• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Broj od Masive je: +385 43 221 101

Kolko ja znam Masivu je kupio Hittner ali se oni još predstavljaju kao Masiva da nebi došlo do zabune starih kupaca!!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Alen kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
druga tvornica ti se zove MASIVA-HITTNER.

NE!! Samo Hittner... Masiva je druga prića....

oprosti,na brzinu sam pisao taj post jer sam žurio pa sam pogriješio.
ispravio sam pogrešku. :!: ;)

T

tv821

Guest

zanima me ( opet sam dosadan, točnije uvijek ) dali netko ima za prodaju makar ne ispravnu mašinu od 30 ks ( ili više ) zato što volim popravljati motore tj. mašine, a i nju bi postavio na svog tomu.
al ovi mehaničarski poslovi mi baš i nisu u struci, ali veterinarski jesu, ali za čudo nekako imam talenta za mehaničarske poslove.
da se vratim na temu.
ako netko ima ili možda zna tko ima, slobodno mi javite, tu sam svaki dan :D
zahvaljujem!!!!

P

paorenda

Guest

Pozdrav svim forumasima,starim znalcima cetvoronoznih masina TV,molim vas gospodo jedno pitanje;pre sam na prskalici koristio pumpu marke “morava”,kako nisam bio njom zadovoljan nabavio sam kranjsku,zamenio membrane I sad to pici.zanima me optimalan broj obrtaja na kardanu buduci da imam TV 522,spori hod 700 I 1400,brzi hod 1000 I 2000 obrtaja kao sto znate,tako ako neko ima iskustva oko toga neka napise,zaboravio sam da ona goni 6 dizni (puzeva) na sipkama…jos jednom pozdrav!!!!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

TOMO VINKOVIĆ kaže:
firemanpeter ti bi triba znat ovaj traktor-to je od batek-a,on je član na vašem slovenskom forumu:

Pozdravljeni vsi na vašem forumu.
Dragi Tomo Vinkovič da rečm samo malo o mojem TV. Model TV 418, letnik 1978, smo 1. lastniki, na leto opravi približno 30 ur, pa še to je veliko. S TV nimamo nobenih težav.

lp batek

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima,i novim članovima!
Jedva sam uspeo skinuti srednji trap sa zadnjeg...bilo je zapečeno...ni da mrdne! Uopšte mi to nije funkcionisao,,,nisam imao uvijanje traktora po neravnom terenu,,,a ja lud nisam ni primećivao!!!
Ima tu dve sisice za mazanje...ja guro mast sa mazalicom...išlo je teško pa sam mislio da je mast ulazila...ali nije...unutra se mast stvrla ko kamen,,,malo je i zarđao,,,i blokada! 3 dana ja skidam srednji trap...popizdeo sam ko leptir!!!I to sve zbog lezaja unutar kućišta...a sad otvaranje zadnjeg trapa! :madmana:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe!

T

tv821

Guest

to nije ništa, moj nije bio podmazivan od 1990. kad je kupljen, do neke 2002.ili3., ne znam točno, i kod oranja je ostao na 3 kotača, zapekao baš u tom zglobu. i nosili smo na prešu na vađenje i trebala joj je sanga ( ili ne znam šta ) od 2 tone da to izvadi. to nije vidilo masti ni za ljeka.
a sad koliko tiskam masti u nega i curi na sve strane, al bolje i to nego da opet zariba. mast i ulje za taj traktor u na prvom mjestu!!!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ima sad da ga mažem i u snu,,,i ovaj je 1990,,,i čisto sumnjam da su ga prethodni vlasnici podmazivali,,,ja sam pokušao utisnuti masti, al nije htela ući! Kod ovih serije TV800...čini mi se da je taj deo mnogo duži nego kod ostalih...pa i lakše zariba! Tako da netreba žaliti mast...
Jel hoće neko da se trka...he he he
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Al sam ja imao dobar traktor... :( :( :(
Pozdrav joe! :mrgreen: :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Moj TV 730s tu u toj serdini je imao toliku zračnost da sam to dao u zadnji čas piksat.
Mazao sam svaki tjedan ko lud, na godinu sam potrošio oko 5 kg masti jer je mas bježala van ne sve strane od velike istrošenosti. Treso i klimao se u sredini lijevo-deno i gore-dole!

Velite da ste to jedva izvukli van!
Imam pitanje u vezi toga: "Što nije imao nikakvu zrašnost u toj sredini??"

Skoro sam vam zaboravio reči da g. Filipan dolazi sa sređenim upravljačem, clindrima upravljača i sredinom u utorak to namontirati na traktor ako bude sve po predviđenom planu. Danas sam se čuo sa njm!

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

BaTeK kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
firemanpeter ti bi triba znat ovaj traktor-to je od batek-a,on je član na vašem slovenskom forumu:

Pozdravljeni vsi na vašem forumu.
Dragi Tomo Vinkovič da rečm samo malo o mojem TV. Model TV 418, letnik 1978, smo 1. lastniki, na leto opravi približno 30 ur, pa še to je veliko. S TV nimamo nobenih težav.

lp batek

Dobrodošli svi novi člani na ovom forumu, a posebno pozdravljam Bateka s kim se znamo več iz drugih foruma.

Joe!
Čudi me kako to da nisi primetio da ne radi zglob. Morao je jedan točak iči ponekad po zraku. Vjerovatno jedan pozadi pošto je napred traktor teži, pa zbog toga nisi primetio. A znaš šta, uvjek ima i u lošem nešto dobro. Mislim ovako, svi su TVji u tom zglobu iztrošeni a ti imaš sad ko nov, :mrgreen:
Dobro sad znamo kako treba- ko maže taj vozi :D
Kad ja mažem traktor, npr. jedan dio. Ja guram mast toliko vremena da se mast negde pobije van na spoju. Ako neče, onda nešto nije ok i posle nekoliko vremena (posle neke vožnje vožnje), kad se malo razradi, opet pokušavam.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
zbalija4 kaže:
Velite da ste to jedva izvukli van!
Imam pitanje u vezi toga: "Što nije imao nikakvu zrašnost u toj sredini??"
Moje mišljenje: malo sam očistio do zdravog materijala, i premerio: unutrašnji prečnik srednjeg trapa je 152mm,,,a prečnik čaure što ulazi u nju je 151,8mm...a to znači da su ostavili zračnost svega 0,1mm oko čaure.Po meni je to jako mali zazor, da ako se ne podmazuje redovno,,,lako zariba!A dužina je 225mm kod tipa TV800, a kod TV400, 500 ,700 je mnogo kraći,,,jer imaju ubačeni deo, koji se odvaja od zadnjeg trapa, pa je verovatnoća zaribanja u tom delu mnogo manja!Ja mislim, da je kod starijih tipova taj zazor bio veći(tvornički), i uvek je krajnji izhod bio... veliki luft u srednjem trapu posle par godina vožnje traktora! Znajući za tu grešku(u tvornici)...smanjili su zazor kod tipa TV800, a još je i duži (kod TV800-225mm),,,smanjili verovatnoću da se pojavi zračnost u tom delu,,,ali nisu računali na zanemarljivost vlasnika Tome...da neće podmazivati redovno!Pa verovatno sam i zato tako teško izvukao napolje!
Pitaj gospodina Filipan,verovatno čovek zna o tom problemu,,,pa nas obavesti, dali sam u pravu!
I još nešto...bila je utisnuta grafitna mast...znajući da se ona lako stvrdnjava na malom zazoru...možda je to uzrok zaribavanju?
Pozdrav joe! :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
firemanpeter kaže:
Čudi me kako to da nisi primetio da ne radi zglob. Morao je jedan točak iči ponekad po zraku. Vjerovatno jedan pozadi pošto je napred traktor teži, pa zbog toga nisi primetio. A znaš šta, uvjek ima i u lošem nešto dobro. Mislim ovako, svi su TVji u tom zglobu iztrošeni a ti imaš sad ko nov, :mrgreen:
Bem li ga... nisam primećivao,jer pretežno teram po ravnom terenu, kod nas je ravnica,nema skretanja - nizbrdo - uzbrdo...sve je ravno, jedino kod oranja kad ulazim u razor, ili slično, a i to je mali nagib za traktor,pa je to neprimetno.Malo više je donja bolcna istrošena u srednjem trapu, i tu se traktor savijao!Gornja bolcna, sa gornje strane je zapekla(al ima sisicu za podmazivanje, koja nije mazana) ali sa donje strane se drma(gde ne bi trebalo),uglavnom sve se razdrmalo!
Što kažeš: nemam lufta u trapu...ali zato u bolcnama i viška..! :scratch
Ništa...to je to, šta da radim, šta je tu je...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
tv821 kaže:
to nije ništa, moj nije bio podmazivan od 1990. kad je kupljen, do neke 2002.ili3., ne znam tocno, i kod oranja je ostao na 3 kotaca, zapekao baš u tom zglobu. i nosili smo na prešu na vadenje i trebala joj je sanga ( ili ne znam šta ) od 2 tone da to izvadi. to nije vidilo masti ni za ljeka.
Da te pitam: kad si nosio na presu za vadenje...dali si skinuo deklu sa zadnjeg trapa(6 vijaka M10)...jer predpostavljam da ga nisi nosio sa zadnjim trapom...jer bi to bilo preteško za ikakav rad, sve nositi i postaviti pod presu? Ako si skidao,,,a predpostavljam da jesi...i šta ima u zadnjem trapu?Šta se može zajebati? I na šta treba paziti prilikom otvaranja dekle na zadnjem trapu?
Eto vidiš... i ti kažeš da je na TV821 isto tako zapeklo,kao i kod mene, na TV818...ipak je to mali zazor ostavljen na tu dužinu čaure kod tipova TV800!
Pozdrav joe!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Moj komentar na vaše probleme glasi: Treba redovito podmazivati i održavati traktor!!

Kod mene u uputama za korištenje i održavanje traktora piše:
Podmazati sva mjesta gdje se nalaze mazalice!!

Što se tiče zračnosti između ta dva dijela nebih znao kolko oni iznose na traktorima serije 700,500 i 400, ali znam da g. Filipan kod reparature tj. piksanja tog dijela koristi isto toleracisko polju koje se koristi i za izradu puščanih cijevi jer mi je to to rekao i pokazao na sredini od Tv732 koju je nosio na motažu na neki traktor!!

T

tv821

Guest

Da te pitam: kad si nosio na presu za vadenje...dali si skinuo deklu sa zadnjeg trapa(6 vijaka M10)...jer predpostavljam da ga nisi nosio sa zadnjim trapom...jer bi to bilo preteško za ikakav rad, sve nositi i postaviti pod presu? Ako si skidao,,,a predpostavljam da jesi...i šta ima u zadnjem trapu?Šta se može zajebati? I na šta treba paziti prilikom otvaranja dekle na zadnjem trapu?
Eto vidiš... i ti kažeš da je na TV821 isto tako zapeklo,kao i kod mene, na TV818...ipak je to mali zazor ostavljen na tu dužinu čaure kod tipova TV800!
Pozdrav joe!

evo ovako, normalno da sam sve skinuo, samo sam tu čahuru tj, taj zglob što je zaribao, samo sam to odnjeo, a kod skidanja sa zadnjeg trapa moraš jedino paziti da ti se brtva ne pokida, što je nemoguće ako nije rastavljano od kupovine traktora, i to je sve. na tom dijelu se ništa ne može pokidati ako se lagano skida i bez previše i prejakog udaranja čekića.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
tv821 - hvala na savetima...sutra ću verovatno otvoriti,,,pa ćemo videti šta ima unutar,,,i kako sve to izgleda!
Ima dve rupe na deklu zadnjeg trapa, koje su predviđene za skidanje dekle,,,samo nisu urezani navoji(uvoji) M12, kao na deklu menjača,koja služe za skidanje!Pa ću polako čekićati,,,kako kažeš,,,nadam se da neće biti problema!

ALEN - kako tvoj srednji trap na TV818? Jel si možda imao tih problema, sa zaribavanjem čaure?
Ili si redovno mazao,,,pa problema nisi imao?

T

tv821

Guest

joekiki, te su dvije rupe predviđene za dva klina koja ćeš vidjeti kada skineš, tako da nemaju navoj. a kad budeš udarao čekićem, udaraj na sva četiri kuta tamo gdje su kutni šarafi, tako ćeš lakše odvojiti. i još jedna sitnica, ona dva graničnika koja drže taj cijeli zglob da ne izađe i na koje se našarafe gazišta, e pa njih iskoristi kao dvije ručke. ušarafi ih s jednim šarafom svaki, a kad digneš taj zadni trap da stoji okomito sa zemljom( znači čahura strši u zraku) papučicu kvačila zakači na jednu ripnu od gume ( ne brini neće se oštetiti guma ) i onda će ti samo stojati bez podupiranja, samo podmetni nešto pod gume da se ne odkotrlja. e kad si sve odšarafio uhvatiš za inprovizirane ručke malo lupši čekičem i to ide dolje. a to što si digneš trap okomito od zemlje ti služi za lakše skidanje i da ti ulje ne iscuri.
sretno!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!

Evo stigo sam sa posla,,,i idem pravac u radionicu da skidam! Hvala na savetima biće od koristi!
Jedino sam ja izpustio ulje i skinuo točkove,,,pa ću radove obavljati u vodoravnom položaju zadnjeg trapa!
Hvala puno! Čitamo se!
Pozdrav joe! :mrgreen: :mrgreen:

B

belic0209

Guest

Pozdrav svim forumašima! Zanima me ako je itko od vas skidao doboš sa prikolice,naime skinuo sam kotač i nisam siguran kako se skine doboš da vidim kakvo stanje je unutra? Pozdrav!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

1. otvori temu ovdje
Obrisan neispravan link.
2. poslikaj doboš bez kotaca i stavi tamo sliku ,ne da mi se objašnjavati sve vrste bez potrebe

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh