• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
A

Alen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

John Deere kaže:
prije nego počneš skidati poklopac mjenjača nagni malo prednji kraj i onda si siguran da nebudeš trebav loviti valjčiće po getribi, ja sam tak naprvil dok sam svojega rastavljav :rolleyess: :rolleyess: :finga: :finga:

I moj je bio nagnut i svejedno su popadali.... Stvar sudbine :blackeye :mrgreen: ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

paorenda kaže:
pozdrav svima na forumu,ponosan sam vlasnik tv 522 vec 15 god.,za pocetak jedno pitanje:da li hidraulika mora odjednom da"padne"kada se komanda aktivira,ili to moze laganije uzimajuci u obzir nivo ulja i zategnutost kaisa

Prvo, dobrodošao!
Sad na tvoje pitanje.
Neznam dali sam te dobro razumio ali ovako: Kad daš komandu za dole ona če iči dole, a koliko brzo, to zavisi od opterečenja koje imaš na hidrauliki. Isto tako se može lagano spustit ako komandni ventil (ručicu) ne gurneš do kraja, nego manje. Znači zavisi i to kako radiš sa komandom.
Nivo ulja i zategnutost kaiša ne utiče na to. Ako nema dovoljno ulja neče ni dignut.

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

Alen kaže:
I moj je bio nagnut i svejedno su popadali.... Stvar sudbine :blackeye :mrgreen: ;)

popadali budi , ali nebudu popadali u getribu

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

paorenda kaže:
pozdrav svima na forumu,ponosan sam vlasnik tv 522 vec 15 god.,za pocetak jedno pitanje:da li hidraulika mora odjednom da"padne"kada se komanda aktivira,ili to moze laganije uzimajuci u obzir nivo ulja i zategnutost kaisa

dobrodošao na forum :!: ;) ;)
meni isto odma padne kad je plug ili nešto teže na njoj zato što ona nema izvlačnu silu nego samo uvlačnu. ;)
ja to malo ublažim tako da vratim ručicu pa je odma potegnem prema sebi....i tako dok ne spustim priključak. ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

evo malo teksta kojeg je GROF pisao po raspravama na ličkog forumu:

...NAJBOLJI TRAKTOR IZ SVIH SERIJA;"tomo vinković"., je; TV-420., I TV-732 - SM., IMAJU TEHNIČKA RJEŠENJA KOJA NI DANAŠNJA STRUKA NEMORE ODGONETNUT., A NI POBIT..., SAMO SE NEŠTO KOPIRA, DODAJE, FARBA,... I TAKO TO., A OVI JUNACI PRIČE OSTAJU NEPOBJEDJENI I NEOTKRIVENI.

OVA DVA MODELA TRAKTORA., SA OKO 100 / STO / PRIKLJUČNIH ORUDJA, OBORILI SU SVE REKORDE IZDRŽLJIVOSTI I EKSPLOATACIJE, EKONOMIČNOSTI, LAGANOM RUKOVANJU I ODRŽAVANJU,...

SVAKA ČAST KONSTRUKTORIMA I FALA...!!!

Citat: "tv 420"
JA MISLIM DA JE NAJBOLJI TRAKTOR TV 420 I JA GA IMAM STVARNO JE SUPER

...TV-420., JEDAN OD NAJBOLJIH TRAKTORA; "tomo vinković"., pokazal se izvaredan na našem ličkom području; JEZERANI, BRINJU, OTOČCU I OKOLICI., ČAK SU BILA I NEKAKOVA TESTIRANJA TRAKTORA U JEZERANI., TOČNO PRED 20 GODIN.-., I KAKO SAM REKAL, POKAZAL SE IZVAREDNIM U SVIM UVJETIMA TESTIRANJA., KAO I SA SVIM PRIKLJUČNIM ORUDJIMA.
MOJA OBITELJ I JA, TO ČUDO OD STROJA IMALA JE NA UŽIVANJU PUNI ŠEST GODIN., I TO OD; 1987., GOD., PA DO; 1992. GODINE., DOK GA NISMO PRODALI...

BOG GROF

G

GROF

Guest

firemanpeter kaže:
Obrisan neispravan link.

...BRAVO MAJSTORE!!!

NAPRAVIL SI OVU ZAŠTITU ODLIČNO, SVAKA ČAST., ŠTETA ČA JA NIS BLIŽE TEBE U SLOVENIJI., NAS DVA NAPRAVILI BI ČUDO OD TOG MALOG DIVA., IMAM 100 IDEJA, PROBLEM JE KODMENE ČA NEZNAM VARIT - ŠVASAT..., OVA ZAŠTITA NAOKO IZGLJEDA SLABA, ALI ZNAČI JAKO PUNO, POGOTOVO KADA SE STROJ KORISTI U ŠUMI.-

SRETNO!, ČITAMO SE...

firemanpeter svaka čast,cijeli tomo ti je odličan,pravi si majstor-kad sam ga vidio ostao sam bez riječi.... ;) ;) ;)

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
TOMO & GROF - hvala na broj čoveka tiskarnice...treba će mi nalepnice kad ga budem ofarbao! Videli kako FIREMAN-ov izgleda...ko bombona...pravi ljepotan!!!
ALEN & JOHN DEERE & FIREMAN - hvala na savetima,,,uspeo sam otvoriti, i na svu sreću nisu popadali valjčići!
Ima li neko upute za upotrebu TV818,,,da mi reče koliko ide ulja u menjač,,,jer sam ja ispustio 14litara,,,malo mi je to puno :scratch ,,,i kako se pravilno kontroliše nivo ulja u menjaču: 1.sa zavrnutim meračem ili 2. odvrnutim meračem???
Ja nisam znao,,,pa sam merio sa odvrnutim meračem,,,pa možda zato imam 14 litara!!!
Evo otvorenna dekla menjača,,,malo se sporo cedi,gusto ulje i jos hladno,,,nikad da iskapa...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo valjčići...nisu popadali,,,čak sam ih mrdao rukom,i dosta čvrsto stoje na svom mestu,,,nevidim razlog zašto bi popadali! Ili sam imao sreće :D :D :D

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

za valjčiće si imao sreču :D :D , nisu ti popadali jer kako kažeš ulje je gusto i primili su se zajedno, ulje natoči da ti bude do negdje polovice poluosovine i to ti je dovoljno :supz: :supz: :finga:

T

tv821

Guest
joekiki kaže:
Dobro ste vi rekli da se nadje svašta u sistemu za hladjenje motora,,,prašine,zemlje,trava,,,dobro da je vazduh i prolazio... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja sam našao ovo:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!

ooooooooooooo pa to je još i dobro, ja na svome nisam ni vidio rebra cilindra :D :oops:

joekiki kaže:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

skidao sam i taj poklopac na svome zbog semeringa i ležaja na kardanu. jedino što moraš paziti je da ne pokidaš brtvu( al se to događa, meni npr. :oops: ) ali to se zamjeni i na one valjčiće koje su spomenuli ostali forumaši. to je toliko jednostavno da se nema što pokidati, a brtvu ili sam napravi ko ja, ili naruči novu.
puno sreće kod sastavljanja :D

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joekiki puno sreće sa sastavljanjem-odlično si to obavio ali to sada triba i sastavit,nadam se da neće biti problema. ;)
ja ću isto morati zvati čovika u bjelovar da naručim naljepnice za svog tomu jer ga preko zime planiram opiturat(samo ono šta je žuto-poklopac motora,blatobrani,kontrolna ploča). ;)

A

Alen

Guest

Ako je ikako moguče nestrgati brtvu i ponovo staviti istu!! Mogu se javiti luftovi na piramidi z zupćanicima zbog debljine brtve!!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
tv821 kaže:
skidao sam i taj poklopac na svome zbog semeringa i ležaja na kardanu. jedino što moraš paziti je da ne pokidaš brtvu( al se to događa, meni npr. :oops: ) ali to se zamjeni i na one valjčiće koje su spomenuli ostali forumaši. to je toliko jednostavno da se nema što pokidati, a brtvu ili sam napravi ko ja, ili naruči novu.
puno sreće kod sastavljanja :D

Pozdrav svima!!! I hvala na pomoć!!!
Brtvu sam i ja pokidao :oops: prilikom zavrtanja vijaka M1... vijak ga je zgužvao...praviću novu,,,a valjčići!!!
Evo moje mišljenje o valjčićima : valjčići se zalepe za prsten,,,i ako se prsten zalepi za deklu...i prilikom odvajanja ih izvlači napolje...i nema boga...padaju dole!!! Sto ALEN reče "sudbina"...meni se nije zalepilo za deklu!!!Prema tome i ako popadaju, bolje da traktor stoji ravno, nego nagnut napred da nebi upali u rukavac! Ili kad se dekla odvaja negde oko 5mm,,,stati sa odvajanjem,,,uzeti neku lampicu i nožem odvojiti prsten od dekle ako se slučajno zalepilo, ima toliko mesta i vidi se unutar prsten!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe! :mrgreen:

TOMO VINKOVIĆ kaže:
joekiki puno sreće sa sastavljanjem-odlično si to obavio ali to sada triba i sastavit,nadam se da neće biti problema. ;)
ja ću isto morati zvati čovika u bjelovar da naručim naljepnice za svog tomu jer ga preko zime planiram opiturat(samo ono šta je žuto-poklopac motora,blatobrani,kontrolna ploča). ;)

Hvala TOMO!!! I tebi srećan rad!!! Imamo vremena preko zime,,, a sad će i sneg!!! Valjda ću ga uspeti sklopit...samo polako bez žurbe,,,jer kad se žuri, tu se i zajebe nešto!!!
Pozdav joe! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nema na čemu!!!,priko zime iman vrimena jer ništa ne radim s njim,meni je problem jer sam samo vikendom na selu tako da u samo jedan dan(subotu)ne stignem dovršit radove koje započnem a traktor mi treba idući vikend. ;) ;) ;)
polako ću,ne žuri mi se jer mi sada traktor ne triba. ;) :!:

Posljednje uređivanje:
P

paorenda

Guest

pozdrav svima i hvala na odgovoru,to sam i sam predpostavljao ali se mom calu neda dokazati da je to tako.trenutno sredjujemo jednu kranjsku pumpu za atomizer bez ventilatora,pa molim cenjene forumase da predloze broj obrtaja vratila na kardanu,buduci da tv 522 ima 4 brzine(kao sto znate).Sa proslom moravinom isao sam sa 1000,ali nije imala kapacitet za svih osam dizni.sada sam nabavio ovu(stari tip)polovnu koju smo skoro sredili pa me interesuje vasa iskustva,inace prska se u proseku oko 3ha voca...smederevski pozdrav :D !!!!

T

tv821

Guest

kad su meni popadali valjčići, sva sreća pa sam imao magnet TELESKOPSKI, i s njime sam izvadio sve do jednog, bez ispuštanja ulja!!!!! a kad sam ponovno slagao, opet su mi popadali dok nisam ko idiot natiskao tot masi u to mjesto gdje idu valjčići. satojali su ko vojnici, :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

tv821 kaže:
kad su meni popadali valjčići, sva sreća pa sam imao magnet TELESKOPSKI, i s njime sam izvadio sve do jednog, bez ispuštanja ulja!!!!! a kad sam ponovno slagao, opet su mi popadali dok nisam ko idiot natiskao tot masi u to mjesto gdje idu valjčići. satojali su ko vojnici, :D
Pozdrav svima!!!
Nije mi jasno...kako bez izpuštanja ulja :scratch
Evo moj ključ,,,lep je boga mi :lol: :lol: :lol:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

T

tv821

Guest

Pozdrav svima!!!
Nije mi jasno...kako bez izpuštanja ulja :scratch
Evo moj ključ,,,lep je boga mi :lol: :lol: :lol:

kako? pa prije nego sam počeo ti rastavljati falilo je pola ulja u spremniku ( znaš na šta mislim), i kad se ko,plet nagnuo naprijed ulje nije moglo iscuriti zato što ga nije bilo dovoljno!!! smješno al istinito

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ajde Joekiki, stavi još slike pošto su zanimljive i pokomentiraj malo kako ide. :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Drago mi je da su slike zanimljive! Imam ih dosta,pošto svaki korak što odradim...fotografišem!!!
Samo nisam stavljao,,,jer mislim da sam možda dosadan,,,kazaće neko - gle ovaj samo stavlja FOTKE!!!
Probao sam staviti više slika na jedan post,,,ali nisam mogao,jer mi izbaci grešku (maximum 10 url-a na post) a kad upload-ujem fotku na Imageshack,,,sadrži 3 url-a!!!Tako da mogu po 3 slike u jedan post!!!Drugačije neznam staviti fotku!!!
Pozdrav joe!!! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh