• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

nparat

Novi član
Tu od
16 Stu 2008
Poruka
25
Re: TOMO VINKOVIĆ

Traktor mi je prije 1g počeo puštati ulje hipenol na spoju motora i mjenjača tako da sam ga ovo ljeto rastavlja u namjeri da promjenim semening spojničke osovine međutim nije bilo do semeninga već mi se odvida jedan nosač potisnog ležaja pr čemu je puka potisni ležaj naravno da bi bilo "teže" ja sam dobro oprao traktor i ušla mi je voda u alanser te je i on izgorio i morao sam ga namotavati ponovo.ako naučim kako stavljati slike postaviti ću ih.Ovo govorim zato što mi je to bila prilika da mu promjenim sve filtere i sva crijeva doduše nisam skida špricu to bi moga ovaj vikend.Mene je strah da nisu uljni prstenovi.
my.php
[/url] Obrisan neispravan link. [/img]

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Zlatko kaže:
Lampica je krivo spojena i ako tako ostane kod niskog tlaka neće se upaliti. Mora biti spojena na kontakt bravi na izlaz 15 ili 15/54, što znači kada daš kontakt struja teče od brave preko lampice do senzora pritiska a kada tlak ulja dostigne određenu vrijednost senzor pritiska prekida strujni krug i lampica se gasi. Na bravi imaš izlaze 19, 17 i 50a. Ti nemaš grijača pa onda na bravi ne koristiš izvode 17 i 19, nego 50a koji ide do elektromagnetnog prekidača na elektropokretaču. Kod traktora s grijačem u položaju predgrijanje ili 1 stupanj struja ide od izvoda 19 preko kontrolnika žarenja do grijača, a u položaju 2 ili startanje ide od izvoda 17 zaobilazi kontrolnik žarenja i ide do grijača.
Zato ti kontrolka ulja svijetli samo kad pališ traktor jer kontakt 17 samo onda provodi struju a trebala bi već početi svjetliti kad daš kontakt i ugasiti se kad naraste tlak ulja. Ovakav način sam vidio već na starim stojadinima za prodaju kad su već imali prenizak tlak ulja pa je kontrolka stalno svijetlila u leru, pa su ljudi spajali na istu žicu kontrolku punjenja akumulatora i kontrolku tlaka ulja koje su se gasile kad bi generator počeo puniti akumulator.

hvala vam svima na pomoći,mene je isto bunilo zašto je to tako spojeno(na šemi je tako),iman instrument tako da ću to već u petak prispojit.

na mom tomi su kontrolka punjenja akumulatora i kontrolka tlaka ulja bili spojeni na jednu lampicu pa sam ja to odvojio tako da sad iman dvi kontrolne lampice-jedna od pritiska ulja,a druga od punjenja akumulatora. ;)

B

belic0209

Guest

Pštovanje,imam toma 822 i imam problema sa hidrauličnom kočnicom zanima me jel to ko spajao kod ovakvog toma? Hvala!

T

tv821

Guest

pozdrav
može se lako dogoditi da vam je ušao zrak u sistem, a kad uđe zrak u hidraulični sistem, nastaju problemi, kao i u automobilu. pogledajte količinu ulja u spremniku za kočnice, i ako ima dovoljno ozračite kompletan sistem kočnica i dosipajte ulja ako usfali. i usput, još nisam čuo da postoji tv 822. dali možete postaviti koju sliku da ga malo bolje proučim????

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

dobrodošao na forum!
jeli ti to na traktoru ili na prikolici?
napravi ovo šta ti je tv-821 priporučio pa nam reci rezultate.
ako imaš stavi koju sliku od tvoga tome. ;)

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Evo u ovoj temi se vidi šta su TV-i!!! ;)

Svaki novi korisnik koji se prvi puta javi u ovoj temi Pozdrav, imam problem na svom Tomi, problem je...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

molin te suzdrži se svojih glupi komentara-očito je da i dalje skupljaš postove(to se vidi po svim tvojim odgovorima),nemaš pojma o ničemu pa je bolje da šutiš. :x :x
ti traktori su stari preko 15.g.-većina ih je starija preko 20.g.-normalno je da se kvare-to su većinom nemari korisnika i neredovito održavanje. :x

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomo ja ču ga ignorirat, ne vredi. :roll:

U poslednjom vremenu bio sam nekoliko puta u šumi sa mom TVom i vidim, da se tamo može dobit puno oštetenja na traktoru. Kad je bio star nije bilo takvih problema, a sad kad je ponovo obojen sve se vidi na njemu. :scratch Zbog toga sam napravio zaštitu. Nije još sasvim gotova (treba još ofarbat na crno, oko svetla ostaje inox) ali izgled se več vidi. Zaštita se može otvorit zbog otvaranja haube, isto tako se može vaditi.
Kako vam ovo izgleda?

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter svaka čast,cijeli tomo ti je odličan,pravi si majstor-kad sam ga vidio ostao sam bez riječi.... ;) ;) ;)

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

firemanperet:Ljepo si ti to napravio, za svaku pohvalu! A jel to dosta čvrsto??? Mislim jel bi zaštitilo traktor kad bi neko manje drvo iznenada lupilo ili nešta slično :?:
Edit:
Kakva je ono poteznica napred??? Za čega je to?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomo,
hvala na pohvali. Znaš kako, ako mi nešto uspe dobijem još više elana. ;)

Marko 355,
mislim da če izdržat kakve takve neprilike koje ti kažeš. Ovo možda izgleda lakše izvedbe ali okvir i još ti dvije prečice i sve to zavareno skupa, to ima dovoljno nosivosti. Na vitlima sličan je okvir (samo veči) pa izdrži svašta. Ova zaštita nije namjena za prevrtanje traktora i slično. Ja sam mogal stavit masivnije cjevi ali to na ovakom malom traktoru loše izgleda.
Ona poteznica izpod svetla, kod auspuha, služi da odkopčaš zaštitu i prevrneš napred (isto ko haubu).

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!!!Pozdrav novom članu BELIC!!!
FIREMAN- sve pohvale za izgled tomice :D a mrežicu si lepo smislio, i napravio...jednom rečju - lepo al korisno :D
Gde si našao nalepnicu TV-a???
S.O.S - EDO,FIREMAN,i ostali koji su servisirali Tomu!
Sve sam poskidao,,,rastavio na pola i dalje mi treba pomoć! :scratch
Nisam još otvarao menjač, pa me zanima sledeće : na prethodnim stranicama ste objasnili otvaranje sklopa menjača!!!
Ispustim ulje iz menjača, odvrnem vijke M10 - 8 kom , i zavrćem vijke M12 - 2kom da bi skinuo deklu menjača!
Dali treba još nešto da poskidam,,,ručice menjača,,,ili još neke stvari,,,da nebi ZEZNUO (sjebo) nešto, jer nevidim unutra :scratch pa neznam sta se može desiti ako krenem skidati??? Na šta da pazim???EDO- reče da rolnice mogu upasti,,,pa posle treba skinuti rukavac da bi izvadili!!! Kako da pazim na to???
Unapred hvala!
Pozdrav JOE!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav svima! :D
Evo par slika :
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!

Dobro ste vi rekli da se nadje svašta u sistemu za hladjenje motora,,,prašine,zemlje,trava,,,dobro da je vazduh i prolazio... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja sam našao ovo:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

belic0209

Guest

Moguće da sam ja dao krivi naziv Toma ali tak piše na njemu :shock: Uglavnom to još nije spojeno ta hidraulička kočnica za prikolicu a ja imam te cijevi ali sam čuo da nisu za moj tomek pa me zaima kako bih mogao stavit slike pa da mi odgovorite ako znate o čemu se radi.Puno hvala!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
joekiki kaže:
FIREMANPETER-Gde si našao nalepnicu TV-a???

ja sam se raspitivao jer i meni tribaju-GROF mi je rekao da ih radi čovik u bjelovaru(ima tiskarnicu i izrađuje naljepnice za sve modele tome)-čovik se zove Dražen Horvat,telefon-043/211 830.

belic0209 kaže:
Moguće da sam ja dao krivi naziv Toma ali tak piše na njemu :shock: Uglavnom to još nije spojeno ta hidraulička kočnica za prikolicu a ja imam te cijevi ali sam čuo da nisu za moj tomek pa me zaima kako bih mogao stavit slike pa da mi odgovorite ako znate o čemu se radi.Puno hvala!

ja sam sebi stavio drugi ventil za hidraulično kočenje-to sam dobio s traktorom(kad sam ga kupio rekli su mi da su to rezervni djelovi),prije godinu dana sam malo mislio,mislio i postavio ga-triba skinut staru cjev koja ide od ventila do rezervara ulja-stavit onu drugu koju imaš i s drugom malom cjevi spojit oba ventila.

Posljednje uređivanje:
D

ddd

Guest

belic0209 kaže:
Pštovanje,imam toma 822 i imam problema sa hidrauličnom kočnicom zanima me jel to ko spajao kod ovakvog toma? Hvala!

Pozdrav,
vezano za Vaše pitanje nemogu pomoči ali me interesira kako ste zadovoljni sa traktorom? Ako se ne varam to je Ruggerini motor 2 cilindra...znam za jedan slučaj gdje čovjek nije zadovoljan a i čuo sam da je taj motor osjetljiv :scratch

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki je napisao/la:
FIREMAN- sve pohvale za izgled tomice a mrežicu si lepo smislio, i napravio...jednom rečju - lepo al korisno

Gde si našao nalepnicu TV-a???

S.O.S - EDO,FIREMAN,i ostali koji su servisirali Tomu!
Sve sam poskidao,,,rastavio na pola i dalje mi treba pomoć!
Dali treba još nešto da poskidam,,,ručice menjača,,,ili još neke stvari,,,da nebi ZEZNUO (sjebo) nešto, jer nevidim unutra pa neznam sta se može desiti ako krenem skidati??? Na šta da pazim??? ...

Hvala na pohvali, trudimo se!

Ja sam prednju naljepnicu nabavio u Agromehaniki Kranj. Mislim, da imate tu trgovinu i u Bjelovaru.
One sa strane: tv - 731, sam prekopirao iz haube i dao kopiju napravit.

Ja mislim, da kod menjača trebaš ga samo polako otvorit. Posluži se onih dva vijka koji stoje po diagonali i polako bez neke velike sile. Najbolje bi bilo da šarafiš oba dva u isto vreme. Vidjet češ kako če iči, a predpostavljam da neče bit problema. Inače morm reči, da ja menjača još nisam otvarao pa ti nemogu ništa više predložit. Sigurno ako bude zatrebalo i to ču napravit jer svaki posao je nekad prvi put, samo u tom primeru treba više opreznosti, možda i nešto zabilježiti ili čak uslikati. To ti pomaže kod sklapanja nazad.

Vidjet čemo šta če ti još Edosoko reči.

B

belic0209

Guest

Da to je Ruggerini sa dva cilindra,ja sam zadovoljan s njime iako imam osjećaj da motor ne obiluje baš previše snagom,ali nemogu to reć sa sigurnošću jer nisam provao puno Tomeka.

A

Alen

Guest

Napomena:
Kod otvaranja mjenjača če ti vjerojatno popadati ovi valjčići.....
Slika0034.jpg

Pripremi si dobar magnet ako neželiš rukavac skidat da dođeš do njih.....

Ovo ti je piramida mjenjača...

Slika002-13.jpg

A ovo traktor u djelovima: :oops:

Slika005-7.jpg

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

prije nego počneš skidati poklopac mjenjača nagni malo prednji kraj i onda si siguran da nebudeš trebav loviti valjčiće po getribi, ja sam tak naprvil dok sam svojega rastavljav :rolleyess: :rolleyess: :finga: :finga:

P

paorenda

Guest

pozdrav svima na forumu,ponosan sam vlasnik tv 522 vec 15 god.,za pocetak jedno pitanje:da li hidraulika mora odjednom da"padne"kada se komanda aktivira,ili to moze laganije uzimajuci u obzir nivo ulja i zategnutost kaisa

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh