• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

...narode moj ove slikice dolazidu drito iz hrvatske tvornice traktora; tomo vinković - PRIMA iz bjelovara., nima recesije-nestašice fala dragome BOGU! proizvodnja ide pomalo ali sigurno., ljudi deladu punom parom pomalo!!!...

...slikice iz hrvatske tvornice poljoprivrednih strojeva i malih traktora tomo vinković - PRIMA iz bjelovara!!!., moji dečki neumorno gljedadu, pitadu i isprobavadu traktoriće., ja slikam., šef prodaje!; ivica barišić, gospodin i ljudina rekli bi mi ličani., neumorno objašnjava i uvjerava, pomalo zafrkava, fali, tako to,... /SVAKI CIGAN SVOGA KONJA FALI!.../., dok mi gljedamo i oči parimo!., a rodjo i prijatelj moradu se samo odlučit za kupnju!., ovaj ili onaj., OĆU PISAT! čekadu žene da - da upali zeleno svetlo!...

Posljednje uređivanje od moderatora:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Re: TOMO VINKOVIĆ

prave strojčine,kad sam ja lani gledal i razmišljal da ga uzmem 830 je bil 66000 kuna,kak je sad?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:

...na vi par slikica vididu se tomice i fergusoni na remontu kod majstora; FILIPANA u bjelovaru.-
...u Bjelovaru; 07. / 2009. god., kod majstora FILIPANA "padadu" dogovori, razgovori, sugestije, kritike, pofale, pokude,... oko generalnog remonta traktora tome., traktora našega forumaša; BAGUDINE!!!., tako da sve mora bit i više nego dobro!.-, i zna se!., idemo na jilo i pilo., pa narode moj kući za našu diku - liku - jezerana!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

...evo par slikica iz davne ; 1996. godine., slikano na zagrebačkom velesajmu, paviljon zasebni od tome vinkovića., izloženi novi modeli traktora; zelenko sa prednjim upravljanjem sa motorom ; SLAVIJA; 19 KW., ima oznaku; TT-826-S-PU., traktor crvene boje; TT-826-S., ima servo volan, transporter serije 800, malkice se vidi, jednobrazni plug; 12 coli sa kljunastim nožem i čvrst ko sam vrag, freza krtica; 115 CM.-

GROF kaže:

...EVO JOŠ JEDNA SLIKICA IZ ZAGREBAČKOG VELESAJMA, IZLOŽBENI PROSTOR; POLJOOPSKRBA!., TRAKTOR URSUS U KOMBINACIJI SA FERGUSONOM - TKOZVANIM ENGLEZEROM, ONDA IMAMO PORED NJEGA; TRAKTOR TOME, TT-830 SA PRIKOLICOM ORGINAL TT; 1,5 T NOSIVOSTI.-

...SLIKICA IZ TVORNICE TRAKTORA; PRIMA., POSLIKANO U JESEN 2004.GODINE., STARI MODEL I ORGINALAN PREDNJI UTOVARIVAČ, TEŽINA SAMOGA UTOVARIVAČA OKO 200 KG., MOGAL JE PODIGNUT 450 - 500 KG., UGRADJIVAL SE PO NARUDŽBI NA TRAKTORE SERIJE 700, KOŠTAL JE OKO 4000 DEM.-, PUNO SE TAJ I TAKOV UTOVARIVAČ KORISTIL NA VELIKIM FARMAMA ZA IZGNOJAVANJE I ČIŠĆENJE ŠTALA, JAKO MALI BROJ PRODAN JE PRIVATNO., MORAM NAPOMENUT DA OVAJ TRAKTORIĆ OVDEKA NA SLIKICI JOŠ I DAN DANAS DELA PUNOM PAROM, OTVORENA MU JE HAUBA JER SU RADNICI IŠLI NATOČIT NAFTU, STAR JE 30 GODIN, IMA PUNO, PUNO RADNI SATI, DANAS GA U TVORNICI "PRIMA" KORISTIDU NA STO MESTI KADI NEMORE VILIČAR., A SA OVIMI FLANDŽAMI KAVAČIDU PREDNJE I ZADNJE MOSTE TRAKTORA I STAVLJADU JI NA PROIZVODNU TRAKU.-

...NA OVOJ CRNO-BELOJ SLIKICI MOJ TRAKTORIĆ., PRVI NAŠ TOME; TV-418, 1978.G.P., SLIKANO; 1979.GODINE, JESEN U KAPELI - PIŠĆETAK - ŠARČEVE BILJEVINE., NA TRAKTORIĆU MOJ BRATIĆ NINO IZ ZAGREBA I MOJA MALENKOST, PONOSNO POZIRAMO DOK MOJI NAJMILIJI IMADU ODMOR OD TEŠKOG ŠUMSKOG POSLA., RUŠIDU SE I ŠLAJSADU JELVE ZA KROVIŠTE ŠTALE U JEZERANI.-, TRAKTORIĆ JE ZA 8 GODIN NAPRAVIL OKO 3500 RADNI SATI, PREVRNUL SE OKO 10 PUTI, IMAL JE TOLIKO I SUDARA, NA NJEMU SE NAUČILO VOZIT OKO 30 LJUDI., VOZI JOŠ I DAN DANAS U DRŽNICI, SARANIL JE DVA GAZDE!!!

...EVO NAS PONOVO U JEZERANI NA OVE DVI SLIKICE!., JA NA MOME TRAKTORU TOMI "PONOSNO" RAZGURUJEM I GURAM SNIG KAJ JE BIL PAL KO IZ RUKAVA U PRVOME MISECU 2005. GODINE., MA MOJ NARODE BILO JE SNIGA KO U PRIČI., DOBRO BI MI BILA DOŠLA BILO KAKOVA KABINA., VAKO JE POSLUŽILA STARA BUNDA OD POKOJNOG OCA!.-

[quote "GROF"]

...EVO MOJ NARODE JOŠ DVI SLIKICE IZ SNIŽNE IDILE JEZERAN, GODINE GOSPODNJE; 2005., PRVI MISEC, SNIGA KO U PRIČI!., GLAVNI JUNACI TRAKTOR TOME I JA., BILO VREMENA ZA POZIRANJE U TOJ I TAKOVOJ SNIŽNOJ LIPOTI; GRADONAČELNIK KASTAVAC, MOJ BRAT I JA POZIRAMO SA TRAKTOROM TOMOM IZA LOVAČKOG DOMA; "KAPELA" JEZERANE!.-

...A! NARODE MOJ., NA OVOJ SLIKICI MOJ TRAKTORIĆ ŽUĆO; tomo vinković, TV-420, 1987.G.P., KUPLJEN U PROLIĆE "87.GODINE U POLJOOPSKRBI OTOČAC., A PRODAN U JESEN 1992.GODINE., NAPRAVIL JE OKO 2500 RADNI SATI., POSLIKAN DAN PRIJE NEGOLI ĆE IĆ KOD NOVOGA GAZDE NEGDI U HRVATSKO ZAGORJE; JADRANKA BESEDNIK., ZVALA SE MLADA GAZDARICA, JEDNA OD VODITELJICA RADIJA VELIKE GORICE!., NARODE MOJ!., AKO JE KI ZNA ILI POZNA NEKA JE PUNO, PUNO POZDRAVI., NJENA MAMA GA JE KUPILA., TRAKTORIĆ KO ČA SE VIDI I NA SLIKICI IZGLJEDA KO NOV!., PREVRNUL SE SAMO 5 PUTI, MALKICE JE BILO I SUDARA., PUNO JE CURIC ZBARIL I POPELJAL, TO SU BILE LIPE GODINE!!!

...NA OVI PAR SLIKICA PONOSNO POZIRADU MENI NADASVE DRAGI LJUDI; PUNAC I PUNICA OD MOGA BRATA MILE; MILKA I TOMA BORIĆ IZ STARE KUĆE, STARI MAJSTOR JUKO!., MAJSTOR NAD MAJSTORIMA!., ZAŠAL JE ZA ŽIVOTA U LGENDU - LEGENDE ZAUVIK ŽIVEDU!!!., NARAVNO I MOJA MALENKOST - LUZERSTVA KI NON - STOP LUTA PO TOJ NAŠOJ PREDIVNOJ LIKI., EVO OVDEKA SU TO MENI MOJI DRAGI PAVLOVIĆI!., TOMA I MAJSTOR JUKO, STARI PRIJATELJI NAPRAVILI SU KO ČA I VIDITE CIPAČE ZA DRVA., MA NARODE MOJ!., LJUDI U GODINA, OBAŠLI CELI SVIT, A SADA POMALO KRATIDU SVOJE STARE - UMIROVLJENIČKE DANE I DELADU STVARČICE ZLATA VRIDNE!., DAJ JIM BOŽE ZDRAVLJA I SPOKOJA U SVOJOJ ZASLUŽENOJ STAROSTI!., BOG! JI POŽIVIL I SVOJIM OBILJEM ZDRAVLJA JI PODARIL!!!

...NARODE MOJ!., CUKAR ZA KRAJ., NA VOJ SLIKICI MOJ TRAKTOR TOME; tomo vinković TV-830, 1992. G.P., ODLIČAN STROJ, MOTOR LOMBARDINI - 21. MAJ BEOGRAD! 35 KS., ORGINAL PRIKOLICA; tomo vinković TV-2,5 TONA NOSIVOSTI., POSLIKANO U JEZERANI NA MOKROM POLJU; 1996. GODINA, JESEN, 9. MISEC., KOPAL SE DOBAR LIČKI KROMPIR!., EVO NA OVOJ PRIKOLIČICI IMA GA OKO; 100 VRIĆIC., OKO 2500 - 3000 KG.-, MA NARODE MOJ BILO GA JE LIPO ZA VIDIT!!!., BOG!., BUDITE MI DOBRI!!!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

GROF kaže:
...narode moj ove slikice dolazidu drito iz hrvatske tvornice traktora; tomo vinković - PRIMA iz bjelovara., nima recesije-nestašice fala dragome BOGU! proizvodnja ide pomalo ali sigurno., ljudi deladu punom parom pomalo!!!...
Slike su fenomenalne,,,TOMA na 100 načina...extra - sve pohvale!
Nego nevidim nigde ni jednog radnika da dela nešto...od toliko slika nisam nikog zapazio, sem vas,,,i šefa prodaje... :lol: :lol: :lol: Marfi...
Možda je pauza za ručak...?
Video sam na jednoj slici nešto čudno (ili mi se pričinjava), kao da je prednji točak smaknut ka prednjem delu traktora???...nisam to ranije viđao...šta je to, i zbog čega je tako???

Pozdrav Joe! :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

zbalija slike su odlicne....
zanima me kolika je cijena 840.....
joe i ja sam to zapazio, ja mislim da je to nesto slicno uradjeno ko kod ursusa nazad neki reduktor nesto......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491

Joe, to ti je zato jer su na tom traktoru veći zadnji kotači, pa da se dobije veći (potrebni) osovinski razmak i da se "pripašu" obodne brzine prednjih i zadnjih kotača.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki kaže:
Slike su fenomenalne,,,TOMA na 100 načina...extra - sve pohvale!

Video sam na jednoj slici nešto čudno (ili mi se pričinjava), kao da je prednji točak smaknut ka prednjem delu traktora???...nisam to ranije viđao...šta je to, i zbog čega je tako???

Kod modela traktora TT sa gumama prednjim 16" i zadnjim 20",
na prednjim rukavcima je umjesto krutih osovinskih produžetaka stavljena multiplikacija pomoću dva zupčanika koje je pod koso montirana prema naprijed, to je napravljeno iz toga razloga što prednji kotači imaju manji promjer da se dobije jednaki prijeđeni put po jednom okretaju i da je visina traktora u ravnim.

bercolinija

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
74

POZDRAV!

super su ovi novi tomeki, PRIKJLUČAKA ko u priči, samo mi smeta to što povećavaju zadnje kotače, (ili smanjuju prednje :mrgreen: ) , to baš nije u stilu TOME VINKOVIĆA.

Čitamo se! :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
ZJ, zbalija...hvala na info....kontam sve - zašto i kako i zbog čega...

G

GROF

Guest
LIPI POZDRAV! jo!!!., zbalija!!!.,

...zbalija! fala ti doneba za prebačene slikice i tekst!., fala ti ča si sve objasnil po pitanju prenosa; odnos prednji zadnji pogon - novitete!.-

...jo! ...zašto?., PA ZATO ČA SU SELJAKI TAKO TILI!., ko uvik., tako i dan danas prati se nekakov zahtjev - htjenje - potreba,... za nečim novim - drugačijim!...

OVAJ I OVAKAV TRAKTOR!., pokazal se jako dobar pri; oranju, tanjuranju,... a znatno je brži kada se ide nekud dalje na "cuganje"!., puno je naroda tilo nešto malo, malo brže!!!

bog! narode moj!!!., eto slikica smo nešto nakeljili!., ima ji puno sa sajma u gudovcu., ima ji još puno za izdelat., slikice se nalazidu na filmu - negativu.-, tako da samo još malo pa će bit!; TRAŽILI STE! GLJEDAJTE!!!

ZJ kaže:
Joe, to ti je zato jer su na tom traktoru veći zadnji kotači, pa da se dobije veći (potrebni) osovinski razmak i da se "pripašu" obodne brzine prednjih i zadnjih kotača.

FALA!: ZJ!!!

...dobro - odlično objašnjeno!

NARODE MOJ!!!., ma ima još dosta., neću pisat puno materijala i slikica., pa ako budete tili., ma budemo ji prikeljili!., sve sam uglavnom to ja poslikal i sabral!., pa 30 godin ni puno., ali ni malo!!!., pozdrav od grofa!

p.s., zbalija!., fala, fala ča si sve ove slikice prekeljil!!!

...MORAM SE SAMO JOŠ POFALIT DA USKORO "prima" tvornica traktora iz bjelovara ide sa nekolicinom novi priključaka za svoje male traktoriće!., ko nekad!., prave i orginalne da trajedu godinama!!!

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF-e nama potreba za tolikim zahvaljivanjem!

A što se tiče ovih novih vijesti drago mi je čuti da se nešto novo proizvelo,
nekadašnja tvornica traktora Tomo Vinković je imala puno više priključnih oruđa u proizvodnji i ponudi.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo par slikica jednog rijetkog TV 730 model "sm"

na ovim slikicami ča si ji prikeljil radi se kako si i sam navel o traktoru; tomo vinković., "negdi" g.p.1977., tv-730-sm., kotači; 20 coli., fina regulacija hidroinstalacije - podešavanje stražnje hidraulike - servo volan., točno!!! to je ORGINAL verzija traktora, istina i bog! jedna serija od nekoliko komada traktora., ni zaživila zbog svoje skupoće /odnosa namjene i iskoristivosti/., ...ovakovu seriju traktor napravila je tvornica PRIMA., pokazali su se jako dobri - skupi., napravili su jednu seriju za madjarskog naručitelja., naručitelja za kojeg su te i takove traktore delali još i oni davni godin!; 1970.-

lipi pozdrav ličanima i prijateljima like., a pogotovo ljubiteljima HRVATSKIH TRAKTORA!!!

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140
Ovo bi prije rekao da je volan naknadno pripasivan od nečeg drugog, nego da je original tvornički.
Koji je to položaj ruku u vožnji :? .

izo84 kaže:
http://images.liveshare.eu/share-2BA9_4ACCD6F5.html

pumpu sam kupio u svicarskoj mozes pogledati na http://www.Ricardo.CH tu negde oko 200eur a ovaj bunar je 8met dubine sto sam izpunpo

a slika je par dana stara samo sto sam lijen datum da podesim

a za teg tu sam se malo prepao pa sad iso da vidim i nije pukao mora da je od vode sad nema nista

Vrijedi li kupiti tu pumpu, kako si zadovoljan s njom. Da li netko zna ima li na ovim našim bližim prostorima nešto takvog za kupiti?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

bezimeni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobar klip
opet pitam da li iko zna koliko je cijena otprilike tv 840.......

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Koliko ja znam cijena negdje počine sa cca 85 000 kn ( oko 11 500 €) za zglobnu verziju.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

nadam se da je vrijedno tih para

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

E to ti ne bi znao reći!
To je novi dizajn limarije, trocilindrična motor hlađen tekućinom, malo modificiran sistem spojke (pomoći dvije sajle i među poluge), dosta je "obučen" u rugasti aluminij da se ne vidiju crijeva hidraulike, el. instalacija i sl...
........ vidio sam samo jednom u životu model TT 840 SP (dakle fiksni model sa prednji upravljanjem) sa kabinom Orašje (malo preuređena),
širina trapa 160, hidraulične kočnice, prednja hidraulika i kardan i čovjek je prezadovoljan sa njime, uglavnom da koristi za radove u vinogradu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh