• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Pozdrav novom članu @capo1967 - dobro nam dosao!
Što se tiče blokade,,,ima samo na prednjim točkovima,,,nije tu ništa rastrgano, ona ručica na zadnjem trapu - ti je za promenu broja obrtaja izlaznog vratila! Probaj slobodno - ubaci reduktor (bilo koju), menjač u praznom hodu(da nebi morao proveravati u pokretu), uključi ručicu izlaznog vratila(na prednjem trapu)da se okreće donji kardan u srednjem trapu, a ručicom na zadnjem... menjaj obrtaje vratila - vidi se okom promena brzine obrtaja! Tako da bi tu trebalo biti sve ok!
Eeee Grofe druže stari...pa ti nas svakim danom iznenađuješ sa fenomenalnim fotkama!
I jel Vranić kupio šta??? Ili žena stisla šlajbuk,,,i neda evriće??? :lol: :lol: :lol:
Tog Ferraria sam imao prilike jašiti...dobar stroj! Jedina mi zamerka : kad se čep od rezervoara nalazi spolja... :(
Retko ko sipa na benzinskim pumpama,,,ja imam kući u kanister,,,pa sipam kad treba...bude tu i koja rakija,i nema boga, da neode nafta negde sa strane i sve usere! Pa briši...
Ali je ispod haube, pa i nije strašno...ali kad bi tu na ferraria prosipao naftu...stalno bi bio besan... :madmana:
A joooj još da je crvene boje...pravi bi bio!Hmmmm kakav je Ferrari kad je zelen... :scratch

Druže Bagudina - pa svaka čast...ako si to svojeručno odradio, što se tiče nalepnica i oznaka! Izgleda imaš živaca za te stvari,da sam ja crtao,,, bio bi ko tasmanijski đavo!

Heee...moram još ovo kazati: iz firemanove teorije sledi, da 670 - ima nula cilindara...pa kod tebe Bagudina neki crnci kurblaju po radilici... :lol: :lol: :lol: ! Šala mala...jer slabo pratim te extremne oznake!
Pozdrav Joe! :mrgreen:
Živi bili, pa se videli...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

capo1967 dobro došao na forum!
Što se tiče tvog zadnjeg diferencijal, već su sve rekli "ZJ" i "joekiki", pa da je ne pišem sve ispočetka,
samo se navežem na njih moj ti je savjet da digneš jedan zadnji kotač, stavi traktor u ler i probaj okretati kotač koji je podignut.
Ako se bude dao okretati nešto ti ne štima sa zadnjim pogonom pa tak onda idi u rastavljane zadnjeg djela TV,
a što se općenito tiče pogona na zadnjem dijelu Tv imaš o tome već temu u mehaničkoj radionici malo pročitaj ili ako ti ne bude pomoglo nabaci koje pitanje tamo.
I da daj koju sliku te pile da ju mi malo vidimo.

joekiki kaže:
Heee...moram još ovo kazati: iz firemanove teorije sledi, da 670 - ima nula cilindara...pa kod tebe Bagudina neki crnci kurblaju po radilici... :lol: :lol: :lol: ! Šala mala...jer slabo pratim te extremne oznake!
Živi bili, pa se videli...

joekiki koliko sam ja upućen u seriju motora "lda 670",
bile su oznake baš kako je firemanpeter rekao od 670 pa sve do 675.
I da se samo nadoveže na njega ti motori su bili snage od 7,5 ks pa sve do 75 ks. (dakle od 5,5 kW pa sve do 55 kW)

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

zbalija kaže:
samo se navežem na njih moj ti je savjet da digneš jedan zadnji kotač, stavi traktor u ler i probaj okretati kotač koji je podignut.
Ako se bude dao okretati nešto ti ne štima sa zadnjim pogonom pa tak onda idi u rastavljane zadnjeg djela TV,
a što se općenito tiče pogona na zadnjem dijelu Tv imaš o tome već temu u mehaničkoj radionici malo pročitaj
Jel nisi zeznuo? Misliš u brzinu da stavi traktor..
Normalno da će se okretat ako nije uzubljen s motorom.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ja nisam ništa zeznuo!
TV ima stalan pogon 4x4 bez središnjeg diferencijala,
ta ako mu nije u kvaru zadnji diferencijal u kad bude pokušavao okrenuti kotač planeti će preuzeti otpor koji će stvarati drugi kotač te će pokretati tanjurasti zupčanik na glavnom prijenosniku, a tanjurasti zupčanik će pokrenuti konusni zupčanik koji će pokrenuti konusni zupčanik prednjeg pogona, a on će pokrenuti tanjurasti zupčanik prednjeg prijenosnika te će time pokrenuti cjeli traktor (naravno ako nije negdje nešto slomljeno ili sl.)

Posljednje uređivanje od moderatora:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ok, zaboravio sam da tomo ima stalan prijenos na sva 4, u biti uopće nisam razmišljao :roll:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

@zbalija
:lol: :lol: E pa dobar si ti meni Joe :lol: baš znaš iz svake stvari napravit šalu. :lol: Možeš i još koji put više da nam brže prođe vreme.
Capo1967 dobro došao na forum.
Što se tiče diferenciala, može bit nešto na tanjurastom i konusnom ali je više vjerovatno da je otišla spojka (prirobnica) koja prijenosi snagu iz jedne na drugu osovinu. Ako sam u pravu, onda je to nekih 10€ i nekoliko sati rada. Znači ništa strašno. Tu si spojku možeš pogledat u katalogu gde je na sliki i upravljački mehanizam a spojka je pod brojem 62 i 42.
I da ne zaboravim, Grofe slike sa sajma su super, dobro je da nas ovako obaveštavaš .

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bezimeni

Guest

lipi moji forumaši, kako veli grof,

vaši savjeti za oranje su mi pravo poslužili, sad orem bez ikakvih problema, ni pojma nema o tome da treba blokada, orem u većoj brzini i bez onog rezača. naštelovao sam plug još malo i uopšte više ne vuče volan, puno bolje sad prevrće zemlju. sad orem samo sa jednom stranom pluga jer je teren uzbrdo-nizbrdo, pa idem samo nizbrdo ovaj put jer nije nikad prije orano. poslije ću ići poprijeko tamo i nazad, pa me zanima jel trebam skinut produžetke sa točkova radi obrtanja pluga, hoće li točak pratit brazdu...

G

GROF

Guest

zbalija kaže:
Evo pitanja za Grof-a ili nekog iz ekipe koja je bila u posjeti Prima tvornici traktora:

Dali sam ja uspio dobro zapaziti da ovaj TV serije 700 sa prednjim utovarivačem ima hidrauličan upravljač?!
Nekako mi se čini tanka cijev na stupu upravljača i nema gore one kape ako sam uspio sa slike dobro vidjeti.

bog!., lipi vam pozdrav dragi moji forumaši!!!

...TOČNO! forumašu zbalija!., ovaj tome sa prednjim tovarivačem; tv730 SM., ima puno, puno hidraulike još iz onoga vremena i ima servo ili hidraulični volan, neznam što je točno i ispravno., neki kaže servo., neki hidraulični!?., uglavnom je sve bolje od palente!!!., traktorić je nedavno prodan!!!., navodno nekome od naši forumaša???...

...veliki pozdrav starim forumašima!; petar, puknuti, firemanpetar, bagudina, zbalija, ...., a poseban pozdrav; starome forumašu - legendi!; JOEKIKI-ju na; iskrenosti, orginalnosti, marljivosti, pedantnosti, fotogeničnosti!., a najviše od svega ča ni srameć ko 100 i 1000 drugi., pa maestro svaka ČAST!., more te se svud vidit ko i mene!... a., vranić!., moj rodjak vranić još sabire novčiće i pomalo čeka da kod žene prebaci na zeleno!., pa ki zna? možda idemo po zelenka!!!

...da,da, svakako veliki pozdrav i dobrodošlica SVIMA NOVIM FORUMAŠIMA!; bezimeni, capo 1967, ..., i svima drugim ke nis nabrojil - imenoval, ali ki su itekako dobro - došli i još bolje se snašli!., sretno vam!!!...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,531

E, moj Grofe. Ideš u posjet TV-u, a nebi se javil. Ja sam ti samo 30-tak km od tamo...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
deva ako nije problem ako možeš dati podatke sa pločice

deva kaže:
Probat cu s ogledalom pročitati

Deva
Da te malo podsetim ;) ,
ako ti nije problem, ja te molim da pogledaš tu pločicu i napišeš podatke, unapred zahvaljujem.

G

GROF

Guest

ZJ kaže:
E, moj Grofe. Ideš u posjet TV-u, a nebi se javil. Ja sam ti samo 30-tak km od tamo...

BOG!., lipi pozdrav nadasve vridnome članu; ZJ!!!

...bi se javil?!., ali prijatelju!., svakako bi se javil!, ali neznam skoro niš o tebi! /MISLIM NA ADRESU, KONTAKT BROJ???/., znam samo da si ljudina i pol, znam da sve i svašta znaš, znam da si uvik spreman pomoć,... uglavnom znam samo dobre stvari!!!., 30 km ni daleko i stvarno bi se mogli nać i podivanit malo, razminit iskustva., ma nikad se dva dobra nisu posvadili!., javi se na; p.p.-
lipi pozdrav nadasve vridnome članu; firemanpetar!., pisal si za one razvodnike i sisteme hidro-volana!., slabo razumim ta sranja oko hidraulike., a čim budem blizu kakovoga meštra - majstora - hidrauličara., sve ću ga ispitat o toj i takovoj hidro-instalaciji za TV., pa ti javim; p.p., nemoj žurit pogotovo kada sve sam delaš - radiš., saberi dosta mišljenja i iskustava sa svi strana. moj prijedlog tebi da svakako razmotriš soluciju hidro-istalacije iz vaše slovenske firme; agt-kranj., mišljenja sam da oni imadu za malo novac orginal serijski servo - upravljač, tipiziran serijski za sve modele traktora; tomo vinković!., a raspon cijene koštanja KOMPLETA je od; 300,00 do; 500,00 eura bruto., znači sa slovenskim DDV-eom!., to je dosta kako vi slovenci kažete ugodna cena!!!

bećarine - forumaši! BOG! VAS BLAGOSLOVIL!., sretno vam sa vaši izboljšanjima!!!., čitamo se...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
ejjj fireman - neda ti đavo mira..ti bi nešto da kemijaš :lol: :lol: :lol: ...pa ti kad voziš po snegu,,,volan ti je i sad ko servo :lol: :lol: :lol: ,,,pa još kad budeš stvarno prepravio, ići će kao po ledu...nećeš ni osetiti! Ako si rešio,,, samo napred, sretan rad!Nema Deve da javi podatke,,,pa si sad malo nervozan...smiri se :lol: , popi jednu, polako razmisli, pa će se kockice sklopiti! Verujem u tebe, bit će odrađeno besprekorno!!!
Ja još nisam ni ofarbao limariju, a kamo li hidro volan... :lol: ,,,a neka, neka, doći ću i ja do tog stadiuma,,pa ću imati više pomoći... :D :D :D

Grofe - fala na pohvalama, nisam ni ja idealan,,,al lepo je čuti, lepe reči :D
Znači još malo ubeđivanja,,,i stiže zeleno svetlo...Vranić nam se ponovi! Daj bože sto pre...pa da zalijemo novog stroja!

bezimeni - vrlo interesantno pitanje! Pošto nemam plug okretač, neznam rad sa njim! Ali pitanje ti je na mestu! Malo kad razmislim, stvarno treba suziti traktor, da bi plug okretač uvek imao isti zahvat zemlje, prilikom oranja! Ja gledao kod mene - unutrašnji raspon točkova mi negde oko 70cm(verovatno i kod tebe), kad bi stavio plug u centar(sredina traktora)...puno je da hvata 35cm za taj plug...
Izgleda da taj plug okretač, od nekog motokultivatora, koji je uži...i za njega idealno paše!
Tako da mislim, da za Tomu treba dvobrazni plug okretač,,,kad bolje razmislim! :scratch da netreba suziti traktor!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

E da vas sve skupa obavijestim zima je na vratima i g. Marfi je krenuo u akciju!! :lol: :lol:

Jučer mi je zadnji pogon skoro zablokirao, tj nakon prijeđenih 5 m puta čuje se neki klik u zadnjem trapu i traktor svaki puta zanese u desnu stranu kad dođe taj klik.
Pretpostavio sam da se je koji zubac odkrhnuo sa tanjurastog ili konusnog zupčanika, ili difercijal u kvaru.
Ali danas kad smo rastavili zadnji trap druga priča, imam što vidjeti, zdrobio se unutarnji samoudesivi ležaj na poluosovini, oštećene poluosovini i zupčanik redukcije.

Nažalost nisam ništa slikao jer sam bio u gužvi, pa da sa vama podijelim taj krš od ležaja i zubaca od zupčanika.

Ukratko zima je pred vratima i čuvajte svoje Tv od Marfija :lol: :lol: .!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
Aauuuuuu...a ja sutra krećem u oranje,,,moram poneti malo rakije...da nečujem klikove...
Pa da,,,eto bliži se zima...sa njim i jebeni Marfi...oće li se otarasiti naše glave...bem ga u usta...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki samo nemoj u oranje, to se meni desilo kod oranje,
ili uzmi po duplu ljutu da stvarno ne budeš ništa čuo.
A možda Marfi želi isto rakiju, pa njega napi da ne može da radi sranja. :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa šta da ti kažem...rakiju ću morati poneti,,,hehehe da sto manje čujem,,, i Marfia da napojim...pa šta bog da...
Baš mi je žao kvara, što ti se desilo,,,,al šta je tu je, nemožeš ga zaobići! Zadnji trap ti još nije diran, koliko sam ja skontao, iz prošlosti na forumu!
Misliš na valjkasti(igličasti)ležaj,,,kad si reko samoudesivi ležaj?
Ajd sredi to što pre,,pa nam malo fotkaj radove!Sretno!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

A što se može uvezi kvara tako je moralo biti i tako je ispalo, jedino me čudi što nisam nikakve znakove primjećivao.
Da upravo tako na traktoru još jedino nije diran zadnji trap i motor.
Budem nešto sutra poslikao što imam doma, jer je kompletni lijevi rukavac
odnio majstor sa sobom da ga sredi i vrati,
pa da ga montiramo samo gore.
Da mislio sam na igličasti ležaj, kad sam rekao samo udesivi, ali ne da ću samo njega mjenjat, već ću promijeniti sve ležajeve u tom rukavcu,
tako da sam miran.

Treba promijeniti sve što se vidi na ovoj slici:

Na ovo što je zaokruženo ne treba se obazitari jer je oznaka od prije, sad treba sve mijenjati.

zoran frenki

Član
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
78

Pozdrav za sve forumase od Frenkija nije me bilo celo leto al sad sam tu pa ce mo se druziti.Pozdrav iz Srbije.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
Zbalija - pa to stvarno nije ni čudno da kod tome, da nemožeš čuti od buke,,,to jest... naslutiti oštećenja nečeg,,,a kamo li nekog ležaja dok se skroz ne raspadne!!! Tek onda čuješ, kad zubčanici počnu krljati...
Tako sam i ja prošao prošle zime,,,ali sva sreća,,,to se desilo kad sam sve završio...i usput za kući,,,počela sranja krčanja, i ostalo........... remont - 4 raspadnuta ležaja... :shock:
Pa gde si frenki??? taman si mi uleteo, kad sam postao post,,,pa sam morao dvaput! Fata je Fata,,,al dvaput je davaput!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav zoran frenki i dobro došao natrag!
Si ti nama živ i zdrav, dugo se nisi javljao,
si riješio problem onaj oko glave upravljača,
daj konačno sliku svog TV da vidimo tu strojčinu.

Joekiki a što da velim i sam znam da je dosta velika buka na tomi, ali se čudim da nisu nikakvi popratni zvukovi i sl. dešavali par sati prije, jer ne vjerujem da se je sve to zdrobio u svega 2 sata koliko je toga dana traktor orao, jer do sada sam uspio čuti neke popratne zvukove koji su se dešavali pa da se ne dogodi veće s….e stane i riješim problem na mjestu ili lagano doma.
Kad to sredi valjda će biti sve ok, samo još moram riješiti kvačilo nisam ga riješio preko ljeta, a valjda će preko zime biti vremena i novaca.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh