• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

bezimeni

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

bagudina, ovaj gornji grobar je pravi slučaj za mene :lol: :lol: :lol: ...odsad samo uzimam ovakve ljepotane... :lol:

ja i dalje ne razumijem šta treba uradit da se traktor dovede do ovakvog stanja...kako, zašto...pa isto da ih u kamenolomu voze...a ovaj napravio kiklopa :lol: :lol: ...

još da kažem da sam napravio novu pločicu i izgleda mi u redu, ali tek će se pokazat pravo stanje pri oranju. sutra probavam i to...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
hehehe - ovaj prvi je strašan,,, :lol: :lol: :lol: .....jednooki džek, zvani tomo kiklop!
sve je moguće,,,možda je stvarno u dobrom stanju... :lol: :lol: :lol: ima nov auspuh!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Bagudina kaže:

Auspuh i sjedalo, za +5 !

Ovaj TV je dosta modificiran,
auspuh i sjedalo je za 5+,
baš ako kao veli Bagudina.

Ali ima neki neoriginalni cilindar hidraulike puno je duži i većeg promjera.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ako je netko na TV-ju nešto modificirao ..makar i onaj zadnji bravar ili zidarski konobar ,to se ne zove modifikacija nego poboljšanje i takav stroj ne treba etiketu modificiranog /neorginalnog nego bas suprotno ..poboljšanog /dorađenopg

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Bagudina kaže:
Evo sam malo lutao po oglasima pa naišao na zanimljive slike :)

getimagevariationcaczv2.jpg

Gazda kaže da je u dobrom stanju i pali na ključ !

Ima i ovaj modifikacije. Pogledajte volan :lol: izgleda mi da nema više zupčanika nego je pužni. A i netreba se sklanjat kad je ovako visok. :mrgreen:

Baš se oko tog volana neko zanimao tu na forumu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494

Kako se stvar odnosi prvenstveno na TV, spomenut ću ju ovdje:
Jučer je održan skraćeni susret forumaša: Bagudina i moja malenkost (na njegovom imanju).
Glavni glumci: njegov TV i prikolica Colono. (bilo je i još sitnih iznenađenja, ali nesmijem o njima).
Zaključci:
-TV je sve bolji i bolji. Kad ga se malo zaposli (kad ga se malo zagrije), prestane bijelo dimiti. Motor je vesel i rado se vrti. Kočnice izvrsno drže sa relatinvno malom silom na pedalu. Moje pohvale.
Volan...kao da ga i nema, jer se uopće ne osjeti dok ga se okreće. Šalta se sve bolje. Sve mi se više sviđa :D

-Prikolica: viđena u Gudovcu i izgledala je dobro. Kad se digne sanduk, priča tek počinje:
- kotači: predimenzionirani, no nisu digli prikolicu previsoko. Pravi su izbor, jer prikolica ima s njima prilično širok trag, a ostala je niska i bočno stabilna. Kotači su bličže zadnjem kraju, pa će dosta vertikalno opterećivati kuku na traktoru, pa neće biti problema s poguravanjem zadnjeg kraja. Osim toga, kad se skine zadnja stranica, lako će biti voziti i dulje trupce. E, da, prikolica otraga ima stup koji dži stranice (koji se može skinuti). Izvrsno za šumu...
- kutija za alat: za šlajs-lance i druge potrebe, dovoljno velika.
- šasija: kao na kakvoj kamionskoj prikolici - neuništiva i nepoderiva
- gornja šasija (ispod poda), za voziti kamenje u kamenolomu - gusta rebra i vrlo kruta
- sanduk: kao od komada napravljen, krut i bez uvijanja
- rinfuzno otvaranje: radi savršeno
- hidraulična kočnica --- eee, milina. dade se fino regulirati (dozirati) sila kočenja. To je više zasluga kočnog ventila na TV-u, ali radi jako fino.

Tko god bi rekel da ova prikolica nije prikladna za TV, jako bi se prevaril. Možda bi bila preteška za 1-cilindričnog TV-a, no ovome je savršena. Ovo je investicija za budućnost: nemora je se sramiti niti traktor od 40-50ks.

Bagudina, skoro da sam ti zavidan ;)

G

GROF

Guest

ZJ kaže:
Kako se stvar odnosi prvenstveno na TV, spomenut ću ju ovdje:

Tko god bi rekel da ova prikolica nije prikladna za TV, jako bi se prevaril. Možda bi bila preteška za 1-cilindričnog TV-a, no ovome je savršena. Ovo je investicija za budućnost: nemora je se sramiti niti traktor od 40-50ks.

Bagudina, skoro da sam ti zavidan ;)

BOG!., lipi pozdrav vridnim članovima ovog poljoprivrednog foruma!., poseban pozdrav forumašima!;
Bagudina i ZJ!!!

...taj tko god rekal sam ja; grof!., moja malenkost., a to ča sam rekal - napisal., iza toga i stojim!., prikolica ta i takova je; ODLIČNA., ČISTA PETICA!., ali, ali; PRETEŠKA za tomicu do jačine motora; 40 ks i njemu slične te male "prče"., to znam iz iskustva moga osobnoga., to znam iz razgovora inžinjera bivših i sadašnjih traktora; tomo vinković., čak je i tvornica tomo vinković počela sa proizvodnjom većih prikolica; 2,5 T nosivost i odustala sa proizvodnjom isti već "90. godin., a sadašnje tri legalne tvornice tomeka sa ovi terena; AGT, HITTNER, PRIMA., deladu prikolice kud i kamo lakše konstrukcijski i manje nosivosti, do maksimuma; 1800 kg /1,8 T/.

...isto po pitanju prikolica, izvedbe, nosivosti, težine same prikolice., INŽINJERI STROJARSTA sa poljoprivredno-strojarskog fakulteta u Zagrebu potvrdili su NEADEKVATNU prema tomi vinkoviću serije; 700 i 800., UKINULI SU DOKUMENT - UVJERENJE O ISPRAVNOSTI - SUKLADNOSTI; HOMOLOGACIJU za istu.
...kako moju spoznaju iz moga iskustva., sa tomicami u 30 godin rada i posjedovanja nekoliko vrsti traktora i orginalni i neorginalni prikolica., isto tako i tvrdnju inžinjera iz same tvornice, a na temelju tih i takovih spoznaja; ispitivanja provedena u samoj tvornici, na fakultetu, iskustva privatnih osoba - vlasnika istih ili sličnih prikolica., poučeni iskustvima mnogih čimbenika., a kako sam već pisal., proizvodnja iste prestala je u cijelosti.-

bog!., narode moj., čitamo se...SRETNO!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494

Eee moj Grofe. Nisam kritiziral tebe: rekel sam "tko BI rekel, a ne tko je rekel".
Nije važno koliko je sama prikolica teška, već kolika je ukupna masa natovarene prikolice. Mislim da tu Bagudina neće pretjerivati. A i ako koji put pretjera, rasporedom tereta na sanduku mogu se postići čuda.

G

GROF

Guest

LIPI POZDRAV! ZJ!!!

... ma prijatelju dragi., ma nis ni mislil da si me kritiziral., ali mišljenja sam ja!, da bi mogal naš vridni forumaš slafko i ostala družina ka ima ikakove veze sa timi i takovimi prikolicami, DOBIT KRIVI DOJAM., rekli bi u saboru naši državnici!; ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA ili REPLIKA., til sam samo replicirat!., A JA BI SVAKAKO REKAL - NAPISAL!!!
samo svoje mišljenje i ono malo moga znanja - iskustva sa istima.-
...e da., ja sam baš mišljenja da će naš vridni., nadasve vridni član - forumaš; BAGUDINA pretjerivat!., pa dragi moj; ZJ!!!., pa normalno je da Bagudina pretjeruje., pa to mu je u krvi a još dolazi iz toga i takovoga kraja!., i lipo si napisal na kraju prošlog posta!., OVO JE INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST: NEMORA JE SE SRAMIT TRAKTOR OD 40-50KS.

...poruka mome novome prijatelju BAGUDINI!., prijatelju!!! kupi čim prije pravi traktor od najmanje 50 ks dok je tvoj; nanovo dotjeran tome ispravan!., da nebi bilo nismo znali???., KO DOSADA!., bog! frendovi moji!!!

P.S. ...ZJ!., još uvik čekam kakov kontakt broj otebe ili adresu, da se javim kada budem na tvojoj strani., pa da popimo po jednu!...,/IZRAZIL SI ŽELJU I OSTAL BEZ TEKSTA?!/.-

Posljednje uređivanje:

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275

Moram biti zahvalan cijeloj ovoj ekipi jer su mi dali dobre ideje i dobronamjerne kritike... Već i na samom sajmu u Gudovcu ZJ je dao nekoliko odličnih savjeta (po pitanju torzije i nekih drugih sitnica) - i eto, već na sljedećoj prikolici koja je izašla iz proizvodnje bile su implementirane ručna kočnica, šasija dorađena sa ukrućenjima baš zbog torzije i još ponešto sitnica. Bagudina i Grof također imaju velike zahvale od mene na svim dobronamjernim savjetima i riječima podrške...

I moje osobno mišljenje je da tu prikolicu treba malo olakšati na čemu već radimo, a da kvaliteta i sve ostale karakteristike stabilnosti i nosivosti ostanu neupitne. Nadam se da će još puno ovakvih malih prikolica biti po lijepoj našoj Hrvatskoj... :D

Evo i novih slika prikolice koja je isporučena u Petrijevce (blizu Osijeka) mladoj obitelji koja se bavi uzgojem lijeske - nadam se da će prikolica navoziti tone i tone lješnjaka - http://poljoprivredni-forum.com/prikolice/colono-proizvodnja-tema3738/

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494

A čuj Slafko, to ti je ulog u budućnost...pa očekuje neki super extra rabat (cca 90%, bez PDV-a, naravno) :D

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
...poruka mome novome prijatelju BAGUDINI!., prijatelju!!! kupi čim prije pravi traktor od najmanje 50 ks dok je tvoj; nanovo dotjeran tome ispravan!., da nebi bilo nismo znali???., KO DOSADA!., bog! frendovi moji!!!

E da a se i ja malo ubacim u raspravu oko prikolice koju je kupio naš član i prijatelj Bagudina.
Prikolica koju je Bagudina kupio od Slavka sam se ja raspitivao kod Slavka krajem prošle godine (kad on još uopće) nije imao u ponudi tako male prikolice. Te sam mu dao osnovne podatke kakvu bi prikolicu po prilici želio (visina, širina, nosivost i sl. …) ali zbog nekih finaciskih problema odustao sam od kupnje iste, te sam kasnije preporučio Bagudini da kontaktira Slaka pa da se raspita uvezi prikolice i sl..

Sama konstrukcija prikolice je jako robusna, osovina je povučena jako odostraga što je dobro da rudo više pritišće na
sam traktor. (dok je kod Prime slučaj da je osovina po prilici negdje na sredini tovarnog prostora).

Ja sam mu lijepo sve objasnio sve prednosti i nedostatke te turske priklice u odnosu na Priminu ili Hittnero-vu.
Kad je dobio krajnju ponudu za Priminu prikolicu reko je da planira kupiti prikolicu koja će ga trajati godinama, a ova Turska je ubiti neuništiva, a i možda danas sutra kupi jači traktor da ima i odmah prikolicu za taj traktor, a da ne mora opet kupovati novu.

G

GROF

Guest

BOG! DAJ DOBRO VRIME NARODE MOJ VRIDNI!!!

...pozdravljam sve na forumu., a najviše!; ZNA SE!!! ljubitelje i preponosne vlasnike traktora tome i sve one ki će to tek postat., a vjerujte mi na reč!!! ma ima ji dosta!., narode moj!., forumaši! BOG! VAS BLAGOSLOVIL!!!

arijane! fala za naljepnice!
Bagudina! čekamo slikice tvoje i moje!
ZJ! ajde., ajde., razveži kesu i po jednoga maloga traktorića!., ma sredit ćemo popust!
slafko! pa legijo!., kada budemo vidili novi izradak prikolice za male traktoriće???., a mogal bi malo i počastit!
Batek! kadisu slike od cipanja drv i pijanke???
...lipi pozdrav svima!., a nespomenutima forumašima!., ma zlatni ste!!!

A

AlfaZD

Guest

jučer sam naišao na tatu svih Tomi Vinkovića :D
mnogo puta sam prošao tuda, ni sam ne znam kako ga i prije nisam vidio

dscn9794.jpg

iako u patini ruzine, dobro se vidi logo Pasqualia

dscn9796.jpg

tvornička pločica :mrgreen:

dscn9798.jpg

volan, najjednostavniji mogući :shock:

dscn9793.jpg

tu je i originalna prikolica, koja se ne kači na kuku, već treba na 4 šarafa odvojiti zadnji trap, pa prišarafiti prikolicu

dscn9797.jpg

ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali rečeno mi je da je u voznom stanju :?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
AlfaZD...ovaj traktor,,,zlata vredi!!!
Jako moćno izgleda....auuuu još da je moj!!! :supz:
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

bezimeni

Guest

pa ja imam ovakvog, kojeg sam ovakvog i kupio....već mi ide voda na usta kad ga pogledam :blackeye .
pošto je, da ga vozim???
daj nam još koju sliku uslikaj, ako može.

A

AlfaZD

Guest

gazda ima 95 godina (!) i odavno ga ne upotrebljava, a rekli su mi da ga je zadnji vozio njegov sin.....
prvom prilikom ću pitati što misle s traktorićem :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh