Re: TOMO VINKOVIĆ
Pozdrav svima!
bezimeni - ja kad sam prvi put orao sa mojom TV818,,, :lol: izgledalo je kao pišanje uz vetar! :lol:
Bio sam besan ko leptir...neide,,,izbacuje plug,,,beži levo-desno...jad i beda! Bio sam razočaran!
E posle malo razmislio, kako šta, gde beži( mislim na plug)...malo štelovanja,,, i bilo je mnogo bolje...
A kasnije...ide ko pesma...kad stekneš rutinu...
Tako da ti tvoje prvo oranje nije ni tako loše,,, ako gledamo da zemlja nije orana! A kasnije će ići sve bolje i bolje!Samo probaj u veći brzinu...ako ide...
Što se tiče blokade... :scratch ja je dosad nisam koristio, jer mi je bila zarđala papuča osovine blokade u čauri,,,pa kad je stisnem,,,ostane uključena non stop, i moram je pajserom dići da je isključim! I nisam je koristio do sad! Međutim prošle zime sam to sredio, i nisam imao prilike koristiti blokadu prilikom oranja...pa neznam, ni dali pomaže, ili odmaže u radu! Verovatno bi pomagao u nekim slučajevima, kad krenu prednji točakovi proklizavati, kad je blatnjavo,,,
Kod tebe na plugu vidim taj prednji rezač, što seče...malo mi se čini da je pomeren u levo u odnosu na dasku pluga...pa kad plug malo izlazi iz zemlje,,,skije pluga uskoče u žljeb pred rezača...i automatski ti zabacuje traktor u levo!
Taj pred rezač,,kolko pmaže...toliko i odmaže...
Tako da bi ga ja skinuo momentalno, i ostavio za uspomenu! Ona samo seče ispred pluga,,,da se daska ne troši previše...ali ti neoreš 100jutara godišnje...pa ti ni netreba!
Pozdrav Joe! :mrgreen: