• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Zdravo edosoko.
Vidim, čeka te puno posla pošto je traktor preživijo svašta. Ovo tvoje izvještavanje če biti vrlo interesantno :p , za mene sigurno. Uslikaj što više, ne štedi mobitel.
:mrgreen: Puno uspjeha!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Puno pozdrava svima! :D Edosoko...kažeš ta se tomica 731 prevrto...sta bi sa vozačem?Nevidim Roll-bar :scratch .Nemam ga ni ja na 818 pa prilikom kosih terena imam osećaj da bi se naslonio samo na stranu,,,a ne prevrnuo skroz :scratch ...a možda zbog inercije i bi...kad krene ...skači!!! No bolje da nemislim o tome,,,nego i ja ću raditi ovih dana,,,počelo da krči menjač :oops: ...i to u brzohodnu i rikverc(kao kad ubacuješ u brzinu,,,i nestisneš kuplung dovoljno), a sporohodna radi normalno!!!Probao sam štelovati pločicu ispod ručice menjača,,,rekoh ne uzubi dobro...i ništa :scratch tako da sledi otvaranje!Edo---srećan rad! Ja sam prvi korak odradio...pranje...pa ćemo dalje videti!Pozdrav svima!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

A možda ... :scratch kad bolje razmislim ići će i sređivanje limarije i farbanje!!! Kad vidim kako je FIREMAN odradio tomicu,,,svaka mu čast! Samo neću čekati sneg...kao TOMA :mrgreen: Pozdrav svima! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako ti krči menjač, prvo šteluj kuplung. Dobro, vjerovatno si to več uradio. Samo kažem, za svaki slučaj. :mrgreen:
A šta ti je onaj satič kod gasa??

Sad kad si več sve vadio taj lim, ofarbaj da bude opet ljepotac :D Imaš puno vremena preko zime.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

edosoko i joekiki sretno s radovima! ;)

ja sam za svoga tomu kupio prije dva dana dvi zadnje gume,moran ga oprat,podmazat,prominit ulje,povezat i posložit elektro-instalaciju,opiturat haubu i blatobrane,sve ostalo je u redu. ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@joekiki
vozac je O.K. ma nije to bilo neko strasno prevrtanje, mislim kotrljanje.... :mrgreen: nema zastitu, nikad ju nije ni imao
firemanpeter ti dobro rece za krcanje reduktora, prvo probaj kvacilo.....mirise mi to na puknut zatik na polugi kvacila 8) to se nalazi unutra, skida se motor.............uslikaj polugu kvacila s lijeve strane pa stavi sliku ovdje
@TOMO VINKOVIĆ
u kakvom stanju su ti prednje gume, nije bas pametno stavljati dvije po dvije gume jer ne budu uparene (jednakog obima), kod mene su bile od razlicitih proizvodjaca (mislim RUMA i BARUM) i pukao mi je konusno-vrtenasti zupcanik u prednjem trapu

T

tv821

Guest

sad gledam ove slikice, i nekako me podsjećaju na dane kad je i moj traktor tako izgledao, bez limova mislim i bez auspuha. to je trajalo jedno desetak godina. vjerujte kad sam stavio auspuh doživio sam preporod. i sad nakon sređivanja još je uvijek bez limova, al ne zadugo, na bojanju su. nadam se da će ispasti dobro

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

edosoko kaže:
@joekiki
vozac je O.K. ma nije to bilo neko strasno prevrtanje, mislim kotrljanje.... :mrgreen: nema zastitu, nikad ju nije ni imao
firemanpeter ti dobro rece za krcanje reduktora, prvo probaj kvacilo.....mirise mi to na puknut zatik na polugi kvacila 8) to se nalazi unutra, skida se motor.............uslikaj polugu kvacila s lijeve strane pa stavi sliku ovdje
@TOMO VINKOVIĆ
u kakvom stanju su ti prednje gume, nije bas pametno stavljati dvije po dvije gume jer ne budu uparene (jednakog obima), kod mene su bile od razlicitih proizvodjaca (mislim RUMA i BARUM) i pukao mi je konusno-vrtenasti zupcanik u prednjem trapu

prednje su mi gume u dobrom stanju(nisu istrošene)-iste su kao zadnje na tv-731 kojeg ti popravljaš,zadnje dvi su mi ispucale na unutarnjim stranama(negdi se vidio "šlauf"(zračnica)).
znači triba bi prominit sve 4? :roll: ;) :?:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

firemanpeter kaže:
Ako ti krči menjač, prvo šteluj kuplung. Dobro, vjerovatno si to več uradio. Samo kažem, za svaki slučaj. :mrgreen:
A šta ti je onaj satič kod gasa??

Sad kad si več sve vadio taj lim, ofarbaj da bude opet ljepotac :D Imaš puno vremena preko zime.
Pozdrav svima!Ne...nisam štelovao kuplung :scratch mislim da radi dobro...jer u sporohodnu je sve OK,,,nema krčanja,,,samo brzohodna i rikverc :scratch Nema mi logike,,,ili možda ima :scratch neznam!Možda nisam dobro rekao...nečuje se krčanje kad ubacujem u brzinu(normalno kad nestisnem kvačilo dovoljno...čuje se),nego u vožnji, bez opterećenja,,,ide pa odjednom samo krčanje :scratch i krči dok ne izbacim iz brzine,,,ponovo krenem, sve ok nekih 50-100m pa ponovo krčanje, a što je čudno :!: u sporohodnu je sve super! Izludjuje me!Nisam još krenuo sa radovima,,,pričekaću malo,,,jer i EDO kaže da mu smrdi nešto u kvačilu!!!EDO- slikaću ga sutra (polugu kvačila),,,malo pre sam baš bio da pogledam tu polugu...ja tu ništa nevidim,,,sve mi izgleda OK!!! E,,, da šta je to ZATIK :?:
FIREMAN- taj satić kod gasa,,, mi je manometar za pritisak ulja,spojen kod filtera za ulje-sa gornje strane M8 navoj, dole je automat za pritisak ulja koja daje masu na sijalicu na 0,5bar i pali lampicu!
TOMO-hvala ,i tebi srećan rad!Pozdrav svima!!! :mrgreen:

nparat

Novi član
Tu od
16 Stu 2008
Poruka
25

Pozdrav imam TV420 kupljen novi 88g bilo je nekih sitnih problema kao i kod ostalih forumaša ali je to rješeno.Jutros sam otkrio novi problem za koji bi mi trebao savjet TV nije upalio iz prve i kad se upalio dosta je dimilo bijeli dim te je traktor imao tenziju da se ugasi i nakon nekoliko paljenja dim je ostao samo što je palio iz prve i također s tenzijom gašenja.Nisam ga puno vozio zbog nastale situacije da nešto ne pogoršam.Svaki savjet je dobrodošao jer ga sam servisiram.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
nparat kaže:
Pozdrav imam TV420 kupljen novi 88g bilo je nekih sitnih problema kao i kod ostalih forumaša ali je to rješeno.Jutros sam otkrio novi problem za koji bi mi trebao savjet TV nije upalio iz prve i kad se upalio dosta je dimilo bijeli dim te je traktor imao tenziju da se ugasi i nakon nekoliko paljenja dim je ostao samo što je palio iz prve i također s tenzijom gašenja.Nisam ga puno vozio zbog nastale situacije da nešto ne pogoršam.Svaki savjet je dobrodošao jer ga sam servisiram.

dobrodošao na forum,ako imaš molio bih te da staviš koju sliku o tvom tv-420.
šta se tiče tvog problema tu ti ne mogu pomoći ali nadam se da edosoko,firemanpeter,,ili netko drugi zna o čemu se radi . ;)

PITANJE:meni je na tv-420 kontrolna lampica od pritiska ulja spojena na bravi na broj 17,ona radi tek kad okrenem ključ na start(radi dok motor vergla(pali)),čim traktor upali ona se ugasi,jeli to ispravan rad?????? :roll: :lol:

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
PITANJE:meni je na tv-420 kontrolna lampica od pritiska ulja spojena na bravi na broj 17,ona radi tek kad okrenem ključ na start(radi dok motor vergla(pali)),čim traktor upali ona se ugasi,jeli to ispravan rad?????? :roll: :lol:

...TO JE ISPRAVAN RAD KONTROLNE LAMPICE.-

POZDRAV!., ČITAMO SE...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Da, jer lampica se ugasi kad pritisak ulja pređe 0.5bar. Ako ti se u radu upali, onda nešto nije uredu i odma gasiš motor

G

GROF

Guest

nparat kaže:

...POŠTOVANJE!., DOBRO DOŠLI NA OVAJ POLJOPRIVREDNI FORUM!!!

OVAKO., PREDPOSTAVLJAM DA JE KOD VAŠEG TRAKTORA SLAB DOVOD GORIVA, PREDLAŽEM ZAMJENU FILTERA NAFTE I ČIŠĆENJE DOVODA NAFTE OD REZERVOARA DO PUMPE, PA DO DIZNE NA MOTORU, KAO I ČIŠĆENJE KOMPLETNOG REZERVOARA, AKO GA SVE OVE GODINE NISTE ČISTILI OD KADA GA IMATE., /MISLIM TRAKTOR/.

AKO JE STVAR ISTA, KADA NAPRAVITE SVE OVO ČA SAM VAM PREDLOŽIL., PREDPOSTAVLJAM DA JE ONDA "PROCURILA" DIZNA GORIVA, PREDLAŽEM ZAMJENU SA NOVOM.-

BOG!., ČITAMO SE, JAVITE SE ČA JE BILO...

Z

Zlatko

Guest

Lampica je krivo spojena i ako tako ostane kod niskog tlaka neće se upaliti. Mora biti spojena na kontakt bravi na izlaz 15 ili 15/54, što znači kada daš kontakt struja teče od brave preko lampice do senzora pritiska a kada tlak ulja dostigne određenu vrijednost senzor pritiska prekida strujni krug i lampica se gasi. Na bravi imaš izlaze 19, 17 i 50a. Ti nemaš grijača pa onda na bravi ne koristiš izvode 17 i 19, nego 50a koji ide do elektromagnetnog prekidača na elektropokretaču. Kod traktora s grijačem u položaju predgrijanje ili 1 stupanj struja ide od izvoda 19 preko kontrolnika žarenja do grijača, a u položaju 2 ili startanje ide od izvoda 17 zaobilazi kontrolnik žarenja i ide do grijača.
Zato ti kontrolka ulja svijetli samo kad pališ traktor jer kontakt 17 samo onda provodi struju a trebala bi već početi svjetliti kad daš kontakt i ugasiti se kad naraste tlak ulja. Ovakav način sam vidio već na starim stojadinima za prodaju kad su već imali prenizak tlak ulja pa je kontrolka stalno svijetlila u leru, pa su ljudi spajali na istu žicu kontrolku punjenja akumulatora i kontrolku tlaka ulja koje su se gasile kad bi generator počeo puniti akumulator.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

tv821 kaže:
jal to na tvom tarktoru home made auspuh??
Pozdrav svima, i novom članu NPARAT! Da to je home made auspuh :D ...Auspuh mi je tuko u svetlo,,,pa mi je sve istopilo...pa sam ga malo preusmerio da neduva direkno na nju.A na auspuhu ispod debele cevi,,,izbušio sam puno rupa 3mm...i malo je tiši...nemoram stavljat vunu u uši :D

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

nparat kaže:

Ja mislim, da ga malo smrzilo, pošto su pale temperature. Več sam ja to vidija, da puši bjelo kad ga pališ a niske su temperature pogotovo ako je traktor duže vreme stao. Možda je dobio i malo kondenza.
Kad je palio, gas mu je bio neko vreme nestanovitan.

Jel ti prošli put radio u redu? Ako nije onda????
Ako nisi prošli put kad si ga vozio ništa primetio što nebi bilo u redu, onda se nemože pokvarit kad je stao i nema drugo nego mraz.

A inače je ovako:
bjeli dim znak za kondenz
plavi ( slovensko = "modro", neznam ako sam napisao pravu rječ u hr.) dim znak za izgorevanje ulja
crni dim znak za loše izgorevanje nafte

Znaš šta. Ljepo ga ti upali, polako sagrij i posle češ vidjet ako normalno radi. Pali ponovo vruč motor i onda mora normalno palit, nesmije se gasit i radit okej. Ako če sa vručim motorom bit isti problemi, onda nešto nije u redu.
Ajde ti to probaj, pa javi posle šta i kako.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Zlatko je sve lepo objasnio...bitno ti je da na lampicu za pritisak ulja imas +12V dok traktor radi...znači kad daš kontakt, na bravi gde dobiješ +12V vežeš na lampicu(bez obzira koju bravu imaš...ima ih sa raznim oznakama)...a normalno drugi kraj sijalice...na automat za pritisak ulja. Uzmi sijalicu pa ispitaj gde imaš +12V, ako nemaš instrument za merenje! Kako si ti reko,,,po tome ti nisi imao kontrolu nad pritiskom ulja!!!
EDO- evo poluge kvačila,,,ako si na to mislio...puno pozdrava !!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Posle pranja sam pronašao pukotinu na usmerivaču zraka,,,gde je baš nosač rezervoara za hidrauliku...stalno je rezervoar skakao dok je traktor u radu,,,vezivao ja to nekim limom 2mm,,,a on i dalje skakao...ma ko ga j.... reko tako radi i gotovo!!! Ono djavola,,,eto zašto se treslo...na zavarivanje!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav svima joe!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

nparat kaže:

Imam još nešto u vezi tvog problema.

Ako i sagrijan motor neče prestat pušit bjeli dim, onda može bit i sljedeče:
- voda u nafti (kondenz - to sam ti več napisao)
- previše ulja u motoru
- prekomjeran prazan rad motora
- istrošen motor

Joekiki!

Zavari tu pukotinu, ali zvar nije dovoljno. Trebaš to ojačat sa limom inače lako se može desit, da opet pukne. Ovo se desilo i na mom bivšom 420 i to baš na istom mjestu kao kod tebe. Slaba strana jedno celindričnih motora je puno vibracija, pa se to često događa. Kad budeš to radio, dobro pogledaj lim, vrlo je moguče da če biti još koja pukotina.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

firemanpeter kaže:
Joekiki!

Zavari tu pukotinu, ali zvar nije dovoljno. Trebaš to ojačat sa limom inače lako se može desit, da opet pukne. Ovo se desilo i na mom bivšom 420 i to baš na istom mjestu kao kod tebe. Slaba strana jedno celindričnih motora je puno vibracija, pa se to često događa. Kad budeš to radio, dobro pogledaj lim, vrlo je moguče da če biti još koja pukotina.
Zači i tebi se to desilo :scratch ...hvala na savetu...onda ćemo morat ojačat i spolja i iznutra sa CO2!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh