• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
evo slika kako je na tv-420 napravljen nožni gas:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

GROF kaže:
...POŠTOVANJE DRAGIM LJUBITELJIMA " tomo vinković"!!!

OVIM PUTEM TIL SAM SKRENUT POZORNOST NA OVAJ TRAKTOR; PLAVO-CRVENE BOJE STAR PREKO 30-SET GODIN., TAJ I TAKOV STROJ IZ ONOGA VREMENA IMAL JE HIDRO-VOLAN, HIDRO-INSTALACIJU, SVE SKLOPOVE... KO I OVI DAN DANAS!.-

...POSTAVLJA SE I NAMEĆE LOGIČNO PITANJE?., U ONO VRIME PRED 30-SET I MALO GODIN ČA SE SVE DELALO?, ČA SU SVE ONI INŽINJERI - STROJARI I RAZNO RAZNI METALCI DELALI???., DELALI?., A BEZ SVIH OVIH DANAŠNJIH SAZNANJA, TEHNIKE, KOMPIJUTERA,...A., SVUD SE PIŠE I DIVANI KAKO IDEMO NAPRVO!., DA IDEMO...

BOG!., DRAGI MOJI!!!., ČITAMO SE...

stari "TOMO VINKOVIĆI" su izvanredno napravljeni pogotovo za ono vrime kad nije bilo ovoliko tehnike kao sada,ovi novi su kopije starih sa malo sitnih poboljšanja. ;)

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

zbalija4 kaže:

Grofe skužil sam da se puno razumješ u tomeke; možeš mi ti reči od čega paše hidrulični upravljač na njega da ništa ne pripasivam. Kako sam već rakao ovaj je jako istrošen, tj. ima veliku zračnost!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Gdje ti ima zračnost? Cilindar ak curi prepakuješ, gumice ti nekoštaju puno. Ako ima lufta na sponama uzmeš ih nove, popiksiraš trap i to je to. Za mehanizam volana neznam kakv ima i vjerovatno se i on može prepakovat.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Zračnos ma u servo glavi, cilindr za sad hvala Bogu ne cure, spone nema taj upravljač, ima dva difercijalna cilindra.
Mehanizam je neisplativo prepakirat tako mi je objasnio čovjek koji se bavi samo hidrulikom.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Posljednje uređivanje od moderatora:
G

GROF

Guest
Grofe skužil sam da se puno razumješ u tomeke; možeš mi ti reči od čega paše hidrulični upravljač na njega da ništa ne pripasivam. Kako sam već rakao ovaj je jako istrošen, tj. ima veliku zračnost![/quote]

LIPI POZDRAV IZ PREDIVNE LIKE!!!

DOBRO DOŠAL; zbalija4 NA NAJBOLJI POLJOPRIVREDNI FORUM!!!

MOJ SAVJET TI JE DA OVAJ POSTOJEĆI UREDIŠ., OĆU PISAT KAKO SU PISALI I PRIJE MENE CIJENJENI FORUMAŠI., NAJBOLJE BI BILO., A DA NEMORAŠ NIŠ PRIPASIVAT., OVO POSTOJEĆE SAMO POPRAVI, ZAMJENI GUMICE - PAKUNGE, SPONE, PIKSIRANJE SREDINE,... I TO JE TO, BIĆE BOLJE NEGO NOVO...

...AKO TO NEZNAŠ SAM UČINIT., JAVI SE NEKOM IZ SERVISA ZA STRUČNU IZVEDBU., I TO JE TO., AKO TREBAŠ PREPORUKU ILI BILO KAKOV SAVIJET., JAVI SE...

BOG!., SRETNO SA STROJEM., ČITAMO SE...

...zbalija4., OVAJ SISTEM UPRAVLJAČKOG - HIDRAULIČNOG SKRETANJA - UPRAVLJANJA STROJEM JE ZNATNO, KUD I KAMO BOLJI OD OVIH POSTOJEĆIH SA JEDNIM CELINDROM.
ILI MI SE JAVI NA MOBI; 098/229-916!

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Kad nađem malo vremena kontaktirati ću te na mob.; a sad te pita koje ti informacije moram pripremiti ime prozvođača upravljača tvorničku oznaku i sličo ili nešto drugo??

G

GROF

Guest

TREBA; GODINA PROIZVODNJE TRAKTORA I SERIJU., SA PUMPE PODATKE SA PLOČICE...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

To ti mogu i sad dati pa pronađi neke informacije pa ta ja kontaktiram na mob.; ako ti odgovara može i na e-mail
moj je: zeljko.balija@kr.t-com.hr
Oznake na punpi su:
Prva Petoljetka
3115.422.29
0350 80J

Sigurnosni ventil upravljača:
Prva Petoljetka
127-882.02/100
2661 80K

Upravljač
DDR Orsta
parohim 05
63-16
TGI 21531
In 16 Mn/m2
7/80

A ovo su oznake traktora
Tip: 730s Serija:1
Godina 1981

Nadam se da su sve oznake dobre je su dosta se izbrisale pa sam ih jedva prepisao

G

GROF

Guest

SVAKA ČAST NOVI FORUMAŠU!

...NA AŽURNOSTI I TOČNOSTI, /JEDINO MORAŠ OPRAT, I TO DOBRO OPRAT STROJ/ LJUBITELJU I KORISNIKU TOG MALOG; diva!!!; TRAKTORA TOME!.-

...MA SVE SI DOBRO I NADAM SE TOČNO PREPISAL I NAPISAL., SVE SE MORE POPRAVIT I NABAVIT, I TO ORGINALNO ZA HIDRAULIKU - HIDRO-INSTALACIJU KADA JE PROIZVODNJA; PRVA PETOLETKA, SRBIJA., TO RADIDU I DAN DANAS., JEDINO PREDPOSTAVLJAM DA JE PROBLEM ZA OVAJ DEL ČA JE IZ ONE ISTOČNE NJEMAČKE., PREDPOSTAVLJAM DA SE ON MORE, ILI SERVISIRAT, ILI ZAMJENIT NEKIM ZAMJENSKIM., DA SE IZBJEGNEDU VELIKE PREINAKE., PREINAKE SU UGLAVNOM NUŽNO ZLO, POGOTOVO KADA ZNAMO DA ZA ISTU TU STVAR - NAMJENU IMA ORGINAL!.-

PREDLAŽEM DA SE OBRATIŠ ZA STRUČNI SAVJET I MIŠLJENJE U TVORNICU; "PRIMA"., ILI PRIVATNOM SERVISERU U BJELOVARU, GOSPODINU; MARIJAN FILIPAN, AGRO-SERVIS FILIPAN. PREDPOSTAVLJAM DA ĆE ONI TVOJ PROBLEM RJEŠIT NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO I STRUČNO I ODGOVORNO.

BOG!., ČITAMO SE, SRETNO...

P.S. JAVI SE PISANOM BESEDOM DA ČITAMO ČA SE DEŠAVALO U "AKCIJI" RJEŠENJA PROBLEMA "GLAVČINE" HIDRO-VOLANA., NARAVNO, DOK NE-ZABORAVIM., OČEKUJEM SLIKICE TVOG TOME SA SVI STRAN POSLIKANE., KAO I ONE KADI JE TRAKTOR TOME U RADNOJ AKCIJI!!!., POGLJEDAJ SLIKICE TRAKTORA "tomo vinković" POD NASLOVOM; JEZERANSKI TRAKTORI!.-/PREKO TRAŽILICE; GOOGLE/.-

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Grofe ma budem vas obavještavao kako budu tekle akcije oko upravljača, a naravno staviti ću i slike tomice sa svih strana!
Još jedanput hvala na svima informacijama koje si mi dao večeras!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo još nekoliko slikica hidruličke instalacije sa TV 730s

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

1. i 2. Prva i druga slika prikazuje vezu cilindara upravljača sa traktorom.
3. Ulat tlačnog voda hidruličkog ulja u volan.
4. idrulička punpa jedna jedina.
5. Ovo su izlazni lajtunzi za lijevi i desni cilindar.
6. Sigurnosni ventil upravljača.

Evo ispravke ja se još jedanput ispričavam!!
Ako slike budu malo lošije kvalitete ja se ispričavam jer imam mob sa malo slabijom kamerom!
Čitamo se!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ja znam da vi svi volite svoje tomeke i da vam gledanje istih na slici cini veliko zadovoljstvo ..
Ali citiranje odnosno quotanje svih tih slika ne predstavlja nikome gušt ..narocito onima koji se spajaju preko 56 k modema ..a i forum tako postaje nepregledan ...
Hvala.

P

paorenda

Guest

pozdrav svima,najpre hvala puknutom na nekom resenju,sve u svemu nije to neki veliki problem i tacno je da je tanjraca najteza i da treba traziti balans izmedju svih prikljucaka,tako da treba naci "zlatnu"sredinu...jos jednom hvala pa se citamo nekom drugom prilikom...poz.iz vetrovitog Smedereva! :)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
zbalija4 kaže:
Možeš to malo opisati kako si napravio vezu nožnog i ručnog gasa!

nije to moj tv,tu san sliku našao na slovenskom forumu. ;)

puknuti kaže:
Ja znam da vi svi volite svoje tomeke i da vam gledanje istih na slici cini veliko zadovoljstvo ..
Ali citiranje odnosno quotanje svih tih slika ne predstavlja nikome gušt ..narocito onima koji se spajaju preko 56 k modema ..a i forum tako postaje nepregledan ...
Hvala.

slažem se s tobom,ne triba quotat sve slike-nije potribno,lako je nama sa max-adsl-om. ;)

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
puknuti kaže:
Hvala.

slažem se s tobom,ne triba quotat sve slike-nije potribno,lako je nama sa max-adsl-om. ;)

Ja se ispričavam Grof me zamoli da objasnim svaku sliku posto je to rijedak model Tomeka!

Usput dečki imam pitanje dali ima netko od vas možda katalog rezernih dijelova za te tomeke, znači za modele
TV730s, TV731s TV732s, ako netko ima moli bi vas ako može onaj dio sa hidruličnim upravljačem!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nemaš se zašto ispričavat,to samo tako govorimo ako nema potrebe onda ne triba quotat bezveze slike.. ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Grofe obavještavam te da sam se čul sa g. Filipanom iz Bjelovara, te če sutra doči pogledati mojed TV-jca.Sutra vozi neke dijelove u Krapinu pa mu je to uz put na obostrano zadovoljstvo!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Imam pitanj u vezi ovih dva traktora dali su oni u kakvom srodstvu?
Molio bi ako zna netko odgovor na ovo pitanje.
Hvala!

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Grofe nadm se da se ne ljutiš što sam te slike posudio sa Ličkog foruma jr čekam još odobrenje administratora.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Goranin kaže:
Vidim da na ovom forumu ima pravih mahera koji poznaju tomice u dusu.
pa evo jedno pitanje u svezi struje. Na komandnoj ploći (TV 732s) postoji lampica a iznad nje mjerac Ah sa skalom u + i -.
No lampica ne svjetli ni kod kontakta niti kada traktor radi. Kazaljka na mjeracu je konstantno na 0 i nemice se ni lijevo ni desno. Po tome sam zakljućio da vjrojatno ne puni ni akumulator. Ono što je cudno nemam problema sa paljenjem niti nemam osjecaj da se akomulator prazni to jest ne puni. Pokušao sam izmjeriti na alternatoru na kabelu koji ide na akomulator i pokazuje napon pa mi nije bas jasno sto se dogadja. Može li netko pomoci

HVALA!

Nebi znao odgovor na vaše pitanje, ali imam pitanje za vas dali imate možda katalog rezervnih dijelova za svog TV732s, ako imate molio bi vas ako mi možete poslati samo onaj dio od servo upravljača.
Unaprijed zahvaljujem!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh