• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
na novo obojani Tomo Vinković TV-420 18 ks, sa ugrađenim polugama za priključke kao na seriji 700 i 800.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Slika iz 1981. godine sa naslovnice Gospodarskog lista. Tomo Vinković TV-730 30 ks u oranju.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Čerevec kaže:
Pozdrav forumaši, ljubitelji malih divova! Vidim do grla se upoznati z Tomekima,pa me zanima kolika bi bila cena polovnog Tomeka z ralicom?

reci koji te model traktora zanima pa će mo ti onda reći prosječnu cijenu!!! ;)

joekiki kaže:
Pa nemam ja "super uvo",,,kad od te buke kad traktor radi,,, jedva čujem sirenu od traktora, a kamoli nešto drugo,,,

ja sam na svome tomi ugradio još jednu sa stojadina i sad se čuje odlično. ;) :lol:
joekiki pravi si majstor,da sam na tvome mistu ja bi kad već popravljam mjenjač prominio bi sve šta je upitno i istrošeno da me ne zeza poslje,. ;)

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Meni se JEDINO na starijim Tomo Vinkovičima nesviđa sjedalo i volan, sjedalo mi je nekako visoko spram volana, pa se moraš saget i još je volan ravno... :eek: ali dobro je...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

TOMO VINKOVIĆ kaže:
ja sam na svome tomi ugradio još jednu sa stojadina i sad se čuje odlično. ;) :lol:
joekiki pravi si majstor,da sam na tvome mistu ja bi kad već popravljam mjenjač prominio bi sve šta je upitno i istrošeno da me ne zeza poslje,. ;)
Ajde leba ti uslikaj taj auspuh od stojadina, baš me zanima kako si ga montirao,,, i gde je stalo!!!
A rešio sam što se tiče zubčanika...kupujem novu!!!
Pozdrav joe! :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Marko355 kaže:
Meni se JEDINO na starijim Tomo Vinkovičima nesviđa sjedalo i volan, sjedalo mi je nekako visoko spram volana, pa se moraš saget i još je volan ravno... :eek: ali dobro je...

čini ti se,kad sidneš sidalo se spusti(jer je na federe).

joekiki kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
Ajde leba ti uslikaj taj auspuh od stojadina, baš me zanima kako si ga montirao,,, i gde je stalo!!!
A rešio sam što se tiče zubčanika...kupujem novu!!!
Pozdrav joe! :mrgreen:

nisam stavio auspuh nego svirenu. ;) ja mislim da se motor manje čuje sa auspuhon od tv-730.731,732,521,... ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Onda je dobro...

Posljednje uređivanje od moderatora:
Č

Čerevec

Guest

Ne znam baš puno o njima, prije je bil v selu jedan 731 (valjda) to je negdi 30 ks. Meni bi služil za štalu čistiti, pa mislim da bi trebal biti tak malo jači.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Čerevec, baš ti inije neka ideja za štalu čistit, to stvara veliku buku, budu ti krave poludele dok zajdeš s njim u štalu, trebalo bi ga nekak prvo prigušiti, jer budu ti krave dobile na živce od buke!

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

Čerevec kaže:
Ne znam baš puno o njima, prije je bil v selu jedan 731 (valjda) to je negdi 30 ks. Meni bi služil za štalu čistiti, pa mislim da bi trebal biti tak malo jači.

Tv serije 700 su ti stariji modeli i cijene ti su ti negdje oko 4000€ +ralica,možda ga možeš najti i s ralicom :D
tv serije 800 30 ks su ti noviji,za cijene baš neznam :scratch

ŠANANA IMT 565 kaže:
Čerevec, baš ti inije neka ideja za štalu čistit, to stvara veliku buku, budu ti krave poludele dok zajdeš s njim u štalu, trebalo bi ga nekak prvo prigušiti, jer budu ti krave dobile na živce od buke!

ti od 30ks ti nisu tak bučni jer imaju tiši motor i veliki lonac, a svaki lonac se može još nadograditi ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
Obrisan neispravan link.

...JEDAN DEL PROIZVODNOG PROGRAMA TVORNICE TRAKTORA; "PRIMA" IZ BJELOVARA.,
KOLJEVKE; "tomo vinković".-

Obrisan neispravan link.

Dobar dan!
Pozdrav svima forumašima.
Posjedujem Tomicu TV 730s (tvornički servo volan) iz 1981 god.
Za taj model nema rezervnog jer je upravljač iz DDR marke Orsta mene zanima dali netko znade dali može se ugraditi upravljač iz TV 830s koji je tu na slici ili možda neto znade koji je upravljač to (marke, broj tipa)
Unaprijed zahvaljujem!
Još jedno pitanje dali mi netko može objasniti kako rade hidrauličke kočnice na tomekovoj prikolici i što treba sve ugraditi na traktor jer sam zainteresiran za prikolicu i kolika je cijena nj rabljene, govori o onoj od 1,5t.
Hvala svima!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Za hidraulično kočenje treba na traktoru ugraditi sledeče:
- Dovodna cjev i odvodna cjev koje se priključi kod razvodnika (taj je na traktoru i služi za dizanje i puštanje poluge pozadi)
- hidro ventil za upravljanje hidro kočnica
- cjev koja vodi od hidro ventila do pozadi
- sajla koja vodi od pedala kočnice pa do hidro ventila - kad nagaziš pedal, ona uključi hidro ventil

Kolika je cjena tog materiala nebi znao. Stvar je napravljena dosta jednostavno, najbolje bi bio da pogledaš na jednom TVju koji to več ima original.

Možda još postoji firma Orsta, pogledaj ovaj link ako je to to:
Obrisan neispravan link.

PS
Ako imaš koju sliku od tvog volana, stavi gore pa da vidimo.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Hvala na odgovoru!
Imam neke slike,ali nikako ne uspijevam stavit gore.
Pokušavam nadam se da ču uspjet

T

tv821

Guest

dali mi netko može reći gdje nabaviti komplet servo upravljača za bilo kojeg tomu i po kojoj cijeni???

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

zbalija4 kaže:
Dobar dan!
Pozdrav svima forumašima.
Posjedujem Tomicu TV 730s (tvorniči servo volan) iz 1981 god.
Za taj model nema rezernog jer je upravljač iz DDR marke Orsta mene zanima dali netko znade dali moze se ugraditi upravljač iz TV 830s koji je tu na slici ili možda neto znade koji je upravljač to (marke, brooj tipa)
Unaprijed zahvaljujem!
Još jedno pitanje dali mi netko može objasniti kako rade hidruličke kočnice na tomekovoj prikolici i šta treba sve ugraditi na traktor jer sam zainterisiran za prikolicu i kolka je cjena nj rabljene, govori o onoj od 1,5t.
Hvala svima!

doborodošao na forum!
hidraulično kočenje ti radi kad stisneš nožnu kočnicu na traktoru onda koči i kočnica na prikolici,ja sam to na svome tomi ugradio prije godinu dana(te djelove sam dobio s njim). ;)

ovo su ti cijevi kao kod mene samo su kod mene zelene boje-ovo ti je sve šta ti triba!!!!:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Još jedanput hvala na srdačnoj dobrodošlici!
Jeli ova duga cijev povratni vod hidraulike jesam li u pravu?
Ako je misli da mi ne bi pasala jer je moj povratni vod rađena na 3 dijela zbog servo volana,treba onda neke preinake oko voda ili se može bez njega?
Koliko si platio komplet i gdje si ga kupio?
Hvala na odgovoru!

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Neznam kako i gde ti imaš priključen hidro volan, ali ovaj ventil za upravljanje kočnica sigurno mora imat povratni vod.

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

tv821 kaže:
dali mi netko može reći gdje nabaviti komplet servo upravljača za bilo kojeg tomu i po kojoj cijeni???

u bjelovaru ti je servis tv-a i ugrađuju ti hidrauliku na volane za sve tipove , cijena 1000€ ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh