• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Firemanpeter

B

BAGERISTA

Guest
Da to sam ja. Vozilo je bilo novo, nabavljeno u prošloj godini. Slika je iz servisa gde montiraju dizalo. Tad je vozilo još bilo u izgradnji pa zato nema još tablica. A na servis je išao jer je trebalo još neke sitnice doterat. Znaš kakav sam ja, Grof mi kaže pedantan.

Znam,,,da sudeči po tomi,,,,ne treba se niti brinut da vozilo ne bude dobro,,,,,a kamoli da mu nešto fali............

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
A na servis je išao jer je trebalo još neke sitnice doterat.
petre,moram te ispravit,radila su se izboljšanja....:lol:
svaka vam dala,treba imat muda popeti se na 40 i nekoji metar...:prayer:

G

GROF

Guest
., ej!, ej!., ja idem spat a TI prijatelju Petre nemilice keljiš slikice svoji gasilcev i opreme.-

., ma ča se ovde more dodat ili napisat., sve za pet!., jedino va visina za ubit., ko ča kažedu i naši ostali forumaši., kažem - pišem i JA., neznam kako bi se spenjal gori., a još veća frka sać doli!!!., imam osjećaj da bi mi se noga mrdala ko grana u brzoj vodi...

., već sam pisal i jopet ću!., poznato je od davnina da ste VI Slovenci nadasve pedantna, uredna, odgovorna i čista nacija!., tako DA ve tvoje slikice ko i ostale samo to potvrdjujedu!!!., baš TI prijatelju fala na vako lipim slikicami i pismu iz tvoga kraja - posla!., ja o mome poslu nesmim niš napisat, a kamoli poslikat?!!!..., jedino kada prejdem delat u cirkus, kako me neki moji bivši prijatelji upucujedu i smatradu cirkusantom!., e onda ću moć sve lipo i otvoreno slikat, pisat, divanit, ...!, hehehe ...

., prijatelju moj Petre!., svaka TI čast i fala!., skidam kapu., onu PRAVU, onu LIČKU!!!

., sretno TI!., čim manje posla toga i takovoga opasnoga, želim tebi i tvojim gasilcima., čuvajte se i neka VAS sam dragi BOG! čuva.-

., aj Bog!., čitamo se ...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
sve je već rečeno, turbo moderni strojevi, uređeni, posao uzbudljiv ali težak, i zato, kaj manje posla imali!! osim kad treba mačke sa drveta skinut :lol:

ili dame u nevolji... :lol:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
a još veća frka sać doli!!!., imam osjećaj da bi mi se noga mrdala ko grana u brzoj vodi..
ma grofe lako za dole,samo zažmiriš i skočiš,nećeš dalje od zemlje...:lol:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pozdrav Peter, i svih vatrogascima

Vidi se lepa Slovenija, sovremeniji kamioni, najnovija tehnika, svaka vam cast:supz:, kod nas u Makedonija jos ih ima oni stari FAPovi-skalamariji, sa kabine slicni kao mercedes 12-13, za noviji jos ce da cekamo:cry:

A straha od visina nema, dok se prvi put kacis je problema, a posle n.p:D

Samo nemoj onaj prokleti alkohol:mad:

Pozdrav:partyman:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Dečki, ugodno ste me iznenadili sa ovim vašim pozitivnim mišljenjem, dobrim rječima. Trebal sam več prije "nakeljat" :p ove slike.

Mtd001
Da, radila su se "izboljšanja" na kamijonu. Dobro si me ispravijo. U pravu si, 40 i neki metar preko jako je visoko. Ali tehnologija je dobra, sigurna tako da nema brige.

Grofe
Nebi se trebalo tebi penjat po lestvi, ja bi tebe fino provozal ;) do gore.
Nadam se da smo mi Slovenci nacija takva kako ti kažeš jer če nas samo to povuči iz ove krize koja več predugo traje.
Nisi ti cirkusant, ko to kaže- laže. I tvoj posao je častan, nemaš se čega sramit jer te smatram poštenim i siguran sam da pošteno radiš svoj posao.
Hvala ti za sve tvoje pozitivne riječi napisane ovde.

Josix
Neka je tako kako kažeš, što manje posla to bolje za ljudi.
A pomažemo mi macama, i jednima i drugima ;).

Danot
Hvala na pohvalama, strojevi su dobri, prva liga i na visokom su nivou.
Stvarno smo sad ponosni na svoja vozila ali prije nekoliko godina nismo ni mi imali sve ovako fino. Bilo je i dobrih a i neke jako stare vozila. Ljestva je bila stara preko 30 godina i tražili, molili smo za novu preko 10 godina. Vozio sam i ja Fapa 16-18, ili neka slična oznaka, več sam zaboravil. Uglavnom bio je 16 tonac. Vozio sam i TAMove 170, 150, 80, 190 pa i Magirusa. Sad imamo još 2 TAMa za rezervu, ostali su: 1 Mercedes i 5 Iveco. Znači 8 kamijona, ostali su kombiji i terenci. Ukupno ima 15 vozila za koje se ja i još jedan dečko (mehaničar) trudimo da su ispravni.

Gramah
Tomo je dobar svejedno ako je star 27 godina. Još če on moči radit.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Peter, kad budeš dolazil u HR, ponesi "harness", jer ti spremam iznenađenje na 80 metara, tak da vidiš da je ovih 40-tak malo. Znam da se tebi niti toliko nebu činilo puno :)

Nego, kak ste zadovoljni s Fassi-jem? Ovdje baš nema dobrih riječi za njega (kaj se tiče radio upravljanja i čvrstoće), već se priznaje samo Hiab.

Inače, lijep Vam je strojni park i tak treba biti.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Zdravo Petre!
Dobro izgledaju vatrogasna vozila, sve tip top...
Dok si ti tamo...nebrinem za njihovo stanje, i spremnost za akciju!
Lotre su moćne...nemam reči:supz:i voleo bih se popeti na njih...lično ja volim visinu, a i posao mi je takav, tako da "no problemo" što se tiče visine!
Daj bože da nikad netrebali ići u akciju gašenja...jer to nikome nije dobro donelo! Ali šta je tu je, uvek ima onaj "ali"...đavo nespava...
Dok ste vi tu...Jesenice i okolna mesta netreba da brinu, jer imaju totalnu podršku u pomoći od vas - videvši iz priloženih slika!
Svaka čast!
Živ bio...
Pozdrav Joe!:mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Peter, kad budeš dolazil u HR, ponesi "harness", jer ti spremam iznenađenje na 80 metara, tak da vidiš da je ovih 40-tak malo. Znam da se tebi niti toliko nebu činilo puno :)

Nego, kak ste zadovoljni s Fassi-jem? Ovdje baš nema dobrih riječi za njega (kaj se tiče radio upravljanja i čvrstoće), već se priznaje samo Hiab.

Inače, lijep Vam je strojni park i tak treba biti.

A gde bi ti da se mi popnemo ako mi treba "harness". Na neki elektro stub? :lol: Šta imaš u mislima? Pa znam ja ZJ da ima višjih objekata od naše ljestve. Ako se provozaš na tih 80m ok, ako se treba popeti onda i nije to šala mala. Tak da zavisi ako bi se meni činilo puno.

Hiab ti je Mercedes, pojam za sve krane. Fassi je sigurno slabiji ali ne toliko koliko on manje košta od Hiab. Ja mislim ako je Hiab duplo draži nije duplo bolji.
Ako hočeš istinu, ne poznajem Hiab tako dobro da bi mogal ocjenit koliko je bolji. Imamo još jedan kran Palfinger ali taj je mali. Palfinger je opet draži od Fassija.
Znaš kako je, 1/3 cjene vozila ti je kran, 1/3 vozilo (kabina, šasija, motor), 1/3 nadogradnja. OK, još nešto opreme koje prije nisam ukakuliral i cjena vozila (na sliki) ti dostigne 380 000€. :shock:
Da smo mi htili kupit Hiab, onda zaboravi novo vozilo i sačekaj još nekoliko godina da se sakupe pare a u garaži TAM 190 bez krana. A mi to vozilo puno trebamo jer se sa njim rješava na cestama. A nesreča ima uvijek dosta, puno previše. Zato, Fassi nam je odličan, pogotovo jer je ovaj naj jači za koji se još može ugradit na tu šasiju od 19 tonskog kamiona. Pošto je toliko jak običajno on sa laknočom odradi ono što treba. Manje puta ga treba forsirat.

Sad vidiš kakve su cjene Vatrogasnih vozila, lete u nebo. A da ti ne pričam za ljestvu i još onaj Mercedes koji je pravljen za spašavanje u tunelima. Te su cjene takve da te lupe da ti ispadnu oči.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Zdravo Petre!
Dobro izgledaju vatrogasna vozila, sve tip top...
Dok si ti tamo...nebrinem za njihovo stanje, i spremnost za akciju!
Lotre su moćne...nemam reči:supz:i voleo bih se popeti na njih...lično ja volim visinu, a i posao mi je takav, tako da "no problemo" što se tiče visine!
Daj bože da nikad netrebali ići u akciju gašenja...jer to nikome nije dobro donelo! Ali šta je tu je, uvek ima onaj "ali"...đavo nespava...
Dok ste vi tu...Jesenice i okolna mesta netreba da brinu, jer imaju totalnu podršku u pomoći od vas - videvši iz priloženih slika!
Svaka čast!
Živ bio...
Pozdrav Joe!:mrgreen:

Joe, dobra su vozila. Da bude tip top trudimo se stalno. A tu je elektronike puno koja zna zezat. Upravo zato volim TV :D. On može da mene preživi uz dobro održavanje, a ova današnja bilo koja vozila, hmmm :scratch?

Pa ti si onda čovek od visine, ako ju voliš, radiš na njoj, no problemo. Nije ni meni problem, ne bojim se je.

A gašenje, e da, bolje da ga nema. Inače vatrogasci radimo puno drugih posla. Možda bi morali dobit drugo ime jer je gašenja manje od pola našeg posla koji inače još radimo. Zovu nas ljudi za sve i svašta. A ok je, volimo pomoči u bilo šta. Kako ti kažeš, ljudi imaju podržku u pomoči od nas.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
A gde bi ti da se mi popnemo ako mi treba "harness". Na neki elektro stub? :lol: Šta imaš u mislima? Pa znam ja ZJ da ima višjih objekata od naše ljestve. Ako se provozaš na tih 80m ok, ako se treba popeti onda i nije to šala mala. Tak da zavisi ako bi se meni činilo puno.

Hiab ti je Mercedes, pojam za sve krane. Fassi je sigurno slabiji ali ne toliko koliko on manje košta od Hiab. Ja mislim ako je Hiab duplo draži nije duplo bolji.
Ako hočeš istinu, ne poznajem Hiab tako dobro da bi mogal ocjenit koliko je bolji. Imamo još jedan kran Palfinger ali taj je mali. Palfinger je opet draži od Fassija.
Znaš kako je, 1/3 cjene vozila ti je kran, 1/3 vozilo (kabina, šasija, motor), 1/3 nadogradnja. OK, još nešto opreme koje prije nisam ukakuliral i cjena vozila (na sliki) ti dostigne 380 000€. :shock:
Da smo mi htili kupit Hiab, onda zaboravi novo vozilo i sačekaj još nekoliko godina da se sakupe pare a u garaži TAM 190 bez krana. A mi to vozilo puno trebamo jer se sa njim rješava na cestama. A nesreča ima uvijek dosta, puno previše. Zato, Fassi nam je odličan, pogotovo jer je ovaj naj jači za koji se još može ugradit na tu šasiju od 19 tonskog kamiona. Pošto je toliko jak običajno on sa laknočom odradi ono što treba. Manje puta ga treba forsirat.

Sad vidiš kakve su cjene Vatrogasnih vozila, lete u nebo. A da ti ne pričam za ljestvu i još onaj Mercedes koji je pravljen za spašavanje u tunelima. Te su cjene takve da te lupe da ti ispadnu oči.

Nemoj to shvatiti kao kritiku, već mišljenje operatera (s kojim sam razgovaral na njegovom poslu - građevinarstvo i postavljanje dalekovoda) koji stvarno puno radi s kranom. Njemu kamion služi većinom za nošenje krana, a manje za prijevoz.
Koliki je dohvat ovog Vašeg krana?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Nemoj to shvatiti kao kritiku, već mišljenje operatera (s kojim sam razgovaral na njegovom poslu - građevinarstvo i postavljanje dalekovoda) koji stvarno puno radi s kranom. Njemu kamion služi većinom za nošenje krana, a manje za prijevoz.
Koliki je dohvat ovog Vašeg krana?

Sve je OK Zvonimire, ako nije bila negativna kritika još toliko bolje. Ja razumem čoveka koji radi 5, 6 ili 7h od 8 na radnom mjestu sa kranom. Njemu je svaka razlika jako bitna.
Dohvat našeg krana je 17m.
Inače u prijašnjem postu sam samo htijo obrazložit zašto je tako, zašto nemamo kralja kranova.
A mislim da je ovaj što imamo daleko od lošeg, bolje rečeno dobar je. Koliko je dobar pokazat če ju iskustva i vreme.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
a i nekada je najlošiji bolji nego nikakvi...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Sve je OK Zvonimire, ako nije bila negativna kritika još toliko bolje. Ja razumem čoveka koji radi 5, 6 ili 7h od 8 na radnom mjestu sa kranom. Njemu je svaka razlika jako bitna.
Dohvat našeg krana je 17m.
Inače u prijašnjem postu sam samo htijo obrazložit zašto je tako, zašto nemamo kralja kranova.
A mislim da je ovaj što imamo daleko od lošeg, bolje rečeno dobar je. Koliko je dobar pokazat če ju iskustva i vreme.
Eee, Peter, pa ne dajem ja samo negativne kritike. Uglavnom se trudim da budu konstruktivne ;) i s dobrom namjerom. Uostalom, nisam tebi prigovoril jel sigurno nisi ti niti izabiral (već netko tko s time ne adi, abroji novce). :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,907
kada se na žalost najmanje njih pita...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ma dečki, nije kod nas tako. Kod nas biramo mi. Ali onda se moramo prilagodit i financijskim mogučnostima.
Mi smo išli gledati Fassi kod nekih drugih vatrogasaca i pitali kako su zadovoljni. Ja sam i probao taj njihov kran. Tako smo se onda odlučili, videli što se nudi za te pare i onda išli u nabavu tog krana.
Za sad nemam nekih negativnih kritika za ta kran, tako da sad smo sa njime zadovoljni i nama odgovara.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Ma dečki, nije kod nas tako. Kod nas biramo mi. Ali onda se moramo prilagodit i financijskim mogučnostima.
Mi smo išli gledati Fassi kod nekih drugih vatrogasaca i pitali kako su zadovoljni. Ja sam i probao taj njihov kran. Tako smo se onda odlučili, videli što se nudi za te pare i onda išli u nabavu tog krana.
Za sad nemam nekih negativnih kritika za ta kran, tako da sad smo sa njime zadovoljni i nama odgovara.
Ajde, bar nekaj. Ovo najčešće nije slučaj, tak da Vi imate zapravo sreću ( i naravno zadovoljstvo) kaj ste si sami odabrati.

Aco 93

Član
Tu od
15 Lis 2010
Poruka
467

Kod vas je dobo pa možete sami birati a mi smo dobili kamijone pred 5g. niko nije pitao struku nego kupili kamijone ovi iz uprave a u nutra i šta treba i šta ne treba a raspored opreme katastrofa.a cijena atega bila je 3.500.000kn da ne povjeruješ.

Na vrh