• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Imam li ko od vas na TV ugradjen hidraulički volan firme Metahydraulic. Izgleda ovako:

Neispravan link obrisan!

Može on imat i kraču osovinu izmedu obruča i glave jer se dužina kupi po želji. Inače se ugradjuju u traktore AGT a vjerujem da bi mogli bit i na Primi i Hittneru jer jim je stub- nosač volana sasvim jednaki, barem po vidjenom iz slika. Takve volane mislim da ugradjuje i g. Filipan. Tako mislim da taj volan dosta često ugradjen i poznan. Ima vlastnika i na ovom forumu.
Izgleda ovako:

Neispravan link obrisan!

Sad ja imam želju da saznam koji je tip hidrauličke glave i njene karakteristike. Ako ima neko da zna, ja ga molim da mi napiše jer me interesira. Razmišljam (nisam se još odlučil) da to nabavim pa mi stoga trebaju ti podaci. Može se nabavit u trgovini sve u kompletu (cilindar, cjevi, volan...) za TV ali ja tražim povolniju varijantu.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpetre ovakav upravljač kakav si ti prikazao na slici ugrađivao je g. Filipan koji je u kompletu preuzeo sa AGT traktora dakle stup upravljača, glava upravljača sa prioritetnim ventilom i jedan dvo radni cilindar koji je pričvršćen za prednji lijevi rukavac i sredinu gdje je inače krajnik) ne bi znao koje je marke glava koju ugrađuje AGT.

Koliko sad zna on sad ugrađuje glave upravljača sa prioritetnim ventilom marke Sauer-Danfoss, a cilindre daje izraditi negdje u hrvatskoj. (takav tip upravljača ima član Bagudina)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622

Blokadu koristim kod oranja skoro uvijek, a obavezno ak orem od brega (traktor jako visi) ili kad zaoravam stajski gnoj. Na taj način spriječim da se kotač, koji je na skliskoj podlogi ili onaj na kojem nema dosta pritiska, okreće na mestu. Kod završetka svake brazde ruka automatski ide prvo na iskapčanje blokade, pa tek onda okretanje volana. Dobro poštelan plug drži širinu brazde koja je predviđena bez pomoći španera, a traktor ide ravno i lagan je na volanu.
Kod veće brzine ljepše se okreću brazde, ali to sa slabim traktorima nije moguće postići u svakoj zemlji.
Moram stati jer sam već u off-u.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tako je Zbalija, znam da je on to ugrdivao i vidim da je od AGT i kako več rečeno glava, osovina i obruč je marke Metahydraulic. Bagudina ima stub i upravljač od AGT i ovaj traktor na sliki koju sam stavijo je njegov. Isti upravljač je i na onom žutom TV 723 kojeg je sredijo, ofarbao i prodao Filipan a slike od toga su i na ovom forumu. Mene interesuje bez stuba- nosača. Trebam saznat podatke od ovog Metahydraulic koji me najviše interesuje a i ako ko zna od Sauer-Danfoss bilo bi dobrodošlo da se mogu pozanimat i za njih. Isto tako M +S Hydraulic radi po licenci Sauer-Danfoss pa bi uhvatijo dvije muve u jedan mah.

Eto tu je nešto od:
M +S Hydraulic : http://www.ppt-commerce.si/docs/E5-STEERINGUNIT.pdf
Sauer-danfoss: http://www.sauer-danfoss.com/Products/S ... /index.htm
Metahydraulic: http://www.metahydraulic.com/idroguidegb.html

Znači trebam podatke o tipu glave i njene karakteristike od onih koje su se pokazale dobe na hidrauliki od TV, da se ne zahebem i ugradim nešto što se posle izkaže da ne radi dobro jer npr. da traktor ne da dosta pritiska, protoka i slično. Čini mi se da je važan ovaj podatak: cm3
Stoga je najlakše ako neko kaže "ja imam ovo, onaj tip i dobro radi". Potražiš, nabaviš po povoljnoj cjeni, ugradiš i to je to. Stoga sam mislijo da bi ugradil ovaj od Metahydraulic koji je vidjen puno puta na TV. A da dobijem još koje podatke od nekih drugih firma, toliko bolje jer je izbor onda veči.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

da odgovaram redom

sto se tice kontra smjera motora to mi se nije jos desilo.

a potezanje konopca,ja licno nisam nikad pogrjesio ali se moze svakom desiti,dao ja jednom komsiji traktor da nesto odradi sa njim i oce da ga pali i ja mu kazem pogledaj strelicu na remenici i kako ti ona kaze tako i namotaj konpoac,to sam mu rekao i otisao da nesto uradim,kad sam se vratio komsija u tom trenutku zateze konopac cibne dva tri puta i posto je namoto konopac pogresno kako ga je zaljuljao konopac ga je povuko i prebacio preko haube,komisja se dobro udario psovao je on jedno po sata,a ja mu kazem kad nisi umio namotat konopac nemoj ga ni voziti,pa ostavim svoj poso i odradim njegov....

sto se tice blokade nisam je koristio skoro mislim da je i zardjala rucica, ali moze se on motati i sa blokadom,i jednom kao i obicbno dam drugom komisiji traktor koji je trebo da nesto odradi,njemu sam prvi put dao u zivotu da vozi moj traktor,i pitam jas njega znas li ti to voziti,a on meni ma znam pa ja sam ti expert za traktore pogotovo za tv,reko dobro vozi,i nakon nekog vremena vraca se komsija,ja ga pitam kako bi jel traktor zajebavo,on kaze ma jok samo je bio problem sto je volan jako tezak isto ko da je zapeko,ja ka traktoru i imam sta viditi rucica od blokade ukljucena,ja reko sta je ovo,a on suti reko koliko si ga vozio ovako,on kaze pa kad sam ga uzeo od tebe,kako je on uopste vozio i kako nije sta polomljeno pitaj boga samo znam da nikad nije nista otislo na njemu sve je odlicno radilo.........................

a sto se tice oranja neznam jer ne orem sa standardnim plugom za tv nego sa konjskim................

G

GROF

Guest

BLOKADA DIFERENCIJALA!

...narode moj., moji forumaši! vjerujte mi nikada nis koristil blokadu diferencijla, šperu ili kako se već zove., zašto? pitate se., pa ovako., jedan jedini put korištena na vinkoviću tv-418., pokojni otac išal je orat ko uvik do tada., kako je već neki od forumaša pisal.,; mora su blokada uvik isključit kada se okriće volanom da nedojde do neželjeni lomova i kvarova u prednjem diferencijalu - prenosniku, getribi - mjenjačkoj kutiji., otac je blokadu koristil u oranju i očito je koja čašica ličkoga viskija presudila po pitanju zaborava i otac je zaboravil isključiti blokadu., nakon cijeloga dana oranja primjetil je već pred samome kraju oranja da nemore motat traktor, tj. težak je na volanu i nekako mu se čudno ponaša, treba mu veliki krug kako bi se vratil - okrenul u brazdu., a ujedno je mislil da je već preumoran od dela - oranja celi božji! dan., završil sa oranjem, krenul kući, jedva došal kući., ide on pregljedat da vidi o čemu se dela sad?., kada sva prednja liva strana traktora od ulja!., zove majstora., dojde majstor sve rastavi., a ono polomljena hrpa zupčanika-prijenosnika!., totalni popizditis oca., i konačna odluka za celi život!., nikada više neću koristit tu i takovu šperu, blokadu diferencijala., dok toma ide, ide?., sve nabrzaka i na prešu i onda 100 problema!., od davne 1978., pa sve do danas kako smo kupovali nove traktoriće, obaveze moga oca bile su da se odma odšarafi - skine ručica za uključivanje blokade diferencijala., a na ove nove tomice ča imadu uključenje pomoću papučice nožne?., e tu stavljamo blokadu drvenu-klocnu kako nebi došlo do slučajne aktivacije., tako da sve ove silne godine nikada više ne koristimo blokadu., i jednostavno ni potrebno., tamo kadi toma nemore ić., netreba mu niš., treba samo malo po gasu., netreba pretjeravat i silit!... MA IDE MALI KO PRAVI!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491

Peter, veličina glave, tje cm/okretu ti samo mijenja broj okreta volana za zakret traktora i nikaj više. Obrati pozor na radni tlak glave, da nebude manji od ostale hidraulike.

B

Bagudina

Guest

Evo jedna nepoznanica.
Posjedujem TV 732 sa motorom Lombardini LDA 672, (bar tako piše u uputama traktora:) )

I naravno cijelo sam vrijeme mislio da imam LDA 672, dok nisam skinuo limu za usmjeravanje zraka za hlađenje cilindara i pri vrhu glave motora primjetio male oznake " L 670"(bile su sakrivene od vrha limenog poklopca).
Slika je malo mutna, ali se vidi oznaka L 670 te oznaka godine proizvodnje (nisam je uspio slikati, premutno, prvi cilinar 85 a drugi 84 god)!

Kako sam po internetu tražio o motoru LDA 670, našao sam jako malo informacija (skoro) ništa...
Pa ukoliko itko ima neke tehničke podatke o motoru LDA 670, to jest koje su razlike između LDA 670 i LDA 672, ili su oba motora koristila iste blokove motora pa odatle oznaka LDA 670 na motoru LDA 672.
Eto bila koje informacije i saznanja o tome LDA 670 i LDA 672 :)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

ZJ kaže:
Peter, veličina glave, tje cm/okretu ti samo mijenja broj okreta volana za zakret traktora i nikaj više. Obrati pozor na radni tlak glave, da nebude manji od ostale hidraulike.

Koliko sam sad gledao podatke od jedne glave (koja bi trebala bit ok) piše 210 bar max pritisak. To je puno više od TVja. Svejedno dobro je da me malo upozoriš na šta je treba gledat. A mjera cm3/okret me malo zbunjuje jer neki imaju glave sa 100 a drugi sa 50 cm3. To znači npr. oznaka 100 da se u jednom okretu napuni 1dcl ulja u cilindar. Stoga bi moral izračunat kubaturu (jel,vi kažete zapremninu, cm3) cilindra da bi onda znao koliko okreta treba napravit za izvlačenje cjele dužine hoda klipa, a to je motanje volana iz jedne na drugu stranu. Kažu mi da je 3 okreta najbolje.
Tako bi trebal sad prvo nabavit odgovarajuči cilindar i onda odgovarajuču glavu koja bi bila kompatibilna za taj cilindar.
Reci ti sad meni ZJ, jel ja to previše kompliciram ili sam na pravom putu.

B

bezimeni

Guest

Bagudina kaže:
Evo jedna nepoznanica.
Kako sam po internetu tražio o motoru LDA 670, našao sam jako malo informacija (skoro) ništa...
Pa ukoliko itko ima neke tehničke podatke o motoru LDA 670, to jest koje su razlike između LDA 670 i LDA 672, ili su oba motora koristila iste blokove motora pa odatle oznaka LDA 670 na motoru LDA 672.
Eto bila koje informacije i saznanja o tome LDA 670 i LDA 672 :)

mislim da je ovo nova izvedba tvog motora, pa možda i pronađeš šta korisno
http://www.lombardinigroup.it/starter.php?lang=2

G

GROF

Guest
...dragi moji forumaši!.,
ljubitelji ti naši mali traktorića., ma kako se oni zvali!., moram VAM napisat da će u budućim postima bit malo slikic sa sajma u gudovcu i svakako iz tvornica traktora; HITTNER i PRIMA iz bjelovara., ma niš posebno, neka narod vidi ča se dela i izlaže u našoj hrvatskoj - jednoj i jedinoj!

...da, da., dragi moji forumaši!

...imam nekoliko slikic neobjavljeni - nevidjeni još!., ma moglo bi se reć., EKSKLUZIVNI!., ako ikako uspim doć do nji???., vjerujte! VIDIĆETE SVI!., sramota i grijaota odBOGA! i naroda da se nepogljedadu., čuva ji moj prijatelj ko zmija noge!., ali narode moj, moji forumaši to morate vidit!., jednostavno za nepoverovat ča ti mali traktorići moredu delat!... BOG!., čitamo se... p.s. kada pokeljimo slikice?., čekam vaše komentare!!!

BOG! narode moj!., evo par slikica sa gudovečkog jesenskog sajama!., nis promašil temu., nego sam namjerno molil moje administratore da ova talijanska govna metne pod temu tomo vinković., samo da vas podsitim da je ovo naše sranje od tome vinkovića nastalo od ferarija i paskvalija!!!., i dok naš vridni forumaš, moj prijatelj; BAGUDINA škljoca po aparatiću ko vrag po svojoj mami., a moj rodjak VRANIĆ i ja., moja malenkost tumačimo oko talijana - čitaj žabara!!!., e! da ima tote jedan naš tuberčić!., pa dobar je!!!...

[url=http://img11.imageshack.us/i/slika3k.jpg/]

[url=http://img15.imageshack.us/i/slika5m.jpg/]

BOG! narode moj!., evo par slikica sa priminoga štanda!., sada ja udaram po fotiću., a rodjo; vranić i frend bagudina pametujedu ča je i ča ni dobro; MOREDU SVAŠTA KUDIT DOK NI MENE BLIZU!., a sve je dobro ča je naše!!!., ki nevoli i neštuje svoje!., nemore ni tuje!!!., a ki samo tuje voli i štuje., svoje zaboravlja, svoj rod ostavlja!...

BOG! narode moj!., još malo slikic iz priminog štanda!., ma ima dosta noviteta., dosta ima stari stvari ke su izvučene iz ladica i sada su nakon 20 godin ugljedale svetlo dana!., dobro je, ma i odlično da delamo izvrsne stvari!!!., ali mi nebi bili mi!., kada nebi samo srali po svome... dobiš dojam da tuja govna opće ne smrdidu!., ma jok!., samo mirišidu na smrad., ali to nima veze...

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

To su slike sa jesenskog sajma u Gudovcu. :D

Posljednje uređivanje od moderatora:

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

nisam znao da onaj paskvali tak malo dode puno je ljepsi od ovih domacih kolko konja ima?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

jedino sto mi se nesvidja kod priminih traktora je sto su im premali tockovi i sto nemaju tegove na njima a i rucice od brzina i blokada i vratila trebalo bi da se malo bolje uradjene jer su ko u kultivatora a ostalo je ok.

pozzz

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo pitanja za Grof-a ili nekog iz ekipe koja je bila u posjeti Prima tvornici traktora:

Dali sam ja uspio dobro zapaziti da ovaj TV serije 700 sa prednjim utovarivačem ima hidrauličan upravljač?!
Nekako mi se čini tanka cijev na stupu upravljača i nema gore one kape ako sam uspio sa slike dobro vidjeti.

B

Bagudina

Guest

Evo, oznake za TV-732 sa dimenzijama, boja baš i nije najpreciznije pogođena (jako teško nači orginal a da je u dobrom stanju, sve boje na orginalima su matirale pa nisu baš vjerodostojne).

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bagudina
Jesi se potrudio, ljepo napravljeno! :D

Što se tiče oznake 670, mislim ovako. Bili su motori 672 sa 2 cilindra, 673 sa 3 i 674 sa 4 cilindra. Bili su to jako slični motori ali broj cilindra jim je različit. Njih su nazvali serija 670. To ti je slično kao za traktore TV 730, 731, 732 a kaže se serija 700.
Tako ja mislim da tvoja glava motora ima oznaku 670 jer ju možeš stavit na bilo koji gore navedeni motor.
Zato ne brini, tvoj je motor 672 i ništa drugo. Inače oznaka LDA 672 znači: L- Lombardini, D- diesel, A- air (zračno hladjenje) 672- zapremnina jednog cilindra.

C

capo1967

Guest

Bog svim zaljubljenicima i imaocima traktora tomo vinković kakvog i ja posjedujem,tj. nedavno sam ga kupio mislim da ima oznaku 522 i za sada uglavnom sve funkcionira(osim čini mi se zadnjeg diferencijala) mislim da postoji mogućnost da je vlasnik prije mene koristio blokadu pa da je nešto oštetio ili je puklo po upustvima iz knjige i čitajući forum nisam je uspio uključiti ali mi za sada ni ne treba s obzirom da koristim samo plug i prikolicu.
Poz.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491

Špera ti je na TV-u samo na prednjem diferencijalu, a zadnji ju nema ;)
Ako ti ne radi zadnji dif, onda imaš jedinstveni traktor s prednjim pogonom :D

Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh