• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!!!
Kad sam ga već otvorio,izbijem i ovu elastičnu čiviju,pa zamenim oring na gornju ručicu,,,mada ona nije curila jako,jer je skroz gore!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav joe!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Super nam sve pokažeš sa ovima slikama i komentarima, moram reči da je interesantno.
Kako ti kažeš, sad su mehanizmi ključa u komletu i nerazdružljivi. To možda i nije loše zato što ljudi sad nemogu napravit greške i menjat samo pojedinačne djelove. Hoču da kažem, da se mjenja komplet, a to ti je i garancija da če ispravno radit. :D A komplet nije skup, jeli tako Joe?
Sad kad je nova opruga ona ima puno više snage da drži ključ u pravilnoj poziciji i to pomaže da ne izbacuje iz brzine. Jeste i istina da je najbitnije da ključ nije oštečen. Ja svakome priporučujem, da mjenja komplet ovako kako si ti napravijo.
Pošto su oringi jeftini i malo je posla, sigurno se isplati to mjenjat i tu te podpiram. Dobro pogledaj semeringe, zupčanike i njihove zubove i sve ostalo u menjaču, ako ima koje oštete ili istrošenosti. Sad kad več radiš, pa da se posle ne ljutiš ako primetiš nešto neispravno.
Samo ti produži ovakav dobar rad.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

firemanpeter kaže:
A komplet nije skup, jeli tako Joe? Dobro pogledaj semeringe, zupčanike i njihove zubove i sve ostalo u menjaču, ako ima koje oštete ili istrošenosti. Sad kad več radiš, pa da se posle ne ljutiš ako primetiš nešto neispravno.
Pozdrav svima!!!
Ključ - 5eura
Nosač ključa - 14eura
Oring 3 kom - 0,6eura
Al sve je to sad sitnica...uzmem ti ja prebrisati deklu, da bi stavio na brtvu(dihtung) da ga isečem,,, i šta vidim....
:madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana:
Napuklo mesto gde ulazi ona osovina sa čuvenim valjčićima padalica...da popizdiš...odmah drmnem 3 rakije,,,malo se smirim,pa aj da vidim šta ću!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Konsultujem se sa par ljudi...kaže zavarivač(profi) - da bi to zavarili kvalitetno,,,mora se cela dekla zagrejati na nekih 150 - 200 stepeni celziusa,,,i da izvadim semeringe i sve što može da se ošteti prilikom zavarivanja...krenem ti ja to da vadim,,, skinem zubčanik(za kardan)izbijem vretenastu osovinu do pola,,,i nešto čudno mi se osovina drma u svim pravcima,,,kao da nema prednjeg ležaja,,,i kad je izasao do kraja, imao sam šta videti!!!
Ležaj se raspao...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Ako je neko imao taj problem,sa pukotinom na deklu,i kako je rešio problem???
Prihvatam sve moguće savete...
Jedino mogu da kažem - da se ta osovina ne okreće što je u napukloj rupi,,,i da trpi opterećenje samo u sporohodnu i rikverc! A u brzohodnu nema opterećenja,,,pošto nije u funkciji prenosa nikakve sile,,,okreće se u praznom hodu!!!
Pozdrav joe!!! :(

A

Alen

Guest

O moj Joe..... Što uradi od traktora..... :shock: :scratch :shock:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

E to ti je onoooo....teram frezu 120cm, u prvu sporohodnu,pun gas!!!
Kao TV818 nosi frezu 120cm...e nosi moj k....!!!
Lepo je tvornica rekla...freza od 80cm...i tačka!Nisu to prosti ljudi!!!
Pozdrav joe!

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako je neko imao taj problem,sa pukotinom na deklu,i kako je rešio problem???
Prihvatam sve moguće savete...

Mislim, da je najbolje tako kako si ti več rekao - da se zavari. To mora obaviti pravi majstor - stručnjak, da se slučajno kučište ne iskrivi. U svakom slučaju to treba da se popravi, nemoj montirat ovakav puknut.

E to ti je onoooo....teram frezu 120cm, u prvu sporohodnu,pun gas!!!
Kao TV818 nosi frezu 120cm...e nosi moj k....!!!
Lepo je tvornica rekla...freza od 80cm...i tačka!Nisu to prosti ljudi!!!

Nije kriva freza od 120 cm jer se nije zbog toga slomilo. Tvornica priporučuje frezu 80 cm zato što motor težko savlada ovako obterečenje. Menjač bi trebal to izdržat, jer je na večim traktorima isti, a oni mogu terat veliku frezu.
Ovo mora da se slomilo zbog istrošenog ležaja. Ja mislim da su zubovi na zupčanikima došli u neugodan položaj ovako >< jedan na drugi i to se zaklemalo i nešto mora popustit.
Nemoj sad obupavat, uvjek se nađe rešenje. Znam da je to meni lako reči ali ako si več govorio sa majstorom varilacem, onda več imaš rešenje.

B

bank

Guest

Postovanje, majstor mi je rekao za moga tv730 da nema prenos na zadnjim tockovima i da ce biti potrebno da se zamene ako su pokidani trkaci ili poluosovina. U zadnjem desnom tosku nesto preskace. Treba da zameni i karike jer trosi dosta ulja. Zna li neko kolika je cena novih delova (trkaci, poluosovina, karike) i kako se krece cena da se to promeni.
Hvala

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joekiki vidim da si ti puno toga rastavio-kad već minjaš najbolje bi ti bilo da prominiš sve di uočiš neku grešku.
ono ti je najbolje zavarit-nemoj da ti neki početnik to zavari nego profesionalni varioc koji zna šta radi. ;)

evo maloprije sam za svoga tomu kupio dvi zadnje gume:
cijene-480,43kn komad=2 komada 960,86kn.
-dobio sam 10% popusta na gotovinu
-kupio 2 zračnice-cijena jedne=62kn-2 komada=124,00kn
sve skupa 988,77kn. ;)

T

tv821

Guest

koje su dimenzije???

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tv821 kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
joekiki vidim da si ti puno toga rastavio-kad već minjaš najbolje bi ti bilo da prominiš sve di uočiš neku grešku.
ono ti je najbolje zavarit-nemoj da ti neki početnik to zavari nego profesionalni varioc koji zna šta radi. ;)

sve skupa 988,77kn. ;)

koje su dimenzije???

6.00-16

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ja bi to ovako "sredio"
Prvo zagrusio i zavario malo ovaj plavi dio ..da se dosjed ne otvori previše..
onda navario ovaj zeleni dio..da se sila prenese na ovaj dio prema rubu dekla gdje je vijak..

Koliko vidim nije puklo do kraja .da li osvina ulazi u zdravi dio? kaj je s druge strane? ..cep ?
Ako ne misliš nositi" pravom" majstoru, navari to s prokrom elektrodom oznake EZ - KROM
njih možeš kupiti na komad u vecim željezarijama ..

Pogledaj, elektroda za sivi ljev ima sa i bez predgrijavanja .. i s njima stvarno treba znati raditi
Obrisan neispravan link.

29uuavt.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

sve skupa 988,77kn.

To je malo skupo, ja sam pre godine i po nabavijo za mog 420ku 4 guma i zračnice za:
Guma- 40€ Komad
zračnica- 6€ Komad

Dobro sad je prošlo nekoliko vremena pa poskupilo malo.

da se sila prenese na ovaj dio prema rubu dekla gdje je vijak

Ova ideja za ojačanje kučišta je dobra.

B

Bobo

Guest

Ove gume su zbilja skupe... mozda je MICHELIN ili GOOD YEAR u pitanju?

A sto se tice varenja kucista, zar ne bi bilo pametnije potraziti po oglasniku mozda netko ima zaribani TV kojeg bi htio prodati u djelove...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Bobo kaže:
Ove gume su zbilja skupe... mozda je MICHELIN ili GOOD YEAR u pitanju?

iskreno neznam koja je marka guma,nisam na to obraćao pažnju-imali su samo te pa sam njih kupio. :roll: ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
puknuti kaže:
Ja bi to ovako "sredio"
Prvo zagrusio i zavario malo ovaj plavi dio ..da se dosjed ne otvori previše..
onda navario ovaj zeleni dio..da se sila prenese na ovaj dio prema rubu dekla gdje je vijak..
Koliko vidim nije puklo do kraja .da li osvina ulazi u zdravi dio? kaj je s druge strane? ..cep ?
Pogledaj, elektroda za sivi ljev ima sa i bez predgrijavanja .. i s njima stvarno treba znati raditi
Pozdrav svima!!!
PUKNUTI - imaš dobre ideje za pukotine! I ja sam tako nešto predložio zavarivaču,,,a i on se složio sa tim!Plavi deo..OK,,,da nediramo unutrašnji deo rupe! Jer se osovina u njoj neokreće!To jest ...da ne sjebemo rupu!!!
Jedino popunjavanje onog zelenog dela... :scratch odlučili smo se da ubacimo parče čelika (da ga kajlujemo) jer bi previse zavarivanja i zagrevanja(usijanja materijala)...možda iskrivila nalegajuću površinu dekle...pa samo nju malo da zavarimo, da bude popuna - to je predlog zavarivača!!!
A osovina ulazi u zdrav deo nekih 4mm...i nije mi jasna ova pukotina, kako je nastala??? Ali skontat ću!!!
Čepa nema sa druge strane...otvorena je rupa...ima još 4cm do kraja dekle...možeš dva prsta ladno zavući ispod!
Evo vidi se naleganje na zdravi deo...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Hvala na savetu...imaš piće...a i ostali!
ps.zavarivač je levoruk...vari levom rukom...zvani Neđa!
Pozdrav joe!

firemanpeter kaže:
Nije kriva freza od 120 cm jer se nije zbog toga slomilo. Tvornica priporučuje frezu 80 cm zato što motor težko savlada ovako obterečenje. Menjač bi trebal to izdržat, jer je na večim traktorima isti, a oni mogu terat veliku frezu.
Ovo mora da se slomilo zbog istrošenog ležaja. Ja mislim da su zubovi na zupčanikima došli u neugodan položaj ovako >< jedan na drugi i to se zaklemalo i nešto mora popustit.
U pravu si!!!Isti menjač koriste i oni preko 30ks...to se nebi smelo desiti na 18ks...nešto tu meni smrdi!!! Prosto nesmem uzeti baterijsku lampu, da zavirim u unutrašnji deo menjača...mada sam već gledao, al mi je sve ok...al što više gledam sve veča sranja nalazim...koji sam ja baksuz :madmana: !!!
Pozdrav joe!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

hm..osovina ocito ne nalježe u taj zdravi dio,
pogledaj ako se može osovina izvuci iz onog drugog djela mjenjaca tako da "primi " u ovaj zdravi dio ...tih 4 mm..
bolje i malo nego ništa ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Osovinu nemogu povući, jer je stegnuta sa druge strane sa maticom!A i ima na njoj brušeni deo gde se valjčići kotrljaju od zubčanika,,,tako da to nesmem pomerati! Ostalo je danas da zavarimo pukotinu,,,pa šta bog da!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen:

T

tv821

Guest

Hvala na savetu...imaš piće...a i ostali!
ps.zavarivač je levoruk...vari levom rukom...zvani Neđa!
Pozdrav joe![/quote]

hehe, nije jedini ljevak, i ja sam. ipak ljevaci bolje vare ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Evo kako je ispalo...
Ja mislim da sad nema da mrda nigde!Nije baš nesto estetski, al to nije bitno!
Prvo smo probali kako nosi elektroda i koja(vidi se tamo gore kako je nakenjano)
Posle ukopali malo na krajevima pukotina,,,i zavarili,,,uzeli kajlu, malo ga oblikovali da malo teže ulazi,,,nakuckali ga čekićem i zavarili,,,skinuli višak brusnom šmirglom i to je to!
A varioc posle svakog zavara uzo pikamer(za obijanje šljake),,,i udri po varu dok je bio usijan,,,navodno kaže da tako nepuca var na sivom livu dok se hladi!Faktički ga odkiva dok je vruć, i oblikuje ga prema sivom livu dok se hladi!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Sve mi to izgleda nekako ne profesionalno, al najbitnije je da bude dobro ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh