• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Re: TOMO VINKOVIĆ

100_1330.jpg

Evo mog živog primjera 8)
Bitno da se mi razmemo oko auspuha :mrgreen:
Al dosta cveitakata!
koje je onda optimalno rešenje za traktor???
Ja sam kupil novog original za ursusa i mogu reči da izgleda koda su ge deca delali!
Kvaliteta nula!A glasan....
RAzmišljao am isto u auto-loncu i to zadnjem NE protočnima!Al mise čini problem da su dosta teški i grani bi trpila...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ja sam na svom 420 stavljo aspuh od 523,i nije moglo traktor se gusio i gubio na snazi,bio je tisi ali slabiji,ja mislim da je najbolje staviti orginal.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
GROF kaže:
lipi pozdrav!

...pa po pitanju auspuha za tomicu!?., mišljenja sam da se nisplati niš kovat u kućnoj radinosti!., novi auspuh, kompletan, model za tv sa jednim celindrom ili sa dva celindra, košta oko; =400,00 kn.-, napominjem, ovaj veći auspuh, tv-521,522,523,821., ili tv-730,731,732,830., sastoji se od nekoliko dijelova, more se kupit i naručit po dijelovima., tako da sam mišljenja; ORGINAL JE ORGINAL., a u svakom slučaju izgljeda puno lipše!., a svakako i sigurnije po pitanju potrošnje, jačine, svih mogućih tehničkih karakteristika ke je tvornica - proizvodjač proizvel - testiral - primjenil - uskladil odredjenom stroju - motoru!., kako piše i naš vridni član: bagudina!., puno se toga more izgubit, a malo dobit! ako se napravi krivo prigušenje plinova ili...

bog!., sretno vam!., čitamo se...
Dal se isplati ili ne praviti auspuh kućne radinosti?
Pa original auspuh Tomo Vinkovića 818... svi znamo kako izgleda(mali nikakav), i koju buku pravi!
Sve je bilo OK,,, dok ja taj isti auspuh nisam video na motokultivaturu imt 509 - koji je manje snage! :scratch
Pa posle video, na još nekoliko manjih strojeva! :scratch
Bilo mi je glupo, da svi ti strojevi koriste isti auspuh, bez obzira na snagu motora!
Stari auspuh mi je pravio veliku buku,,,skinem ja nju i pažljivo pregledam,,,i došao do zaključka da je izgorela izlazna cev unutar auspuha, jer nema nikakvih rupa iznutra...! Poručim ja novu novcatu za 20 eura,,,i kad je stigla, hmmm vidim da je ista kao i stara(opet nema nikakvih rupa)! Montiram na traktor,,,a on gruva li gruva...uši mi probila!
E nećeš više...na taj novi auspuh, ubacim parče cevi sa rupama,,, i još mu dodam prigušivač...prepolovljena buka, a neosećam razliku u snazi motora!
Znam da modeli 521-523 su mnogo tiši po zvuku,,,pa sam hteo namestit auspuh takvog oblika i samim tim spustio malo niže izduvne gasove...jer sa ovim što imam na traktor - kad uđem u vinograd,,,ode donji red grozdova, koji su cvatu...duva direktno u njih, i sve mi omlati!
Inače hvala na savetima i kritikama,,,uvažavam sve predhodno rečeno, al ću ja probati experimentisati - pa šta Bog da!

Da ste mi živi i zdravi!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

G

GROF

Guest

...lipi pozdrav forumašima!

kodmene u liki, ugradjivali - postavljali smo na tv; 418,419,420,818., auspuhe od tome vinkovića; 521,522,523,821., dobro ispitano po pitanju snage i buke. stari majstori iz poljoopskrebe otočac, pokojn g.DELKO., iz otočca u liki, sami su nam oni predložili /kada su dolazili na redovne i vanredne servise!/, kako bi bilo poželjno stavit te i takove ispušne cijevi - auspuhe., čak su u ono vrime pripovidali!, /samo bog! zna koliko je to bilo točno!., a možda je i bilo točno!!!/., da ti auspusi - ispušne cijevi pojačavaju motor - snagu!? svi odreda smo drito iz tvornice u bjelovaru naručivali auspuhe i ugradjivali ji., bilo je čak! dvi vrste., emajlirani i oni obični..., tako je bilo i sa cijenom koštanja!., od; =70,00 dem.-, pa do =100,00 dem.-,!!! ...mišljenja sam da je ipak tomica bil znatno tiši u delu., a neki 1-2 ks jači!???, lipši!!!., u no vrime bila nam je "fora" uvik nešto kemijat !!!

bog!., čitamo se...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
A posebno gos.Filipanu! Dobro došao!
Tek sad primećujem, da na prvoj slici TV 732 ima auspuh od 521-523! I kako me sećanje nevara,,,ja sam taj traktor već vidio na forumu, zapamtio sam po karakterističnij boji limun! :scratch Vratim se nazad nekih 60 stranica,,,i nađem ga u vlasništvu našeg člana Siniše!
Kako se ponaša taj auspuh na motoru 732,,,jako me zanima?
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

Bagudina

Guest

E, ovo me je posebno razveselilo večeras !
Jako mi je drago što nam se priključio na forum i veliki meštar od velikih traktora, gos. Filipan !
Dobrodošao, i nadam se da če biti još puno lipih slika !!!!!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pridruzujem se zeljama dobrodoslice
evo nekih davno napravljenih slika ali nikako da se nakanim da ih postavim na forum
desavalo mi se da mi puca crijevo izmedju AC-pumpe i pumpe visokog pritiska pa sam nesto izveo.... :roll:
stavio sam "oko" (ne znam kako se strucno zove) od auta na koje idu dva crijeva - jedno s pumpe a drugo se vraca na rezervoar kao povrat
dovodgoriva.jpg

na rezervoar sam isto stavio "oko" s dva spoja na kojem se spajaju crijeva sa brizgaljki i ono s pumpe visokog pritiska
dovodgoriva1.jpg

akumulatorh.jpg

ovo sam stavio najvise zbog petera jer je on najvise sklon izboljšanjima, kako i sam cesto govori, na TV

ako se pitate cemu sluzi ova daska na rukavcu, tu odmaram noge kad vozim 8)

B

Bagudina

Guest

edosoko kaže:
akumulatorh.jpg

ako se pitate cemu sluzi ova daska na rukavcu, tu odmaram noge kad vozim 8)

Kao dalmatinac moram da pohvalim "izboljšanje" za odmaranje nogu u vožnji ! Svaki odmor je dobrodošao, a posebno za noge, pa i dok se voziš !:)
A kao najbolje "izboljšanje" za odmor koje sam vidio je od našeg člana Joe, koji lipo puši duvan u hladu dok njegov tomo sam ore ! :)
Ima i kratki film o tome na youtoube. :)

Pozdrav,

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

edosoko kaže:
pridruzujem se zeljama dobrodoslice
evo nekih davno napravljenih slika ali nikako da se nakanim da ih postavim na forum
desavalo mi se da mi puca crijevo izmedju AC-pumpe i pumpe visokog pritiska pa sam nesto izveo.... :roll:
stavio sam "oko" (ne znam kako se strucno zove) od auta na koje idu dva crijeva - jedno s pumpe a drugo se vraca na rezervoar kao povrat

)ovo sam stavio najvise zbog petera jer je on najvise sklon izboljšanjima, kako i sam cesto govori, na TV

ako se pitate cemu sluzi ova daska na rukavcu, tu odmaram noge kad vozim

Prvo pozdravljam g. Filipana na forumu, dobrodošao. Čuo sam da ste dobar majstor za ove naše traktoriče pa zbog toga sve pohvale. Puno se nadam da čete se puno puta uključit u naše debate što če nam sigurno biti u veliku pomoč.

Edo
Baš mi je drago ako neko stavi na forum neko svoje izboljšanje pa te zato treba pohvalit.
Kako ja razumem tvoje izbojšanje tvoja je AC pumpa pravila veliki pritisak pa je zbog toga popucao crevo. Sad se nemože ustvariti pritisak jer se višak odvaja u rezervar. Ovo je odlično rješenje ako ima taj problem sa pritiskom.

Što se tiče daske za noge, na malom TV-420 lako sam stavijo noge na rukavce da odmorim ili kad sam išao nizbrdo da ostanem u sjedalu. A na ovom 731 noge su mi pomalo kratke :lol: . Na desnoj strani imam onaj sandučič za orudje pa mogu malo odmorit tu nogu a na levoj :scratch
Ali dobro, imam ja sad montirane one ploče za noge puno veče nego original pa je več to dosta komfortno :mrgreen:

A nespavam ni ja, ponekad napravim koju stvar za TV. Obnovijo sam jednu prikolicu malo veču jer sam pre toga imao samo onu od auta.

Luqzfppnqni4IMPV.v.jpg

Još koja slika od te prikolice ima u temi "O nama" isto tako imam puno slika u mom albumu:

http://firemanpeter.moj-album.com/

Napravijo sam i zaštitu koja mi je još falila, za radnu lampu pozadi.

0XInXNLii83MEecj.v.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@Bagudina nisam znao da i dalmatinci "vole rad" kao i crnogorci :blackeye

G

GROF

Guest

pozdrav bećarima sa poljoprivrednog-foruma!

...RAD = DELO., ma ki "vrag" voli delat ???., natirala ji RECESIJA !!!

...pozdrav filipanu ča se prijavil !., ali narode moj ovo ni majstor., ovaj ča se prijavil je majstorov sin ! informatičar po struki., tako da more odradit ova igranja oko kompijutera umesto svog oca i majstora tome !!!...

...pozdrav edi! i svaka čast na novotarijama!

...pozdrav petru! u sloveniju., ma znam ja i predpostavljam da se kotebe uvik nešto kuje ko kodmene !!!

...pozdrav bagudini! u predivnu dalmaciju!., još malo, samo malo., moramo se "malo" napit prije blagoslova !!!

bog!., narode moj., čitamo se...

Posljednje uređivanje:
B

Bagudina

Guest

GROF kaže:
...pozdrav filipanu ča se prijavil !., ali narode moj ovo ni majstor., ovaj ča se prijavil je majstorov sin ! informatičar po struki., tako da more odradit ova igranja oko kompijutera umesto svog oca i majstora tome !!!...

Je informatičar, još bolji od majstora !, i to onaj pravi, za "robotiku" !
Tako da sad znamo ko če nam "robotorizirat" naše tomice ! :)
Ima da sidimo u hladu i uživamo, dok tomica ore, freza, prska itd.... i to sve na botun da radi !

M

mfilipan

Guest
p7110103.jpg

fotografija0045.jpg

Slika004.jpg

Slika003.jpg

hidraulični volan na Tomi...

svi ljudi na forumu koji imaju ikakvih pitanja nek se jave Marijanu na broj 0996846719. hvala

Posljednje uređivanje od moderatora:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,628

mfilipan kaže:
Mfilipan, ovaj malčer još nije bil u akciji, ili je ta dobro očišćen?
Kak se ponaša na TV-u. Kak bi reagiral na kukuruzovinu? :scratch :scratch :scratch

M

mladjen

Guest

Pozdrav bećari, nije me bilo neko vrijeme, preseljavanje, uvođenje interneta, pa malo terena, svašta nešta, kad stignem na poslu pročitam malo forum da vidim šta se radi. Konačno došli odmori, stari dio, pa na selo. Nakon malo pripreme, popravke kola i ostalih stvari došlo na rad da se nešto i radi sa nabavljenim tomom. A onda i problemi. Nakon mehaničkog sređivanja kose, zamjene noževa i ostalog idem da probam. Radi se strižnoj kosi. Nisam zadovoljan, prepravke i improvizacije koje su urađene od strane bivšeg vlasnika rezultuju prevelikim vibracijama, ljulja cijeli traktor. Jedino na 540 obrtaja je podnošljivo, i ako idem prvom sporom može proći.
Ima li neko takvu kosu, kojom brzinom kosi i koliko obrtaja.
Drugi veći problem koji sam uočio je da je kvačilo užasno tvrdo, moram da se popnem na njega.
Treći problem je da, čini mi se najviše u prvoj sporoj, ali nisam još siguran da je samo u njoj, traktor stalno nešto zastaje i trza. Čak i na ravnom terenu, asvaltu, bez ičega, kao da zastaje, neide ravnomjerno. Neko je na forumu spominjao ključ, nije mi nikako ispao iz brzine, samo zastaje. Još sam primijetio da nekada, traktor ostane u brzini, iako je ručica mjenjača u neutralnom položaju. Sve mi se to nesviđa nimalo, čini mi se da je marfi sada malo prešao na moj kraj.
Imate sigurno sličnih iskustava. Šta bi moglo biti na kvačilu da je tako tvrdo, dali zapeko druk lager ili šta. Kako uopšte doći do toga. To i nekako, ali od ovog zastajkivanja i meni zastajkuju dah da će trebati mjenjač čačkati, a nesmijem ni pomisliti na to. Puno pitanja, pa koliko ko stigne i kad stigne, znam da ste spremni pomoći, a sezona je poslova. POZDRAV

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ja bi prvo sredijo kuplung da radi kako treba. Onda ako če bit trzanja traktora sigurno če trebati promjeniti ključ menjača.

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

JA SAM SE SAD BAŠ UPRAVO REGISTRIRO, PA IMAM JEDNO PITANJE, IMAM TOMO VINKOVIĆA TV-826 I NE RADI MI KOČIONO SVJETLO (BREMZ ILI ŠTOP SVJETLO) PA AK IMA NEKO NEKI SAVJET NEK MI ODGOVORI.
p.s. provjeril sam osigurače.
HVALA!

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Provjeri dali ti radi štop prekidač mislim da se nalazi na ljevoj strani ispod sica.Na jednoj žici ti mora biti stalni plus kad daš kontakt ,a kad stisneš kočnicu mora biti plus na obadvije žice.P rovjeri da ti nije slučajno koja žica u prekidu ili kontakte na žaruljama.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh