• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav!
Ja mislim da ti je otišla strc-bolcna u pumpi... :lol: ...ma šalim se...kakve veze ima uljna pumpa sa motorom?
Neznam taj slavijin motor...šta,,,tu je pumpa u jednom sklopu sa motorom???
Pozdrav joe! :mrgreen:

M

mali034

Guest

e da tako je nije kao na 818 pokretan pomocu remena vec je spojen na samom motoru preko osovine .....i sad pusta ulje u motor

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
paorenda - što se tiče obrtaja prskalice,,,tu ti nemogu pomoći, jer nemam izkustva sa tim! Pre prskanja, kod kuće sipaš malo vode, i probaš...pa ćeš naći optimalni obrtaj koji ti treba za pumpu,a potrošnju vode uskladi sa brzimom kretenja traktora.Neznam šta drugo da ti kažem! Ja lično...kad nešto novo radim...krenem, vidim kako ide,,,malo podešavanja i piči..!
A što se tiče tegova: posto su oni na felnu...neverujem da opterećuju volan,osovine i drugo! Neki skidaju prednje tegove, jer je napred teži, zbog ravnomerije raspodele sile vuče prednjih i zadnjih točkova! A šta kad sedne moj drug Pera 150kg, da tera...šta vredi pričati o tegovima i o raspodeli sile vuče i proklizavanju prilikom oranja!Ja sam tegove manuo gore na felnu tamo gde su i bile,,,nepada mi napamet da ih skidam,,,još da mi koji padne na nogu,samo mi to fali!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

Pozdrav!
mali034 kaže:
e da tako je nije kao na 818 pokretan pomocu remena vec je spojen na samom motoru preko osovine .....i sad pusta ulje u motor
Nisam još video slavijin motor, pa neznam šta da kažem! Nešto verovatno zeza,,,zaptivač, semering, oring...možda neko drugi ima više iskustva sa tim motorima!Sačekaj malo, možda neko zna za taj problem!

Posljednje uređivanje od moderatora:
M

mali034

Guest

a sto cu drugo nego cekati nadam se da grof ima odgovor na ovaj problem ,da ti budem iskren ja sam ga cijelog rastavio i promjenio gumice i semeringe ali se sada tesko okrece osovina ....ali opet ne pretesko i ne zapinje....

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Majstor od Tomice ovo vrijedi pročitati :shock:

Obrisan neispravan link.

Što kažete na ovo? :shock: Svaka čast čovjeku, sve je sam sgrunfao i napravio :D

A ovo je u posjeti mom prijatelju Grofu koji je strastveni TV fun :) Ima i on grubfova vlastite proizvodnje ali je bio mrak pa su slike sa moba malo mutnije... Nisam mogao sve slikati.

Htio sam Grofe to postaviti na Lički forum, ali me admin još nije registrirao, tko ga šljivi...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Što se tiče utegova na kotačima, ja mislim da su to najbolje izmišljene utežbe na traktoru. Gde god da staviš neke utegove traktor više trpi zbog toga. Ako su na kotačima trpe samo gume, a volan mislim da ne osteti baš nešto.
Ja imam na mojem na svim točkovima one velike utegove (jedan oko 50kg, znači oko 200kg) i nepada mi na pamet da ih skinem. Još mislim da bi bilo dobro mu dam u zadnje gume tekočinu i da ga tako još malo više opteretim pozadi. Zbog toga se traktor puno bolje prihvata na teren izpod kotača. Ja mislim da je logično da teži traktor može više povuči.
Naprimer da si u šumi i vučeš neko drvo, snaga traktora ti nije takav problem pošto možeš stavit u nižu brzinu, zbog toga ti je samo sporiji. Problem je što traktor stoji na mestu a kotači se vrte u prazno. Ponekad je dovoljno da ti neko još sedne na havbu i zbog toga on krene. Jeste istina da je puno puno važno na kakvom terenu su kotači (zemlja, gramoz, asfalt, snjeg, blato...) i kakve su ti gume.

Kontam
Ajde stavi onaj članak o TV na neke veče slike, jer se ovako male nemože čitat.

Mali034
Neznam baš kako je napravljena pumpa na tvom 826 ali razumem da je direktno ma motoru i vrte ju neki mehanizmi iz motora. Ja mislim da nema drugo nego da su brtve, oringi ili semeringi loši. A dobro ti pogledaj da nemaš ti naftu u motoru koja može curiti iz pred pumpe za naftu.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Mali034
Neznam baš kako je napravljena pumpa na tvom 826 ali razumem da je direktno ma motoru i vrte ju neki mehanizmi iz motora. Ja mislim da nema drugo nego da su brtve, oringi ili semeringi loši. A dobro ti pogledaj da nemaš ti naftu u motoru koja može curiti iz pred pumpe za naftu.

Slažem se sa vama i ja mislim da je prepustila menbrana napojne punpu za naftu i da je korito ulja puno nafte pomješano sa motornim uljem, još nisam vidio ni jednu pumpu hidrulike koja bi puštala ulje u motor, čija je pumpa Prva Petoljetka ili neka druga, moj savjet pogledajte još jedanput i posavjetujte se sa dobrim mehaničarem i nek on obavi dobru dijagnosriku kvara!

G

GROF

Guest

POŠTOVANJE DRAGIM FORUMAŠIMA!!!

FALA DRAGOM PRIJATELJU; KONTAM!!!., MA SLIKICE SU ODLIČNE., AKO IMAŠ JOŠ KU SAMO STAVI, NEKA NAROD VIDI MOJU LIKU! - MOJU DIKU..., NARAVNO I TOG MALOG DIVA OD TRAKTORA TOME!!!., AKO SI POSLIKAL PREINAKE NA RALICI, PA ONAJ UTEG OD 250 KG RUČNE IZRADE KOJI SE KOPČA PO ZADI TRAKTORA NA POLUGE HIDRAULIKE..., SAMO POSTAVI TE SLIKICE DA BEĆARI VIDIDU...

...E., PRIJATELJU; KONTAM., ADMINISTRATOR ĆE TE PUSTIT U LIČKI FORUM., ON JE JOŠ MLADI DEČKO, PROBLEMI SA CURICAMI I TAKO TO., A SADA JE TRENUTNO NA SKIJANJU U KANADI..., E., ONDA TE SLIKICE NABACAJ - NALJEPI TAMO NA JEZERANSKE TRAKTORE!

POŠTOVANJE! OSTALIM DEČKIMA I PONOSNIM VLASNICIMA TRAKTORA TOME., PROBLEM CURENJA ULJA IZ HIDRO PUMPE U KARTER MOTORA TRAKTORA ZNA SE DESIT KADA JE PUMPA PRIŠARAFLJENA DRITO NA MOTOR., PA ULJE IZ PUMPE PO POGONSKOJ OSOVINI PUMPE IDE - SLIVA SE U KARTER MOTORA., PROBLEM JE U DIHTUNGU, SEMERINGU, JOŠ IMADU NEKAKOVE SITNE GUMICE., PITANJE JE O KAKVOJ PUMPI JE REČ?., IMA OKO 4 VRSTE PUMPE., I TO; SRBIJANSKA - PETOLETKA, NAJBOLJA., PA IMAMO TALIJANSKU - TAKO, TAKO., BOSANSKU ., MISLIM TREPČE!?., REKLO BI SE ISTO TAKO, TAKO., ILI NEKAKOVA ČEŠKA., SREDNJE KVALITETE... NOVA PUMPA; "PETOLETKA"., KOŠTA U BJELOVARU OKO =100,00 EURA., NEZNAM KAKO SE ZOVE FIRMA UVOZNIK, DRITO IZ SRBIJE, /KADA SAM BIL NA SAJMU U GUDOVCU/., ILI NARUČIT IZ SRBIJE DRITO TELEFONOM., KADA SE U POŠTI PREUZME PLATI SE SVE., MISLIM NA POŠTARINU I DAVANJA /CARINA I POREZ.,OKO;35 %/., ILI, ILI...,JAVITI SE ZA STRUČAN SAVJET; AGRO-SERVIS FILIPAN, BJELOVAR...

G

GROF

Guest

...PITANJE UTEGA NA KOTAČIMA???

PA SVAKAKO UTEZI MORADU BIT., NARAVNO, POGOTOVO KADA SE TRAKTOR KORISTI ZA TEŽJE RADOVE U POLJOPRIVREDI; ORANJE, VOŽNJA PRIKOLICE, BRANANJE, TANJURANJE, ŠUMSKI RADOVI,... TRAKTOR SVAKI, PA TAKO I OVO MALO ČUDO MORA IMAT UTEGE., SA UTEZIMA JE JAČI, ALI TROMIJI, SPORIJI, VEĆA POTROŠNJA., KAKO GORIVA, TAKO GUMA,...

NETREBADU VAM UTEZI AKO VRŠITE KOŠNJU, GRABLJENJE ILI PREVRAĆANJE SENA, BALIRANJE, CIPANJE DRV, FREZANJE, RAZBACIVANJE UMJETNOG DJUBRA, VADJENJE KROMPIRA, OKAPANJE ILI KULTIVIRANJE KUKURUZA, KRUMPIRA,... NA OVIM POSLOVIMA NIKAKO UTEZI NEMADU SVOJE NI POTREBE NI SVRHE., TRAKTOR MANJE TROŠI GORIVA, STARTNIJI JE, BRŽI., IZGUBI SE NAKAKOVA LENOST., MORAMO UZET U OBZIR PARITET; 800 KG., + - 200 KG UTEGA., ILI 1000 KG, + - 200 KG...

...UTEGA IMA OD; 25, 50, 60 KG., MONTIRA SE PO POTREBI I NAMJENI KORIŠTENJA TRAKTORA...

BOG!., ČITAMO SE...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

kupio kolega moj hittnera ecotrack 32,malo mi to gledali i usporedjivali način izrade tj kvalitetu izrade sa moji AC i njegovim goldonijem clusterom od 68ks,,,
i dosli smo do zakljucka da kolko para tolko muzike,,,on je požalio što je kupio a ja sam odlucio da cu to zaobilaziti u širokom luku,,,

G

GROF

Guest

swizach kaže:
kupio kolega moj hittnera ecotrack 32,malo mi to gledali i usporedjivali način izrade tj kvalitetu izrade sa moji AC i njegovim goldonijem clusterom od 68ks,,,
i dosli smo do zakljucka da kolko para tolko muzike,,,on je požalio što je kupio a ja sam odlucio da cu to zaobilaziti u širokom luku,,,

POŠTOVANJE!., DRAGOM I VRIDNOM FORUMAŠU!!!

...PA SLAŽEM SE SA TOBOM., IMA ISTINE U OVOJ TVOJOJ PARTITURI., ALI SVE IMA SVOJE PREDNOSTI I MANE..., PA JA TE JEDINO MOLIM DA TE NEKE IZNESEŠ., KAKO MANE., TAKO I ONE POHVALE!...
SVAKI OVAJ TRAKTORIĆ ČA SI TI NAVEL SKUPLJI JE TRI PUTA OD HITNERA..., ILI JOŠ I VIŠE!

...ČEKAM ODGOVOR...

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

pod broj 1 velika zamjerka mu je zračno hlađenje, mehaničke kočnice (ko konj moraš pritisnit da stane), i gruba izrada,te nadasve grubi mjenjač i mali broj brzina (na tom zbilja nije trebalo štedjeti)
po meni jedina prednost mu je što moš bit sam svoj majstor, i mislim da tih 10 000eura ne vredi,daje to pretjerana cjena,

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

joekiki kaže:
Pzdrav svima!
Kad sam kupio tomu pre 4god.kupio sam i nov prekidač za štop,,,koji je posle mesec dana zapeko!
Skino ja to...našprico WD-40 unutra malo ga razradio, proširio rupu na zaštitnu gumicu gde izlazi osovinica, pošto mi se činila mala rupica i dosta koči osovinicu da se vrati nazad(da isključi štop)! I od onda radi bez problema.Gogišnje jednom šricnem kroz rupicu, koju sam proširio pored osovinice! A voda ako uđe,,,ona će i izaći...WD-40 stiti od korozije, čisti kontakte, i podmazuje!Nema potrebe zatvarati ga!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Jedino se malo zezao da naštelujem,kad da uključuje stop, i malo menjao par opruga,i kad sam strefio...nahrani svinje i ništa nediraj!

Stikalo za stop luči imaš napačno obrnjenga. Voda teče po kablju direkno v stikalo ki ni nič zaščiteno in zato ti gre stikalo. Vsa voda teče direkno v stikalo in v stikalu ni možnosti da ti voda kam drugam oteče kot sam v notranjost stikala in tam ostane.

lp batek

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

BaTeK kaže:
Stikalo za stop luči imaš napačno obrnjenga. Voda teče po kablju direkno v stikalo ki ni nič zaščiteno in zato ti gre stikalo. Vsa voda teče direkno v stikalo in v stikalu ni možnosti da ti voda kam drugam oteče kot sam v notranjost stikala in tam ostane.

lp batek

Nebi se složio sa vama da je prekidač stop svjetala montiran naopačke, pošto se tako tvornički montira na Tomice!

Evo ti dokaza slika sa tehničkih uputstava za korištenje traktora, kako sam več pisao ja sam omotao sa izolitrakom i evo slike:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Istina je da je tvornički šalter montiran ovako kako je viđeno na sliki, ali isto tako je istina da ako se montira obrnuto, kako kaže Batek, jeste bolje baš zbog vode koja ne ulazi u njega. Ili barem može izači, odteči napolje. Tako ja mislim da je obrnuta montaža dobro rješenje.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Može bit da je obrnuta montaža bolja, ja sam več nekoliko puta to pokošao ali kad ga stavim naopačku ili stalno svjetle svjetla ili se uopče ne uključe!!
Kad kažete da je bolje, možete mi reči kako onda obrnuto montirati, tj. kako ga učvrstiti da pravilnu se uključuje i isključuje.
Hvala na odgovoru!!

V

VTZ

Guest

Koliko vidim, ovdje se radi o stop-šalteru koji se "rasteže", to jest montiran je između dijelova koji se međusobno udaljavaju prilikom kočenja. Takav šalter može se bez problema zaokrenuti za 180 stupnjeva, važno mu je dužinu poluge ili žice (koja ga razvlači) podesiti tako da ne svijetli (ne daje kontakt) kad je kočnica otpuštena.

Umjesto tog tipa šaltera možete kupiti i običan šalter za automobile, kojem izlazi van pipac kad se pritisne kočnica. Za njega je potrebno napraviti nosač, komad željeza savijen u L oblik.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

VTZ kaže:
Umjesto tog tipa šaltera možete kupiti i običan šalter za automobile, kojem izlazi van pipac kad se pritisne kočnica. Za njega je potrebno napraviti nosač, komad željeza savijen u L oblik.

Dobro ste zaključili da radi se o poteznom prekidaču stop svjetala!
O tome sam i ja razmišljao da ugradim auto prekidač, ali nisam mogao nači prikladno mjesto na Tv, pošto je to ipak traktor manjih dimenzija.

Evo slike što ja mislim gdje bi trebalo ugraditi auto prekidač:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Kaj ti svojeg TV-a cuvas u kartonskoj kutiji?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh