V
dobar ti je traktorvinkotomovic kaže:vinkotomovic
koliko cilindara ima dong feng? mislim da Lombardini nema dovoljno ujednacen protok na izduvu da tjera turbinu, mozda bi prije odgovarao neki kompresor.....supercharger ili slicno, sto se pogoni preko remena ili ispetljati pogon turbine preko remenamatrix123456 kaže:narode moj znate da sam poznat po ludim i ponekad ne izvodljivim idejama,ali mi ova pala na pamet i nece iz glave,
dakle sta mislite kakav bi tomek bio sa ugradjenom turbinom,dakle nesto slicno ko sto imaju dong feng traktori,gledao sam njihove karakteristike motor nema ni 700 kubika a 40 i kusur konja,dakle sta misilte kako bi to islo na tomeku,mzda bi se mogla nac neka turbina od nekog manjega auta.......
ideja jes malo luda :mrgreen:
ali kad vec mi pade na ovu ludu glavu da kazem
Remen opterećuje motor, samo kad radi hidraulika(sem ako ne goniš neki hidromotor)...i to se oseti samo na leru...zimmerman kaže:Nego me interesira npr. dali ovaj remen puno opterećuje motor (npr. manja snaga motora), dali remen puca, dali se kvari ova prednja pumpa pošto npr s ovom zadnjom pumpom nije nikad bilo problema, dali je složena sama prilagodba ove prednje pumpe na PE18 ili slične neke situacije...
Hvala na odgovoru, što se tiče simptoma kvara!zbalija kaže:A što se tiče naslućivanja kvara nisam baš ništa naslutio,
jedino taj dan se čuo neki zvuk kod oranja kao da zapinju opruge i pakne za doboš.
Te nakon što sam izašao iz brazde i smotao traktor čulo se kako je nešto puklo i traktor
je malo zanijelo u stranu i tako nakon prošenih svakih 5 metara.
to su lijevi i desni plug, znas kako ide oranje oko sljiva a posto je brijeg pa ne moze vuci uz brdo ja samo odvrnem lijevi nabacim desni plug i vuci opet strmo :mrgreen:joekiki kaže:Pozdrav svima!
edo - pa gde si ti? Fax aaaaa?
Vidim kod tebe levi plug...mogli bi se malo menjati, mene već zabolela leva strana vrata - od okretanja glave, i gledanja pluga u oranju :lol: ,,,pa malo i desnu stranu vrata da razradim :lol:
Ove sisice za podmazivanje na okretnoj čauri srednjeg trapa...su sa druge strane(kao kod mene), i podignute iznad gazišta...jes to ti odradio,,,ili su original?
A što se tiče preventive diferenciala? Zašto si otvarao? Jel je bilo sumnje da nešto ne fercera kako treba???
Pitam iz razloga,,, jer se kod mene pojavljuje čudno zujanje ili hujanje u diferencialu kod većih brzina!
Hoću reći sto brže ide traktor,,,hujanje je glasnije! Sumnjam na ležajeve u rukavcu... :scratch ima li ko presek rukavca serije 800?