• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
GROFE.
...BRAVO MAJSTORE!!!

NAPRAVIL SI OVU ZAŠTITU ODLIČNO, SVAKA ČAST., ŠTETA ČA JA NIS BLIŽE TEBE U SLOVENIJI., NAS DVA NAPRAVILI BI ČUDO OD TOG MALOG DIVA., IMAM 100 IDEJA, PROBLEM JE KODMENE ČA NEZNAM VARIT - ŠVASAT..., OVA ZAŠTITA NAOKO IZGLJEDA SLABA, ALI ZNAČI JAKO PUNO, POGOTOVO KADA SE STROJ KORISTI U ŠUMI.-

SRETNO!, ČITAMO SE...

Znam ja da imaš ti ideja, mogli bi mi kod Prime ili Hitnera radit prototipe :mrgreen:

Što se zaštite tiče, možda bi trebal masivnije cjevi upotrebit :scratch ali nisam ja mislio da ču sad ko tenkom kroz šumu. Ja sam mislio samo da ga zaštitim od grana i žbunja kad prolazim kroz neki teren kde je puno rasti. Ali ako naletim na neki panj, kamenj i slično, to ga štiti nosač za ralicu koji je jako jako masivan.
Isto tako mislim, da mnoge stvari kod kuče radimo još previše masivne.
Primjer: TV 731- rol bar napravljen je od cjevi prosjeka 44mm a mora puno izdržat ako se traktor prevrne, a ja sam za ovo zaštitu upotrebio pola manje- 22mm, da štiti udarce od grana i drveta ili kojih drugih lakših sudara.

Prošlog tjedna vozio sam nacjepano drvo za lož. Bile su mokre a ja nisam računao da se mogu zbog toga proklizit napred i prevrnut kad vozim nizbrdo. Baš se to desilo i palo iz prikolice na traktor i u prostor između njega i prikolice. Da ih je bilo još više palo bi i na mene. Pošto imam zaštitu na svetlima pozadi (napravljene iz inox- samo 5mm) ništa nisam razbio. Čak se ta zaštita nije ni iskrivila. Odlično odigrala svoju ulogu.

Grofe, nikad nije kasno. Možeš se ti naučit varit - švasat i kad naučiš vidjet češ kako lako možeš sve svoje ideje upotrebit i svašta napravit. Ja sam se naučio sam, pa sad varim na 2 načina- na CO2 i sa elektrodama. Nije to težko naučit, ako ti neko pokaže još brže češ sve osvojit. ;)

Joekiki,

Alen je napisao
Ako je ikako moguče nestrgati brtvu i ponovo staviti istu!! Mogu se javiti luftovi na piramidi z zupćanicima zbog debljine brtve!!

To je istina, to trebaš pazit. Ako brtve ne staviš onda če poklopac menjača previše stisnut piramidu sa konus lagerima i težko če se vrtit. Ako staviš previše debelu, ti če lageri imati luft (aksialni) isto tako i zupčanici. Stavi istu debelinu brtve nazad. Sve se to može i regulirat sa tako zvanim instrument limom ali najbolje ako ne treba.
Kad budeš sklopio kučišta nazad, provjeri osovine one dve koje gledaju van, ako imaju aksialni luft i kako se vrte.

Dobar si ti majstor pa znam da češ napravit kako treba.

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!!!
Naravno da ću paziti na aksialni luft,jer je bitno!Stara brtva je 0,2mm debljine,našao sam novu 0,2mm samo je trebam iseći! Ali probaću da nađem originalnu kad budem išao kupiti nov ključ i nosač ključa sa oprugom!Ključ je 4eura a nosač ključa 9eura, nije tako ni strašno, a za brtvu sam zaboravio pitati,,,verovatno ima i to,,,da se ne zajebavam seći!!!
Kako sad rasklopljen menjač stoji...pa vidim da aksialni luft treba gledati samo na gornju(pogonsku)osovinu,,,a donja nije bitna,jer je iznutra samo jedan zubčanik koji kad uzubi-okreće kardan!!!
A tu su i podloske za stelovanje aksialnog lufta...kupiću nove...jer mi je jedna skoro pokidana! Samo za svako dodavanje ili oduzimanje podloške mora se skinut valjčasti ležaj,,,a da negovorim da treba deklu montirati...stegnuti (pažljivo) za ispitivanje zazora!!!Ali to sad radim...pa ko zna kad!I ključ nije menjan nikad,,,a ima preko 3000h radnih sata...dobro je izdržao!!!U svakom slučaju hvala na savet!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo tu se zalepi prsten,,,pa izvlači valjčiće,,,i padaju dole!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe! :mrgreen:

Pozdrav svima!
Ima li neko upute za upotrebu za Tome serije 800 ???
Koliko litara ulja ide u prednji trap po preporuci tvornice???
Ja imam za TV419 i tamo pise 8litara!A ja ispustio 14 litara iz mog TV818...nesto mi je to puno...neverujem da je takva velika razlika među tipivima!
I kako se pravilno proverava nivo ulja: sa zavrnutim meračem ili odvrnutim???
Neko reče da sipam do poluosovine...ok...samo me zanima tačno po papirima kolko je???
Pozdrav joe!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

T

tv821

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

ide 10 u prednji i 10 u zadnji, 7 u hidrauliku, 2,5 u motor, i kupiš još litru jestivog da si čevape spečeš da se zasladiš, hehehehe :D

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Puno hvala!!! Onda sam ja preterao,,,i to dosta,,,stalno mi se slivalo ulje na ručicu menjača ,i ručicu za kardan!Mislio sam da tu ima neki zaptivač (semering)pa sam hteo da zamenim i to kad ga već otvaram,,,al sad vidim da nema tu nista,,,čaura i samo prolazi osovina van(ima i dosta lufta u njima),,,pa od velikog nivoa ulja, kako razbacuju zubčanici polako curkalo!!!A za ćevape...nije ti loša ideja :partyman:
Pozdrav joe!

T

tv821

Guest

Puno hvala!!! Onda sam ja preterao,,,i to dosta,,,stalno mi se slivalo ulje na ručicu menjača ,i ručicu za kardan!Mislio sam da tu ima neki zaptivač (semering)pa sam hteo da zamenim i to kad ga već otvaram,,,al sad vidim da nema tu nista,,,čaura i samo prolazi osovina van(ima i dosta lufta u njima),,,pa od velikog nivoa ulja, kako razbacuju zubčanici polako curkalo!!!A za ćevape...nije ti loša ideja :partyman:
Pozdrav joe!

a sad se ne bi trebalo ništa sljevati osim čevapa i piva niz grlo :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Evo ključa napolje!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Sve se vadi kroz rupu na kraju osovine!!! Kraj osovine je bila zapušena sa gumenim čepom 20mm dužine,,,koja neda da ulje iz menjača izcuri prema srednjem trapu,,,napatio sam se dok sam ga izbio,,,da sam skinuo zubčanike,,,verovatno bih ga lakše ivadio,,,a ne ovako kao ja kroz žljeb na sredinu osovine,,,izkrivio armaturu 8mm debljine i kuc kuc,,,pa kako je guma izlazila,,,opet krivi armaturu pa kuc kuc,,,i tako par puta!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Mislio sam da tu ima neki zaptivač (semering)pa sam hteo da zamenim i to kad ga već otvaram,,,al sad vidim da nema tu nista,,,čaura i samo prolazi osovina van(ima i dosta lufta u njima),,,pa od velikog nivoa ulja, kako razbacuju zubčanici polako curkalo!!!

Na osovinama ručice menjača i kardana mora bit O ring- gumeni prsten. Vadi osovine pa češ ih nači. Promjeni to pa neče puštat. Oni su malo postali tvrdi i istrošeni.

Što se ulja u trapu tiče, ja mjerim nivo tako da obrišem krpom, zašarafim šipku do kraja unutra, onda vadim i pogledam.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

U pravu si...vidiš na to nisam ni mislio...kako sam zagledao...vidim da nema mesta za semering,pa reko nema nista!!!
A ulje sam ja merio sa odvrnutim čepom,,,jer imam motornu kosačicu,i tamo je naznačeno da se nivo ulja gleda sa odvrnutim meračem,,,pa sam i na tomu tako gledao!!!
Hvala!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Da bi razvalio ručice menjača i kardana,,,moram odvrnuti ovaj vijak, on ih drži preko zakrivljene pločice da ne ispadnu osovine napolje,,,a da bi vijak odvrnuo moram ležaj izvaditi a ležaj će se ostetiti,sto znači nov ležaj će trebati!!!Da nisu možda o-ring gumice sa spoljne stane???

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Istina je kako ti kažeš da se neke nivoje ulja mjeri i tako sa odvrnutom čepom. Ja sam isto to vidija na kavasaki motoru na motorni kosačici. Ali tamo baš na šipki piše da se tako mjeri.

Vidičeš sad na tomi kad nasipaš ulje (pošto sad znaš koliko ga treba u litrima) i ubaciš šipku pa dođeš do zaključa kako se mjeri. Ali ja mislim da treba čep zašarafit unutra pa tako mjerit. Ja tako radim.

Što se tiče oringa, oni moraju bit na osovini. Osovina ima napravljeno mjesto - utor (po slovenački) i tamo su stavljeni. Što znači da moraš vadit osovine ako hočeš promjeniti oringe.

T

tv821

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav!
Da bi razvalio ručice menjača i kardana,,,moram odvrnuti ovaj vijak, on ih drži preko zakrivljene pločice da ne ispadnu osovine napolje,,,a da bi vijak odvrnuo moram ležaj izvaditi a ležaj će se ostetiti,sto znači nov ležaj će trebati!!!Da nisu možda o-ring gumice sa spoljne stane???

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

ne trebaš vaditi ležaj!!! ja sam taj šaraf odšarafio bez da sam vadio ležaj van i ponovo ga zašarafio. malo se napatiš ali ništa ne bude ležaju :D

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
joekiki takav je bio ključ i kod mene-meni je izbacivao iz brzine-neznam jel se to tebi dešavalo,puno sreće sa minjanjem i sastavljanjem. :!: ;)

firemanpeter kaže:
GROFE.
...BRAVO MAJSTORE!!!

NAPRAVIL SI OVU ZAŠTITU ODLIČNO, SVAKA ČAST., ŠTETA ČA JA NIS BLIŽE TEBE U SLOVENIJI., NAS DVA NAPRAVILI BI ČUDO OD TOG MALOG DIVA., IMAM 100 IDEJA, PROBLEM JE KODMENE ČA NEZNAM VARIT - ŠVASAT..., OVA ZAŠTITA NAOKO IZGLJEDA SLABA, ALI ZNAČI JAKO PUNO, POGOTOVO KADA SE STROJ KORISTI U ŠUMI.-

SRETNO!, ČITAMO SE...

Znam ja da imaš ti ideja, mogli bi mi kod Prime ili Hitnera radit prototipe :mrgreen:

Što se zaštite tiče, možda bi trebal masivnije cjevi upotrebit :scratch ali nisam ja mislio da ču sad ko tenkom kroz šumu. Ja sam mislio samo da ga zaštitim od grana i žbunja kad prolazim kroz neki teren kde je puno rasti. Ali ako naletim na neki panj, kamenj i slično, to ga štiti nosač za ralicu koji je jako jako masivan.
Isto tako mislim, da mnoge stvari kod kuče radimo još previše masivne.
Primjer: TV 731- rol bar napravljen je od cjevi prosjeka 44mm a mora puno izdržat ako se traktor prevrne, a ja sam za ovo zaštitu upotrebio pola manje- 22mm, da štiti udarce od grana i drveta ili kojih drugih lakših sudara.

Prošlog tjedna vozio sam nacjepano drvo za lož. Bile su mokre a ja nisam računao da se mogu zbog toga proklizit napred i prevrnut kad vozim nizbrdo. Baš se to desilo i palo iz prikolice na traktor i u prostor između njega i prikolice. Da ih je bilo još više palo bi i na mene. Pošto imam zaštitu na svetlima pozadi (napravljene iz inox- samo 5mm) ništa nisam razbio. Čak se ta zaštita nije ni iskrivila. Odlično odigrala svoju ulogu.

Grofe, nikad nije kasno. Možeš se ti naučit varit - švasat i kad naučiš vidjet češ kako lako možeš sve svoje ideje upotrebit i svašta napravit. Ja sam se naučio sam, pa sad varim na 2 načina- na CO2 i sa elektrodama. Nije to težko naučit, ako ti neko pokaže još brže češ sve osvojit. ;)

GROFE nije teško varit,neka ti netko ko to dobro zna objasni tako da i ti naučiš varit i da možeš poboljšavat-unaprijeđivat tomu vinkovića-prima tt kao firemanpeter. ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kod nas danas cjeli dan snježi pa sam imao posla sa Tomom.
Na slikama je moj TV 731 sa plugovima:
- predji od firme Gorenc
- zadnji moj domači proizvod

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter traktor ti je odliččaann-da sam blizu tebe ukrao bih ti ga,hahaha-šalim se. :lol: ;)
zašto ne staviš neku ceradu ili lim na zaštitu od prevrtanja da ne pada snig po tebi???
nešto ovako:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

T

tv821

Guest

heheheheh, balonke gume, hehehhe. to možeš i po moru ići s njime, hehehe

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Tomo Vinković je napisao
firemanpeter traktor ti je odliččaann-da sam blizu tebe ukrao bih ti ga,hahaha-šalim se.
zašto ne staviš neku ceradu ili lim na zaštitu od prevrtanja da ne pada snig po tebi???

Ma nemoguče ga ukrast pošto ga imam u spavačoj sobi :lol: :lol: hahaha, šelim se :mrgreen:

Mogu ja stavit šatorsko krilo (lim mi se ne dopada), to bi bilo lako napravit, ali neznam dali to pomaže. Možda pomaže malo. Treba imat još nešto ispred sebe, ako nemaš, onda u vožni isto leti snjeg na tebe.

Ovaj traktor na sliki sa balon gumama je od jednoga forumaša (zove se Sančo) iz našeg foruma u SLO. Ima na njemu od AGT gume, felge, utegove. Traktor je razširen i ima servo upravljač. Prava strojčina za rad u brdima.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

TOMO VINKOVIĆ kaže:
joekiki takav je bio ključ i kod mene-meni je izbacivao iz brzine-neznam jel se to tebi dešavalo,puno sreće sa minjanjem i sastavljanjem. :!: ;)
Podrav svima!!!
Pozdrav TOMO!!!
Pre nego što sam se prijavio na forum,sve sam propratio od prve stranice,pošto me zanima sve što je u vezi sa tomicom!
Pa sam vidio da si i ti menjao ključ! Kod mene je izbacivao iz brzine od kad sam ga kupio(4god),,,ali se to manifestovalo u kratkom trzaju,,,jednostavno na momenat kao da izpadne iz brzine, pa se vrati,,,ali kad sam završio oranje za ovu godinu(without driver) i terao tomicu kući, počelo je menjač da krči u vožnji, i nije prestajalo krčanje...tako da ste mi vi forumaši dali snage,hrabrosti i volje, da se sam uputim u popravku tomice! Pa stavim i koju fotku kako teku moji radovi...mislim da nisam dosadan...možda to nekom i dobro dođe u buduće!!!
Pozdrav joe!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

firemanpeter kaže:
Što se tiče oringa, oni moraju bit na osovini. Osovina ima napravljeno mjesto - utor (po slovenački) i tamo su stavljeni. Što znači da moraš vadit osovine ako hočeš promjeniti oringe.
tv821 kaže:
ne trebaš vaditi ležaj!!! ja sam taj šaraf odšarafio bez da sam vadio ležaj van i ponovo ga zašarafio. malo se napatiš ali ništa ne bude ležaju :D
Pozdrav svima!
Vidim FIREMAN - kod tebe se radi...lepo boga mi...ala je napadalo...
Uspeo sam odvrnuti šraf bez vađenja ležaja...glupost neverovatna...zavukao sam vilasti ključ u unutrašnji deo dekle i ladno odvrnuo šraf, bez ikakve muke!A šraf je toliko kratak da se odvije, pre nego što bi došlo do ležaja...da mi tv821 nije reko da je odvio vijak bez vađenja ležaja...ja bi ga već izčupao i verovatno oštetio! Hvala! :partyman:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

FIREMAN - Utori su tu kao što si rekao i normalno ostećene oring gumice!!! Ja sam već mislio da curi ulje zbog prevelikog nivoa u menjaču!Zahvaljujem!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joekiki je napisao

tako da ste mi vi forumaši dali snage,hrabrosti i volje, da se sam uputim u popravku tomice! Pa stavim i koju fotku kako teku moji radovi...mislim da nisam dosadan...možda to nekom i dobro dođe u buduće!!!

Pa nemožeš ni biti dosadan zbog toga jer je forum baš zbog toga tu. Onaj koji ga ne zanimaju ove stvari ne čita ove forume. Ja mislim da te treba pohvalit da si tako uredan, da nam sve dokumentiraš. Mnogima če pomoči ove naše debate. Samo ti produži ovako.

FIREMAN - Utori su tu kao što si rekao i normalno ostećene oring gumice!!! Ja sam već mislio da curi ulje zbog prevelikog nivoa u menjaču!Zahvaljujem!

Drago mi je ako nekome koristi moje mišljenje, još ču se truditi ako budem znao i imao pojma o čemu se radi.

T

tv821

Guest

firemanpeter kaže:
Tomo Vinković je napisao
firemanpeter traktor ti je odliččaann-da sam blizu tebe ukrao bih ti ga,hahaha-šalim se.

Ma nemoguče ga ukrast pošto ga imam u spavačoj sobi :lol: :lol: hahaha, šelim se :mrgreen:

Mogu ja stavit šatorsko krilo (lim mi se ne dopada), to bi bilo lako napravit, ali neznam dali to pomaže. Možda pomaže malo. Treba imat još nešto ispred sebe, ako nemaš, onda u vožni isto leti snjeg na tebe.

Ovaj traktor na sliki sa balon gumama je od jednoga forumaša (zove se Sančo) iz našeg foruma u SLO. Ima na njemu od AGT gume, felge, utegove. Traktor je razširen i ima servo upravljač. Prava strojčina za rad u brdima.

Jel mi tko od vas MOLIM VAS može reći gdje mogu nabaviti rabljeni ili neispravni ( sve se da popraviti ) kompletan sistem servo upravljača?????

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh