Da li se može mastitis izbječi i u kojem postotku umakanjem cica u onu jodiranu tekučinu za posle mužnje kad se osuši ostane kao zaštita na cici. Ili je to samo jedan od inih proizvoda. Ja koristim to, al kad si krava legne zna to zgulit sa cice pa zato pitam kako to funkcionira kod vas. Emy tebe je stvarno krenulo. Želim Ti da čim prije to riješiš.
I ja sam počeo s tim umakanjem, mozda kasno ali ću bar stvoriti jos jednu dobru naviku...a valjda ce sprječiti prodor novih donisaura u vime...
Ta otopina ili je toliko tanka da iskapa na pod i stvara nikakav zastitni sloj, meni izgleda kao prosta voda ofarbana u plavo s toga mislim da uopšte nema mogućnost da se od nje obrazuje voštani dio koji će štititi sise vimena...(onako na oko)
Ali moram još nešto reći...jutros kad sam gledao testom učinilo mi se da se stanje malo popravilo...ali imam namjeru noćas uslikati jedno najbolje stanje i najgore...tako da i vi mozete komentirati jer se bojim da nemam dovoljno izvježbano oko za te stvari...
Posto imam svoj laktofriz, prvo se stanje počelo pojavljivati kod 2-3 kooperanta, njihovo sam mlijeko vraćao redovno dok je moje bilo ispravno, zatim se bez ikakvih lijekova kod njih stanje popravilo, a kod mene oboljele manje vise sve 4 krave...dok oni imaju po 2 krave svaki....čak sam išao kod jednog kooperanta i kod njega je jedna krava pozitivna ali on kaze da neće nista preduzimati i da zna za tu stvar....
Pitam se samo kako su ljudi radili prije dok nije bilo injektora, inekcije, pa i tad je bilo mastitisa...a stale bile kudikamo gore a o hrani da ne govorim...
I jos jedan slučaj mi priča kooperant što nosi kod mene na laktofriz da je imao prije 2 godine...naime krava se vratila s paše s 2 dcl mlijeka a u jutro je pomuženo preko 10 litara i kad je zvao veterinare...ovi mu došli u štalu pregledali i rekli da je kravu jako (pazite sad ) "isisala žaba"...e sad je li to neka vrsta bolesti ne znam, ali kako mi on priča da se misli na pravu žabu vodozemca...i rekli mu da ne mogu pomoći da će to s vremenom proći i tako je i bilo, krave je ozdravila, otelila se...
Isisala žaba ???