Re: TOMO VINKOVIĆ
Kako se stvar odnosi prvenstveno na TV, spomenut ću ju ovdje:
Jučer je održan skraćeni susret forumaša: Bagudina i moja malenkost (na njegovom imanju).
Glavni glumci: njegov TV i prikolica Colono. (bilo je i još sitnih iznenađenja, ali nesmijem o njima).
Zaključci:
-TV je sve bolji i bolji. Kad ga se malo zaposli (kad ga se malo zagrije), prestane bijelo dimiti. Motor je vesel i rado se vrti. Kočnice izvrsno drže sa relatinvno malom silom na pedalu. Moje pohvale.
Volan...kao da ga i nema, jer se uopće ne osjeti dok ga se okreće. Šalta se sve bolje. Sve mi se više sviđa
-Prikolica: viđena u Gudovcu i izgledala je dobro. Kad se digne sanduk, priča tek počinje:
- kotači: predimenzionirani, no nisu digli prikolicu previsoko. Pravi su izbor, jer prikolica ima s njima prilično širok trag, a ostala je niska i bočno stabilna. Kotači su bličže zadnjem kraju, pa će dosta vertikalno opterećivati kuku na traktoru, pa neće biti problema s poguravanjem zadnjeg kraja. Osim toga, kad se skine zadnja stranica, lako će biti voziti i dulje trupce. E, da, prikolica otraga ima stup koji dži stranice (koji se može skinuti). Izvrsno za šumu...
- kutija za alat: za šlajs-lance i druge potrebe, dovoljno velika.
- šasija: kao na kakvoj kamionskoj prikolici - neuništiva i nepoderiva
- gornja šasija (ispod poda), za voziti kamenje u kamenolomu - gusta rebra i vrlo kruta
- sanduk: kao od komada napravljen, krut i bez uvijanja
- rinfuzno otvaranje: radi savršeno
- hidraulična kočnica --- eee, milina. dade se fino regulirati (dozirati) sila kočenja. To je više zasluga kočnog ventila na TV-u, ali radi jako fino.
Tko god bi rekel da ova prikolica nije prikladna za TV, jako bi se prevaril. Možda bi bila preteška za 1-cilindričnog TV-a, no ovome je savršena. Ovo je investicija za budućnost: nemora je se sramiti niti traktor od 40-50ks.
Bagudina, skoro da sam ti zavidan