• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

All hail joekiki king of the exhaust :prayer:
joe svaka cast, dosta si paznje posvetio pravljenju auspuha, mada negdje i nepotrebne :roll:
kolika je debljina prigusivaca, mislim stijenke cijevi? kako si izbusio rupe ovako precizno, sablon ili....?
zaboravio sam prije napomenuti da treba malo stisnuti cijev na mjestu gdje su matice kako bi bilo vise prostora za zavrtanje.....vidim da si uspio stegnuti ;)
obavezno stavi dodatni nosac na dnu auspuha kako je peter rekao, zavaris flah za koljeno i pruzis ga do bloka motora gdje je stegnut nosac filtera goriva
nece puknuti auspuh nego ce iscupati brezone iz glave motora, koja je aluminijska, a to nije bas dobar provod :mrgreen:

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

IMAM JEDAN PROBLEM, MOJ TV-826 NEĆE UPALITI, BAŠ SAM GA HTIO POSPREMITI U GARAŽU I ONO NEĆE UPALIT, KADA OKRENEM KLJUČ ČUJEM SAMO NEKAKAV UDARAC (ILTI KLIK) I UOPĆE NE VERGLA. PA AK IMA NEKO NEKI SAVJET NEK MI JAVI.
ps. AKUMULATOR PUN.

POZDRAV bercolinija

B

belic0209

Guest

Pozdrav Bercolinija-taj zvuk koji čuješ proizvodi elektropokretač ili ti ga anlaser. Tako da bi ja reko da je problem u njemu. Nekad se znaju zaljepit četkice pa je dosta udarit lagano serafcigerom ili čekićem po njemu i onda upalit...makar s,o mi tako na starom jugu radili :D Pogledaj i spojeve na njemu dali je sve dobro stegnuto...Pozdrav! :D

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

PROBAL BUM TO NAPRAVIT, FALA!

POZDRAV bercolinija

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
Ali kasno sam čuo za neku varijantu dobrog auspuha(bez pregrade),,,već je bila cev zavarena u lonac,,,pa da probam i ovako, bilo je već kasno za prepravke!

A kakva je ta druga dobra varianta? :scratch :mrgreen:

Belic
Vrati Željku pozdrave od mene i reci mu da se nadam da se što pre vrati na forum!

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

bercolinija kaže:
belic0209 kaže:
Pozdrav Bercolinija-taj zvuk koji čuješ proizvodi elektropokretač ili ti ga anlaser. Tako da bi ja reko da je problem u njemu. Nekad se znaju zaljepit četkice pa je dosta udarit lagano serafcigerom ili čekićem po njemu i onda upalit...makar s,o mi tako na starom jugu radili :D Pogledaj i spojeve na njemu dali je sve dobro stegnuto...Pozdrav! :D

PROBAL BUM TO NAPRAVIT, FALA!

POZDRAV bercolinija

belic0209 pokušal sam ono napravit kaj si mi reko, nije uspjelo, pa sam kupil novi akumulator (koštal je 900 kn) i kad sam pokušal upaliti nekej je zarondalo, udaralo i misliv da je zdrobilo zupčanike. pa izgleda da je vrijeme za novi traktor.

Pozdrav bercolinija.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

joekiki kaže:
Čučnuo je na svoje mesto,,,kao belki jaja...i kad sam upalio traktor.........samo osmeh na licu :D :D :D
A zašto inox , inox daje specifican metalni zvuk .Da si ga polirao ima smisla ..no ovako .... :scratch

B

belic0209

Guest

Pozdrav svima! Bercolinija-nemoj tako,da je tako svi bi mi onda mijenjali traktore ko gaće... :D Pa ja bi rekao da je stvar onda ozbiljnija nego sta sam mislio_Očito je nesto oko anlasera. A...nema ti druge nego skinut anlaser i vidit kakvi su zubi. Ako te strah to skidat provaj nac nekog autoelektričara ili majstora ,netko ko se i malo kuži napravit ce ti.
Pozz :D

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZZ

PA NISAM JA TO TAK MISLIL (šala mala), SAD SE ANLASER VRTI(RADI) U PRAZNO, MISLIM DA JE PREŠEL ONAJ NEAKAV DIJEL KAJ SPAJA NJEGOV ZUPČANIK SA ZUPČANIKOM RADILICE, BUM PROBAL SKINUT NIJE TO NIKAKAV PROBLEM PA BUM VIDEL

BERCOLINIJA

B

belic0209

Guest

Pozzdrav -Ovako ćeš provjeriti da li su četkice ili automat,jer ako vrti u prazno onda je vjerovatno automat(elektromagnet) ako nisu zubi otisli.
Na anlaseru ti je spojen jedan debeli kabel od + pola akumulatora i tanka žica sa brave.
Debeli kabel je zašarafljen pod jednu maticu, a pored nje se nalazi još jedna ista takva. Uzmi odvijač ili nešto metalno i spoji te dvije matice. Ako se anlaser pokrene (neće okretati motor, nego vrti u prazno, onda je kriv kontakt u automatu.
Provaj pa javi.

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

narode svima lijepi pozdrav ,prije svega zahvalio bih se Grofu iz Jezerana Arijanu iz Hittnera ,ma ljudi kupio sam sam novog traktora sad ih ima opet tri komada skoro ih sam imao 4 ali prodao se jedan evo par slika mojih pila ....i da zaboravio sam reći i to da sam promjenio nick jer nešto ne štima sa starim koji je bio mali034 a ja mislio da mi komp ne šljaka...

darkohittner

Član
Tu od
5 Srp 2009
Poruka
203

ipak ništa od slika,... nemam pojma kako... grofe daj email i pošaljem ti ih na email

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
B

bezimeni

Guest

pozdrav svim forumasima;

nije me dugo bilo jer radim sezonski u italiji pa nemam vremena ni za sta drugo...nego eto samo da se malo prijavim da sam tu, al nazalost nisam nista dugo radio na svom traktoru, ali prije nego sam otisao, razveo sam mu kompletnu instalaciju, stavio sve prekidace, spojio poziciju, duga kratka svjetla, zmigavce, alternator sam postavio, jedino nisam anlaser pa me interesuje da li odgovara od nekog auta jer polovan ne mogu nigdje da nadjem a nov je preskup(precijenjen).
isto tako dok sam ga iskusavao primijetio sam da nece u prvu na zadjem trapu i da nema lera izmedju prve i druge na istom trapu i tako ja to rastavim i zamislite, neko je okrenuo zupcanik od prve brzine naopako i kako s te strane nema utora za kljuc koji ubacuje u brzinu, kljuc bi samo zaglavio i jedva sam to izbacio iz brzine, i to da mi se desi pred nekim ljudima pred kojima bas i nije trebalo..al eto.tako da sam zamijenio i pogonski zupcanik onaj sa konusum jer je bio prilicno nastaufan i zupcanik od prve brzine i sad je sve u redu. jos bih molio ako neko ima ili zna gdje ima da se kupi bubanj za kocnicu za prikolicu, unutarnji precnik je 220mm, nema veze ako je i u hrvatskoj ili srbiji ja bih dosao po to, jer ovdje nema sanse nigdje da se nadje...
jos jednom veliki pozdrav svima i poslacu par slika kad se vratim !

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

mali034 (darkohittner)
Kako sad da te zovemo? :scratch :lol:
Evo ti upute za stavljanje slika. Pročitaj i probaj, nije težko.

Neispravan link obrisan!

matrix
Samo ti nastavi sa radom i stavi koju sliku da i mi vidimo kako ide. Nemoj izgubit volje.

bezimeni
Težko da bi odgovarao koji od avta :scratch . Jel se ovaj star ne može obnovit?
Ovo oko zupčanika, :lol: razumem kako je neki majstor to stavijo unutra. Važno je da si sredijo grešku pa sad radi OK.
Stavi slike pošto je to jako zanimljivo.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

odlucio sam da sredim svoj traktor jer je posle toliko godina rada to i zasluzio,planiram da razvedem svu instalaciju ponovo,da sredim zglob i tomica ce biti ko nov

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

DALI NEKO ZNA GDJE MOGU NABAVITI ZUPČANIK ANLASERA ZA TV-826?

P.S. JA SAM U HR. ZAGORJU.

B

bezimeni

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav vrednim forumašima!
Evo malo enigme...
Hoću praviti auspuh ...ja bih, ali neznam kako...
pozdrav, ma da li se isplati uopste pravit auspuh s obzirom da novi kosta 25 eura?? ovaj koji sam ja kupio je prohodan skroz bez ikakvih pregrada.

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

koji je 25 €? mali kao sto je ovaj hrdjavi, ili veliki kao sto imaju 523 i slicni?
ako je mali toliko onda je to preskupo, jer neces dobiti nista, ali ako je veliki 25 € (50 KM) onda se ne isplati dangubiti praveci kompletan od aparata ili savijati lim ili na neki drugi nacin, jer ima dosta zafrkancije oko toga, posebno ako se pravi sve od plocice koja se steze na glavu do izlaznog koljena....

B

belic0209

Guest

Pozdrav svima! Bercolinija-zupčanik za anlaser ces mozda naci na auto otpadu ili dućanu s autodijelovima.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh