• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
Re: TOMO VINKOVIĆ

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Pozzz Mando dobro nam došooo!
Kako si merio,,, šta si merio,,,gde si merio???
malo mi čudno da nisi ništa ništa izmerio...jedino ako nisi upalio traktor... :lol: :lol: :lol:
nisi ni proverio dinamo,,,a ti već pucaš na to,,, da regler nevalja!
Lepo su ti ljudi opisali na predhodnim postovima,,,dve žute i crvena(srednji izvod) - izlazi iz dinama!
Meriš naizmenični napon!!! Mora biti nešto,,,iako su oslabili magneti.
I koju ti ono šemu imaš za povezivanje?
mando kaže:
iman shemu ali to mi nije specificirano.ako mi može neko objasnit.
Daj stavi šemu gore,,,pa da možemo nešto i konkretno da kažemo...
Poz Joe! :mrgreen:
joekiki izmjeri san dinamo(prije sam krivo mjeri)ima 10 volti,malo jel.ča se tiče sheme el.instalacija nekan skener a i malo znam s kompićom radit.
zbalija taj stroj ti je zakon.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

cesmina kaže:
Poštovani nakon dugo muke upeco se Tomica 821.hvala svima na savjetima
Zamoli bi za savjet-treba mi prikolica za Tomicu(trebam vući vodu 1t uz brjeg ),šta da gledam kod kupnje prikolice ?
Šta znači ručni kip?
Svaka pomoć dobro došla
Ljep pozdrav

cesmina prije svega čestitke povodom nabavke traktora i dobro došao u svije "tomo vinković"
ajde stavi koju sliku svojeg novog stroja da svi skupa vidimo.

Što se tiče prikolice za taj traktor i pošto veliš da bi prikolicu koristio za vožnju u brdo za od prilike 1T vode
trebaš tražiti jedosovinsku prikolicu koja ima osovinu što bliže zadnjem kraju prikolice.
A što se tiče što je ručni kip sama već riječ govori da se kipa ručno,
Dakle takav tip prikolice nema hidraulički cilindar za podizanje tovarnog sanduka.

Evo ti slike jedne prikolice starijeg datuma proizvodnje "tomo vinković":

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194
zbalija nikako da se nagledan tog stroja.reci mi koliko je cijena tog stroja,strašan je.nebi se moglo taj bager stavit na tv 420 :shock:

nema do hidraulike,i ča govori zbalija,kotači šta više prema zadnjem kraju.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

mando kaže:
zbalija taj stroj ti je zakon.

mando

Što se tiče ove prime tt 830 sp sa prednjim utovarivaem to je traktor od GROFA,
a ja sam samo stavio slike na forum.

Moj traktor ti je TV 730 S i slike njega možeš vidjeti
ovdje ili ovdje

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194

zbalija ja san ti inače 74.godište,malo stariji od mog tomsona 85 g.ja san ti zaljubljen u traktore.iman ti još imt 539 90 g.moj tv je za obnovu makar služi za rad oko kuće.inače se više ne bavin poljoprivredom,ali je šteta prodavat strojeve.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Znači tvoj IMT je moj vršnjak :lol: :lol: :lol: !
Dok sva tvoja ostala ergela strojeva starija od mene baš kao i moj TV koji je iz 1981 god.

C

cesmina

Guest

Hvala na brzom odgovoru.
Ako neko prodaje 1,5t kipericu nek javi zg-brač.
Ma ništa od ručnog kipa,prodaje momak iz bjelovara pa reko da vidim koje je čudo.
Ovaj tomica sa slika vuče punu prikolicu zemlje-koliko je to kg.
Zanimame koliko je sigurno vuči sa tomicom prikolicu natovarenu.koliko ste vi sa svojima potezali uz brjeg?
slike još nemam ali čim uslkam stavim.
Pozdrav

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194

ja ti iman problem sa prikolicom.kotači su negdije na sredini,a priključek na traktoru povišen.i kad ja natovarin punu zemlje kad bi iša u nazad dizalo bi zadnji kraj traktora.opasan je po nizbrdici jer nema težine na zadnjoj osovini traktora.to se onda kupovelo bez iskustve i znanja,ustvari kupilo se ča se moglo

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

cesmina kaže:
Hvala na brzom odgovoru.
Ako neko prodaje 1,5t kipericu nek javi zg-brač.
Ma ništa od ručnog kipa,prodaje momak iz bjelovara pa reko da vidim koje je čudo.
Ovaj tomica sa slika vuče punu prikolicu zemlje-koliko je to kg.
Zanimame koliko je sigurno vuči sa tomicom prikolicu natovarenu.koliko ste vi sa svojima potezali uz brjeg?
slike još nemam ali čim uslkam stavim.
Pozdrav

cesmina nema na čemu :D tu smo da jedni drugima pomažemo.
Ako budeš kupovao originalnu prikolicu proizvodnje "tomo vinković" 1,5t moja ti je
preporuka da odmah pomakneš osovinu na prikolici čim više odostraga.
Jer originalna prikolica za TV ima osovinu točno na sredini te nosi sva teret koji je natovaren na prikolici.
Što je vrlo nepogodno za zglobne traktore tima TV i njemu slični.
A TV 821 ima na stražnjim kotačima male utege od 25 kg te se time još više omogućuje prikolici da u zavoju digne zadnji kraj traktora ili ga izguran iz putanje.
Ova prikolica na slici sa traktorom TV 40 nije moja kao ni traktor već su te slike od člana GROFA,
ta sam prazna prikolica ima oko 450-500 kg, a sad koliko je teška sa zemljom natovarenom gore to ne bi znao reći inače to je kliper prikolica sa hidrauličkim kočnicama.

Ja sa svojim TV 730 znam voziti u brdo oko 1,5 t na jednosovinki ručne izrade
i brdo je dosta velikog uspona i
naravno prikolica nema nikakvih kočnica.
iz iskustva znadem da je TV 821 daleko slabiji u transportu tereta nego što je TV 730,
jer mu fale tih 9 konjića i jedan cilindar što se jako osjeti.
Ali 1t tereta u neki normalan brijeg morao bi da vozi bez ikakvih poteškoća.
Još bi preporučio ako se bude traktor koristio dosta na poprečnom nagibu da se stave kruti produžeci osovina te time traktor bude imao veći razmak među kotačima (cca 120 cm) te samim time bude puno stabilniji.

C

cesmina

Guest

gledam malo prikolice za tv i kuzim to sta kazete-kotaci sto vise straga.
Ali ja bi vodu vozio u cisterni(ona kocka od 1000l) i bila bi gurtnama ucvrscena za prednji kraj prikolice(mislim da bi to onda bilo stabilnije).
Svaki vaš savjet dobro doso :D

G

GROF

Guest

...DOBRO NAM DOŠLI NOVI ČLANOVI!; cesmina, mando!!!., JOŠ SE BOLJE SNAŠLI U MORU PISMA!.-

...cesmina!., tvoj traktor tv-821 je odličan stroj, ako je ispravan??? voziće bez problema orginalnu prikolicu TV-1,5 t
nosivosti., a kako i sam navodiš, cisternu plastičnu od 1000 l vode metni na prvu kraj prikolice da opteretiš traktora tomu, sveži gurtnom da nešeće bačva po prikolici i rodjo moj vozi, samo vozi. Napominjem!., ako je sve donekle ravno samo po gasu., ali ako ima uzbrdica-nizbrdica dobro se čuvaj - budi oprezan ako nevaljadu kočnice, vozi lagano, lagano., da nebi bilo nismo znali!

...mando!., kako i sam pišeš da voliš traktore!., e onda si na dobrom forumu kadi ti neće nedostajat traktora i razno - raznog blebetanja - pisanja o istima!
Na mome traktoru tomi je prednji utovarivač i služi mi isključivo za sitnice oko kuće delat!; čišćenje sniga, razgrtanja ili planiranja zemlje, materijala, pilotine, djubra, izrezani - iscipani drv..., a isto tako i mojim dragim susjedima uvik nešto treba razgurat, prenest, poravnat., ma dobro dojde., sve je bolje od fizike i palente!; kako se kaže kodmene u liki.
...pišem isključivo za sitnice!., pa iz razloga ča je to mali traktor, mali tovaračić, nosivosti svega; 200-300 kg., za nešto ozbiljnije ni., ali ovako za sitnice dobar!., ko dobar dan!!!
...ovakovi utovarivači ugradjivali su se i na manje serije tomica!; seriju; 400 i 500., pokazali su se dobri!., ali uvik taj vražji ali!!!., narod bi se zanesal tovaračem i svaki drugi se prevrnul!., povučeni iz prodaje po naredjenju iz tvornice tome vinkovića zbog veliki ošteta za oštećene. Proizvodjači su bili slovenci, nisam siguran, ali sam mišljenja da je te i takove utovarivače, ralice - planirne daske za snig delala firma; MUTA-GORENJE iz Slovenije!...

...zbalija!., fala, fala doneba ča si pokeljil slikice od radni akcija traktora tomica iz moje LIKE!
...ima još svite moj dosta slikanoga materijala od traktora tv; TT-830-SP IZ 2004. godine sa testiranja - ispitivanja iz vinogorja Samoborskog, točnije iz vinograda moga frenda Robija iz Samobora!!!., ma rečeno po selački!; VRATOLOMIJE!

Bog! narode moj!., čitamo se..., ča neznate?., a tili bi znat!., pitajte!???

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

GROF kaže:
Na mome traktoru tomi je prednji utovarivač i služi mi isključivo za sitnice oko kuće delat!; čišćenje sniga, razgrtanja ili planiranja zemlje, materijala, pilotine, djubra, izrezani - iscipani drv..., a isto tako i mojim dragim susjedima uvik nešto treba razgurat, prenest, poravnat., ma dobro dojde., sve je bolje od fizike i palente!; kako se kaže kodmene u liki.
...pišem isključivo za sitnice!., pa iz razloga ča je to mali traktor, mali tovaračić, nosivosti svega; 200-300 kg., za nešto ozbiljnije ni., ali ovako za sitnice dobar!., ko dobar dan!!!

Grofe, slike su super a isto i traktor, uvijek uredan. Podpisujem ovo što si napisal, za kučne poslove je dobar i puno, puno bolji od lopate- fizike :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

Eeeej GROF-e vredni GROF-e!
To znači da si svoju lopatu bacio u bunar... :lol: :lol: :lol: neka si...ma lepo je videti kako radi mali TT...ma odlično obavlja te sitnice,,,a i nisu baš sitnice...bilo bi tu lopatanja za više ljudi ----naravučenije je:
Sitnice - ali Grofa više leđa ne bolu! ;)

Što se tiče napona punjenja,,,mislim koliki napon daje dinamo - bez reglera???
Izmereno na dve žute: od 12...pa do 26V naizmenično!
Ako se meri između bilo koje žute i crvene, što izlazi iz dinama: bude upola napona,nego između dve žute!
Kod mene puni dobro,,,jedino sam malo povećao ler, zbog toga što mi je palio lampicu punjenja.
Tako da @mando, možda bi i kod mene bilo 10V ,kad bi smanjio ler na minimum!
Regler mi je marke Čajevac RN-03 12V-18A akumulator 4.5god i za sad šteka odlično!

[youtube:3op5qzwo]iIso8yQdBIs[/youtube:3op5qzwo]
Ako bude od pomoći,,,onda može :drinkers: živi bili...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Dvije stvari bi te ispravi joe
1. nije dinamo nego alternator
2. nije regler nego regulator
Razlika nije u jeziku nego u strucnim nazivima(vrstama uređaja) za koje nema veze od kuda si
Nadam se da se ne ljutiš a ako i da boli me organ .

ovaj sustav radi i bez plave i crne žice koja dragom Bogu nicemu ne služi ,ionak nitko ne ide majstoru dok akumulator ne rikne

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Zbalia kje si kupil in koliko si dal za ta priključek za prikolico ki se montira na Tv 4**, TV5** in Tv 7**

lp batek

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

BaTeK to su slike od GROFA, samo sam ih ja postavio na forum.

A što se tiče priključka za kopčanje prikolice koji se kopča na seriju 400,500 i 700
misli da je rađeno u Primi po narudžbi jer sam se već ja raspitivao ta to i rekli su mi da nemaju
više u proizvodnji.
Ako te što više zanima uvezi toga pitaj GROFA, pa će ti on sve detaljno objasniti.

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194

ja san napravi naletni utovarivač za na imt,odlično radi,bez muke za oko kuće i prevozim s tv. :lol: kad se budem nauči stavljat slike na forum pokazat ću vam moje groblje :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Eee, pa kolega forumaš Joe,
pa ti si danas oduzeo sebi dosta vremena, izmjerijo, napravijo video, stavijo na You Tube, nacrtao nacrt struje, sve stavijo na forum, objasnijo...
Pa svaka ti čast, nije to 5 minuta u pitanju, moram te pohvalit :D

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Hvala peter.

Grofu še naprej nedela račiunalnik ker nemore prežvečiti mojih slik ki sme jim mu poslal :lol: .
In zdej nevem kaj bo naredu ker mu iz računalnika gledajo slike ven :lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh