• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
V

vinkotomovic

Guest
Pozdrav iz moslavine

Poštovani forumaši, malo da se javim i sve Vas puno pozdravim!
Vjerujem da nas je većina svoje mašinerije pripremila za zimski san, osim dragih nam ličana koji tek sad startaju sa čišćenjima snijega.
Nisam vam još pokazao svog vinka pa koristim priliku i za to!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Vinkotomović
Traktor ti je ljepo očuvan.

Zimmerman
Koliko košta taj sklop hidraulike moram odmah reči da neznam. Htijo bi ti reči da sam video na PE 18, kojeg sam popravljao nekom liku, pripasanu hidravliku od TV 418. Na prednjem djelu izpred motora bijo je rezervar sa ugradjenom pumpom i ventilom. Iz njega ide poluga komande do vozača isto tako i cjev do cilindra pozadi. Jako jednostavno.
Vjerujem da bi se moglo pripasat i hidrauliku do kojeg drugog tipa TV.
Hoču ti i reči da če bit komplet nova hidraulika jako skupa pa bi možda bilo bolje rješenje neka polovna ako imaš kakve mogučnosti.

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

što se tiče reglera nazovi Masivu oni ti imaju dosta jeftiniji regler a i objasnit će šemu spajanja

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

vinkotomovic kaže:
vinkotomovic
dobar ti je traktor

narode moj znate da sam poznat po ludim i ponekad ne izvodljivim idejama,ali mi ova pala na pamet i nece iz glave,
dakle sta mislite kakav bi tomek bio sa ugradjenom turbinom,dakle nesto slicno ko sto imaju dong feng traktori,gledao sam njihove karakteristike motor nema ni 700 kubika a 40 i kusur konja,dakle sta misilte kako bi to islo na tomeku,mzda bi se mogla nac neka turbina od nekog manjega auta.......

ideja jes malo luda :mrgreen:
ali kad vec mi pade na ovu ludu glavu da kazem

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Peter, nije to nista pripasano, to je malo novija izvedba stare serije, da se tako izrazim :roll:
da budem iskren verzija pumpe u rezervoaru mi se nikako ne svidja zbog neprakticnog zatezanja remena.....u svakom slucaju i to je prakticnije od pumpe preko kardana.....a moze se jednostavno staviti hidraulika od novije serije (svi zeleni TV-i)
mozda je ipak najbolje kako si i sam rekao izvesti nesto sa nekom starom pumpom i sl. svjedok si da je i kod mene tako (pumpa od ko zna cega; viljuskar ili ko zna, rezervoar napravljen od lima, malo cijevi, ventil za upravljanje i to je to
matrix123456 kaže:
narode moj znate da sam poznat po ludim i ponekad ne izvodljivim idejama,ali mi ova pala na pamet i nece iz glave,
dakle sta mislite kakav bi tomek bio sa ugradjenom turbinom,dakle nesto slicno ko sto imaju dong feng traktori,gledao sam njihove karakteristike motor nema ni 700 kubika a 40 i kusur konja,dakle sta misilte kako bi to islo na tomeku,mzda bi se mogla nac neka turbina od nekog manjega auta.......

ideja jes malo luda :mrgreen:
ali kad vec mi pade na ovu ludu glavu da kazem
koliko cilindara ima dong feng? mislim da Lombardini nema dovoljno ujednacen protok na izduvu da tjera turbinu, mozda bi prije odgovarao neki kompresor.....supercharger ili slicno, sto se pogoni preko remena ili ispetljati pogon turbine preko remena

moglo bi naravno, ali cim to smontiras kupis dva-tri sklopa klipnjaca + klip + cilindar + glava s ventilima jer bi to frcalo na sve strane :lol:

Z

zimmerman

Guest

Edosoko,hvala na informacijama.

Mislio sam na ovako nešto kako je napravljeno na TV523, dakle pogon preko remena i izgleda mi jednostavno za montažu na pe-18.

Interesira me koje su prednosti, a koje mane ovog prednjeg rezervoara s pogonom na remen u odnosu na sistem kako je orginalno na pe-18 (na zadnjem trapu, pogon na kardan...)

Hvala unaprijed

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496

Čim zapališ motor, volan i hidraulika rade. Preko kardana, kad stisneš kuplung, njihova funkcija prestaje. To ti je glavna razlika, ujedno i najbitnija.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Z

zimmerman

Guest

ZJ hvala na info, ali to znam-zato bih je i mjenjao :D . Nego me interesira npr. dali ovaj remen puno opterećuje motor (npr. manja snaga motora), dali remen puca, dali se kvari ova prednja pumpa pošto npr s ovom zadnjom pumpom nije nikad bilo problema, dali je složena sama prilagodba ove prednje pumpe na PE18 ili slične neke situacije...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
edo - pa gde si ti? Fax aaaaa?
Vidim kod tebe levi plug...mogli bi se malo menjati, mene već zabolela leva strana vrata - od okretanja glave, i gledanja pluga u oranju :lol: ,,,pa malo i desnu stranu vrata da razradim :lol:
Ove sisice za podmazivanje na okretnoj čauri srednjeg trapa...su sa druge strane(kao kod mene), i podignute iznad gazišta...jes to ti odradio,,,ili su original? Kod mene su ispod gazišta,,,pa me muka hvata kad trebam podmazivati - kratko mi crevo od mazalice i sav se zamrsim kod podmazivanja! Nikad da kupim duže crevo, uvek se setim kad trebam podmazivati! Ali kad budem imao prilike,,,ubušiću i ja rupe...i podići sisice višlje!

A što se tiče preventive diferenciala? Zašto si otvarao? Jel je bilo sumnje da nešto ne fercera kako treba???
Pitam iz razloga,,, jer se kod mene pojavljuje čudno zujanje ili hujanje u diferencialu kod većih brzina!
Hoću reći sto brže ide traktor,,,hujanje je glasnije! Sumnjam na ležajeve u rukavcu... :scratch ima li ko presek rukavca serije 800?
Opet Marfi.... :evil:
fireman - izgleda curi ti mast iz zadnjih guma... :lol: :lol: :lol: koliko si natovario drva, još dobro i izgledaju...
zimmerman kaže:
Nego me interesira npr. dali ovaj remen puno opterećuje motor (npr. manja snaga motora), dali remen puca, dali se kvari ova prednja pumpa pošto npr s ovom zadnjom pumpom nije nikad bilo problema, dali je složena sama prilagodba ove prednje pumpe na PE18 ili slične neke situacije...
Remen opterećuje motor, samo kad radi hidraulika(sem ako ne goniš neki hidromotor)...i to se oseti samo na leru...
A remen može da pukne,,,i pumpa može da crkne! Ništa nije večno...ali zna dugo dugo raditi bez problema, kad je sve poštelano kako treba!
matrix - pa sretno ti sa izumima i idejama komresora,,,itd,,,ako uspe - zvaćemo ga TurboToma!!!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

xaxaxaxa da da turbo tomo
onako mi pala ideja na pamet samo premali je on za to ali ovi veci kao sto je imt i slicno..............

S

staffmen

Guest

Pozdrav svima!!
Mozete mi rec koja je najveca brzina tomeka na oko 75% gasa...
Zainteresiran sam za njih...al me malo brzina muci neki kazu 15km/h...al nije valjda tak malo?!? :roll:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

Je je,,,dobro kažu,,,tu je negde,,,još ako su gume ćelave...nema ni toliko (na 75%)...ovi mali! Ali sve zavisi koji Toma, mislim na gume koji koriste, manje-veće(6.00-16 ili 7.50-16)...ovi veći piče brže od bicikla...kad vozi baka... :lol:
zbalija - jes sredio mašinu? Kako teku radovi?
Kad ti je zaštopo dif-zadnji,,, zanima me- dal si čulo neke simptome pre toga? Kad vratiš film, dal se sećaš?Jel ja kod mene čujem sve i svašta...zujanje,hujanje...i ne dopada mi se ni uopšte zvuk koji čujem... :scratch
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki je mašina je već odavno sređena.
Nažalost to sam uopće nekako zaboravio napisati :oops: :oops:
Dakle zdrobio se igličasti ležaj koji nosi polosovinu (dakle srednji ležaj),
polosovina i dvostruki zupčanik.
Sve je još sređeno oko sredine zadnjeg tjedna u 10 mjesecu.

Ali sad bi još trebao promijeniti kvačilo,
o čemu sam već pisao na forumu početkom prošle godine
ali nažalost zbog nekih nepredviđenih situacija nije došlo nikako na red,
te se nadam da bude to riješeno prije početka
sljedeće sezone sa radovima.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozzz...
Drago mi je da je sve sređeno,,,ako ima koja fotka??? Može...čisto ono, zbog radoznalosti...mislim ako si stigo da fotkaš radove?
Nego... me zanima, dali si mogao naslutiti kvar...tj dali si čuo nešto neobično u zadnjem dif-u ...pre nego što se to desilo?
Poz Joe!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Da hvala Bogu sve je sređeno!
Fotki nažalost nema :oops: , mogu jednino slikati oštećenu poluoosvinu i dvostruki zupčanik.
A što se tiče naslućivanja kvara nisam baš ništa naslutio,
jedino taj dan se čuo neki zvuk kod oranja kao da zapinju opruge i pakne za doboš.
Te nakon što sam izašao iz brazde i smotao traktor čulo se kako je nešto puklo i traktor
je malo zanijelo u stranu i tako nakon prošenih svakih 5 metara.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496

Dakle, ipak nema reduktora na poluosovinama, već samo zupčasta spojka s igličastim lagerom...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ZJ još sve nisam sve provjerio i izmjerio,
koliko se sad sjećam na poluoosovini je 13 zuba,
a na dvostrukoj zupčaniku je 20 i nešto zuba (ne znam napamet),
a ona poloosovina koja ide dalje prema kotaču je daleko većeg promjera (skoro duplo).
Ali ja još i dalje ostajem po prijenosnom omjeru koji izlazi iz toga da je to čeoni reduktor.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
zbalija kaže:
A što se tiče naslućivanja kvara nisam baš ništa naslutio,
jedino taj dan se čuo neki zvuk kod oranja kao da zapinju opruge i pakne za doboš.
Te nakon što sam izašao iz brazde i smotao traktor čulo se kako je nešto puklo i traktor
je malo zanijelo u stranu i tako nakon prošenih svakih 5 metara.
Hvala na odgovoru, što se tiče simptoma kvara!
Nešto ćemo da delamo...ovih dana...što reče @edo - preventiva!
Poz Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
edo - pa gde si ti? Fax aaaaa?
Vidim kod tebe levi plug...mogli bi se malo menjati, mene već zabolela leva strana vrata - od okretanja glave, i gledanja pluga u oranju :lol: ,,,pa malo i desnu stranu vrata da razradim :lol:
Ove sisice za podmazivanje na okretnoj čauri srednjeg trapa...su sa druge strane(kao kod mene), i podignute iznad gazišta...jes to ti odradio,,,ili su original?
A što se tiče preventive diferenciala? Zašto si otvarao? Jel je bilo sumnje da nešto ne fercera kako treba???
Pitam iz razloga,,, jer se kod mene pojavljuje čudno zujanje ili hujanje u diferencialu kod većih brzina!
Hoću reći sto brže ide traktor,,,hujanje je glasnije! Sumnjam na ležajeve u rukavcu... :scratch ima li ko presek rukavca serije 800?
to su lijevi i desni plug, znas kako ide oranje oko sljiva a posto je brijeg pa ne moze vuci uz brdo ja samo odvrnem lijevi nabacim desni plug i vuci opet strmo :mrgreen:
kod mene imaju po dvije mazalice i sa lijeve i sa desne strane (s desne strane naknadno ugradjeno)
diferencijal sam otvarao jer imam osjecaj da prednji i zadnji tockovi nisu sinhronizovani
tvoj TV ima samo jedan lezaj u rukavcu (kao i moj :blackeye ) i to prilicno glomazan tako da cisto sumnjam da je stradao
by the way mozes dobiti i sliku rukavca ako te bas zanima (doduse hrdjavog :roll: )

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh