• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

Joe- stari mudrac, dobro si se snašao ..ajd sad na toplo :lol:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Jao jao, lisac, ala si se snašao. Haha :lol: . Svaka čast.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

puknuti kaže:
Joe- stari mudrac, dobro si se snašao ..ajd sad na toplo :lol:
firemanpeter kaže:
Jao jao, lisac, ala si se snašao. Haha :lol: . Svaka čast.
Hvala...Hvala!!! :weedman:
Pozdrav joe! :mrgreen:

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430

Ti ležaji u mjenjaču su morali napraviti više od 3000rh.Vjerovatno da su ponekad ostali bez dovoljno ulja ili je traktor bio preopterećen.Kupi skuplje ležajeve (SKF,FAG ili sl) a ne one kineske jer ćeš rastavljati ponovo.Imaš puno sreće da nisu nastradali zupčanici.Sad je najbolje promijeniti sve ležajeve,novo ulje ,brtve i miran si jako dugo.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

Na brojaču sati rada imam 3104rh,,,jesu ležajevi napravili više od 3000rh,,,al to nije razlog da se toliko oštete!!!Slažem se stobom!Šta je 3000rh za ležaj...ništa...mada na njoj ima dosta opterećenja po meni,pa je verovatno to uzrok oštećenja!
Neznam kako su prethodni vlasnici terali, i opterećivali, ili bez ulja...samo znam da sam mu ja nasuo ulja i viška,,,to sam već spominjo!
Ležajeve uzimam FAG...a zubčanika ima i skrijanih...nažalost!
Šta mislite šta da radim??? Dali da menjam ovaj na vretenastom,,,ili uz malo dorade,,,ostavim ovu staru???
Jer je neko već spominjo na prethodnim stranicama, da su novi zubčanici posle par krugova test vožnje - bili oštećeni kao originali, koji su odradili godinama posao! Nešto neverujem u kvalitet izrade ovih današnjih zubčanika, jer ih pravi svako ko ima neku malu firmu i par CNC mašina, pa ih poturaju po raznim prodavnicama rezervnih delova!
Inače nova košta 27eura,,,dali je to original ili ne...to je pitanje?
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

JA to ne bi mjenjao ..27 eura nije neki novac, upitna je samo kvaliteta ..

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Hm, a počeo se već kidat, zubi su mu se stanjili, ali ak mijenjaš mora ići u paru, jer ako je samo jedan novi a drugi stari nećeš ništa napravit. Što misliš kad ovako otpane i uleti negdje u druge ili u ležaj ulete krhotine, što bude

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Čemu služi ovaj zupčanik, jel on u reduktoru? On se pomiče aksialno, tine mjenja položaj- brzinu. Pa je zbog toga tamo oštečen.
On vjerovatno ozubi u sredini kad je u pogonu, pa mu te oštete tada ne smetaju. Smetaju mu samo kad se šalta. Jesam li u pravu?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Jesi!
Ali, ako se krenio runjit vjerovatno će se nastavit još više, i jednom dok samo ne....
Ja bi ga promijenio dok je vani

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

To je istina, bolje neče biti, samo če se pogoršat. Da bi znao kakve je novi kvalitete, da je dobre, onda nema tu šta mislit.
Jao, tako ti je to, kad otvoriš sve se pokaže :scratch .

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

evo slike raznih modela tv:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...U KOVAČI; 2004. GODINE., DELA SE PUNOM PAROM /VIDI SE U POZADINI SLIKICE/., NA TRAKTORU TOMI PONOSNO POZIRA GROF!...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...RADNA AKCIJA U KOVAČI!., CIPLJEDU SE DRVA; 2005. GODINE., GLAVNI AKTERI; PUNAC IVICA IZ OSIJEKA; /NEKA VIDI I PROBA KAKO SE TO DELA U LIKI/, GROF; /GLAVNI KRIVAC SVI RADNI AKCIJ/ I NARAVNO, ZNA SE, NEZAMJENJIV; TRAKTOR TOME SA HIDRAULIČNOM SIKIROM.-

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...MLADEN VRANIĆ - GROF /NEĆAK OD VELIKOG GROFA/ I DORA VRANIĆ - KOVAČEVA /ĆER OD GROFA/., PONOSNO POZIRADU NA TRAKTORU TOMI, TV-819 K., U TOPUSKOM, 2005. GODINE.-

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TRAKTOR TOME, TV - PRIMA - 830 SA RALICOM U ZAGREBU NA ZVIJEZDI, 2003.GOD.-

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TRAKTOR TOME SA RALICOM ZA SNIG U ZAGREBU NA ZVIJEZDI 2003. GODINE.-
GROF DAJE STRUČNA OBJAŠNJENJA I SAVJETE PONOSNOM GAZDI TRAKTORA TOME!.-

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TOME VRANIĆ - IZBRDA., SA TRAKTOROM TOMOM GRABI SENO U JEZERANSKI PONORI, 2003. GODINE.-

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...GRABI SE SENO U JEZERANSKI PONORI 2003. GODINE., GLAVNI JUNACI AKCIJE; TOME VRANIĆ - IZBRADA SA TRAKTOROM TOMOM, /TV-523 M/...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...JEZERANSKI TRAKTORI U AKCIJI!., TRAKTOR TOME I STARI ZEKAN, PONOSNO POZIRADU PRED MJESNIM GROBLJEM U JEZERANI, 1994. GODINE., ČIŠĆENJE MJESNOG GROBLJA...

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TRAKTOR TOME U TVORNICI "PRIMA" - BJELOVAR., TV - PRIMA 418 /REPLIKA STARE SERIJE/ SA RALICOM, PROIZVEDEN PO NARUDŽBI KUPCA., PUNO NOVITETA; ŠIROKE BALONSKE GUME, BIJELA BOJA, PUNO HIDRAULIKE, ... PROIZVEDEN ZA SOLANU IZ PAGA..., 2004. GODINA.-

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...RADNA AKCIJI U KOVAČI!., CIPLJEDU SE DRVA; 2004. GODINE, GLAVNI AKTERI; BRAT MILE I GROF SA TRAKTOROM TOMOM., TV - PRIMA TT-830.-

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...TRAKTOR TOMO VINKOVIĆ U BJELOVARU NA PROBNOM TESTIRANJU ORANJA IZA TVORNICE., PONOS I DIKA TVORNICE JOŠ IZ ONOG VREMENA; 1986. GODINE, TV-732., /NAJBOLJA SERIJA/.-

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
...PRVA SERIJA TRAKTORA; TOMO VINKOVIĆ SA DVA CELINDRA, 30 KS., JOŠ IZ DAVNE; 1977. GODINE, TV-730., OVAJ TRAKTOR JE ZAŠAL U LEGENDU, MORE SE REĆ SA PRAVOM., JER I DAN DANAS SE SVE DELA PO NJEGOVOJ IDEJNOJ KONSTRUKCIJI, MJENJAČU, PRIJENOSNICIMA SNAGE, ELEKTRIČNOJ INSTALACIJI, HIDRO-INSTALACIJI, ... SVAKA ČAST I FALA STARIM INŽINJERIMA KI SU STVORILI STROJ KOJI JOŠ I DAN DANAS DELADU PO CELOM SVITU., A ISTI TAKOVI SE I DAN DANAS PROIZVODIDU SA ZNATNIM POBOLJŠANJEM., ALI U BITI STVAR JE ISTA!!!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Tomo Vinković TV-420 18 ks, sa prednjom hidrauliko za ralicu koja se rijetko viđa, mislim na ovaj model hidrulike.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Tomo Vinković TV-521 21 ks, sive šasije i crvene boje haube i blatobrana. Lijepo obojan.

Č

Čerevec

Guest

Pozdrav forumaši, ljubitelji malih divova! Vidim do grla se upoznati z Tomekima,pa me zanima kolika bi bila cena polovnog Tomeka z ralicom?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh