• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: Tomo Vinković brošure?

Pozdrav svima!

Imam pitanje dali ima netko od vas možda katalog rezernih dijelova za te tomeke 30ks sa servo upravljačem tvorničke ugradnje, znači za modele:
TV730s, TV731s TV732s.
Ako netko ima moli bi vas ako može onaj dio sa hidruličnim upravljačem poslati!
Unaprijed zahvaljujem!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Kupio sam zubčanik na vretanastom (27 eura), odneo na ispitivanje tvrdoće,,,i rezultat - novi zubčanik 620 brinell-a, stari 630 brinell-a...ako nekom nešto znači!Prema tome kvalitet novog zubčanika je super! Zubčanik montiran,,,zamenjen još jedan ležaj, i sve skupa pažljivo zatvoren!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Još da sipam ulje,,,i menjač je The End,,,pa idemo dalje...
Pozdrav joe! :mrgreen:

B

Bobo

Guest

Svaka cast, stvarno se divim tvojoj pedantnoscu!

Nositi zupcanike na provjeru cvrstoce materijala... Ono 620- 630 Brunella... nisam znao da to netko od "obicnih ljudi" koristi u svakodnevnom zivotu ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Svaka čast o znanju kojs ste nam prezentirali dok ste rastavljali i sad sastavljali svoga Tomicu.
Ovo je za pohvalu sto ste odnijeli zupčanik na provjeru tvrdoče!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

:lol: Opet si dokazao da si pravi lisac :mrgreen: , sad barem znaš da če te ovaj zupčanik dugo izdržat. Dal možda znaš iz čije je proizvodnje taj zupčanik?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!

Hvala Hvala!
Delove sam poručivao iz prodavnice "Metro-Subotica"...danas poručiš, sutra stigne...stvarno su OK!Čovek sa kojim sam pričao, kaže da je zubčanik uvoz iz Hrvatske...jer za Tomu sve uvoze iz Hrvatske...tako da delova za Tomu...ima sve!
Čak su rekli da i deklu menjača mogu poručiti( što mi je napuklo)...samo treba malo sačekati, i cena je 240eura :scratch ...pa mi je jeftinije bilo zavariti,,,mada nije to to, al ja mislim da će biti OK!
Jedino mi je glupo,,,sto nemaju brtvu(zaptivač) za deklu menjača,,,kažu to uzmeš i isečeš!
Prodaju sve delove za menjač, a nemaju zaptivač...koji se 100% ošteti prilikom skidanja, i svakako ga moraš menjati!

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Kad sam rastavljao menjač,,,malo sam gledao i posmatrao!
I skontao sledeće...koje dobro dođe prilikom sklapanja menjača!
Moje mišljenje - kod sklapanja:
1.treba da je ručica menjača u 1 brzinu, jer viljuška menjača dođe skroz u desnu stranu i drži osovinu da što manje pada dole
2.ručicu freze ubaciti u radni položaj - mali zubčanik sa donje strane uzubi, i on drži još dodatno osovinu u ravniji položaj
3.ležaj sa vretenastog skinuti, i ubaciti u deklu, jer ovako kako je na slici...nema šanse da se sklopi(smeta zubčanik,3mm je iznad mesta gde treba ležaj ući)!
Znači kad sve tako uradiš...dobiješ dosta kompaktnu celinu, i lako sklopiti,,,nasuprot tome sve hoće da se raspadne i nebi ga ni bog sklopio!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Odlično ti ide, još malo pa če bit proba, pa javi kako radi.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Obavještava vas da je g. Filipan bio kod mene.
Preporuči mi je da odmah sa upravljačem prepiksam sredinu i nosače cilindra upravljača.
J sam se složi sa time te sutra stiže skinuti te dijelove sa traktora te ih nosi kod sebe u Bjelovar u radionu u servis.
danas sam ga temeljno oprao pa evo još nekoliko slikica mojeg Tomice

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Čitamo se!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Na vaše pitanje nebi znao odgovor, slike su sa moba.
Dali mi netko može objasniti kako povečati slike!
Samo prvu sliku sam uspio postaviti u velikom formatu, a sve slike su sa istog moba, to mi nije jasno o sa veličinama slike što ovisi!

P.S. Ipak sam ja vaš novi forumaš nemojte mi zamjeriti!!!
Hvala!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Heh, šta je čovjek, dođe, vidi, da savjet, skine, odnese, vjerovatno i donese i montira. Da su bar zastupnici ostalih brendova kod nas takvi, a ne da se moraš još i sudit s njima. Svaka čast primi....

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Ideš, čovjek kolko puta stariji od mene mi se obratio na vi :scratch :scratch :scratch

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Fireman -probna vožnja će biti malo odložena...ima tu još posla!
Zbalija -ako kažeš da će doći ,skinuti ,odraditi ,remontovati...nemam reči...svaka čast ljudima!!!Sve pohvale!
Imam sledeće pitanje vezan za srednji trap!
Dali je ko radio oko srednjeg trapa...naime šta se dešava - donji kardan se drma u svim pravcima (na delu bliže zadnjem trapu)! Verovatno se raspao ležaj! E dali moram skinuti ceo srednji trap,pa sa zadnje strane menjati ležaj,,,ili izbijem bolcne na sred zgloba pa sa prednje strane vaditi ležaj? Neznam kako ću gornju bolcnu izvaditi,,,zapeko je dobro!
I dali se srednji trap odvaja od zadnjeg,,,isto kao i od prednjeg? Ili treba ispustiti ulje iz zadnjeg pa otvarati sve?
Unapred hvala!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Obrisan neispravan link.

Joe!
Gore na sliki vidiš kde ga treba razdvojiti. Isto tako češ trebat skinut ploče (držke za noge vozača) i dvije pločici (tamo kod kardana) koje drže aksialni pregib (tako zvani čaura) i onda se taj dio izvuče van prema nazad. U tom djelu su ti akse stavljene u ležaje za koje ti kažeš da su u potrebi mjenjat. Netreba ti puštat ulje. Netrebaš ni izbijat bolcne iz sredine, to sve ostaje na traktoru.

Znači tebi treba da izvadiš taj dio koji služi za vožnju po neravnom terenu- pregib koji se vrti aksialno. Na sliki vidiš, kde sam ga ja razdvojio, od tamo prvi komad u ljevo.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Odlično ako je tako,biće super! Samo sad gledam neke slike i nigde nevidim kod mene,kako je spojeno sa zadnjim trapom,,,ali mi se čini da kod mene nema tog dela za rastavljanje, nego je sve izjedna spojena na zadnji trap! Možda kad malo očistim i skinem masnoću više ću videti!Ili kad skinem ona dva polu meseca(pločice kod kardana) sto kažeš,,,pa ću moći svući srednji trap sa onog dela što služi za ugibanje po neravnom terenu...ima logike! Samo da nemoram izbijati bolcnu!
Videt ću sutra,,,pa se čujemo šta i kako...
Puno ti hvala...sad mi je malo jasnija cela situacija!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E pa stvarno to kod tebe malo drugačije izgleda. Napravi tako kako kažeš, skini ta dva polumeseca pa češ moči svuči srednji trap, pa češ odmah vidjet gde ga treba još rastavit.
Kako mi izgleda na sliki, vjerovatno da češ morat skinut deklu diferenciala (u tom primeru ispustit ulje). Izgleda da tvoj nema tog spoja pa je taj dio napravljen od jednog, znači da je dekla diferenciala i taj unutrašnji srednji trap jedan dio.

G

GROF

Guest

zbalija4 kaže:
Imam pitanj u vezi ovih dva traktora dali su oni u kakvom srodstvu?
Molio bi ako zna netko odgovor na ovo pitanje.
Hvala!

Grofe nadm se da se ne ljutiš što sam te slike posudio sa Ličkog foruma jer čekam još odobrenje administratora.

...POŠTOVANJE!., NOVOM I VRIDNOM ČLANU POLJOPRIVREDNOG-FORUMA!!!

ODGOVOR,
DAJE SE; OVA DVA TRAKTORA SU SAMO U SRODSTVU ČA SU OD ISTE., ALI DRUGOG NAZIVE FIRME; tomo vinković - PRIMA., NAOČIGLED SLIČNI, ALI JAKO, JAKO RAZLIČITI., OVAJ PRVI OD TOME VINKOVIĆA JE IZVAREDAN STROJ., DOK JE OVAJ SAMO "KOMBINIRKA" SVEGA I SVAČEGA UDJUTURE!!!

...zbalija4!., DOBRO SE NADAŠ!., NI NAJMANJE SE NE LJUTIM., KAKO SAM VEĆ PISAL., PA OVDEKA SMO DA SE POMOŽEMO.-, ADMINISTRATOR TI "MORA" ODOBRIT!!! - PRIJAVU NA Z.K.STAJNICA!!!-JEZERANSKI TRAKTORI...

...ČA TI NI JASNO PITAJ., SAMO PITAJ., ...ETO., OČEKUJEM DA ĆEŠ BIT ZADOVOLJAN SA MAJSTOROM FILIPANOM IZ BJELOVARA., PA VALJA ĆE TE ČASTIT SA NEKAKVOM KAVOM KADA SE NAJDEMO., A STROJ, STROJ BUDE BIL ISPRAVAN!!!

BOG!...ČITAMO SE., SRETNO!...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ma nema problema za kavu kad se negdje nađeno.
Dajte svrati u Roses centar Sveti Križ u Svetom Križu Začretju u shopping, ja sam od tog šoping centra 3-4 kn udaljen pa se onda najdemo na kavi ili sl..

Marko355 kaže:
Ideš, čovjek kolko puta stariji od mene mi se obratio na vi :scratch :scratch :scratch

Neznam koliko imate vi imate godina pa je nepristojno odgovoriti sa ti, a ja nemam još punih 19 godina!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh