrrrrr

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Šta je to plafon, to ti je krov, jeli?
E pa jeste opasan posao, zato čuvaj se ako budeš opet nešto takvog radijo. Za greške nema opraštaja.
Kažeš gušljiv dim, bez aparata za disanje ništa se ne radi u dimu. Čuvaj zdravlje jer ga nemaš u rezervi pa zato nemojte radit bez tog aparata u dimu da se nebi ko najeo monoksida i slično.

Jesi li ti član u kojem vatrogasnom društvu?
Svaka čast ako si išao pomoči, pogotovo tebi i sličnima koji nisu u toj profesiji profesionalno.

Šta češ sad tamo radit sutra i u idučim danima? Popravljate štetu?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
plafon nije krov,to je strop ;)

E pa sad mi je malo više jasno. Hvala Josef.
Vjerovatno je gorelo u unutrašnjosti plafona?
Ako je bilo tako onda ste ga otvorili pa gasili.
Takvi se požari događaju ako je loš dimnjak, drvo preblizu dimnjaka i slično.
Baš me zanima što je bilo.

gvozdeni1

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
284
E pa sad mi je malo više jasno. Hvala Josef.
Vjerovatno je gorelo u unutrašnjosti plafona?
Ako je bilo tako onda ste ga otvorili pa gasili.
Takvi se požari događaju ako je loš dimnjak, drvo preblizu dimnjaka i slično.
Baš me zanima što je bilo.

Vidi se da si profesionalac! Blage veze nemam sa gasenjem.. Samo pomazemo jedni drugome.
Tacno si pogodio. Unutrasnjost plafona je gorelo. Zid je nabijaca, pa je mis napravio rupu do odzaka a plamen je zahvatio trsku pa se polako tinjalo i greda i trska i sve. Kad smo poceli da kidamo plafon, dim se sve vise sirilo. Pa zatrpaj, dok ne dodju vatrogasci. Polij, kidaj, polij, kidaj... pa tako dok se plafon nije srusio od vode. Cele nedelje sam kod njih cesto uvece do 10sati. Premoren sam... Kako si poceo da cackas zid, tako se vidi gde treba popravka. Skoro u celoj kuci. Opasno je bilo. U jesen stize kod njih centralno grejanje... A ovh dana nisam ni odneo telefon u tu prasinu da nesto nasnimam
Evo i videa kako se radi na tavanu

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=rnOFCDyKE5Y[/YT]

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
A znam to, takvo gašenje nije sasvim jednostavno pogotovo bez potrebne opreme. Mi sa termo kamerom pogledamo u unutrašnjost gde gori pa tako možemo tačno locirat požar. Onda tamo gde je vatra izsječemo, otvorimo i pogasimo. A dim nas ne ometa jer stavimo na sebe disačke aparate sa maskama. Koliko je štete puno zavisi koliko brzo se požar odkrije i javi kod nas. Mogu si samo zamislit kako ste vi to težko gasili.

E vidim popravljate plafon, pomažete čovjeku. Svaka čast, dobri ste ljudi. Vidi se da ste na selu a u gradu svako se briga samo za sebe. Tako je barem kod nas. Mi na selu imamo nešto ovakve volje i jesmo tako obrazovani dok u gradu...
Možda si ti Gvozdeni po izdržljivosti a po srcu nisi.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Bok Peter
ona mašina za trostranu obradu drva koju spominješ,dal joj je namjena izrade brodskog poda i lamperije ili nešto drugo?

Najnoviji postovi

Na vrh