• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Z

ZELE67

Guest
DRAGI MOJI PRIJATELJI FORUMASIEvo i na mene red prvo da vas srdacno pozdravim i da vam zahvalim na trudu i entuzijazmu koji ste ulozili u ovaj forum da izgleda takav kako jeste i da ima mnogo clanova i posetioca koji tu pronalaze svoj interes.
Procitao sam sve stranice od prve do poslednje nekoliko puta posto vas pratim skoro godinu dana i definitivno kupujem TOMU VINKOVICA . E sada imam jednu dilemu koju treba da resim za par dana pa vas zato molim za pomoc, naime nasao sam dva traktorcica koji su u solidnom stanje i to su modeli TV420 i TV700 cena za oba je u pregovorima i grubo se krece oko 1300-1500 eura sa napomenom da tv420 ima malu luftu na volanu i na zglobu dok tv700 ja sredjen i to se ne primecuj. Posto uvazavam vase cenjeno misljenje molio bih vas za savet koji da uzmem

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Re: TOMO VINKOVIĆ

nečeš promašit ni sa jednim samo koja 700-tica je u pitanju,730 ima malo problema sa poluosovinama inače je dobar,a 731,732 nemaju problema sa time.serija 400 ti je isto nepoderiva ali ti je traktor laganiji i slabiji 10-ak konja,sve ovisi za kaj ga trebaš.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

ZELE 67 prije svega pozdrav i dobro došao na poljoprivredni forum.

Drago mi je da su ti priče i tekstovi pomogli u odabiru traktora za kupnju,
te da si se odlučio na kupnju traktora "tomo vinković".

Što se tiče ova dva modela traktora ni jedan uz pravilno korištenje i održavanje neće stati i otkazati poslušnost.
Ali ako si u mogućnosti da kupiš većeg i jačeg ja bi ti ipak preporučio da uzmeš seriju 700
bez obzira na koji je model iz te serije.
TV serije 700 ima motor dvocilindrična sa 30 ks, nešto je teži, ima veće gume,
veći razmak između kotača te je samim time i puno stabilniji.

Što te detaljnije zanima slobodno pitaš.

G

GROF

Guest

BaTeK kaže:

Zbalia kje si kupil in koliko si dal za ta priključek za prikolico ki se montira na Tv 4**, TV5** in Tv 7**

lp batek

POZDRAV LIPI BATEKU!., u deželu Sloveniju!!!

...ovu vučnu spojku-kuku po narudžbi radi tvornica tomo vinković - PRIMA IZ Bjelovara.
Radili su je po narudžbi za našega vridnoga člana; BAGUDINU!., a kako sam već 100 puti pisal., ma narode moj sve se more samo kada ima novčića., sve se more naručit, kupit i napravit!!!
BaTek!; SLIKICE ČA SI MI POSLAL PREVELIKE SU MI ZA MOJ KOMPIJUTER!???., molim ubuduće kada pošalješ., smanji ji!.-

...pozdrav novome članu; ZELE 67 U MAKEDONIJU!., DOBRO NAM DOŠAL, JOŠ BOLJE SE SNAŠAL!
Po pitanju traktora svi su dobri., a ako moreš birat., svakako preporuka serija 700.

...pozdrav JO!., svaka čast na pedantnosti, točnosti, uslužnosti!,...

...puknuti!; svaki tvoj komentar je dobro došal!., a kako sam već pisal., da te ni!., trebalo bi te SMISLIT!!!

...zbalija!., kelji slikice!., ča ni jasno pitaj!?., pitaj!???

Bog! moji forumaši., ma lipo Vas za čitat!., SRETNO VAM!!!

B

Bagudina

Guest

Naravno ! :)
pa to je moja produžena kuka :)
Nego, radi se o tome da nakon nabavke prikolice za TV-a, uvidjela se potreba za jako niskim kopčanjem prikolice na traktor, a idealna pozicija kopčanja prikolice (da ima blagi pad prema traktoru) se pokazala upravo pozicija na kojoj je izlaz kardana, pozicije za kopčanje prikolice koje se nalaze iznad kardana dovode prikolicu u poravnat položaj ili sa blagim padom suprotno od traktora, što nikako nije poželjno za vožnju po mojoj bukovici !
Naravno suočen sa tim problemom posavjetovao sam se sa idejnim projektantima Gosp. ZJ i Gosp. GROF, te na standardnu kuku TV-a serije 8xx navaren je dio pločice koja ima rupu da se kuka može montirati preko izlaza kardana, a da ujedno bude kompaktna cjelina da nebi došlo do problema prilikom vuče prikolice.
Usput moram naglasiti za Gosp. Puknuti, ukoliko kuka nebude dobro funkcionirala, primjeniti čemo metode potenciranja, integriranja (e na x), funkcija, matrica, te kompletnu primjenu telemetrije za kvadrant Delta, usprkos napadima borga :)

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ona bude tebi samo produžila patnju i produžila ti bude vrijeme dok ne shvatiš odnosno dok ne kupiš pošteni traktor .

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re:

ZELE67 kaže:
E sada imam jednu dilemu koju treba da resim za par dana pa vas zato molim za pomoc, naime nasao sam dva traktorcica koji su u solidnom stanje i to su modeli TV420 i TV700...

...Posto uvazavam vase cenjeno misljenje molio bih vas za savet koji da uzmem

Ako je TV serije 700 u dobrom stanju, nemoj ni razmišljat kojeg bi, nego uzmi ovaj veči od serije 700. Ja sam prije imao 420, a sad imam 731 i mogu ti reči da se nemože usporedit malog sa 731. Inače je i mali OK, nepoderljiv ali veči je puno bolji. Kupi velikog da ti posle neče trebat mjenjat i opet kupovat. ;)

Z

ZELE67

Guest
Re: Re:

Dragi moji prijatelji napravio sam gresku u pisanju predhodnjeg teksta radi se o tv 730 a ja sam napisao tv 700 godina proizvodnje 1980

G

GROF

Guest

; demonstracija traktora; PRIMA
tt-830-sp iz 2004.godine!., u samoborskim vinogradima kod GROFOVOG prijatelja Robija iz Samobora!!!.,

; demonstracija traktora; PRIMA
tt-830-sp iz 2004.godine!., u samoborskim vinogradima kod GROFOVOG prijatelja Robija iz Samobora!!!.,

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: Re:

ZELE67 kaže:
Dragi moji prijatelji napravio sam gresku u pisanju predhodnjeg teksta radi se o tv 730 a ja sam napisao tv 700 godina proizvodnje 1980

Ma nema uopće problema odmah smo svi shvatili o kojem se modelu serije 700 radi.
Ako si u mogućnost uzmi njega i ne ćeš požaliti.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

ZELE67
Ma znamo mi šta si ti mislijo, pa stoga ništa ne mjenja stvari- mišljenje. Rekao si serija 700 a to znači neki TV iz te serije, znači 730, ili 731 ili 732. Bilo koji od tih je bolji, veči...

Grofe
Dobre ove slike iz testiranja ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Malo listam unazad i kolko sam skužio GROF je postao svoje prve slikice :D :D .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,533

Jes' da su malog formata, ali eto...tu su :D

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest

...e!!!., moji bećari!., bećarine puste!!!., KOMPIJUTERI, 21. STOLJEĆE!!!., AKO JE DOŠLO??? I MOJA MALENSKOST - JA!...ko deset pojmova zajedno., a vi divanite - pišete za slikice., FALA DRAGOM BOGU! i pametnim - nadasve vridnim forumašima ki to sa vremenom i na vrime prikeljidu, na moj zahtjev, na čitavu nam korist kako bi svi mogli vidit MALE TAJNE!., A JOŠ MANJI LJUDI!!!...

dragi moji forumaši!., ljubitelji ti i takovi mali traktorića!, kadi god bili i ča god delali???!., BOG! VAS BLAGOSLOVIL!.-

C

cesmina

Guest

evo malo mog stroja.Slike su od bivšeg vlasnika.
ps.Svaka cast Grof e na slikama

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

mando pa što si to napravio iz tome?

Posljednje uređivanje od moderatora:

mando

Član
Tu od
17 Stu 2009
Poruka
194

vidiš...zadnja kola mi nisu vukla već san ga misli bacit,mislija san da će bit trošak zapopizdit ali 300 kuna.
pojelo se prednje vratilo naručija san ga u primi.imate li možda broj prine da provjerim za regulator napona.
proba san opet mjerit alternaror (bez regulatora) pokazuje od 8-16 volti,znači da je dobar.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh