• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Pa druže @mladjen,,,neznam šta da ti kažem...
Oko kvačila nemam iskustava,,,ali u menjaču smrdi zamena ključa sa nosačem! Obavezno menjati i nosač sa oprugom,,,jer opruga jako oslabi...pa nit može vući ključ, nit gurati zglavno, u žljebove!
A to je ustvari izbacivanje iz brzina,,,samo što nemože pomeriti ručicu menjaca u prazan hod! U ručicu ima kuglica sa oprugom,,,pa je verovatno dosta zategnuta...u suprotnom da opruga slabo pritiska kuglicu,,,hmmm lako bi pomerio rucicu u prazan hod! I to je opasno kad ideš nizbrdo! Znaci ko tera po brdima,,,treba dobro zategnuti kuglicu...bolje da traktor cima, nego da ispada ručica(brzina) u prazan hod! Pa kud koji-mili moji,,, skači sa traktora...
I kod mene je cimao traktor u zadnje vreme(pre remonta),,,malte ne na svakih 100 metara cimne jednom,,,užasno zna da nervira! :evil:
Posle zamene ključa i nosača,,,nije cimno ni jednom za 50rh! :D
Što pre zameniš,,,manje se oštećuju žljebovi u zubčanicima brzina!

Pozdrav Joe! :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Evo juče sam malo radio...
Evo kako izgleda MAGARAC!!!
Od toliko prostora...ja razpizdim u stub... :madmana:

Tu od
17 Lip 2009
Poruka
174

Pozzdrav tebi Joe

Bogami si terbo ga malo pomjerti rikverc,pa i ljevom stranom u ljevi stub :madmana: da ti traktor izgleda simetricno,a vako ces morati kupit novi far,imaces vise posla.(nemoj zamjerti sala je :lol: )

B

belic0209

Guest

Pozdrav svima! Jel zna netko dali se moze na 420 stavit brava od serije 800? Pitam zbog onog tastera.Svaka čast Joe!! :lol: :lol: POzdrav!

M

mladjen

Guest

Tako sam i ja nešta razmišljao, firemane, da bi trebalo prvo srediti kvačilo. Neznam koliko je ono tvrdo kod ostalih, u početku sam mislio da je možda tako napravljeno, ali sa svakim stiskanjem sam sve više ubijeđen da je nešta neispravno. Ima li neko poslikano to, da malo prokužim kako izgleda.
A što se tiče trzanja,Joe, netrzne on ponekad, nego svakih pola metra-metar, kao da stalno zastaje i cima

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

majstor kaže:
Provjeri dali ti radi štop prekidač mislim da se nalazi na ljevoj strani ispod sica.Na jednoj žici ti mora biti stalni plus kad daš kontakt ,a kad stisneš kočnicu mora biti plus na obadvije žice.P rovjeri da ti nije slučajno koja žica u prekidu ili kontakte na žaruljama.

fala majstore!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jaoooo :scratch Joe, pa kako to gledaš nazad a voziš napred. Plus toga, kao da nije far dosta i stub puknuo. :lol: :lol: :lol: Izvini, molim te, što se smijem ali nemogu drugčije. Nije to ljepo ali kad tebe pogledam na sliki nije ti vidjeti da se sekiraš.
A dobro sredičeš ti to posle sezone ako ne prije. Srečom da u prošlom remontu nisi bojao i sređivao limarije. :mrgreen:

Belić
Može se zamjenit bravu i staviti od 800 ali onda ti treba taster za lampe kao što ima 800.

Mladjen
Kod ostalih TV nije tvrda kuplunga, meni se čini sasvim meka. Ti moraš pre svega prvo ovo srediti, pa posle sve ostalo oko menjača ako mu uopšte šta fali. A to če se onda odmah vidjeti.

M

mladjen

Guest

Kako da dođem do lamele, odakle da krenem, malo sam gledao, dali samo onih 6 šarafa treba odvrnuti da dođem do suhe komore, nemam predstavu kako stoji zamajac, lamela, druk lager, vreteno lamele, dali je neko to rastavljao, malo uputa i sličica bi mi dobro došlo, da znam šta i kako raditi, prije nego što počnem

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
mladjen kaže:
A što se tice trzanja,Joe, netrzne on ponekad, nego svakih pola metra-metar, kao da stalno zastaje i cima
Onda bi prvo trebao pogledati kvacilo da središ, da nije iztrošena lamela ili drugo nešto,,,pa ceš videti!
Kad stišneš nogom kvacilo,,,pogledaj dokle ti dode rucica sa leve strane traktora gde je vezana sajla,,,možda skroz sabije oprugu, i dode do držaca bužira sajle...pa zato ide teško! Pa je kuplung zreo za remont!
Evo kod mene sa odpuštenim kvacilom, rucica stoji kako stoji,,,a @edosoko mi kaže da bi trebalo ici nekih 5mm ulevo!Da stoji uspravno (vertikalno)! Ali mi još radi ovako, i ne sabije oprugu do kraja,,,a odvaja lepo!
Naš forumaš BaTek ima nekoliko slika o kvačilu,,,ja sam posudio ove dve slike,,,idi na njegov album,,tamo ima više slika,,,a i edosoko je stavljao nekoliko slika kvačila,,,ne davno!U principu poskidaš sve što ti smeta,,,i sa tih 6 vijaka je pričvršćen motor!!! Srećno sa radovima!

A što se tice mene samoga (magarca)...he he he...kad sam spuco u stub,,,na momenat popizdio,,,pa zduvo jednu cigaru,,,i bes mi je prošao! Reko dobro je što ga nisam obojao,,,e onda bo bilo :madmana: ,,,a ovako nije strašno...
Jedino mi je žao prednje maske,,,pukla je na par mesta, a bila je vec jadna! Ako nenadem novu da kupim,,,malo gita za camce sa unutrašnje strane,,,i sve se to sredi! A limarija,,,svakako ima dosta da se radi na njoj,,,tak da ovo malo nije strašno! I normalno svetlo novo! To jest 2 kom,,,da bude jedna za rezervu...he he he...
Neljutim se ja uopšte zbog vaših komentara,,,ja sam konj...idem napred a gledam nazad... :lol: :lol: :lol:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

mladjen kaže:
Kako da dođem do lamele, odakle da krenem, malo sam gledao, dali samo onih 6 šarafa treba odvrnuti da dođem do suhe komore, nemam predstavu kako stoji zamajac, lamela, druk lager, vreteno lamele, dali je neko to rastavljao, malo uputa i sličica bi mi dobro došlo, da znam šta i kako raditi, prije nego što počnem
da bi dosao do lamela trebas skinuti motor, zamajac, lamela i korpa idu zajedno s motorom
da bi skinuo motor trebas naravno poskidati sve sto smeta.....hidrauliku (cijevi), rezervoar goriva, sajle gasa i gasenja.....

a zasto da skidas motor i sve to...mozda ti je losa sajla :roll: ili je pukla kajla na polugi kvacila
imas na prethodnim stranicama nekoliko slika i price o tome, sjedi pa prelistaj

M

mladjen

Guest

Skinuo sam te slike Joe, i čitao te komentare, mada su bila suprostavljena mišljenja dali, kada se lamela troši, poluga treba da stoji više udesno, kao kod tebe, odnosno da se zateže sajla, ili da se otpušta sajla. Pregledao sam sajlu na brzinu, nije do nje ni nožice kvačila, nego ta poluga teško ide. Zapravo, donekle ide veoma lako, kao prazan hod, a onda jako teško. Evo slike kad sam ga kupio, i kako stoji poluga, čini mi se, u odnosu na tvoju, da je sajla otpuštena.

http://www.moj-album.com/uredi/mladjen/ ... s=14899033

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Kad se lamela troši sajla se zateže i da bi se podesila treba je otpustiti.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

mladjen kaže:
Skinuo sam te slike Joe, i čitao te komentare, mada su bila suprostavljena mišljenja dali, kada se lamela troši, poluga treba da stoji više udesno, kao kod tebe, odnosno da se zateže sajla, ili da se otpušta sajla. Pregledao sam sajlu na brzinu, nije do nje ni nožice kvačila, nego ta poluga teško ide. Zapravo, donekle ide veoma lako, kao prazan hod, a onda jako teško. Evo slike kad sam ga kupio, i kako stoji poluga, čini mi se, u odnosu na tvoju, da je sajla otpuštena
ta diskusija mi lici na diskusiju o tome kad udaras jaje o jaje, dali ce da pukne jaje u lijevoj ruci ili ono u desnoj :scratch

poluga i treba tako da se ponasa, prvo ide lagano zatim potisni lezaj nasloni na capice i tada ide teze, tada ustvari pocinje da odvaja, tako treba da se ponasa i papucica kvacila pod nogom - da ima nekoliko cm praznog hoda, ali ne previse :mrgreen:

pregledao sam malo slike u albumu......poluga ili nije "propala" ili je sajla otpustena, druga stvar je sajla....sajla je kratka, ne znam kako nemas problema na nagibima :roll:
kako si provjerio sajlu? skidao ili....? nadji malo vremena pa skini sajlu, provjeri jeli zaljustena, obavezno podmazi prije vracanja, lakse ti je to nego da skidas motor

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
edosoko kaže:
ta diskusija mi lici na diskusiju o tome kad udaras jaje o jaje, dali ce da pukne jaje u lijevoj ruci ili ono u desnoj :scratch
Ako si dešnjak...prvo pukne desno jaje,,,a ako si levak...e onda puca levo jaje..........ako gledamo u nogometu! :lol:
A ako su drvena jaja???

D

ddd

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav!
Evo juče sam malo radio...
Evo kako izgleda MAGARAC!!!
Od toliko prostora...ja razpizdim u stub... :madmana:

Joekiki živio. A reci gdje si ti krenuo sa tim strojem...na njivu ili u vinograd :?: :D
Ajde ako si krenuo u vinograd pošalji slike kako to izgleda poslije.
Pozdrav

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

bercolinija kaže:
A KAJ MISLITE O ASPUHU NA TV-826?

POZDRAV!

Neznam što hočeš da se kaže o tom auspuhu? :scratch Pojasni malo.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
ddd kaže:
Joekiki živio. A reci gdje si ti krenuo sa tim strojem...na njivu ili u vinograd :?: :D
Ajde ako si krenuo u vinograd pošalji slike kako to izgleda poslije.
Pozdrav
Hvala druže ddd!
Krenuo sam ispravljati stubove sa Tomom... :lol: :lol: :lol: ...ma šalim se...išao da param vinograd i voćnjak!

D

ddd

Guest

Zanimljiv stroj....šta radi?...samo površinski skida travu pretpostavljam? Jel teško Tevejcu radit s tim strojem? I imaš dobra stabla marelice...moja nijedna neče doživjet tu vrličinu kako je krenulo :(
Pozdrav.

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

firemanpeter kaže:
bercolinija kaže:
A KAJ MISLITE O ASPUHU NA TV-826?

POZDRAV!

Neznam što hočeš da se kaže o tom auspuhu? :scratch Pojasni malo.

PA AK JE BUČAN I TAK NEKAJ.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh