• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav!
ddd kaže:
Zanimljiv stroj....šta radi?...samo površinski skida travu pretpostavljam? Jel teško Tevejcu radit s tim strojem? I imaš dobra stabla marelice...moja nijedna neče doživjet tu vrličinu kako je krenulo :(
Pozdrav.
Upravo tako...motike (noževi) idu na dubinu 5-10cm,,,za njim vuče branu(lanac) i to dodatno razmrda sitnu travu,,,i manja verovatnoća da se trava ponovo užili!
A teram u 3-4 brzinu,,,i ide komotno bez ikakve muke po ravnom terenu! Da se ne zezam sa frezom,,,nema potrebe, jer se tu ništa ne sije...pa samo pretrčim sa ovim, da uništim travu, i to je to!

Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Pa Joe, vočnjak ti je u nulu sređen, sve poštelano kako treba. Treba te pohvalit!
A vidim da su jabuka več debela :D , ali več sad, u mjesecu junu :scratch :mrgreen: .

G

GROF

Guest

bravo! JOE!!!

...pa ti si pravi poljoprivrednik!., uredil si voćnjak za deset! /tvoja ocijena čista desetica!/.-
najviše volim od svega na ovome svitu urednost - pedantnost,... kada čovik ovako sve radi uredno i po špagu., pa toteka čovik nema ča prigovorit osim!; FALE!!!., ma narode moj., ma treba ga samo falit!., SRETNO!

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423

treče stablo desno ti je ausvinkl :D šala mala . samo pohvale za trud i pedantnost

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189

ja sam sa TV420 probao vući tanjurače, posudio od susjeda orginalne 16 diskova za tomu, ali ne ide to sa tomekom, zadnji kotači idu ko peso u stranu, pre lagan je za njih. A i velik je krak i teško je upravljati kad su priključene, za čas bi sletio sa njim kad je dignut hidraulik. Evo samo iznosim svoje iskustvo..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503

GROF kaže:
...ma narode moj., ma treba ga samo falit!., SRETNO!
Ne Grofe, ne samo hvalit! Treba ga klonirat! (je...t dok ne klone :lol: )

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
Hvala na pohvalama..
snupy kaže:
treče stablo desno ti je ausvinkl :D šala mala . samo pohvale za trud i pedantnost
Pa ako je van vinkle...ispraviću je sledeći put sa traktorom,,,ide mi to od ruke :lol: :lol: :lol:
ZJ kaže:
GROF kaže:
...ma narode moj., ma treba ga samo falit!., SRETNO!
Ne Grofe, ne samo hvalit! Treba ga klonirat! (je...t dok ne klone :lol: )
A tako se klonira???
Ja mislio da se radi o genetici...sad znam kako su naučnici klonirali ovcu Dolly... :lol: :lol: :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,503

Eto, svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napreduješ ;) :lol: :lol: :lol:

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joe nema puno štete,lako ćeš to popraviti kad budeš popravljao i farbao limariju!!! ;)

jeli paše originalni auspuh od tv-730,731,732 na tv- 420?,ako ne ja ću kupit originalni auspuh od tv-521!!!

evo par starih slika:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomo Vinković
Auspuh od serije 700 ne paše na seriju 400. Trebalo bi napravit priključak (cjev) iz auspuha na cilindar. Priključak na tom auspuhu je večeg promjera in prekratak jer je montiran na granu, a serija 400 ima motirano direktno na cilindar.

M

mfilipan

Guest

svi koji imaju problema ili trebaju servis na traktoru, neka se jave Marijanu na broj 0996846719

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Možda je netko gledao ove gore slike i primjetio da za Tomo Vinković postoji trobrazdni plug. Da li ga je tko vidio ili ima kakvu sliku? Hvala.

P

paorenda

Guest

pozdrav svima,nisam novi clan ali ne pisem cesto sto zbog vremena,sto zbog samog net-a.Evo jednog pitanja pa se nadam da ce majstori prepravki na TV i aktivni forumasi odgovriti.Kao sto sam rekao ne pisem cesto,ali redovno citam stranice foruma,naime o cemu se radi:radio sam prepravku kacenja orudja na TV 522 sa klasicne poteznice na kacenje u 3 tacke.Kada sam stavio topling polugu na traktor,hidraulika je dizala do nekle i onda je bukvalno prikljucak pao,pa me zanima da li srednja tacka na traktoru mora da bude fiksna,a kao sto znate na TV 522 ona srednja je na samim polugma hidraulike "radi"a ne kao na modelima serije 700 i 800,srednja tacka je fiksna,pozdrav svima iz Smedereva!!!! :scratch

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Svejedno je ako je takva kakvu imaš ili je fiksna. Ako ti padaju poluge, srednja tačka nema veze za pad hidraulike. Izgleda da ti je sama hidraulika u kvaru, pada pritisak u instalaciji.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
@paorenda - nije mi jasan tvoj slučaj...ja sam razumeo: dižeš hidrauliku,,,i na određenu visinu ti priključni uređaj padne(prevagne) prema dole! Kod mene je topling fiksan, na 800,,,tako da nerazumem potpuno pitanje! Neznam kako je kačenje kod tebe...pa zato nisam hteo lupati gluposti...o polugama i sl.

Kiša pada, trava raste, a Joe pravio auspuh...

Čučnuo je na svoje mesto,,,kao belki jaja...i kad sam upalio traktor.........samo osmeh na licu :D :D :D
Kad se doda gas,,,dobro gruva(manje nego na orginalni auspuh)...ali kad postigne zadate obrtaje...prede...milina za uši!
Čujem sve zvukove iz motora,,,klik,,,klak,,,kluk...koje pre nisam čuo od buke!
No videćemo na duže staze,,,oranje,,,frezanje,,,itd...kako će se ponašati motor :scratch mislim na zagrevanje motora, zbog prigušenja buke!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Svaka čast Joe :prayer: , ali zašto ga nisi okrenuo prema gore :?: , da bude ko na svim ostalim traktorima, a i na vezualnom dojmu bi to bio potpuno drugačije :mrgreen: :mrgreen:

B

belic0209

Guest

Druže Joe pa to izgleda bolje nego da je iz tvornice doslo??! Trebao bi ti napravit par stotina komada,pa pocet na veliko prodavat... :scratch :lol:
Šanana-pa vecina Tv-a ima na dole ovako,meni se osobno ovako vise sviđa nego na gore jer onda dimi u tebe.
Joe Željko vas pozdravlja i pohvalio je vas handmade,jer sam mu poslao sliku na mob pa smo prokomentirali malo... :D ,pozdravlja sve pogotovo Firemana,Grofa i Zj-a. I da dodam da se slazem, s Firemanom o nosaču ipak ima tu vibracija.Pozdrav :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Pa normalno da je na dole. Da ga staviš gore dim ti u vožnji duva dirito u glavu. I ovakav izgled je sasvim OK. Kod velikih traktora su i auspuhi veliki pa ide dim visoko, znači preko glave vozača, a ovde? Ima da te uguši.

Joe
Jesu li cjevi od kroma? Jeli cjev u sredini zatvorena? Stavi na You tube jednu snemku, pa daj malo više, malo manje gasa, u vožnji... Ako imaš volje.
Inače sve za čistu peticu ;) , odrađeno majstorski. :D
Imam ja još jedan prijedlog. Napravi još jedan nosač niže dole, jer je sad auspuh veči i teži. Pa znaš tu su i vibracije... Napraviš nešto slično nosaču kao što ima 731. Zavariš jedan floh ajzel (željezo) na auspuh i prišarafiš njegov drugi kraj negde na motor.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
Druže @belic - takođe pozdrav za zbaliju,,,i nadam se da će nam se uskoro pridružiti!
Sto se tiče auspuha...hmmm da sam ga okrenuo na gore,,,dim dirikt u facu,,,a smetao bi mi pri radu u voćnjak,,,niske grane, pa bi samo pravilo pizdarije. Kad dođem do grane drveta, ja se malo izmaknem, pomerim rukom, i prođem dalje,,, a ko će se pružiti do auspuha, da pomera niske grane...daleko je, a i vruće...pec pec!
Mada sam video već okrenute auspuhe na gore,,,i to nije loše...nediže prašinu kad je suša,,,samo ne za voćnjake!
@peter - sve je od kroma(samo lonac je od pp-aparata - hehehe),,,i ima pregradu u sredini! Ali kasno sam čuo za neku varijantu dobrog auspuha(bez pregrade),,,već je bila cev zavarena u lonac,,,pa da probam i ovako, bilo je već kasno za prepravke!
I nije loše,,,mada me kopka ona varijanta što sam doznao!
You Tube...pa naravno da će biti nešto,,,samo neznam kolko je to merodavno! Jer snimak sa mobilnim ulazi u distorziju zvuka čim se tri čoveka nasmeju onako pošteno,,,sve krči i zvoni! Tako da nemožeš oceniti jačinu zvuka!
A što se tiče dodatnog nosača, niže dole - bilo bi dobro,,,ali mi je sve nekako nepristupačno za fiksiranje,,,pa trenutno nek ide ovako,,,ako pukne - jebaću mu kevu...ipak je to od kroma, koji je dobar materijal(žilav) i dobro trpi sve!
Ali praksa će pokazati!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh