TOMO VINKOVIĆ kaže:firemanpeter ti bi triba znat ovaj traktor-to je od batek-a,on je član na vašem slovenskom forumu:
Pozdravljeni vsi na vašem forumu.
Dragi Tomo Vinkovič da rečm samo malo o mojem TV. Model TV 418, letnik 1978, smo 1. lastniki, na leto opravi približno 30 ur, pa še to je veliko. S TV nimamo nobenih težav.
lp batek
BaTeK kaže:TOMO VINKOVIĆ kaže:firemanpeter ti bi triba znat ovaj traktor-to je od batek-a,on je član na vašem slovenskom forumu:
Pozdravljeni vsi na vašem forumu.
Dragi Tomo Vinkovič da rečm samo malo o mojem TV. Model TV 418, letnik 1978, smo 1. lastniki, na leto opravi približno 30 ur, pa še to je veliko. S TV nimamo nobenih težav.
lp batek
Moje mišljenje: malo sam očistio do zdravog materijala, i premerio: unutrašnji prečnik srednjeg trapa je 152mm,,,a prečnik čaure što ulazi u nju je 151,8mm...a to znači da su ostavili zračnost svega 0,1mm oko čaure.Po meni je to jako mali zazor, da ako se ne podmazuje redovno,,,lako zariba!A dužina je 225mm kod tipa TV800, a kod TV400, 500 ,700 je mnogo kraći,,,jer imaju ubačeni deo, koji se odvaja od zadnjeg trapa, pa je verovatnoća zaribanja u tom delu mnogo manja!Ja mislim, da je kod starijih tipova taj zazor bio veći(tvornički), i uvek je krajnji izhod bio... veliki luft u srednjem trapu posle par godina vožnje traktora! Znajući za tu grešku(u tvornici)...smanjili su zazor kod tipa TV800, a još je i duži (kod TV800-225mm),,,smanjili verovatnoću da se pojavi zračnost u tom delu,,,ali nisu računali na zanemarljivost vlasnika Tome...da neće podmazivati redovno!Pa verovatno sam i zato tako teško izvukao napolje!zbalija4 kaže:Velite da ste to jedva izvukli van!
Imam pitanje u vezi toga: "Što nije imao nikakvu zrašnost u toj sredini??"
Bem li ga... nisam primećivao,jer pretežno teram po ravnom terenu, kod nas je ravnica,nema skretanja - nizbrdo - uzbrdo...sve je ravno, jedino kod oranja kad ulazim u razor, ili slično, a i to je mali nagib za traktor,pa je to neprimetno.Malo više je donja bolcna istrošena u srednjem trapu, i tu se traktor savijao!Gornja bolcna, sa gornje strane je zapekla(al ima sisicu za podmazivanje, koja nije mazana) ali sa donje strane se drma(gde ne bi trebalo),uglavnom sve se razdrmalo!firemanpeter kaže:Čudi me kako to da nisi primetio da ne radi zglob. Morao je jedan točak iči ponekad po zraku. Vjerovatno jedan pozadi pošto je napred traktor teži, pa zbog toga nisi primetio. A znaš šta, uvjek ima i u lošem nešto dobro. Mislim ovako, svi su TVji u tom zglobu iztrošeni a ti imaš sad ko nov, :mrgreen:
Da te pitam: kad si nosio na presu za vadenje...dali si skinuo deklu sa zadnjeg trapa(6 vijaka M10)...jer predpostavljam da ga nisi nosio sa zadnjim trapom...jer bi to bilo preteško za ikakav rad, sve nositi i postaviti pod presu? Ako si skidao,,,a predpostavljam da jesi...i šta ima u zadnjem trapu?Šta se može zajebati? I na šta treba paziti prilikom otvaranja dekle na zadnjem trapu?tv821 kaže:to nije ništa, moj nije bio podmazivan od 1990. kad je kupljen, do neke 2002.ili3., ne znam tocno, i kod oranja je ostao na 3 kotaca, zapekao baš u tom zglobu. i nosili smo na prešu na vadenje i trebala joj je sanga ( ili ne znam šta ) od 2 tone da to izvadi. to nije vidilo masti ni za ljeka.