Re: TOMO VINKOVIĆ
Pozdrav svima!
GROF kaže:
lipi pozdrav!
...pa po pitanju auspuha za tomicu!?., mišljenja sam da se nisplati niš kovat u kućnoj radinosti!., novi auspuh, kompletan, model za tv sa jednim celindrom ili sa dva celindra, košta oko; =400,00 kn.-, napominjem, ovaj veći auspuh, tv-521,522,523,821., ili tv-730,731,732,830., sastoji se od nekoliko dijelova, more se kupit i naručit po dijelovima., tako da sam mišljenja; ORGINAL JE ORGINAL., a u svakom slučaju izgljeda puno lipše!., a svakako i sigurnije po pitanju potrošnje, jačine, svih mogućih tehničkih karakteristika ke je tvornica - proizvodjač proizvel - testiral - primjenil - uskladil odredjenom stroju - motoru!., kako piše i naš vridni član: bagudina!., puno se toga more izgubit, a malo dobit! ako se napravi krivo prigušenje plinova ili...
bog!., sretno vam!., čitamo se...
Dal se isplati ili ne praviti auspuh kućne radinosti?
Pa original auspuh Tomo Vinkovića 818... svi znamo kako izgleda(mali nikakav), i koju buku pravi!
Sve je bilo OK,,, dok ja taj isti auspuh nisam video na motokultivaturu imt 509 - koji je manje snage! :scratch
Pa posle video, na još nekoliko manjih strojeva! :scratch
Bilo mi je glupo, da svi ti strojevi koriste isti auspuh, bez obzira na snagu motora!
Stari auspuh mi je pravio veliku buku,,,skinem ja nju i pažljivo pregledam,,,i došao do zaključka da je izgorela izlazna cev unutar auspuha, jer nema nikakvih rupa iznutra...! Poručim ja novu novcatu za 20 eura,,,i kad je stigla, hmmm vidim da je ista kao i stara(opet nema nikakvih rupa)! Montiram na traktor,,,a on gruva li gruva...uši mi probila!
E nećeš više...na taj novi auspuh, ubacim parče cevi sa rupama,,, i još mu dodam prigušivač...prepolovljena buka, a neosećam razliku u snazi motora!
Znam da modeli 521-523 su mnogo tiši po zvuku,,,pa sam hteo namestit auspuh takvog oblika i samim tim spustio malo niže izduvne gasove...jer sa ovim što imam na traktor - kad uđem u vinograd,,,ode donji red grozdova, koji su cvatu...duva direktno u njih, i sve mi omlati!
Inače hvala na savetima i kritikama,,,uvažavam sve predhodno rečeno, al ću ja probati experimentisati - pa šta Bog da!
Da ste mi živi i zdravi!
Pozdrav Joe! :mrgreen: